Είναι το φυτό φιδιού δηλητηριώδες για τα κατοικίδια; | Αιτίες & Θεραπεία

Sansevieria เรียกว่าพืช

Φυτό Sansevieria που

Το φυτό φιδιού είναι μολυσματικό στους περισσότερους μονογαστρικούς οργανισμούς (εντερικά ζώα). Αυτό το κοινό φυτό φιδιού εσωτερικού χώρου είναι δηλητηριώδες για τα κατοικίδια. (γάτες και σκύλοι) και ανθρώπους.

Η Sansevieria ονομάζεται φυτό.

Τα φυτά φιδιού περιέχουν τοξίνες που ονομάζονται σαπωνίνες που μπορούν να καταποθούν και να αφομοιωθούν.Η Sansevieria μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικό ερεθισμό. Αυτό οδηγεί σε ναυτία, έμετο και διάρροια.Μπορεί επίσης να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και φλεγμονή του οισοφάγου (εάν είστε αλλεργικοί).

Η πεθερά έχει υγρό στη γλώσσα της που επηρεάζει το δέρμα του πλάσματος. Για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής. Το ευαίσθητο δέρμα ζώων μπορεί να προκαλέσει έκζεμα εάν εκτεθεί σε φυτικά εκχυλίσματα.

Η τοξικότητα, όμως, είναι θέμα ιατρικής Ναι, το φυτό φιδιού είναι δηλητηριώδες για τα κατοικίδια, αλλά μόνο όταν καταναλώνεται σε επαρκείς ποσότητες.

όπως ήδη αναφέρθηκε Αν δεν τρώτε πολλά φυτά φιδιού. (Και ελπίζω να μην το κάνετε.) Το δηλητήριο θα έχει μόνο μια ελαφρά τοξική επίδραση στο σώμα σας.

Γιατί τα φυτά του φιδιού είναι δηλητηριώδη;

Τα φυτά φιδιού είναι δηλητηριώδη επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα τοξινών που ονομάζονται σαπωνίνες.Οι σαπωνίνες δρουν ως φυσικά εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα για τα φυτά.

Οι σαπωνίνες βρίσκονται σε όλα τα φυτά. Βρίσκεται συνήθως σε όσπρια όπως τα ρεβίθια και τα φασόλια. σε μικρές ποσότητες Αυτή η ένωση ωφελεί το έντερο σας και δρα ως αντιοξειδωτικό.

Σε μεγάλες ποσότητες, οι σαπωνίνες μπορεί να έχουν επιζήμια επίδραση στους ζωντανούς οργανισμούς. Τα υψηλά επίπεδα της τοξίνης μπορεί να προκαλέσουν διαρροή στο έντερο και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως διάρροια ή έμετο. Ειδικά για μικρά ζώα και ανθρώπους.

Στο μέλλον, φροντίστε τα φυτά που καταναλώνετε να μην περιέχουν επιβλαβείς σαπωνίνες.

Πώς να φροντίσετε τα φυτά φιδιών

Είναι το φυτό του φιδιού δηλητηριώδες για τις γάτες;

Είναι το φυτό του φιδιού δηλητηριώδες για τις γάτες; Ναι, το Sansevieria Trifasciata είναι δηλητηριώδες για τις γάτες, στην πραγματικότητα, εμφανίζεται στη λίστα ASPCA με τα φυτά που είναι δηλητηριώδη για τα ζώα.

Αυτό το φυτό έχει πικρή γεύση και αίσθηση καψίματος στο στόμα. Τα περισσότερα ζώα αποφεύγουν να τρώνε φυτά. Αλλά η γάτα θα είναι περίεργη και μπορεί να προσπαθήσει να την πιάσει.

Σε αυτή την περίπτωση, η περιέργεια μπορεί να σκοτώσει τη γάτα.

Σημάδια και συμπτώματα δηλητηρίασης από φυτά φιδιού σε γάτες:

 • τάση προς εμετό
 • κάνω εμετό
 • διάρροια
 • πρήξιμο των χειλιών, της γλώσσας, του στόματος και του λαιμού

Η γάτα σας μπορεί να έχει ήπια έως σοβαρά συμπτώματα. Εξαρτάται από το πόσο τρώει η γάτα.

Εάν σας έχει δαγκώσει φίδι και η γάτα σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, συμβουλευτείτε αμέσως τον πλησιέστερο κτηνίατρό σας.Μην ανησυχείτε, οι περισσότερες γάτες αναρρώνουν πλήρως σε μία ή δύο ημέρες.

Είναι τα φυτά Sansevieria ασφαλή για σκύλους;

Όχι, τα φυτά φιδιών δεν είναι ασφαλή για τους σκύλους. Είναι ελαφρώς τοξικά για τους σκύλους. και εξαρτάται από το μικρό μέγεθος του σκύλου Μπορεί να σας κοστίσει ένα ακριβό ταξίδι στον κτηνίατρο.

Ευτυχώς, οι περισσότερες περιπτώσεις δηλητηρίασης από φυτά φιδιού δεν είναι θανατηφόρες.

Σημάδια και συμπτώματα δηλητηρίασης από φυτά φιδιού σε σκύλους:

 • κάνω εμετό
 • διάρροια
 • τάση προς εμετό
 • ανορεξία
 • πρήξιμο των χειλιών, της γλώσσας, του στόματος και του λαιμού
 • υπερβολικό σάλιο

Αν και η δηλητηρίαση από το φυτό sanxavier δεν είναι πάντα θανατηφόρα για τους σκύλους, μπορεί να είναι επικίνδυνη. Μπορεί όμως να είναι και μια οδυνηρή εμπειρία για αυτούς. Βεβαιωθείτε ότι το φίδι του δέντρου σας κρατιέται μακριά από τον γούνινο φίλο σας.

Διάγνωση δηλητηρίασης φυτών φιδιού

Εσείς ή το κατοικίδιό σας μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε ναυτία ή διάρροια. Αλλά πώς ξέρεις ότι ο ένοχος είναι ο ένοχος; Τα κοινά συμπτώματα της δηλητηρίασης από φυτά φιδιού περιλαμβάνουν:

Αυτή η απλή διαδικασία δύο σταδίων είναι ύποπτη ότι είναι τοξική για ανθρώπους ή ζώα.

Απαιτήσεις φωτός για φυτά φιδιού

1. Ελέγξτε για κοιλότητες

Ξεκινήστε εξετάζοντας το εσωτερικό του στόματος. Το φυτικό υλικό μπορεί να κολλήσει ανάμεσα στα δόντια ή στα ούλα.

δώστε προσοχή στο υλικό φύτευσης Μερικές φορές τα φυτά είναι τόσο εμφανή που μπορείτε να τα αναγνωρίσετε αμέσως.

Εάν το φυτικό υλικό είναι πολύ μικρό και πολύ λεπτόκοκκο για να αναγνωριστεί. Ακολουθήστε το δεύτερο βήμα.

2. Κοιτάξτε τα φύλλα των ύποπτων φυτών.

Μόλις καταλάβετε ότι είναι ένα δηλητηριώδες φυτό. Επιθεωρήστε τα φύλλα του εν λόγω φυτού.

Εάν τα σημάδια από δάγκωμα είναι ορατά σε κάποιο από τα φύλλα, οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι έχετε να κάνετε με δηλητήριο φιδιού. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε πρώτα τι προκαλεί τα σημάδια δαγκώματος στο φυτό σας. ως γενική αρχή Ψάχνετε για μια μεγάλη περιοχή με μασητικά φυτά.

Μερικά σημάδια ότι τα ζώα ή οι άνθρωποι τρώνε τα φυτά σας είναι:

 • Τα φύλλα συνθλίβονται μαζί με τους μίσχους.
 • Οι μίσχοι των φυτών κόβονται ή μασούνται.
 • Το φυτό τρέφονταν από το έδαφος.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη δηλητηρίαση από φυτά φιδιού;

Από σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για τη δηλητηρίαση από φυτά φιδιού. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων όπως εμφανίζονται.

Εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Μπορεί να μην χρειαστεί να προβείτε σε καμία ενέργεια. Ή μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτείτε. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε με το κατοικίδιό σας που τρώει φυτά που φέρουν φίδια.

αφαιρέστε το υλικό φύτευσης

Το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να έχει θραύσματα του φυτού Sansevieria κολλημένα στα δόντια ή στα ούλα του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνιμο πόνο, όπως πρησμένα χείλη.

Αφαιρέστε οποιαδήποτε φυτική ύλη που παραμένει στο στόμα του κατοικίδιου ζώου σας ξεπλένοντας το στόμα με νερό ή άλλο ασφαλές υγρό.

συμπτωματική θεραπεία

Τα σοβαρά συμπτώματα όπως η διάρροια και η ναυτία μπορούν να αντιμετωπιστούν με δύο ακόμη επεμβατικές μεθόδους: την πρόκληση εμετού ή την άντληση του στομάχου του προσβεβλημένου ζώου.

Η υπερβολική διάρροια ή έμετος μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Αντιμετωπίζεται με ενδοφλέβια χορήγηση υγρών. Διατίθενται επίσης φάρμακα για την ανακούφιση του στομάχου των μολυσμένων ζώων. Τα αντιισταμινικά είναι εξαιρετικά στη μείωση της φλεγμονής και στο άνοιγμα των αεραγωγών.

Διαθέτει 12 εικόνες

παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη

Ως άνθρωποι, μπορούμε να συμπάσχουμε με τα κατοικίδιά μας. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η περίοδος μπορεί να είναι μια αγχωτική περίοδος για αυτούς. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τους κάνετε να νιώθουν πιο άνετα.

Να είστε κοντά Κάντε το κρεβάτι άνετο. Και το να λέτε λόγια αγάπης είναι ένας τρόπος να τονώσετε το πνεύμα του κατοικίδιου σας. Αυτό θα τους ενθαρρύνει να καταπολεμήσουν το δηλητήριο του φιδιού.

Μπορεί η Sansevieria να αποτρέψει τη δηλητηρίαση από τα φυτά;

Ναι μπορείς. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτρέψετε τις τοξίνες των φιδιών να επηρεάσουν το κατοικίδιό σας ή τον εαυτό σας.

δώστε τα φυτά σας

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αφαιρέσετε τη γλώσσα της πεθεράς. Δεν συνιστάται καθώς αυτό το φυτό είναι καλός καθαριστής αέρα και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Δοκιμάστε πρώτα όλες τις άλλες μεθόδους – πετάξτε τα φυτά σας μόνο ως έσχατη λύση.

Μετακινήστε το φυτό σας μακριά.

Αυτό μπορεί να αλλάξει το φενγκ σούι του σπιτιού σας. Είναι αρκετά απλό για τους σκύλους, αλλά για τις γάτες είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Οι περισσότερες γάτες μπορούν να σκαρφαλώσουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια στο σπίτι σας. Αυτό καθιστά δύσκολο να μετακινήσετε τα φυτά σας μακριά από τις γάτες. απλή λύση Για τις γάτες, κρατήστε τα φυτά έξω και κρατήστε τις γάτες ασφαλείς σε εσωτερικούς χώρους.

Ελέγξτε για ζημιά στο φυτό σας.

Το φυτό φιδιών σας μπορεί να περάσει δύσκολες στιγμές. Προσέξτε για ζημιές στα φυτά σας. γιατί θα προκαλέσει πτώση των φύλλων Αυτό καθιστά απίστευτα δύσκολο να μείνετε μακριά από το κατοικίδιό σας.

Ελέγχετε τακτικά το φυτό σας για σπασμένα, νεκρά ή χαλαρά φύλλα που μπορεί να έχουν πέσει. καθαρό τριγύρω Φυτέψτε το φίδι σας τακτικά.

Φυτό φιδιού – κατοικίδιο, φίλος ή εχθρός;

Είναι σαφές ότι τα φυτά φιδιού μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στα κατοικίδια ζώα, τους αγαπημένους σας και τον εαυτό σας.

Προστατέψτε τους αγαπημένους σας από τις βλαβερές παρενέργειες αυτού του φυτού. Εκπαιδεύστε τους φίλους και την οικογένεια και βεβαιωθείτε ότι ξέρουν να μην τρώνε τα φύλλα ή να αγγίζουν τον πράσινο χυμό.

Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν έχει πρόσβαση στο φίδι του δέντρου σας – ειδικά στη γούνινη φίλη σας. πάνω από όλα Διασκεδάστε ως υπεύθυνος γονέας φυτού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *