Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε τα Echeveria Elegans;

Ann Echeveria ในหม้อสีขาว

Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε τα Echeveria Elegans;

Οι Εχεβέριες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν από τα άλλα παχύφυτα είναι ο συνδυασμός όμορφων χρωμάτων και διακοσμητικών σχεδίων. Τα άνθη τους μπορεί να είναι κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα ή κρεμ. Εκτός από τα όμορφα λουλούδια τους, οι εχεβέριες έχουν ένα μοναδικό σχήμα που τις κάνει ιδανικές για κήπους. Εκτός από όμορφη, η Echeveria elegans είναι εύκολη στην καλλιέργεια και ανεκτική στην ξηρασία. Αυτό το καθιστά ιδανικό φυτό σε γλάστρα για όσους ζουν νωρίς ή σε ξηρές περιοχές.

Πώς νοιάζεστε για το Echeveria elegans; Πρέπει να αφαιρέσετε το offset και να το ποτίζετε τακτικά, ειδικά το καλοκαίρι. Αυτό τα διατηρεί στη σωστή θερμοκρασία (περίπου 70 βαθμούς Φαρενάιτ) και εμποδίζει το άμεσο ηλιακό φως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον έξι ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας.

Τα Echeveria ξεχωρίζουν από οποιονδήποτε κήπο αν τα φέρετε πίσω από το τοπικό σας ανθοπωλείο ή κατάστημα κήπου. και θέλουν να μάθουν πώς να το φροντίζουν Αυτός ο οδηγός είναι για εσάς.

Τι κάνει το Echeveria μοναδικό;

Το Echeveria elegans είναι ένα είδος παχύφυτου. Το φυτό είναι εγγενές στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Echeveria Οι μοναδικές σφαιρικές ροζέτες διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων. Από πράσινο, μωβ, κόκκινο και μπλε. Συνήθως έχει λευκές ρίγες στις άκρες.

Πόσα είδη Echeveria υπάρχουν;

Echeverias Υπάρχουν περισσότερα από 150 είδη παχύφυτων στο γένος Echeveria. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή.

 • Echeveria εσπερινός- Αυτή η ποικιλία είναι γνωστή για τα πλατιά φύλλα λεβάντας με ροζ άκρες. Χρησιμοποιείται συχνά σε χυμώδεις κήπους για τα κόκκινα έως πορτοκαλί άνθη του και το χαμηλότερο φύλλωμά του.
 • Κερί χύτευσης Aloe Vera – Η ποικιλία είναι γνωστή ως Echeveria agavoides λόγω του πυκνού φυλλώματος της και κυρίως πράσινου. Ορισμένα έχουν χάλκινες ή κόκκινες μύτες.
 • Echeveria Black Prince- Αυτά τα σαρκώδη τριγωνικά φύλλα έχουν μαύρες ροζέτες. στις αρχές του χειμώνα ή στα τέλη του φθινοπώρου Τα λουλούδια είναι σκούρα κόκκινα.
 • Echeveria “Perle von Nurnberg”- Αυτή η Echeveria φημίζεται για τα χυμώδη φύλλα της. που μερικές φορές γίνεται γαλαζοπράσινο σε μωβ ή κόκκινο Έχουν στρογγυλεμένα φύλλα με αιχμηρές άκρες.
 • Echeveria elegans- Αυτή η Echeveria, γνωστή και ως Μεξικάνικη Χιονόμπαλα, είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Αναγνωρίζεται από τη μικρή ροζέτα και τα κουταλιά του φύλλα, που συχνά είναι γαλαζοπράσινα. Εάν φυτευτεί στον ήλιο, τα φύλλα θα γίνουν ροζ. Από τα τέλη του χειμώνα έως τα μέσα του καλοκαιριού, το Echeveria elegans μπορεί να παράγει ροζ ή κόκκινα λουλούδια με κίτρινες άκρες.
 • Μαξιλάρια Echeveria Αυτός ο τύπος εχεβέριας, κοινώς γνωστός ως φυτό σενίλ, είναι ένας θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος ένα πόδι. Όταν ωριμάσουν πλήρως, έχουν διάμετρο πολλά πόδια. Έχει πράσινα φύλλα και τριχωτές άκρες.
 • Echeveria nodulosa- Γνωστό και ως ζωγραφισμένη ετσεβέρια, αυτό το είδος έχει πολλαπλά κλαδιά με πράσινα φύλλα σε σχήμα τριαντάφυλλου με κόκκινα σημάδια.
 • Echeveria “Violet Queen”- Αυτό το είδος ecovaria είναι επίσης γνωστό ως Queen Hen και Purple Chick. Φημίζεται για τα μακριά, στενά, ασημοπράσινα φύλλα του και την ικανότητά του να αναπτύσσεται γρήγορα. Τα φύλλα του είναι ροζ όταν φυτεύονται στον ήλιο.
Υπάρχουν περισσότερα από 150 είδη εχεβέριας.

Αν και όλοι οι τύποι Echeveria διαφέρουν ως προς την εμφάνισή τους, Αλλά είναι όλα το ίδιο φυτό. Επομένως, πρέπει να ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες συντήρησης. Ουσιαστικά, όμως, το echeveria elegans είναι το κύριο επίκεντρο αυτού του άρθρου. Αλλά μπορείτε να δανειστείτε μερικές συμβουλές για τη φροντίδα άλλων τύπων εχεβερίας.

Πώς να φροντίσετε το Echeveria elegans

Το Echeveria είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα μεταξύ των οικιακών κηπουρών. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σχεδόν σε οποιοδήποτε είδος εδάφους ή κατάσταση. Περιλαμβάνουν τον ήλιο ή τη σκιά και είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να φροντίζετε την Ecoveria εάν έχετε Ecovearia στο τοπίο σας.

γη

Φροντίστε να φυτέψετε το Echeveria elegans σας σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το κοινό χώμα για γλάστρα για κάκτους πρέπει να κάνει το κόλπο. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την αποχέτευση Μπορείτε να προσθέσετε περλίτη και χοντρή άμμο για να το βελτιώσετε.

Εχαβέρια με παχύφυτα και κάκτους
Φροντίστε να φυτέψετε το Echeveria elegans σας σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Η γρήγορη αποστράγγιση του εδάφους είναι σημαντική. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ρίζες του Echeveria elegans θα σαπίσουν εάν μείνουν υγρές για πολύ καιρό. Ως αποτέλεσμα, το φυτό μπορεί να πνιγεί και να πεθάνει.

δοχείο

Χρησιμοποιήστε γλάστρες για να καλλιεργήσετε τα ικβέρια σας. Γλάστρες από τερακότα ή χωρίς τζάμια με τρύπες αποστράγγισης λειτουργούν καλύτερα για την αποστράγγιση της υγρασίας και την πρόληψη της σήψης των ριζών.

ηλιακό φως

Ιθαγενής στο Μεξικό Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στα Echeveria αρέσει όσο περισσότερο φως του ήλιου μπορούν να πάρουν. ακόμα κι αν δεν είναι εξαιρετικό για σωστή ανάπτυξη Τοποθετήστε το φυτό σας σε μια τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα.

Echeveria elegans υπαίθρια
Στην Echeveria αρέσει ο ήλιος όσο παίρνει, ακόμα κι αν είναι στη σκιά.

Εάν δεν δίνετε αρκετό ηλιακό φως Τα φύλλα του είναι επιμήκη και τεντώνονται προς το φως του ήλιου.Επιπλέον, όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο, Τα φύλλα του έχουν διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την ποσότητα του ηλιακού φωτός. Αν λοιπόν θέλετε τα φύλλα να είναι έντονο ροζ. Πρέπει να το αφήσετε να πάρει περισσότερο ηλιακό φως. Μπορείτε να το μετακινήσετε σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να εξασφαλίσετε ότι έχει αρκετό ηλιακό φως.

σκιά

Αν και στις ετσέβεριες αρέσει ο πλήρης ήλιος, η υπερβολική ζέστη ή το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξή τους. Επομένως, είναι καλύτερο να τα εκθέτετε στο φως του ήλιου το πρωί και το βράδυ. Αν αποφασίσετε να το βάλετε έξω Βεβαιωθείτε ότι είναι σκιασμένα από τον σκληρό απογευματινό ήλιο.

νερό

Όπως τα περισσότερα φυτά της ερήμου, έτσι και στις εχεβέριες δεν αρέσει πολύ νερό, δεν τους αρέσει να μένουν πολύ χωρίς νερό.

Το κλειδί εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα νερού για να ποτίσετε το φυτό όταν το έδαφος στεγνώσει. Το πότισμα ενώ το έδαφος είναι ακόμα υγρό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και να βλάψει το φυτό.

θερμοκρασία

Οι Echeverias είναι συνηθισμένοι σε συνθήκες ερήμου και χαμηλές θερμοκρασίες. Μην το αποθηκεύετε λοιπόν αν ζείτε σε πολύ κρύο μέρος.

Echeveria σε ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου
Δεν αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Τα Equaria δεν ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες, καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.Ωστόσο, οι μέσες εσωτερικές θερμοκρασίες (περίπου 70 βαθμοί Φαρενάιτ) είναι επαρκείς για να κρατήσουν ζωντανές τις echeverias.

Γονιμοποίηση Echeveria

Τα φυτά Echeveria γενικά δεν χρειάζονται λίπανση. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά θρεπτικά συστατικά. Μην κάνετε υπερβολική λίπανση γιατί μπορεί να βλάψει το φυτό.

έντομο

Ως φυτά της ερήμου, οι εχεβέριες δεν είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στα έντομα και τα έντομα.Ωστόσο, περιστασιακά μπορεί να επιτεθούν οι τρυγόνια αμπέλου και οι αλευρώδεις.

Αν παρατηρήσετε αυτά τα έντομα στα φυτά σας Μπορείτε είτε να τα ψεκάσετε με νερό είτε να βρέξετε το χώμα με εντομοκτόνο. ποια φυτά μπορούν να απορροφήσουν και να εξαλείψουν τα έντομα

Καλλωπισμός Echeveria elegans

Ως επί το πλείστον, το echeveria elegans είναι φυτό που κλαδεύεται μόνο του. Εκτός από τον περιστασιακό καθαρισμό νεκρών λουλουδιών και φύλλων. Αυτά τα παχύφυτα δεν χρειάζονται κλάδεμα.

επανεκκίνηση

Όπως και άλλα παχύφυτα Τα Ecoverias δεν χρειάζεται πάντα να ξαναφυτεύονται, ωστόσο, μόλις το φυτό ξεπεράσει τη γλάστρα του, αφαιρέστε το απαλά από το δοχείο του και ξεπλύνετε το χώμα από τις ρίζες.

Κοντινό πλάνο του Echeveria elegans
Τοποθετήστε τον νέο κάκτο σε μια νέα γλάστρα με το χώμα της γλάστρας ή ανακατέψτε που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως.

Τοποθετήστε τον νέο κάκτο σε μια νέα γλάστρα με το χώμα της γλάστρας ή ανακατέψτε που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως. Η καλύτερη εποχή για να κάνετε αυτή την αλλαγή είναι η άνοιξη. που είναι η αρχή της καλλιεργητικής περιόδου για την Εκοβέρεια

Πώς να προπαγανδίσετε το Echeverias elegans

Εάν θέλετε να αναπτύξετε περισσότερη ετσέβερια Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά ώριμα φυτά για να πολλαπλασιαστούν. Ας δούμε τους δύο βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό.

διαφυλλικός πολλαπλασιασμός

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Echeveria elegans από φύλλα:

 • Επιλέξτε παλιά και δυνατά φύλλα.
 • Ξεριζώστε σταδιακά το δέντρο. Τραβήξτε σταθερά από το στέλεχος με μια περιστροφή. Φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από το στέλεχος.Ωστόσο, δεν πειράζει αν τα φύλλα έχουν κάποιους μίσχους.
 • Όταν τα φύλλα έχουν ήδη φυτρώσει Αφήστε το να καθίσει για μερικές μέρες μέχρι να αρχίσετε να νιώθετε ένα μυρμήγκιασμα στα άκρα.
 • Προσθέστε χώμα που στραγγίζει καλά στη γλάστρα. Μπορεί να είναι ο ίδιος τύπος εδάφους που χρησιμοποιούσατε για να μεγαλώσετε ιππείς. και ποτίζουμε να είναι υγρό
 • βάλτε τα φύλλα στο έδαφος
 • Ποτίστε το φυτό μόνο όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό.

Όταν οι ρίζες είναι ήδη εγκατεστημένες Το τριαντάφυλλο θα αρχίσει να σχηματίζεται, και τα μητρικά φύλλα (αυτά που βάλατε πρώτα στο χώμα) θα μαραθούν, τώρα μπορείτε να φυτέψετε ξανά.

αντίθετη διάδοση

Το Echeveria elegans σχηματίζει μικρές μετατοπίσεις που αναπτύσσονται στη βάση του φυτού. Αυτές οι αντισταθμίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια νέων καλλιεργειών.

Να το πράξουν:

 • Διαλέξτε το offset από το χώμα και αφήστε το να στεγνώσει για αρκετές ημέρες.
 • Γεμίστε τη γλάστρα με χώμα που στραγγίζει καλά και νερό καθώς απλώνετε τα φύλλα.
 • Φυτέψτε το offset σε μια ρηχή τρύπα στο έδαφος.
 • Οι ρίζες πρέπει να είναι καλυμμένες, αλλά όχι βαθιά μέσα στο μείγμα. Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα έχει στεγνώσει τελείως.

τελευταία λέξη

Ως το τέταρτο μεγαλύτερο ανθοφόρο φυτό στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, τα είδη Echeveria είναι δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά. Το χρώμα των λουλουδιών ποικίλλει από λευκό, μοβ, ροζ, κόκκινο, κίτρινο ή συνδυασμό. Αυτό το φυτό της ερήμου ανθίζει την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Αυτά τα πολύχρωμα παχύφυτα είναι δημοφιλή για την ανοχή τους στην ξηρασία και προσελκύουν τις πεταλούδες για να γεννήσουν τα αυγά τους. Αν ψάχνετε για ένα συμπλήρωμα στον χυμώδη κήπο σας, το Echeveria elegans θα πρέπει να είναι μια από τις επιλογές σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *