Κρατώντας τις ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους – Οδηγός και συμβουλές καλλιέργειας

Κρατώντας τις ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους – Οδηγός και συμβουλές καλλιέργειας

Κρατώντας τις ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους - Οδηγός και συμβουλές καλλιέργειας

Οι ορτανσίες μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους υπό ορισμένες συνθήκες. Δεν είναι κοινό φυτό εσωτερικού χώρου, ωστόσο, εάν διατηρείται σε εξωτερικό χώρο Απαιτεί λιγότερη φροντίδα και λειτουργεί καλύτερα.

Εάν κάνετε μερικές αλλαγές στις μεθόδους περιποίησης σας και επιλέξετε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στις συνθήκες καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους, θα είστε εντάξει. Μπορείτε απλά να αλλάξετε την ορτανσία. «Τυλιγμένο αλουμινόχαρτο» που κάποτε καλλιεργήθηκε για να εκτεθεί ως πραγματικό φυτό σε γλάστρα.

Παρακάτω θα σας εξηγήσω τι πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να κρατήσετε τις ορτανσίες σας σε εσωτερικούς χώρους. πώς να κάνετε τα λουλούδια να ανθίσουν Και ποιες ποικιλίες πρέπει να επιλέξετε για εσωτερική φύτευση;

Ορτανσίες για εσωτερική καλλιέργεια

Πριν εμβαθύνουμε στις λεπτές αποχρώσεις της καλλιέργειας ορτανσιών εσωτερικού χώρου. Επιτρέψτε μου να προλογίσω αυτή τη συμβουλή με μερικά πράγματα.

Οι ορτανσίες που καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο μπορεί να μην επιβιώσουν στις χειμερινές συνθήκες στην περιοχή σας. Έτσι, δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε ορτανσίες σε εξωτερικούς χώρους ακόμα κι αν το θέλετε.

Δεύτερον, οι ορτανσίες χρειάζονται λήθαργο. που διεγείρεται στα φυτά από το κρύο στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να αναπαραχθεί σε μια εταιρεία. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

Οι ορτανσίες που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους χάνουν σφρίγος. δυσκολεύεστε να ανθίσετε και προσελκύουν έντομα και ζωύφια

Όλα αυτά τα λέω για να μην απογοητευτείτε αν οι ορτανσίες σας δεν φτάνουν ή κρατάνε πολύ, όσο κι αν προσπαθήσετε.

Τώρα ας δούμε πώς μπορείτε να προσφέρετε στην ορτανσία σας ένα περιβάλλον που μπορεί να διατηρήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξή της. ακόμα και στη σκιά

– Απαιτήσεις φωτός

Οι ορτανσίες εξωτερικών χώρων ευδοκιμούν στον πλήρη ήλιο σε μερική σκιά. Σε εσωτερικούς χώρους, οι ορτανσίες χρειάζονται έντονο, αλλά όχι σκληρό, άμεσο φως που μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Τοποθετήστε την ορτανσία σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο κοντά σε ένα φωτεινό παράθυρο. για να λαμβάνετε το φως του ήλιου όλη την ημέρα

– Άρδευση

Το ίδιο ισχύει και για τις ορτανσίες εξωτερικού χώρου. Οι ορτανσίες εσωτερικού χώρου χρειάζονται υγρό χώμα. Ορτανσία από μια μικρή γλάστρα Από το φυτώριο ή το θερμοκήπιο θα πρέπει να μεταφυτεύονται σε μεγάλες γλάστρες ή δοχεία.

Η τοποθέτηση μιας μεσαίας κατσαρόλας σε μια μικρή κατσαρόλα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Αφυδατώστε τις ορτανσίες σας Το έδαφος της ορτανσίας πρέπει να είναι υγρό, όχι μουσκεμένο. Δεν πρέπει να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο εσωτερικός αέρας δεν είναι πολύ στεγνός. που είναι συχνά πρόβλημα αυξήστε το επίπεδο υγρασίας γύρω Ορτανσίες χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ή χρησιμοποιώντας ένα δίσκο με βότσαλα που μπορείτε να προσθέτετε τακτικά για να εξατμιστεί το νερό.

Δεν προτείνω το πότισμα με νερό βρύσης. αν το κάνετε Φροντίστε να τρέξετε το νερό της βρύσης όλη τη νύχτα για να αφήσετε το χλώριο να εξατμιστεί. Το νερό της βροχής ταιριάζει καλύτερα στις ορτανσίες.

– τύπος εδάφους

Ο τύπος του εδάφους που προτιμούν οι ορτανσίες είναι ταχείας αποστράγγισης, καλά αεριζόμενος, συγκρατώντας λίγη υγρασία αλλά όχι υγρό.

Το κομπόστ, η τύρφη και ο περλίτης πρέπει να είναι το μείγμα εδάφους ορτανσίας για να δημιουργήσετε ένα παχύρρευστο αλλά καλά στραγγιζόμενο μείγμα.

– γονιμοποίηση

για ορτανσίες εσωτερικού χώρου Σας συνιστώ να προσθέσετε ένα μαλακό λίπασμα ή ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης όταν φυτεύετε τις ορτανσίες σας. ενώ προσθέτουμε λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης στη φύτευση Μπορείτε να προσθέσετε λίπασμα στο έδαφος κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και της περιόδου ανθοφορίας.

με μια αδύναμη λύση Εφαρμόστε ξανά κάθε 7-14 ημέρες, ανάλογα με τις οδηγίες δοσολογίας.

ανεξάρτητα από το είδος του λιπάσματος Χρησιμοποιήστε μια φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για ορτανσίες ή φυτά που αγαπούν τα οξέα.

Οι ορτανσίες έχουν πρόβλημα στην ανθοφορία σε εσωτερικούς χώρους. Οπότε και η λίπανση μπορεί να βοηθήσει. Αν και είναι καλύτερο να μετακινείτε τις ορτανσίες σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο το καλοκαίρι.

– συντήρηση

Όταν μεγαλώσει η ορτανσία σου Θα πρέπει να ξαναφυτευτεί. Αν είναι πολύ ψηλό θέλει και κλάδεμα. Προσέξτε να μην κόψετε τα παλιά φυτά αν οι ορτανσίες σας ανθίζουν στα παλιά. Ή κόψτε νέα φυτά εάν οι ορτανσίες ανθίζουν σε νέα φυτά.

Τύποι ορτανσιών εσωτερικού χώρου

Η ορτανσία Mobhead, ή Hydrangea macrophylla, είναι ένας τύπος ορτανσίας που αναπτύσσεται καλά σε εσωτερικούς χώρους. Άλλες ποικιλίες δεν είναι κατάλληλες για εσωτερική καλλιέργεια.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ορτανσιών macrophylla για να διαλέξετε. Μια ατελείωτη καλοκαιρινή ποικιλία που ανθίζει άφθονα το καλοκαίρι και βγάζει γαλάζια άνθη. Είναι είδος φυτών ανθεκτικών στο χειμώνα.

Άλλες δημοφιλείς ποικιλίες περιλαμβάνουν το Libelle με λευκά άνθη, το Nico Blue με λεβάντα και το All Summer Beauty, γνωστό για τα βαθυγάλανα λουλούδια του.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φυτέψετε άλλες ποικιλίες ορτανσίες, αλλά ο χρόνος σας περνά καλύτερα με αυτά τα λουλούδια καθώς είναι πιο προσαρμόσιμα.

Ανθίζουν οι ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους;

Το να ανθίσουν οι ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι δύσκολο. όπως έχω πει Οι ορτανσίες χρειάζονται λήθαργο μόλις τελειώσει το φθινόπωρο.

Αφού περάσει η περίοδος λήθαργου και η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά Οι ορτανσίες βγαίνουν από τον χειμερινό λήθαργο. Ο μεταβολισμός αρχίζει να λειτουργεί. και το φυτό τελικά θα αναπτυχθεί και θα καρποφορήσει.

Αυτή η δυαδικότητα είναι δύσκολο να αναπαραχθεί σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει λοιπόν να κάνετε αναβάθμιση. το φθινόπωρο όταν πέσει η θερμοκρασία Θα πρέπει να μετακινήσετε την ορτανσία σε ένα πιο δροσερό δωμάτιο. Η θερμοκρασία στο κρύο δωμάτιο πρέπει να είναι περίπου 45 βαθμούς Φαρενάιτ.

στις αρχές της άνοιξης Μπορείτε να μετακινήσετε τις ορτανσίες σε ένα ζεστό δωμάτιο. για τόνωση της ανάπτυξης και της ανθοφορίας εκτός διαλείμματος Οι ορτανσίες εσωτερικής ανάπτυξης χρειάζονται θερμοκρασία 50-60 μοίρες.

Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον με αυτές τις συνθήκες Μπορείτε να βοηθήσετε τις ορτανσίες σας να ανθίσουν ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

Αν έχετε μπαλκόνι Θα πρέπει να μετακινείτε τις ορτανσίες σε γλάστρες έξω όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι εξωτερικές συνθήκες είναι πιο δύσκολο να προσομοιωθούν σε εσωτερικούς χώρους. Και οι ορτανσίες που καλλιεργούνται σε κήπους είναι καλύτερες από τις εσωτερικές. ακόμα και σε γλάστρες ή κήπους.

συνοψίζω

Οι ορτανσίες δεν καλλιεργούνται για να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους. Είναι εξαιρετικά φυτά κήπου. Αλλά ορισμένες ποικιλίες μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη προσοχή.

για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα για τον εαυτό σας Επιλέξτε από ποικιλίες που είναι ευχαριστημένες σε συνθήκες καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους, όπως η ορτανσία Mobhead.

Έδαφος φωτεινό, καλά στραγγιζόμενο τακτικό πότισμα Και ο έλεγχος θερμοκρασίας είναι το κλειδί για να κρατάτε τις ορτανσίες σας χαρούμενες σε εσωτερικούς χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *