Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τον πολλαπλασιασμό των πράσινων δέντρων

ต้นอิออนและมีด

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τον πολλαπλασιασμό των πράσινων δέντρων

Το φυτό Aeon είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα για χρήση στον κήπο. Η καλλιέργεια των δικών σας καλλιεργειών μπορεί να είναι ικανοποιητική. και θα έχετε νέα φυτά Πάντα να το μοιράζεστε με φίλους, ωστόσο ορισμένες ποικιλίες δεν ριζώνουν καλά. Έτσι, η διάδοση είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Μπορεί να χρειαστούν κάποιες δοκιμές και λάθη προτού πετύχετε. Αλλά με λίγη υπομονή μπορεί να γίνει.

Πώς πολλαπλασιάζετε τα φυτά αιονίου; Ο πιο συνηθισμένος τρόπος πολλαπλασιασμού των ιόντων είναι με μοσχεύματα από τις άκρες των κλαδιών. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε νεαρούς βλαστούς που δεν έχουν ακόμη ανθίσει. Κόψτε ένα τμήμα μήκους περίπου τεσσάρων ιντσών και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα. Κάντε μια διαγώνια τομή κάτω από την άκρη του φύλλου και κόψτε το στο υγρό χώμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καλά στραγγιζόμενο μείγμα εδάφους ή χώμα για γλάστρα για κάκτους. Ποτίζουμε με φειδώ μέχρι να ριζώσει το κλαδί. Στη συνέχεια ποτίζουμε τακτικά ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φυτού.

Το Aeon είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό που δεν πρέπει να χάσετε στον κήπο του σπιτιού σας. Ας δούμε μερικές βέλτιστες πρακτικές κατά τον πολλαπλασιασμό αυτού του παχύφυτου.

Τύποι ιοντικής διάδοσης

Υπάρχουν τρεις κύριες μέθοδοι πολλαπλασιασμού των ιοντικών φυτών:

1. Ριζοκοπή από το άκρο του κλαδιού.

2. Κατά τμήμα

3. Σπόρος

πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα

Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος. Αυτό εξηγεί γιατί πολλοί κηπουροί εκπλήσσονται όταν δυσκολεύονται να πολλαπλασιαστούν. Ορισμένες ποικιλίες δεν ριζώνουν καλά. Θα πρέπει λοιπόν να είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε πολλά. Ωστόσο, στην πράξη, μπορείτε να διαδώσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος ιονίου.

Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος.

Διαδικασία πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα

Βήμα 1:

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το σωστό μέρος του φυτού που θα κόψετε. Αναζητήστε νεαρούς βλαστούς που δεν έχουν ακόμη ανθίσει και έχουν μήκος τουλάχιστον τέσσερις ίντσες. Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα πριν τα κόψετε διαγώνια κάτω από τις άκρες των φύλλων.

Βήμα 2:

Διατηρήστε το κόψιμο τοποθετώντας το σε ζεστό, ξηρό μέρος για μια εβδομάδα πριν από τη φύτευση. Αυτό βοηθά στο σχηματισμό κάλων και μειώνει την πιθανότητα σήψης τους. Μην αφήσετε το κόψιμο να μαραθεί ή να βραχεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Βήμα 3:

Τοποθετήστε το κόψιμο σε υγρό χώμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καλά στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους ή χώμα για γλάστρα για κάκτους. Ποτίζουμε με φειδώ μέχρι να ριζώσει το κλαδί. Στη συνέχεια ποτίζουμε τακτικά ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φυτού.

Βήμα 4:

Η φροντίδα των μοσχευμάτων ιονίου που έχουν πολλαπλασιαστεί πρόσφατα είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους. Διατηρήστε το έδαφος υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο και μην το ποτίζετε υπερβολικά. Η υπερβολική υγρασία θα προκαλέσει τη σήψη της κοπής. Παρέχετε επαρκή φωτισμό αλλά αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Λιπάνετε κάθε εβδομάδα με ένα ισορροπημένο λίπασμα.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να δείτε σημάδια νέας ανάπτυξης. Μόλις το κλαδί ριζώσει, θα αρχίσει τελικά να αναπτύσσεται και να καρποφορεί. Απολαύστε τα νέα αναπτυσσόμενα ιοντικά φυτά σας.

διάδοση με διαίρεση

Αν το δέντρο του αιωνίου είναι γέρικο Τα μοσχεύματα μπορεί να ριζώσουν εύκολα και αντ ‘αυτού πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτή η τεχνική είναι πολύ εύκολη αρκεί να χωρίσετε προσεκτικά τα φυτά.

ιοντικά φυτά
Αυτή η τεχνική είναι πολύ εύκολη αρκεί να χωρίσετε προσεκτικά τα φυτά.

Διαδικασία ιοντικής διάδοσης βάσει διαίρεσης

Βήμα 1:

Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να διαχωρίσετε τα μικρότερα τμήματα από τα μεγαλύτερα. Μέχρι να αποκτήσετε έναν δυνατό βλαστό με τις δικές του ρίζες και μίσχους. Βεβαιωθείτε ότι τα μαχαίρια σας είναι καθαρά και απολυμασμένα για να αποφύγετε την εξάπλωση διαφόρων ασθενειών.

Βήμα 2:

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα από τις σχισμές πριν το επαναφυτέψετε με το χυμώδες μείγμα. Βοηθήστε να σταματήσει η εξάπλωση ασθενειών και μυκήτων. Εξασφαλίζει επίσης ότι οι οργανισμοί Υπάρχει αρκετός χώρος για να σχηματιστούν νέες ρίζες πριν γίνουν συστάδες.

Βήμα 3:

Ποτίστε το πηγάδι και τοποθετήστε το σε φωτεινό σημείο μέχρι να δείτε σημάδια νέας ανάπτυξης. όταν μεγαλώσουν Αντιμετωπίστε τα ως μοσχεύματα για καλύτερα αποτελέσματα. Ο πολλαπλασιαζόμενος αιώνας αναπτύσσεται γρήγορα υπό ιδανικές συνθήκες και ανθίζει μέσα σε έξι μήνες.

Ιωνικός πολλαπλασιασμός με σπόρους.

Η Aeon παράγει μικρούς μαύρους σπόρους που είναι εύκολο να βλαστήσουν. Το δέντρο δεν θα ανθίσει από τον σπόρο. Αλλά η διαδικασία είναι ένα διασκεδαστικό έργο για παιδιά ή οποιονδήποτε νέο στην ανάπτυξη ιόντων.

Κίτρινο λουλούδι Aionium
Ο πολλαπλασιαζόμενος αιώνας αναπτύσσεται γρήγορα υπό ιδανικές συνθήκες και ανθίζει μέσα σε έξι μήνες.

Διαδικασία πολλαπλασιασμού σπόρων ιωνίου

Βήμα 1:

Συλλέξτε ώριμους μαύρους σπόρους από τα ξηλωμένα άνθη του φυτού. στη συλλογή σπόρων Κόψτε την κεφαλή του λουλουδιού και αφαιρέστε τους σπόρους μέσα. Τοποθετήστε τα σε χάρτινους φακέλους για μια μέρα για να στεγνώσουν πριν τα αποθηκεύσετε μέχρι τη φύτευση.

Βήμα 2:

Γεμίστε μικρές γλάστρες με υγρό κάκτο ή γλάστρες με χώμα που στραγγίζει καλά. Φυτέψτε δύο ή τρεις σπόρους σε κάθε γλάστρα, πιέστε τους στο χώμα, αλλά μην τους θάψετε.

Βήμα 3:

Ποτίστε το πηγάδι και τοποθετήστε το σε φωτεινό σημείο μέχρι να δείτε σημάδια νέας ανάπτυξης. όταν μεγαλώσουν Αντιμετωπίστε τα ως μοσχεύματα για καλύτερα αποτελέσματα. Ο πολλαπλασιαζόμενος αιώνας αναπτύσσεται γρήγορα υπό ιδανικές συνθήκες και ανθίζει μέσα σε έξι μήνες.

Ένας άλλος τρόπος είναι να έχετε μια βρεφική κούνια έξω στον κήπο. Σπείρετε τους σπόρους σε μια επιφάνεια καλά στραγγιζόμενου εδάφους και κρατήστε το υγρό μέχρι να φυτρώσει. Αυτό θα πρέπει να συμβεί μέσα σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.Τα Aeoniums δεν μεταμοσχεύονται καλά. Καλό είναι λοιπόν να περιμένετε μέχρι να έχουν ύψος περίπου 2 ίντσες πριν τα φυτέψετε στον κήπο.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να δείτε σημάδια νέας ανάπτυξης. Όταν ο σπόρος έχει γίνει βλαστάρι Αντιμετωπίστε τα ως μοσχεύματα για καλύτερα αποτελέσματα και απολαύστε το πρόσφατα πολλαπλασιασμένο Aeonium σας!

Γιατί να δημοσιεύσετε τον ΑΕΟΝ;

Οι αιώνες πολλαπλασιάζονται εύκολα και αναπτύσσονται γρήγορα υπό ιδανικές συνθήκες. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό δέντρο για αρχάριους. Το ίδιο ισχύει για όποιον θέλει να συλλέξει μεγάλο αριθμό φυτών χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα.

όταν πολλαπλασιάζεται σωστά Τα Aeoniums παράγουν όμορφα λουλούδια που προσθέτουν χρώμα και ενδιαφέρον σε κάθε κήπο ή αίθριο.Τα Aeonium είναι εύκολο να χωριστούν, ώστε να μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους ως δώρο για μια ειδική περίσταση ή απλώς επειδή τα αγαπάτε.

ιονίου στη δεξαμενή
Οι Aeons είναι εύκολο να μοιραστούν, ώστε να μπορούν να χαριστούν σε φίλους και συγγενείς.

Τα χρώματα των λουλουδιών Aeon είναι κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ-κόκκινο και μοβ, με λευκό στο κέντρο των πετάλων. Τα φυτά ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Έχουν χρώμα από ανοιχτό κίτρινο έως βαθύ μωβ.

Η διάδοση ιόντων είναι διασκεδαστική για τα παιδιά. Γιατί είναι πιο εύκολο από το να φυτεύεις άλλα φυτά ή λουλούδια. Οι σπόροι είναι μικροί αλλά εύκολοι στον χειρισμό. Έτσι, ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία βλάστησης των μικροσκοπικών φυτών ιονίου πριν τα δουν να μεγαλώνουν σε μεγάλα, όμορφα λουλούδια.

Μπορούν τα ιόντα να διασκορπιστούν στο νερό;

Οι αιώνες μπορούν να αναπαραχθούν στο νερό. Αλλά το ποσοστό επιτυχίας δεν είναι τόσο υψηλό όσο ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα, μοσχεύματα ή σπόρους. στη διάδοση ιόντων στο νερό Κόψτε ένα στέλεχος με τουλάχιστον δύο φύλλα και τοποθετήστε το σε ένα βάζο με νερό. Αλλάζετε το νερό καθημερινά και περιμένετε να σχηματιστούν νέες ρίζες. όταν είναι ριζωμένο Φυτέψτε το ιόνιο στο χώμα και ποτίστε το καλά.

ιόντων με σταγόνα νερού
στη διάδοση ιόντων στο νερό Κόψτε ένα στέλεχος με τουλάχιστον δύο φύλλα και τοποθετήστε το σε ένα βάζο με νερό.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να σχηματιστούν νέες ρίζες. γι’ αυτό κάνε υπομονή κατά τη διάδοση ιόντων στο νερό Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό κάθε μέρα. Αν καλλιεργήσετε πολλά φυτά σε ένα ποτήρι Θα χρειαστεί να αλλάζετε το νερό πιο συχνά.

Αν και μπορεί να διαδώσει ιόντα στο νερό. Αλλά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για αρχάριους ή οποιονδήποτε θέλει να προσθέσει γρήγορα στη συλλογή του από αυτό το όμορφο φυτό.

Πρέπει και να μην πρέπει κατά τον πολλαπλασιασμό των ιονίων

κατά τη διάδοση ιόντων Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά θα βοηθήσουν τα φυτά σας να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να παράγουν όμορφα λουλούδια.

κάνω:

 • Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό, φρέσκο ​​νερό.
 • Να είστε υπομονετικοί όσο περιμένετε να σχηματιστούν νέες ρίζες στο νερό ή το έδαφος.
 • Κόψτε το στέλεχος με τουλάχιστον δύο φύλλα και τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι νερό. Αλλάζετε το νερό καθημερινά και περιμένετε να σχηματιστούν νέες ρίζες πριν μεταφυτευτείτε στο έδαφος.
 • Η διέγερση της ρίζας είναι χρήσιμη κατά τον πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα ή διαίρεση ιόντων.
 • Το φως του ήλιου είναι κρίσιμο για τη νέα ανάπτυξη.
 • Ποτίστε το πρωί για να στεγνώσουν τα φύλλα πριν νυχτώσει.
 • Εάν είστε νέοι στη διάδοση του Aeonium Ας ξεκινήσουμε με μοσχεύματα ή διαίρεση. και χρησιμοποιήστε όλες τις ικανότητές σας για να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο γεμάτο χρώματα και υφές που μόνο αυτά τα όμορφα φυτά μπορούν να προσφέρουν.

Μην:

 • Εκτός αν αλλάζετε καθημερινά το νερό και το καθαρίζετε συχνά. Μην διασκορπίζετε ιόνιο στο νερό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και να βλάψει το φυτό σας.
 • Μην απλώνετε τα νέα φυτά πολύ κοντά, γιατί αυτό θα σταματήσει την ανάπτυξή τους.
 • Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Πολλαπλασιασμός των Aeons φυτεύοντας σπόρους. γιατί δεν μπορούν να βλαστήσουν καλά
 • Όταν χρησιμοποιείτε σπόρους, μην τους θάβετε πολύ βαθιά γιατί δεν θα βλαστήσουν.
 • Όταν χρησιμοποιείτε σύστημα νερού, μην απλώνετε νέα φυτά πολύ κοντά, καθώς αυτό θα σταματήσει την ανάπτυξη.
 • Μην χρησιμοποιείτε διεγερτικά ριζών κατά τον πολλαπλασιασμό ιόντων με διαίρεση ή μοσχεύματα. γιατί μπορεί να προκαλέσει θάνατο εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα

τελευταία λέξη

Το φυτό Aeon είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα για χρήση στον κήπο. Η καλλιέργεια των δικών σας καλλιεργειών μπορεί να είναι ικανοποιητική. και θα έχετε νέα φυτά Πάντα να το μοιράζεστε με φίλους, ωστόσο ορισμένες ποικιλίες δεν ριζώνουν καλά. Έτσι, η διάδοση είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει.

Μπορεί να χρειαστούν κάποιες δοκιμές και λάθη για να πετύχετε. Ωστόσο, με υπομονή, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μοσχεύματα από το τέλος των μοσχευμάτων στους ανώριμους βλαστούς ή τις άκρες των φύλλων στους ώριμους μίσχους.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *