Κίτρινα φύλλα ορτανσίας – Αιτίες και λύσεις

Κίτρινα φύλλα ορτανσίας – Αιτίες και λύσεις

Κίτρινα φύλλα ορτανσίας - Αιτίες και λύσεις

Συμβαίνει ακόμη και στους καλύτερους από εμάς – τα φύλλα της ορτανσίας κιτρινίζουν και αναρωτιόμαστε «γιατί;» Συνήθως, το πρόβλημα των κίτρινων φύλλων της ορτανσίας προκαλείται από λάθη στη φροντίδα του φυτού.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσω μερικές συμβουλές για τις κύριες αιτίες του ίκτερου. Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα της κίτρινης κάρτας και πώς να αποτρέψετε να συμβεί ξανά στο μέλλον

Αιτίες κίτρινων φύλλων ορτανσίας

Όταν κιτρινίζουν οι ορτανσίες Υποδεικνύει ότι υπάρχει ένα από τα ακόλουθα προβλήματα:

– Πολύ λίγο ή πολύ φως

Οι ορτανσίες αναπτύσσονται καλύτερα σε πλήρη ήλιο έως μερική σκιά. Εάν η ορτανσία σας εκτίθεται στον ήλιο χωρίς αρκετό πότισμα Τα φύλλα είναι κατεστραμμένα και κιτρινίζουν ή καφέ.

επίσης Εάν η ορτανσία σας δεν παίρνει αρκετό φως και μεγαλώνει μόνο στη σκιά. Το χρώμα των φύλλων μπορεί να ξεθωριάσει ή να γίνει χλωμό.

– υπερβολικό νερό ή αφυδάτωση

Η έλλειψη νερού ή το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει τα υγιή, πράσινα φύλλα να κιτρινίζουν σε πολλά φυτά. συμπεριλαμβανομένης της ορτανσίας

Στις ορτανσίες αρέσει το υγρό χώμα. Επομένως, η έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φύλλων και αλλαγή χρώματος. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά σε αντίθεση με την αφυδάτωση, είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό. Αυτό είναι σήψη των ριζών.

– έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες

Οι ορτανσίες δεν είναι ανθεκτικές στον παγετό και ορισμένα είδη δεν αντέχουν στο κρύο. Μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας ή παγετός κάνει τα φύλλα να κιτρινίζουν και να πέφτουν.

– Προβλήματα pH εδάφους

Είτε οι ορτανσίες φυτεύονται στον κήπο είτε σε γλάστρες Το έδαφος της ορτανσίας πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο. Τα αλκαλικά μόρια κιτρινίζουν τα φύλλα του φυτού.

– Έλλειψη θρεπτικών συστατικών

Η έλλειψη αζώτου ή σιδήρου στο έδαφος μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των φύλλων. Οι ορτανσίες σε γλάστρες μπορούν να εξαντλήσουν τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα. Όμως οι ορτανσίες μπορούν να καλλιεργηθούν και στον κήπο.

Επιπλέον, ορισμένες ασθένειες της ορτανσίας, όπως η χλώρωση και η γκρίζα σήψη, μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό του φυλλώματος.

– φυσιολογική γήρανση των φύλλων

Εάν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στη βάση του φυτού Η εξήγηση είναι πιθανώς η φυσιολογική γήρανση αυτών των φύλλων.

Πώς να διορθώσετε τα κίτρινα φύλλα ορτανσίας;

Όταν κιτρινίζουν τα φύλλα της ορτανσίας δεν θα μπορεί να αλλάξει το χρώμα πίσω Αυτά τα φύλλα είναι ήδη κατεστραμμένα και θα πέσουν λίγο μετά.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποτρέψετε τα άλλα φύλλα. κιτρινίζουν Πρώτα όμως πρέπει να μάθετε τι προκαλεί το κιτρίνισμα των ορτανσιών σας.

Γιατί εμπλέκονται πολλά πράγματα. Είναι δύσκολο να εντοπίσετε τη βασική αιτία, ωστόσο, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

  • Όταν τα φύλλα κιτρινίζουν και πέσουν Τα προβλήματα συχνά συνδέονται με το υπερβολικό πότισμα. ψυχρή θερμοκρασία ή έλλειψη ορυκτών
  • Εάν οι άκρες των φύλλων κιτρινίζουν, αυτό δείχνει έλλειψη σιδήρου, αζώτου.
  • Τα προβλήματα με το pH του εδάφους μπορούν να διαγνωστούν γρήγορα δοκιμάζοντας το επίπεδο pH του εδάφους.

Οι θεραπείες για τις κοινές αιτίες των αποχρωματισμένων φύλλων ορτανσίας περιλαμβάνουν:

  • πότε να φυτέψετε ορτανσίες Φροντίστε να λαμβάνετε αρκετό ηλιακό φως. Αλλά μην το εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως όλη την ημέρα. Τα φυτά σε γλάστρες είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Το ίδιο ισχύει και για τις ορτανσίες που αναπτύσσονται στον κήπο. Αν και λίγο πιο δύσκολο.
  • Τα κίτρινα φύλλα που προκαλούνται από έλλειψη νερού μπορούν να διορθωθούν με το πότισμα των ορτανσών όταν υπάρχει μικρή βροχή ή υψηλές θερμοκρασίες.
  • Το κιτρίνισμα των φύλλων που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα μπορεί να διορθωθεί φυτεύοντας την ορτανσία σας σε μια τοποθεσία με καλή αποστράγγιση του εδάφους και βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες δεν βρίσκονται σε βρεγμένο έδαφος.
  • Τα αλκαλικά εδάφη μπορούν να διορθωθούν με οξινιστές εδάφους για μείωση του pH και δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για ορτανσίες.
  • Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά εμφανίζονται συχνά στις ορτανσίες σε γλάστρες. Αλλά ακόμη και οι ορτανσίες κήπου χρειάζονται συμπληρώματα διατροφής. για καλύτερα αποτελέσματα Λιπάνετε τις ορτανσίες σας 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου ή μία φορά με λίπασμα αργής απελευθέρωσης.

Τα φύλλα που κιτρινίζουν λόγω της φυσιολογικής γήρανσης του φυτού είναι συνήθως ορατά μόνο στα κάτω κλαδιά. Αυτά τα φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν για να αυξηθεί ο αερισμός και να διατηρηθεί η περιοχή γύρω από τη βάση του δέντρου καθαρή.

Πώς να αποτρέψετε τα κίτρινα φύλλα ορτανσίας;

Είναι δυνατή η πρόληψη του αποχρωματισμού των φύλλων στις ορτανσίες. Και ξεκινήστε φροντίζοντας να κατανοήσετε τις απαιτήσεις φωτισμού, ποτίσματος, εδάφους, θερμοκρασίας και λίπανσης.

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν το χλωμό ή το κίτρινο χρώμα των φύλλων της ορτανσίας. Θα πρέπει να ξεκινήσετε την άμυνά σας με τα βασικά:

– Επιλέξτε μια καλή τοποθεσία

Φυτέψτε ορτανσίες σε διάχυτο φως για να έχετε αρκετό ηλιακό φως χωρίς πολύ. Φυτέψτε σε θέση με καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μπορείτε να βελτιώσετε το έδαφος για καλύτερη αποστράγγιση.

– Αναπτύξτε μια καλή ρουτίνα ποτίσματος.

Εξαρτάται από τον καιρό στην περιοχή σας. Ίσως χρειαστεί να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο πότισμα. Εάν ζείτε σε ζεστή, ξηρή περιοχή Θα πρέπει να ποτίζετε τις ορτανσίες σας κάθε 2-3 ημέρες.

Ζω σε μια εύκρατη περιοχή όπου βρέχει πολύ την άνοιξη και το καλοκαίρι. Οπότε σπάνια ποτίζω ορτανσίες. Αν κάνει πολύ ζέστη έξω χωρίς βροχή, φροντίζω να ποτίζω.

– Δώστε θρέψη στις ορτανσίες σας.

Η σωστή λίπανση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των κίτρινων άκρων των φύλλων στις ορτανσίες σας. Προσθέτω βιολογικό λίπασμα 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες της ορτανσίας μου.

Η ανάπτυξη και η ανθοφορία ισοδυναμούν με μεγαλύτερη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και μετάλλων. Και αν στο χώμα λείπουν αυτά τα πράγματα, πρέπει να τα γεμίσεις.

συμπέρασμα

Τα κίτρινα φύλλα στις ορτανσίες συνήθως δεν αποτελούν άμεση αιτία ανησυχίας. Αλλά είναι καλύτερο να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα έγκαιρα.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να ενοχοποιηθούν για την αλλαγή στο χρώμα των φύλλων. Αλλά γενικά η αιτία είναι πολύ απλή ή η έλλειψη επαρκούς νερού.

Η λίστα των αιτιών που παρέθεσα παραπάνω θα χρησιμεύσει ως σχέδιο για τον εντοπισμό του υποκείμενου προβλήματος και τη γρήγορη επίλυσή του.

στο περασμα του χρονου Θα προσαρμοστείτε στις ανάγκες των ορτανσών. Και θα μπορέσετε να λύσετε γρήγορα προβλήματα που προκύπτουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *