Γιατί τα παχύφυτά μου συνεχίζουν να πεθαίνουν; (Εξηγείται επιτέλους)

ทำไมไม้อวบน้ำของฉันถึงตาย

Γιατί τα παχύφυτά μου συνεχίζουν να πεθαίνουν;

Το να είσαι γονιός δέντρου μπορεί να είναι αγχωτικό. Ειδικά όταν δεν καταλαβαίνεις γιατί το παχύφυτό σου είναι άρρωστο.

Παρά το γεγονός ότι τα παχύφυτα είναι κατάλληλα για εσωτερική ζωή και μπορούν να προσαρμοστούν σε σκληρές συνθήκες. Αλλά κανένα παχύφυτο ή παχύφυτο δεν μπορεί να επιβιώσει για πάντα σε υποτροπικές συνθήκες.

Γιατί πεθαίνει το παχύφυτό μου;

Τι κάνει τα παχύφυτά σας να πεθαίνουν; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορισμένους παράγοντες, όπως ενδεικτικά::

 • ακατάλληλη άρδευση
 • ανεπαρκής φωτισμός
 • ασθένεια
 • έντομο

Όταν το φυτό σας φαίνεται άρρωστο Είναι δική σας ευθύνη να δημιουργήσετε και να διορθώσετε τα προβλήματα για να κρατήσετε ζωντανά τα παχύφυτά σας.

Ο πιο συνηθισμένος και γρήγορος τρόπος για να σκοτώσετε τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου είναι η κατάχρησή τους. Καταλήγει στα ακόλουθα γεγονότα:

 • Τα παχύφυτα χρησιμοποιούν τα παχιά φύλλα τους για να αποθηκεύσουν νερό και βασίζονται σε αυτά τα αποθέματα νερού για να επιβιώσουν σε ξηρά κλίματα.

Ωστόσο, πρέπει να λάβετε τη σωστή ισορροπία:

 • Το πολύ και πολύ λίγο νερό μπορεί να βλάψει τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου.
 • Χρειάζονται τακτικό πότισμα, ωστόσο, για να ευδοκιμήσουν. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε.

Εχοντας αυτό κατά νου Να παρακολουθείτε πάντα πότε ποτίσατε τελευταία φορά τα παχύφυτά σας για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

 • Για να διατηρήσετε τα φυτά σας όσο το δυνατόν πιο χαρούμενα και υγιή. Σημειώστε τις φορές που ποτίζετε τα φυτά.
 • Αν και η παρακολούθηση της υγρασίας μπορεί να φαίνεται δύσκολη στην αρχή. Γίνεται όμως φυσιολογικό όταν το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Το δέντρο σας θα μεγαλώσει κανονικά. Και αυτό θα βοηθήσει τα παχύφυτά σας να διαρκέσουν περισσότερο.

Πώς αναβιώνεις ένα παχύφυτο που πεθαίνει;

Τα περισσότερα άρρωστα παχύφυτα θα αναρρώσουν με ελάχιστη έως καθόλου αλλαγή στο περιβάλλον τους.

Αν νομίζετε ότι το παχύφυτό σας πεθαίνει. Πρώτα πρέπει να δημιουργήσεις πρόβλημα. Ρωτήστε τον εαυτό σας, πώς είναι το έδαφος;

Αν υποψιάζεστε ότι ποτίζετε υπερβολικά το παχύφυτό σας, Το χώμα βρέχεται και συσσωματώνεται.

παρατηρήστε το χρώμα της σάρκας Αν το παχύφυτό σας έχει πολύ νερό Έχει απαλά, λεπτά και ημιδιαφανή φύλλα.

Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναβιώσετε ένα παχύφυτο που πεθαίνει.:

Προσαρμόστε την καθημερινή σας έκθεση στο ηλιακό φως. – Τα περισσότερα παχύφυτα χρειάζονται έντονο, έμμεσο φως. όπως αναφέρθηκε Θα χρειαστεί να μετακινήσετε το παχύφυτό σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. γιατί πιέζονται από το υπερβολικό πότισμα Έχοντας αυτό υπόψη, το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να επιδεινώσει αυτό το πρόβλημα.

αφήστε τις ρίζες να στεγνώσουν – Βγάλτε το παχύφυτο από το χώμα και αφαιρέστε το περιττό χώμα. Οι καφέ/μαύρες ρίζες πρέπει να αφαιρεθούν καθώς είναι σάπιες. Βάλτε το φυτό σας στο πλάι να στεγνώσει μέχρι να στεγνώσουν οι ρίζες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες. Όταν οι ρίζες στεγνώσουν τελείως, φυτέψτε μια νέα.

βελτίωση της αποστράγγισης – Τα παχύφυτα δεν αναπτύσσονται σε βρεγμένο έδαφος. Είναι σημαντικό να βελτιωθεί η αποστράγγιση σε γλάστρες για να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενα προβλήματα. για να γινει αυτο Πάρτε μια άλλη γλάστρα που είναι μεγαλύτερη από τη γλάστρα του παχύφυτό σας και προσθέστε 2 ίντσες χαλίκι Βάλτε το παχύφυτο στη γλάστρα για να μην μουλιάζουν οι ρίζες πολύ νερό κάθε φορά που ποτίζετε.

αλλάξτε χώμα – Γενικά, τα φύκια αναπτύσσονται σε έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Αν αυτό συμβαίνει με τα παχύφυτά σας Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε όλο το φυτόχωμα και να το αντικαταστήσετε με φρέσκο ​​χυμό. Θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το μεγαλύτερο μέρος του χώματος.

Τι να κάνετε αν πεθάνουν τα χυμώδη φύλλα;

Τα νεκρά φύλλα είναι μέρος της ζωής κάθε φυτού. Και τα παχύφυτα δεν αποτελούν εξαίρεση. δεν σημαίνει:

 • Τα παχύφυτά σου πεθαίνουν.
 • Δεν φροντίζετε σωστά τα φυτά σας.

Αν το παχύφυτό σας αρχίσει να στεγνώνει Οι πιθανότητες είναι ότι τα παχύφυτά σας είναι ακόμα υγιή. Αλλά θα πρέπει να ποτίζετε πιο συχνά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καθώς τα φυτά σας μεγαλώνουν, θα μεγαλώνουν. Βγάζει νέα φύλλα ενώ το παλιό πεθαίνει. όπως ήδη αναφέρθηκε Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ξερά φύλλα στη βάση του δέντρου. Δείχνει ότι είναι μόνο στον πάτο, αυτό είναι φυσιολογικό!

Εάν τα περισσότερα από τα παχύφυτά σας έχουν μαραθεί Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι τα χυμώδη φυτά σας θα χρειάζονται πιο συχνό πότισμα. Εάν τα ξηρά φύλλα αρχίσουν να καταστρέφουν την εμφάνιση του φυτού, τραβήξτε τα απαλά μακριά από τη βάση του φυτού.

Ωστόσο, αφού δεν θέλετε να ξεριζώσετε τα φυτά σας κατά τη διαδικασία αφαίρεσης. Θα πρέπει να μαδάτε μόνο εύθραυστα ή νεκρά φύλλα.

Ακόμα και τα νεκρά φύλλα στη βάση του παχύφυτου είναι απολύτως υγιή. Αλλά τα νεκρά φύλλα πάνω από τη νέα ανάπτυξη συνήθως υποδεικνύουν ένα πρόβλημα που πρέπει να διορθώσετε. Αυτό συνήθως κάνει το παχύφυτό σας περισσότερο ή λιγότερο νερουλό.

εν συντομία

Το παχύφυτό σας μπορεί να φαίνεται άρρωστο για διάφορους λόγους. Για να βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας θα επιβιώσει Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, τα φύλλα που πεθαίνουν είναι φυσικό και φυσιολογικό. Και μπορεί να μην είναι σημάδι μεγάλου προβλήματος. Παρακολουθήστε πότε ποτίζετε για να βεβαιωθείτε ότι μεγαλώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *