Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε την Αφροδίτη Flytrap

กาบหอยแครงด้านนอก

Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε την Αφροδίτη Flytrap

Τι κάνει τη μυγοπαγίδα της Αφροδίτης ένα ενδιαφέρον φυτό; Πρώτα απ ‘όλα, είναι ένα συναρπαστικό γεύμα. Η ικανότητα του φυτού να παρασύρει αμέσως το θήραμα σε μια παγίδα και να το κουμπώσει είναι εκπληκτική. Η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης χρησιμοποιεί νέκταρ για να προσελκύσει το παιχνίδι της. Όταν το έντομο αγγίζει το φτερό της σκανδάλης δύο φορές διαδοχικά Η φόρτιση κλείνει την παγίδα.

ενώ τα έντομα συνεχίζουν να πολεμούν Η παγίδα σφραγίζει και παράγει ένα ένζυμο που διαλύει τους ιστούς του θύματος. Μετά την ανάμνηση της θρεπτικής σούπας Το κοκαλάκι χρησιμοποιεί επίσης το σφάγιο για να ανακτήσει νέα λεία. Δυστυχώς, το μόνο είδος που είναι εγγενές στη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα κινδυνεύει με εξαφάνιση λόγω της καταστροφής των οικοτόπων.

Το φυτό μύγα αγαρικό είναι σχετικά εύκολο στη φροντίδα, παρά την κοινή πεποίθηση ότι είναι περίπλοκο. Μόλις καταλάβετε το καλύτερο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τα φυτά σας. Θα ξέρετε ότι είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά φυτά εσωτερικού χώρου. Ας ξεκινήσουμε.

Είδος μυγοπαγίδας της Αφροδίτης

Υπάρχει μόνο ένα είδος της μυγοπαγίδας της Αφροδίτης. Dainia Massibula; Ωστόσο, υπάρχουν πολλά είδη που έχουν εκτραφεί σύμφωνα με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Οι περισσότερες μορφές έχουν μίσχους που καταλήγουν σε παγίδες. Η παγίδα ενός ενήλικου φυτού μπορεί να φτάσει τα 5 εκατοστά σε μήκος.

Οι φυλές επιλέγονται για χρώμα, μέγεθος ή μετάλλαξη. Οι πιο δημοφιλείς είναι όλες οι πράσινες ποικιλίες όπως η «Justina Davis» και όλες οι κόκκινες μορφές, συμπεριλαμβανομένου ομοίως του Red Dragon. Οι μεγαλύτερες ποικιλίες περιλαμβάνουν το «South West Giant» που είναι εγγενές στην Αγγλία. Τέλος, έχουμε μεταλλάξεις που προκύπτουν από ατυχήματα καλλιέργειας ιστών.

Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε το φυτό Venus flytrap

Ένα φυτώριο σαρκοφάγων φυτών είναι ένα καλό μέρος για να αγοράσετε μυγοπαγίδες. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε από διάφορους λιανοπωλητές στις Η.Π.Α.. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το τοπικό φυτώριο. Αν και τα φυτά εδώ δεν είναι της καλύτερης ποιότητας λόγω έλλειψης φωτός και άρδευσης με ακάθαρτο νερό. Οι μεγάλοι λιανοπωλητές όπως η Walmart δεν είναι καλή ιδέα αν δεν σας πειράζουν φυτά που βρίσκονται στα ράφια για λίγο.

Απαιτήσεις οπτικών

Η μυγοπαγίδα Venus χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως για βέλτιστη ανάπτυξη. Πηγαίνετε σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό όπου ο ήλιος λάμπει. Συνιστούμε 12 ώρες επαρκούς ηλιακού φωτός. Η ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση των φύλλων και τη συρρίκνωση και το κόκκινο χρώμα μέσα στην παγίδα. Τα Grow Lights είναι χρήσιμα εάν αισθάνεστε ότι τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετό φως. Τοποθετήστε τουλάχιστον 6 ίντσες πάνω.

Η ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση και τη συρρίκνωση των φύλλων και το κόκκινο χρώμα μέσα στην παγίδα.

επίπεδο θερμοκρασίας

Η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης είναι σε θέση να αντέχει σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το ανθεκτικό φυτό μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 86°F έως 20°F, εφόσον είναι προστατευμένο από τα στοιχεία. Οι θερμότερες από το μέσο όρο εσωτερικές θερμοκρασίες είναι ιδανικές.

ανάγκες σε νερό

Τα σαρκοφάγα φυτά χρειάζονται γλυκό νερό, το Venus Flytrap δεν αποτελεί εξαίρεση. Η πρόσβαση σε καθαρό νερό μπορεί να είναι δύσκολη. ειδικά για τους νέους αγρότες Προειδοποιήστε ότι το εμφιαλωμένο, φιλτραρισμένο ή νερό βρύσης μπορεί να αυξήσει το αλάτι και τα διαλυμένα μέταλλα. Αυτό μπορεί τελικά να προκαλέσει το θάνατο των φυτών σας. Συνιστάται η χρήση βρόχινου νερού, απεσταγμένου νερού ή απιονισμένου νερού. ή χρησιμοποιώντας καθαρό νερό με σύστημα αντίστροφης όσμωσης Πώς λοιπόν αποκτάτε καθαρό νερό;

Το απεσταγμένο νερό μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα υλικού. Οι ντόπιοι ενυδρείοι μπορεί να έχουν καθαρισμένο νερό.

Κρατήστε τα πιάτα έξω και μαζέψτε το νερό της βροχής σε πλαστικά μπουκάλια. Καθώς μεγαλώνουν τα φυτά σας Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεξαμενές συλλογής βρόχινου νερού.

 • Ρυθμίστε το σύστημα αντίστροφης όσμωσης

Εγκαταστήστε ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης κάτω από το νεροχύτη για να αφαιρέσετε τους ρύπους. Αυτή η επένδυση είναι ακριβή. Αλλά αποδίδει μακροπρόθεσμα.

Για να ποτίζετε τα φυτά σας:

 1. Κρατήστε το δοχείο σας σε 1-2 εκ. νερό και μην το πλημμυρίσετε από πάνω.
 2. Διατηρήστε το έδαφος υγρό καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αλλά βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν είναι πνιγμένα. Η γλάστρα πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης καθώς η υπερβολική υγρασία θα προκαλέσει σήψη των ριζών.
 3. Μειώστε τη συχνότητα του ποτίσματος το χειμώνα.

γη

Τα σαρκοφάγα φυτά λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από τη λεία τους. Επομένως, δεν απαιτούν έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Προτιμούν όξινο χώμα αντ ‘αυτού.Μια λέξη προσοχής, μην χρησιμοποιείτε τυπικό χώμα για γλάστρες. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τύρφη σφάγνου αναμεμειγμένη με χοντρή άμμο ή περλίτη χωρίς ασβέστη. Η αναλογία πρέπει να είναι 2:1 ή να χρησιμοποιείτε ένα μέρος τύρφη και ένα μέρος περλίτη. Και οι δύο επιλογές αυξάνουν την οξύτητα και παρέχουν καλύτερο αερισμό και αποστράγγιση για το φυτό σας. Το χτένι λειτουργεί επίσης καλά με καθαρό σφάγνο.

Η Αφροδίτη πετάει στη δεξαμενή.
Δεν χρειάζονται χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά χρειάζεται όξινο χώμα.

αδράνεια

Η περίοδος λήθαργου είναι απαραίτητη για τα βρώσιμα φυτά και εμφανίζεται από το φθινόπωρο όταν τα επίπεδα ηλιακού φωτός είναι χαμηλά. Δώστε στον αλευρώδη σας μια δροσερή περίοδο ανάπαυσης μεταφέροντας το φυτό σας σε ένα πιο χαλαρό σημείο στο γκαράζ ή το υπόστεγο σας. Τα φύλλα θα αρχίσουν να μαυρίζουν καθώς πέφτει η θερμοκρασία. Μην πανικοβάλλεστε; Αυτό είναι φυσιολογικό. Αφαιρέστε τη νεκρή ανάπτυξη. αφού τελειώσει η περίοδος ανάπαυσης Ήρθε η ώρα να φυτέψουμε μια νέα γλάστρα. Εάν ο καιρός ζεστάνει και τα φυτά σας δεν λάμπουν έντονα, θα αρρωστήσουν.

επανεκκίνηση

Η τακτική μεταφύτευση του αλευρόφιλου σας θα δώσει στα φυτά σας αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν. Συνιστούμε να επαναφυτεύετε τη μυγοπαγίδα της Αφροδίτης μία φορά το χρόνο για να αναπτύξετε γερές ρίζες. Η άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού είναι η καλύτερη εποχή για να μετακινήσετε τα φυτά σας. Μην επαναφυτεύετε κατά την περίοδο της ανθοφορίας. όταν αγοράζετε το δέντρο σας Επαναφυτεύστε εάν υπάρχει οποιαδήποτε μόλυνση. Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα για καλύτερα αποτελέσματα κατά την επανεκκίνηση:

 1. Επιλέξτε το σωστό μείγμα φύτευσης.

Οι τακτικοί συνδυασμοί φίλτρων θα σκοτώσουν την μυγοπαγίδα της Αφροδίτης σας. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα χυμώδες μείγμα γλάστρας κατά τη μεταφύτευση. Μπορείτε να αγοράσετε ή να φέρετε Συνιστάται ένα μείγμα 1:1 από τύρφη και περλίτη.Η τύρφη παρέχει οξύτητα. ενώ ο περλίτης βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας.

2. Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα.

Το αγαρικό μύγα έχει βαθύ ριζικό σύστημα. Διαλέξτε λοιπόν μια γλάστρα με βάθος τουλάχιστον 4 ίντσες Προτείνουμε πλαστικές γλάστρες για τη μυγοπαγίδα της Αφροδίτης, καθώς τα φυτά χρειάζονται σωστή μόνωση.

Μύδια σε γλάστρες.
Επιλέξτε μια κατσαρόλα που είναι ελαφρώς βαθιά, τουλάχιστον 4 ίντσες είναι μια χαρά.

απαραίτητα εργαλεία

Θα χρειαστείτε:

 • σκαπάνη κήπου
 • μικρό πλαστικό δοχείο
 • συνιστώμενο χώμα γλάστρας

συμβουλή

 • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με τα προτεινόμενα υλικά.
 • αναμιγνύεται με νερό για φύτευση
 • Κάντε μια τρύπα στη μέση όπου θα τοποθετήσετε το κοκαλάκι σας.
 • Ανασηκώστε απαλά τα κοκαλάκια έξω από τη γλάστρα του μητρικού φυτού. Προσέξτε να μην ενοχλήσετε τις ρίζες.
 • Τοποθετήστε τα φυτά σας σε φρέσκο ​​μείγμα σε γλάστρα.
 • Τέλος, ποτίζουμε το φυτό και στραγγίζουμε το υπερβολικό νερό μέσα από τις οπές αποστράγγισης.

μετά από φροντίδα

αν γίνει σωστά Το φυτό σας θα χρειαστεί λίγη επιπλέον φροντίδα μετά τη μεταφύτευση. Μπορεί να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη Δώστε όμως χρόνο στα φυτά σας.

κλάδεμα

Η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης δεν χρειάζεται κλάδεμα για να επιβιώσει. Ωστόσο, μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία και την ομορφιά. Μερικά από τα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη αισθητική. προώθηση της ανάπτυξης και προστασία από έντομα και μύκητες. Θα χρειαστείτε κοφτερό και λεπτό ψαλίδι. Στη συνέχεια κόψτε τυχόν νεκρά φύλλα ξεκινώντας από τη βάση. Στη συνέχεια προετοιμάστε προσεκτικά υγιείς κόνδυλους και φύλλα.

Μύδια αχιβάδας σε μια λευκή κατσαρόλα.
Προετοιμάστε προσεκτικά τους υγιείς κόνδυλους και τα φύλλα κόβοντας τα νεκρά φύλλα από τη βάση.

Κόψτε τα φυτά σας μόνο αφού στεγνώσουν τελείως οι παγίδες. Μην τραβάτε τα νεκρά φύλλα για σωστό κούρεμα. που μπορεί να βλάψει τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι αντί. Αφαιρέστε όλα τα νεκρά φύλλα. Προσέξτε να μην ενεργοποιήσετε παγίδες. γιατί θα κάνει το φυτό σας να σπαταλά ενέργεια Μην κόβετε πολύ συχνά. Κάντε το μόνο αν δείτε μαύρα φύλλα.

άνθισμα

Το ώριμο κοκαλάκι ανθίζει την άνοιξη και ευδοκιμεί το καλοκαίρι. Τα λουλούδια μετατρέπουν την ενέργεια από την κατασκευή παγίδων. Εάν αφήνετε τα φυτά να ανθίζουν τακτικά Μπορεί να δείξει σημάδια κόπωσης, όπως λήθαργο και λιποθυμία. Αν η μυγοπαγίδα σας είναι μικρή Πιέστε τα λουλούδια πριν φτάσουν πολύ ψηλά.

σίτιση

Μόλις καλύψετε τις αυξανόμενες ανάγκες των αλευροφόρων σας. Δώστε τροφή σε ζωύφια και έντομα. Είτε νεκρός είτε ζωντανός Συνιστούμε να ταΐζετε αλευροσκούληκες, αράχνες, αιματοσκώληκες ή γρύλους μία φορά την εβδομάδα για να ταΐζετε τις μύγες σας. Θυμηθείτε να ενεργοποιήσετε τη σκανδάλη φτερού μόλις κλείσει η παγίδα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ταΐζετε τα φυτά σας.

 • Ταΐστε τη μυγοπαγίδα της Αφροδίτης μόνο σε έντομα.
 • Η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης προτιμά το έδαφος που είναι χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά. Μην γονιμοποιήσετε λοιπόν.
 • Το πολύ δόλωμα θα κάνει τα φυτά σας να σαπίσουν.
 • Τρυπήστε τρίχες εάν χρησιμοποιείτε μια οδοντογλυφίδα νεκρών εντόμων για να ξεκινήσετε την πέψη. Εάν παραλείψετε αυτήν την ενότητα Το φυτό σας θα ανοίξει μετά από λίγες ώρες και δεν θα απορροφήσει καθόλου θρεπτικά συστατικά.
Cockle fly με μύγα κολλημένη
ρεΧρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ξεκινήσετε την πέψη και χρησιμοποιήστε νεκρά έντομα για να μαζέψετε τα μαλλιά.

διαδικασία διάδοσης

Ο καλύτερος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε το μύγα αγαρικό είναι να το αφήσετε να αναπτυχθεί με διαίρεση. Τα ώριμα φυτά στέλνουν τα κλαδιά τους στις αρχές της άνοιξης. Η αναφύτευση είναι ένα νέο φυτό. Βεβαιωθείτε ότι οι βλαστοί καλύπτουν τις ρίζες ώστε να αναπτυχθούν νέα φυτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοσχεύματα σπόρων ή φύλλων για πολλαπλασιασμό.

έντομο

Το αγαρικό μύγας τρώει όχι μόνο έντομα. Κάποια είναι και επικίνδυνα. Πρόκειται για έντομα, αφίδες και αλευρώδεις. Και οι περισσότεροι από αυτούς θα επιτεθούν την άνοιξη. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό ηλιακό φως και καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να αποτρέψετε τα παράσιτα και τις ασθένειες.

συμπέρασμα

Η φροντίδα για τον αλευρώδη μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν είστε προετοιμασμένοι. Δώστε στα φυτά σας την προσοχή που χρειάζονται. Και θα απολαύσετε να κρατάτε τις μύγες ως φυτά εσωτερικού χώρου.

Τελευταία ενημέρωση στις 05-06-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *