Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε μια σειρά από μαργαριτάρια;

การขยายพันธุ์เชือกมุกน้ำ

Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε μια σειρά από μαργαριτάρια;

Οι μίσχοι μαργαριταριών είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα που μπορείτε να βρείτε εκεί. Μοιάζει με φύλλο σε σχήμα φασολιού. Επιστημονικά γνωστά ως Senecio Rowleyanus, αυτά τα φυτά προσθέτουν μοναδική αισθητική αξία στο χώρο σας. Τα αμπέλια τους πλαισιώνουν τον κήπο με χάρη. Κάντε μια εντυπωσιακή εντύπωση σε εσωτερικούς χώρους Εκτός από τη διακοσμητική αξία Βοηθά επίσης να διατηρείτε φρέσκο ​​τον αέρα στο σπίτι σας. Και η γλυκιά μυρωδιά της κανέλας ήταν ακαταμάχητη. Το καλοκαίρι, ανθίζει με μικρά λευκά λουλούδια με όμορφους στήμονες πορτοκαλί ή ροζ. Είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα ευδοκιμήσουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά Ένα μαργαριταρένιο κολιέ είναι η τέλεια προσθήκη στο οπλοστάσιό σας.

Πώς φροντίζεις τα μαργαριτάρια σου; Αυτά τα φυτά απαιτούν λίγη συντήρηση και μπορούν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες ξηρασίας. αρκεί να υπάρχει αρκετό φυσικό φως Μπορεί να φυτευτεί σε εξωτερικό χώρο ή στη σκιά. Αυτά τα παχύφυτα απαιτούν έδαφος γρήγορης αποστράγγισης με ουδέτερο ή μέτρια όξινο pH. Πρέπει να κρατάτε το κορδόνι απαλά. αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση Αυτό το φυτό αρέσει να είναι εντελώς στεγνό πριν το πότισμα ξανά.

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι ιδανικό για ιδιοκτήτες σπιτιού που προσπαθούν να διατηρήσουν τον κήπο τους απλό. Αυτό απαιτεί λίγη προσπάθεια και επένδυση. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει μερικούς πρακτικούς αλλά απλούς τρόπους για να διατηρήσετε τα μαργαριτάρια στα υπάρχοντά σας. Διαβάστε αυτόν τον βασικό οδηγό για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε περισσότερα.

Πώς να διαδώσετε τη γραμμή μαργαριταριών

Η προώθηση της σειράς μαργαριταριών σας είναι πολύ εύκολη και κάτι που μπορείτε να απολαύσετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αναπαραγωγής που μπορείτε να εξετάσετε, όπως:

  • φύτευση μοσχευμάτων στο έδαφος
  • Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε υγρό χώμα.
  • μουλιάζουμε τα κομμάτια σε νερό
Η διανομή της σειράς των μαργαριταριών σας είναι πολύ εύκολη.

πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε μέθοδο στις τρεις παραπάνω μεθόδους Πρέπει πρώτα να καταλάβετε πώς να κόβετε σωστά τα καλώδια.

κόψτε τον κορμό

Να σκέφτεστε πάντα να εργάζεστε με υγιή, ώριμα στελέχη. Τα παλιά στελέχη έχουν ρίζες που διευκολύνουν τον πολλαπλασιασμό. Χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή ψαλίδι για να φτιάξετε πολλές ασαφείς λωρίδες από πράσινα μαργαριτάρια.Όσο περισσότερο κόβετε, τόσο το καλύτερο. Και συνιστούμε να κάνετε περισσότερα για καλύτερα αποτελέσματα. αφού το κάνετε αυτό Είστε έτοιμοι για την καμπάνια.

Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα στο έδαφος.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ολοκληρώσετε αυτήν τη μέθοδο:

  • Αρχικά προετοιμάστε ένα μείγμα εδάφους με επαρκή αποστράγγιση. Μπορείτε να επιλέξετε να αναμίξετε παχύφυτα ή κάκτους με περλίτη. που βοηθά το έδαφος να στραγγίζει καλύτερα
  • Διαλέξτε τα μοσχεύματα σας και τραβήξτε έξω πολλά μαργαριτάρια από το κάτω μέρος, ώστε να μπορούν να εισαχθούν εύκολα στο μείγμα εδάφους.Δώστε στις ρίζες χρόνο (τουλάχιστον δύο εβδομάδες) για να αναπτυχθούν οι ρίζες μετά την εισαγωγή.
  • Αφήστε άλλες δύο εβδομάδες για να νιώσουν τα μοσχεύματα σας τη νέα ανάπτυξη μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται οι ρίζες.
  • Προστατέψτε τα φυτρωμένα φυτά από το άμεσο ηλιακό φως. που μπορεί να είναι επιζήμια για την υγιή ανάπτυξη Σκεφτείτε μια προστατευμένη τοποθεσία για το νέο σας φυτό σε μέτριο φως.
  • Η διατήρηση της υγρασίας του εδάφους είναι σημαντική για το μαργαριτάρι σας. Και η ομίχλη είναι απαραίτητη όποτε το χώμα χάνει υγρασία.
  • όταν εμφανιστεί νέα ανάπτυξη Σταματήστε το πότισμα και συνεχίστε το πότισμα.
  • Μην πολλαπλασιάζεστε σε ακατάλληλες καιρικές συνθήκες γιατί θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα στο έδαφος.

Εάν θέλετε να αναπτυχθείτε πλήρως Ξεκινήστε φυτεύοντας τα μοσχεύματα στο χώμα και αφήνοντας όλα τα μέρη να αγγίξουν το έδαφος. Αυτό επιτρέπει να σχηματιστούν ρίζες από όλα τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το έδαφος. Αφήστε τα μοσχεύματα σε επαφή με το έδαφος για δύο εβδομάδες μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται ρίζες. Τοποθετήστε ένα μεσαίο βάρος στο μοσχεύμα για να επιτρέψετε στις ρίζες να εισχωρήσουν στο χώμα.

Αυτή η μέθοδος απαιτεί ομίχλη μετά από μερικές ημέρες για να αυξήσει την υγρασία και την ανάπτυξη. Αφού παρατηρήσατε δραματική ανάπτυξη των ριζών, Σταματήστε το πότισμα και συνεχίστε το πότισμα. Η τακτική παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας είναι σημαντική για να βρεθεί η βέλτιστη συχνότητα ποτίσματος.

ένα μαργαριτάρι σε έναν κουβά
Όσο περισσότερο κόβετε, τόσο το καλύτερο. Και συνιστούμε να κάνετε περισσότερα για καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπλέον, όπως και στην προηγούμενη μέθοδο Αποφύγετε την έκθεση της πληγής στο άμεσο ηλιακό φως. που μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα Αν η κατσαρόλα σας είναι πολύ μεγαλύτερη Δοκιμάστε και τις δύο μεθόδους ταυτόχρονα για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Πολλαπλασιάζεται με μούλιασμα των μοσχευμάτων σε νερό.

Σε αυτή την τεχνική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε απλό είτε αποσταγμένο νερό. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο μεθόδους. Η ανάπτυξη της ρίζας θα συμβεί μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες. Η ανάπτυξη θα συμβεί με την πάροδο του χρόνου. και μετά από ένα μήνα Μπορείτε να μεταφυτεύσετε και να μεταφυτεύσετε τα μοσχεύματα σας σε υγρό χώμα. Και πάλι, σκεφτείτε να ψεκάζετε νέα φυτά νωρίς στην ανάπτυξή τους. και σταματήστε το πότισμα όταν μεγαλώσει πλήρως Είναι επίσης καλύτερο να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη.

Απαιτήσεις και ζητήματα φροντίδας

υπό κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης Το μάτσο μαργαριτάρια είναι πολύ εύκολο στη συντήρηση και φροντίδα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά θα καλλιεργούσατε στο σπίτι. Ένα μάτσο πέρλες μπορεί να χρειάζεται λίγο φως.

Απαιτήσεις φωτισμού για το μαργαριταρένιο κολιέ σας

Το φως είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μαργαριταριών χορδών. χρειάζονται έντονο φως Αλλά δεν χρειάζεται να είναι όλη μέρα. Μπορούν να τα πάνε καλά σε περιορισμένο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας με λίγες μόνο ώρες απευθείας ηλιακού φωτός. Παραδόξως, η λήψη περισσότερου άμεσου ηλιακού φωτός μπορεί να βοηθήσει αυτά τα φυτά να συνεχίσουν να ευδοκιμούν. Αντί να βρίσκεστε στο αναπαραγωγικό στάδιο, οπότε αν θέλετε να προωθήσετε την ταχεία ανάπτυξη Θα πρέπει να κρεμάσετε τα μαργαριτάρια σε ένα περβάζι παραθύρου ή να τα κρεμάσετε κοντά σε μια τοποθεσία που δέχεται πολύ ηλιακό φως.

Η γραμμή μαργαριταριών έξω ήταν εκτεθειμένη στο φως του ήλιου.
χρειάζονται έντονο φως Αλλά δεν χρειάζεται να είναι όλη μέρα.

Ιδανικό έδαφος για το Pearl Plant σας

Το έδαφος είναι η κύρια πηγή θρεπτικών ουσιών και νερού για τα περισσότερα φυτά. Η επιλογή του σωστού μείγματος εδάφους για τα μαργαριτάρια σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας των φυτών. Μπορείτε να επιλέξετε παχύφυτα ή κάκτους που στραγγίζουν καλά για τις αυξανόμενες ανάγκες σας. Αυτά τα μείγματα εδάφους διαφέρουν από τα τυπικά εδάφη επειδή περιέχουν άμμο ή περλίτη που επιτρέπει γρήγορη αποστράγγιση.

γλάστρα με μαργαριτάρια
Η επιλογή του σωστού μείγματος εδάφους για τα μαργαριτάρια σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας των φυτών.

Τα μαργαριτάρια αναπτύσσονται καλύτερα με χυμώδη και επαρκή αποστράγγιση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας τρύπες στη βάση του δέντρου. Εάν ο κήπος σας δεν έχει τρύπες αποστράγγισης Να είστε προσεκτικοί όταν ποτίζετε τα φυτά σας.

συχνότητα άρδευσης

Όπως τα περισσότερα παχύφυτα Οι πέρλες χορδών δεν χρειάζονται συχνό πότισμα. Τα χοντρά φύλλα συγκρατούν νερό και μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται μόνο δύο φορές κάθε μήνα. κατά τη διάρκεια μιας αδρανούς περιόδου, όπως ο χειμώνας, όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη Μειώστε τη συχνότητα του ποτίσματος σε μία φορά το μήνα.

Η αύξηση της συχνότητας ποτίσματος θα κάνει τις ρίζες του φυτού να αρχίσουν να σαπίζουν. Επομένως, το πότισμα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά την πλήρη ξήρανση του νερού. Προσοχή όμως, καθώς η υπερβολική αναμονή μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φύλλων, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε ποτίζοντας το φυτό επαρκώς. ειδικά αν δεν είναι σε αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό.

Θέματα θερμοκρασίας και υγρασίας

Η υγρασία δεν είναι πρόβλημα για τις χορδές μαργαριταριών. Αναπτύσσονται ακόμη και σε μέση υγρασία. Μπορεί επίσης να αντέξει διάφορες θερμοκρασίες δωματίου. Τα μαργαριτάρια αναπτύσσονται καλύτερα μεταξύ 65-80°F το καλοκαίρι και 50-60°F το χειμώνα. Λόγω των χαμηλών απαιτήσεων σε νερό, μπορούν να διατηρηθούν σε εξωτερικούς χώρους κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου. Ωστόσο, σκεφτείτε το διάστημα. Σκιά όταν φτάσει η ζέστη κορυφώνεται για την πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος.

Αν και αντέχουν λίγη ζέστη. Αλλά η σειρά Pearl’s μισεί το κρύο. τους πιο κρύους μήνες Εξετάστε το ενδεχόμενο να τα αφαιρέσετε από εξωτερικούς χώρους όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 50°F. Εάν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των φύλλων. που δεν είναι καθόλου όμορφο

Όπως τα περισσότερα παχύφυτα Τα μαργαριτάρια προτιμούν ξηρές συνθήκες, γι’ αυτό φροντίστε να διατηρείτε την υγρασία στο ελάχιστο και να τα κρατάτε μακριά από χώρους με υψηλή υγρασία, όπως το μπάνιο σας.

Γονιμοποίηση φυτών μαργαριταριών

Η λίπανση των φυτών μαργαριταριών είναι σημαντική για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και του ρυθμού ανάπτυξής τους. Η λίπανση είναι καλύτερη κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό είναι συνήθως μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου. Το μηνιαίο λίπασμα μισής ισχύος είναι αρκετό. Το πιο σημαντικό Ακολουθήστε όλες τις ισχύουσες οδηγίες του κατασκευαστή για το καλύτερο δυνατό όφελος.

Συνήθεις ασθένειες και παράσιτα που επηρεάζουν τις χορδές των μαργαριταριών

Οι μίσχοι των μαργαριταριών μπορεί να σαπίσουν στις ρίζες από το υπερβολικό πότισμα. όταν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα Κρατήστε την πληγείσα περιοχή κλαδευμένη και μετακινήστε το φυτό σε άλλη γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και ποτίστε μόνο όταν χρειάζεται.

Η ομίχλη είναι μαργαριταρένια
Οι μίσχοι των μαργαριταριών μπορεί να σαπίσουν στις ρίζες από το υπερβολικό πότισμα.

Οι αλευρώδεις και οι αφίδες είναι κοινά παράσιτα που επηρεάζουν τα μαργαριτάρια φυτά. Εάν τα φυτά προσβληθούν από αυτά τα παράσιτα Χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη για ψεκασμό. Μπορείτε να αποτρέψετε αυτά τα προβλήματα φροντίζοντας τα φυτά σας να έχουν σωστή πρόσβαση στο ηλιακό φως και στον αερισμό.

συμπέρασμα

Το κολιέ από μαργαριτάρια είναι ένα μοναδικό και όμορφο παχύφυτο. που πρέπει να φυτευτεί όπου κι αν βρίσκεστε Ο πολλαπλασιασμός είναι πολύ εύκολος. Και μπορείτε να φτιάξετε πολλά περισσότερα από ένα μόνο κόψιμο. όταν μεγαλώσει πλήρως Αυτό το φυτό απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή φυτών σας λόγω της αισθητικής αξίας που προσθέτει στο σπίτι σας. Ελπίζουμε ότι αυτός ο καλύτερος οδηγός σας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες για το πώς να φροντίζετε τα μαργαριτάρια σας και να αξιοποιείτε στο έπακρο.

Τελευταία ενημέρωση στις 05-06-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *