Γιατί τα φύλλα του κρίνου της Ειρήνης γίνονται καφέ;

Γιατί τα φύλλα του κρίνου της Ειρήνης γίνονται καφέ;

Γιατί τα φύλλα του κρίνου της Ειρήνης γίνονται καφέ;

Τα κρίνα της ειρήνης είναι όμορφα φυτά που αποπνέουν κομψότητα. Είναι χαμηλής συντήρησης και μια ασφαλής εναλλακτική λύση στη φύτευση χόμπι.

Παρά την απλή φύση Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να εμποδίσουν την προσπάθειά σας να φροντίσετε τα κρίνα της ειρήνης. Αν ο κρίνος της ειρήνης σας είναι δυστυχισμένος στο περιβάλλον του Θα δείξει σημάδια ασθένειας.

Ένα κοινό σύμπτωμα έλλειψης φροντίδας στα κρίνα της ειρήνης είναι τα καφέ φύλλα. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Παρακάτω, θα εξετάσω μερικές από τις πιο κοινές αιτίες που μαυρίζουν τα φύλλα του κρίνου της ειρήνης και μερικές θεραπείες για να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο να συμβεί ξανά στο μέλλον.

πολύ πότισμα

Αν και μπορείτε να συνδέσετε τα καφέ φύλλα με τα συρρικνωμένα φυτά. Αλλά το υπερβολικό πότισμα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Ποτίζω το κρίνο της ειρήνης μου όποτε παρατηρώ να πέφτουν μερικά φύλλα. Στα κρίνα της ειρήνης δεν αρέσει το χώμα να στεγνώνει τελείως. Δεν του αρέσει όμως ούτε το βρεγμένο χώμα.

Αν ποτίζετε πολύ Ενθαρρύνετε τις μυκητιακές ασθένειες που προκαλούν σήψη των ριζών. Όταν αποκόπτονται τα θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες, το φυτό μαραίνεται, τα φύλλα γίνονται καφέ και τελικά πέφτουν.

Μην αφήσετε λοιπόν τα κρίνα να βυθιστούν. Προσπαθήστε να βρείτε το καλύτερο «σημείο ενδιαφέροντος» ποτίσματος για το κρίνο της ειρήνης σας.

χύμα κομπόστ

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ένα καλά ισορροπημένο, υψηλής ποιότητας υγρό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου, είναι ακόμα χάσιμο χρόνου. Αλλά η πολύ συχνά λίπανση των κρίνων μπορεί να τους προκαλέσει κάψιμο. Αυτό κάνει τα φύλλα του φυτού να γίνουν καφέ.

Λιπαίνετε τα κρίνα της ειρήνης με φειδώ, όχι περισσότερο από κάθε 6 εβδομάδες, για ασφάλεια. Λιπάνω μόνο μια φορά κάθε 2-3 μήνες και χρησιμοποιώ μόνο πολύ αραιωμένο λίπασμα.

Η συσσώρευση ορυκτών μπορεί όχι μόνο να προκαλείται από υπερβολική ποσότητα λιπάσματος. Προκαλείται επίσης από πάρα πολλά μέταλλα στο νερό της βρύσης σας.

να λύσει το πρόβλημα του κομποστοποίησης. Ξεπλύνετε περιοδικά το χώμα για να απομακρύνετε τη συσσώρευση κομπόστ. Εάν το νερό της βρύσης είναι πρόβλημα Μπορείτε να ποτίσετε κρίνα γαλήνης με εμφιαλωμένο νερό ή βρόχινο νερό.

Εάν τα κρίνα σας δεν αναπτύσσονται ή δεν ανθίζουν καλά Συνήθως σταματάω τη λίπανση και λιπαίνω μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο.

πάρα πολύ ηλιακό φως

Τα κρίνα της Ειρήνης αγαπούν το έντονο φως και μπορούν να ανεχθούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν πρέπει να εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως, ειδικά το απόγευμα. Το πολύ ηλιακό φως θα καψαλίσει τα φύλλα και θα γίνει καφέ.

Ο έντονος έμμεσος φωτισμός λειτουργεί καλύτερα για ειρηνικά κρίνα. Επομένως, μην το βάζετε πολύ κοντά σε ένα παράθυρο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως (όπως ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό).

έντομο

Τα προβλήματα παρασίτων δεν εμφανίζονται με τα κρίνα της ειρήνης. Αλλά μερικά έντομα που τρέφονται με το χυμό των κρίνων της ειρήνης μπορούν να κάνουν τα φύλλα καφέ.

Τα παράσιτα που μπορεί να ζουν στο κρίνο της ειρήνης σας περιλαμβάνουν αφίδες, αλευρόφυτα και ακάρεα αράχνης. Το πλύσιμο των φύλλων με ένα υγρό πανί μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των μικρών μολύνσεων.

σε πιο σοβαρές περιπτώσεις Μπορεί να χρειαστείτε εντομοκτόνο σαπούνι.

Πόσο συχνά να ποτίζουν κρίνα ειρήνης;

Ο υπολογισμός του πόσο νερό χρειάζεται ένα κρίνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα μη ασφαλές πρόγραμμα ποτίσματος. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσέχετε για σημάδια ότι το κρίνο της ειρήνης χρειάζεται νερό.

Ένας καλός γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να ελέγξετε τα φύλλα για μαρασμό. αν είναι έτσι Ήρθε η ώρα να ποτίσετε το κρίνο της ειρήνης σας. Να θυμάστε ότι στο κρίνο της ειρήνης σας αρέσει η υψηλή υγρασία. Επομένως, θα χρειαστεί να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας γύρω από το φυτό. Ένας δίσκος με βότσαλα με νερό ή ένας υγραντήρας μπορεί να σας βοηθήσει.

όταν ποτίζει κρίνα της ειρήνης Ποτίστε καλά αλλά στραγγίστε. Αν συσσωρευτεί νερό στο πιατάκι αδειάζουμε το πιατάκι

Νερίζω κρίνα ειρήνης περίπου 2 φορές την εβδομάδα. Το χειμώνα ποτίζω λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Μπορείτε να ελέγξετε το έδαφος όταν ποτίζετε το κρίνο της ειρήνης. Λάβετε υπόψη ότι δεν του αρέσει το υπερβολικά υγρό χώμα. Αλλά δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό.

Πώς να γονιμοποιήσετε το κρίνο της ειρήνης;

Εάν φυτέψετε κρίνα ειρήνης σε γόνιμο έδαφος Δεν χρειάζεται να κάνετε λίπανση. Εάν υποψιάζεστε ότι το δέντρο σας χρειάζεται λίγη ενίσχυση. Φροντίστε να προσθέσετε υδατοδιαλυτά και υδατοδιαλυτά λιπάσματα φυτών σε γλάστρες.

Μην το χρησιμοποιείτε όπως είναι. Αραιώστε το σε ασθενές διάλυμα. Λιπάνετε κάθε δύο μήνες έως κάθε έξι εβδομάδες ξεκινώντας από τα τέλη του χειμώνα.

Μην λιπαίνετε ξηρό έδαφος. Αντίθετα, λιπάνετε αφού έχετε ποτίσει το χώμα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος καύσης των ριζών με λίπασμα.

Η λίπανση είναι χρήσιμη κατά την ανάπτυξη και ευνοεί την ανθοφορία. Αλλά η υπερβολική λίπανση είναι εύκολη. Εάν τα φύλλα του κρίνου σας γίνονται καφέ ή έχουν καφέ κηλίδες Υποδεικνύει ότι πρέπει να μειώσετε ή να σταματήσετε τη χρήση λιπασμάτων.

επίσης Εάν τα λουλούδια είναι πράσινα γύρω από τις άκρες, γονιμοποιείτε πάρα πολύ.

Τι να κάνετε με τα καφέ φύλλα;

Τα φύλλα του καφέ κρίνου μπορούν να αφαιρεθούν. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας σε άλλα μέρη του φυτού, όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε με τη μελιτζάνα θα πρέπει να καθαρίζονται με οινόπνευμα εντριβής.

Τα καφέ ή τα νεκρά φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν κόβοντας το στέλεχος στη βάση όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος.

Μπορείτε να κόψετε τις άκρες των καφέ φύλλων και το κάτω μέρος των καφέ τμημάτων. Η άκρη του φύλλου δεν μεγαλώνει ξανά. Αλλά νέοι, δυνατοί μίσχοι θα αναπτυχθούν από τη βάση.

κάλυμμα

Η αιτία του μαυρίσματος των φύλλων του κρίνου μπορεί να διορθωθεί αν αναθεωρήσετε τα βασικά στοιχεία της φροντίδας των φυτών του κρίνου. Είναι οικιακό φυτό που δεν χρειάζεται εντατική φροντίδα.

Υπερβολικό πότισμα, έλλειψη υγρασίας, προβλήματα λίπανσης προβλήματα παρασίτων και να πάρει πολύ ηλιακό φως Αυτές είναι οι αιτίες των καφέ άκρων των φύλλων ή των καφέ φύλλων.

Τα καφέ φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν. αλλά για την προώθηση της πλήρους ανάπτυξης Και πάλι, πρέπει να δημιουργήσετε ένα καλό περιβάλλον φροντίδας φυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *