Μπορείτε να φυτέψετε τουλίπες την άνοιξη ή μόνο το φθινόπωρο;

หลอดไฟบนพื้น

Φυτέψτε τουλίπες την άνοιξη

Νομίζω ότι Φυτέψτε τις τουλίπες σας την άνοιξη. αντί να πέσει; Αν και αυτό είναι συχνά κάτι που πρέπει να αποφευχθεί. Υπάρχουν όμως κάποια βήματα που μπορείτε να κάνετε αν οι τουλίπες σας καθυστερήσουν λίγο στην καλλιεργητική τους περίοδο. Ξέχασες να φυτέψεις αυτόν τον βολβό το φθινόπωρο! τι κάνεις τώρα

Ποτέ μην φοβηθείς! Έχουμε μερικές συμβουλές κηπουρικής με λαμπτήρες να μοιραστούμε μαζί σας. με αυτές τις συμβουλές Μπορείτε να φτιάξετε τουλίπες και φυτά. Ακολουθήστε το χαμένο έδαφος για να παράγετε πιο ώριμα λουλούδια στον κήπο σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες για τους κονδύλους τουλίπας και μερικές συμβουλές για τη φύτευσή τους την άνοιξη. θα πάρετε ένα από αυτά τις πιο όμορφες τουλίπες στο τεύχος

Μπορούν να φυτευτούν τουλίπες την άνοιξη;

Μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εξαναγκασμού.

Ναι, μπορείτε να τα φυτέψετε την άνοιξη. Πρέπει όμως να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. δύναμη να έχεις αυτά τα όμορφα λουλούδια Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτά τα όμορφα λουλούδια και πώς να τα κάνετε να ανθίσουν όταν θέλετε να ανθίσουν!

Τι είναι μια τουλίπα;

αποσπασματικά κίτρινα άνθη
Αυτά τα καταπληκτικά λουλούδια έρχονται σε πολλά χρώματα και σχήματα.

Οι τουλίπες είναι λουλούδια με χυμώδη πράσινα φύλλα. ηλεκτρική ενέργεια Φυλή Αυτά τα λουλούδια προσελκύουν ανθρώπους. εκατοντάδες χρόνια! Μάλιστα, τη δεκαετία του 1630 η περίφημη Tulip Mania. Αλλά συζητήσιμο, μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά τρελοί για αυτά τα δέντρα.

Τα περισσότερα φυτά αναπαράγονται από δομές που ονομάζονται λάμπα. ηλεκτρική ενέργεια Ο λαμπτήρας θεωρείται πραγματικός λαμπτήρας. Μοιράζονται αυτό το όνομα με τα ασιατικά νούφαρα. Άλλες δομές που μοιάζουν με κονδύλους είναι τα ριζώματα, τα ριζώματα και οι κονδυλώδεις.

Τα ριζώματα είναι συμπιεσμένοι υπόγειοι μίσχοι. Παραδείγματα σκουληκωδών φυτών περιλαμβάνουν γλαδιόλες και κρόκους. Οι ντάλιες αναπτύσσονται από κόνδυλους, οι οποίοι περιέχουν δέρμα και “μάτια” (σκεφτείτε τις πατάτες).

τέλος ριζώματα υπόγειος κορμός Αναπτύσσονται πάνω ή κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Μπορείτε να το κόψετε για να φτιάξετε ένα νέο δέντρο. Και το κοινό λουλούδι που αναπτύσσεται από ριζώματα είναι η ίριδα.

Μερικοί λαμπτήρες είναι συμπαγείς. Αυτό σημαίνει ότι θα ανθίσει την άνοιξη. Ενώ μερικά θα φαίνονται απαλά. Αυτό σημαίνει ότι θα ανθίσει το καλοκαίρι. Οι σκληροί βολβοί χρειάζονται μια δροσερή περίοδο για να σπάσουν τον λήθαργο και να αρχίσουν να αναπτύσσονται. Γι’ αυτό το φθινόπωρο συνιστάται να φυτέψετε δυνατούς κόνδυλους όπως τουλίπες και νάρκισσους..

Λόγω της μακράς ιστορίας της καλλιέργειας, της αναπαραγωγής και της επιλογής. Επομένως, οι τουλίπες είναι δύσκολο να ταξινομηθούν με ταξινόμηση. Εξαιτίας αυτού, ταξινομείται το φυτό που είναι γνωστό ως τουλίπα. 15 διαφορετικές φατρίες ανάλογα με το σχήμα και τη φύση του λουλουδιού

Αυτές οι ομάδες ανθίζουν νωρίς ή αργά, μονοπέταλα ή διπλά πέταλα, μονόχρωμα ή πολύχρωμα. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων συμπεριλαμβανομένου του πράσινου. Τα πέταλα μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα ή χαρακτηριστικά. Περισσότερα από 3.500 δέντρα φέρουν το όνομα Tulips.

κύκλος ζωής των τουλιπώνμικρό

Τρεις λαμπτήρες που κάθονται στο έδαφος
Ο κύκλος ζωής μιας τουλίπας ξεκινά με έναν βολβό.

Οι τουλίπες θεωρούνται πολυετή φυτά, που σημαίνει ότι επιστρέφουν κάθε χρόνο. Ωστόσο, πολλοί κηπουροί και επαγγελματίες αγρότες Τους αρέσει να το επεξεργάζονται ετησίως.Μετά από μερικά χρόνια Γίνονται πιο ισχυρά και λιγότερο αποτελεσματικά. Μερικοί τύποι τουλίπες αναπτύσσονται καλύτερα από άλλους. Έτσι, αν ένας πολυετής κήπος με τουλίπες είναι ο στόχος σας. Θα πρέπει να φυτέψετε διαφορετικές ποικιλίες τουλίπες, όπως οι υβριδικές τουλίπες Darwin. Τουλίπες Fosteriana και τουλίπες “ειδών” (όπως “άγρια ​​είδη”) .

Όλα ξεκίνησαν με το φως Σύστημα υπόγειας αποθήκευσης παχύφυτωνΟ βολβός αποθηκεύει θρεπτικά συστατικά για την επιβίωση του φυτού. Τα τρία διαφορετικά στάδια στα οποία λειτουργεί ένας λαμπτήρας είναι ο λήθαργος. Ανάπτυξη και ανθοφορία, μετά ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Οι κόνδυλοι της τουλίπας χρειάζονται 12 έως 16 εβδομάδες στους 40 έως 45 βαθμούς Φαρενάιτ για να σπάσουν τον λήθαργο. Μετά την ικανοποίηση παθητικών απαιτήσεων θα αρχίσετε να παρατηρείτε Οι μικροί βλαστοί μοιάζουν με κίτρινα λουλούδια με βελόνα. εκπέμπουν φως από το άκρο της λάμπας. Αφού εμφανιστούν τα πράσινα φύλλα Το κεφάλι θα στείλει ένα μπουμπούκι λουλουδιών. που θα ανθίσει

μετά από αρκετές εβδομάδες Τα λουλούδια έχουν μαραθεί. Τα φύλλα κιτρινίζουν και μαραίνονται.Αυτό είναι Είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε τα φύλλα μετά την ανθοφορία. Αν θέλετε οι τουλίπες σας να είναι μόνιμες

Αυτό που συμβαίνει όταν τα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται είναι ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα σάκχαρα που παίρνει το φυτό κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου μεταφέρονται πίσω στον βολβό. Αυτή η αποθηκευμένη ενέργεια θα τονώσει την ανάπτυξη την επόμενη άνοιξη. αφού τα φύλλα κιτρινίσουν και ξεθωριάσουν Μέχρι αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας έχει επιστρέψει στους λαμπτήρες για την επόμενη σεζόν.

Τώρα γνωρίζετε τον κύκλο ζωής ενός βολβού τουλίπας. Θα δείτε γιατί η φύτευση βολβών τουλίπας το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον κήπο ή το τοπίο σας. Εάν το λάχανο φυτευτεί στο έδαφος το φθινόπωρο Θα κρυώσουν φυσικά για μερικές εβδομάδες για να σπάσουν τον ανοιξιάτικο λήθαργο. Εάν δεν φυτεύετε λουλούδια την άνοιξη, οι κόνδυλοι όπως το Golxinia είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Πώς να αναγκάσετε τις τουλίπες να ανθίσουν

φρέσκα ανθισμένα λουλούδια
Για να φυτέψετε σωστά τις τουλίπες την άνοιξη Πρέπει να το αναγκάσετε να ανθίσει.

Ξέρεις τι υπάρχει μέσα σε μια τουλίπα; μπορείς αντανακλούν τη φύση και ομάδα Οι τουλίπες σου θα ανθίζουν πάντα, έτσι είναι!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε. Στιβαροί και στιβαροί λαμπτήρες τουλίπας.Υπάρχουν πολλές γνωστές εταιρείες λαμπτήρων από τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε. Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε λαμπτήρες στο τοπικό σας κατάστημα υλικού, στο κέντρο κήπου ή ακόμα και στο μεγάλο κατάστημα.

Επιλέξτε μια βαθιά γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης. Γεμίστε την κατσαρόλα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από δύο ίντσες από την κορυφή της κατσαρόλας με ένα μείγμα τύρφης ή κοκοφοίνικα ή/και κομπόστ. Τοποθετήστε τους βολβούς στην κατσαρόλα. Γεμίζουμε την υπόλοιπη κατσαρόλα μέχρι απλά μια πρόταση λαμπάκι που προεξέχει Μην ξεχνάτε να ποτίζετε τους βολβούς. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κατσαρόλα σε δροσερό μέρος, όπως στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. κρατήστε την περιοχή σκοτεινή Αυτοί οι βολβοί χρειάζονται 12 έως 16 εβδομάδες στο ψυγείο για να αρχίσουν να αναπτύσσονται.

Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε λαμπτήρες. χαρτοσακούλαΜπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 12 έως 16 εβδομάδες για να μιμηθεί την περίοδο ψύξης. Φυτέψτε τους βολβούς της τουλίπας σε γλάστρα ή κήπο αφού καλυφθούν οι απαιτήσεις για το κρύο. Διαβάστε περισσότερα για την καλλιέργεια απευθείας στον κήπο παρακάτω!

Μόλις καλύψετε τις απαιτήσεις ψύξης Μπορείτε να βγάλετε την κατσαρόλα από το ψυγείο. Μπορείτε σιγά σιγά να συνηθίσετε στη νέα τοποθεσία.

Αρχικά, τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μια θέση με χαμηλό έως μέτριο φως και δροσερή θερμοκρασία (περίπου 50 έως 60 βαθμούς Φαρενάιτ). νερό τακτικά βάλε τις τουλίπες σου Όταν οι βλαστοί αρχίσουν να πρασινίζουν Μετακινηθείτε σε μια πιο φωτεινή περιοχή. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι μεταξύ 60 και 70 βαθμών Φαρενάιτ. Μπορείτε να τα φυτέψετε ή να τα μετακινήσετε απαλά στον κήπο όπως θέλετε!

Με λουλούδια εσωτερικού χώρου μπορείτε Βγάλτε την κατσαρόλα από το κρύο δωμάτιο. κάθε λίγες εβδομάδες

Πώς να φυτέψετε τουλίπες στον κήπο

μέθοδος κλουβιού αυγών
Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος κλουβιού αυγών για την καλλιέργεια τουλίπας.

Είτε φυτέψετε τους βολβούς το φθινόπωρο είτε τους φυτέψετε στον κήπο αφού κρυώσει Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φυτεύετε τους βολβούς της τουλίπας σε πλήρες ηλιακό φως (περισσότερες από 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα) και επαρκή αποχέτευση. Οι βολβοί της τουλίπας σαπίζουν εάν το χώμα είναι πολύ υγρό. Φυτέψτε τους βολβούς σε βάθος 4 έως 6 ίντσες (ή 2 έως 3 φορές πιο βαθιά από τον βολβό).

Υπάρχουν δύο τρόποι για να χωρίσετε τις φυτείες τουλιπών σας. Και εξαρτάται από το πώς φροντίζετε το οικόπεδο της τουλίπας. Σκέφτεστε ετήσιους βολβούς ή πολυετή φυτά; Αν θέλετε να φροντίζετε τις τουλίπες σαν ποώδες φυτό (Αγοράζετε νέα λουλούδια κάθε χρόνο.) Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε τις τουλίπες κοντά μεταξύ τους. μέθοδος κλουβιού αυγώνΜε αυτή τη μέθοδο, θα σκάψετε μια τάφρο και θα τοποθετήσετε τους βολβούς μια ή δύο ίντσες μεταξύ τους, περίπου τόσο κοντά όσο τα αυγά στο κουτί. Δημιουργεί ένα όμορφο θέαμα την άνοιξη.

Εάν θέλετε ένα πολυετές κρεβάτι τουλίπας, θα χρειαστεί να φυτέψετε τους βολβούς της τουλίπας σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Τέλος αυτές οι λάμπες φτιάξτε πολλές φυσαλίδες Η κύρια λάμπα πρέπει να είναι σβηστή. Έτσι, θα χρειαστείτε χώρο για την ανάπτυξη του βολβού και το ριζικό σύστημα για να επεκταθεί καθώς ωριμάζει. Φυτέψτε τους βολβούς της τουλίπας στο πολυετές κρεβάτι σας, σε απόσταση 4 έως 6 ιντσών μεταξύ τους, ανάλογα με το μέγεθος του βολβού. Και να θυμάστε, όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε – η αιχμηρή πλευρά προς τα πάνω!

Προσθέτοντας 2 έως 3 ίντσες κομπόστ στην περιοχή επικάλυψης τουλίπας θα αυξήσει την αποστράγγιση και θα βελτιώσει τη δομή του εδάφους. Εάν χρησιμοποιείτε λαμπτήρες ετησίως Μπορεί να μην χρειαστεί να γονιμοποιήσετε. Ωστόσο, τα πολυετή κρεβάτια τουλίπας θα χρειαστούν λίγο μείγμα λιπασμάτων. ισορροπημένο κομπόστ Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο γρήγορης αποδέσμευσης (όπως 30-0-0) το φθινόπωρο (όπως 10-10-10) και την άνοιξη για να διατηρήσετε τις τουλίπες σας εξαιρετικά υγιείς.

Εδώ είναι μια άλλη εξαιρετική συμβουλή εξωραϊσμού! συγουρεύομαι Κόψτε όλα τα μαραμένα λουλούδια. (Αφήστε τα φύλλα, φυσικά) στο πολυετές μπάλωμα τουλίπας. Δεν θέλετε τα φυτά να ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια στη σπορά. Θέλετε οι τουλίπες σας να βάλουν όλη τους την ενέργεια στους βολβούς τους για το επόμενο έτος.

συγκομιδή τουλίπας

Είτε θέλετε να καλλιεργήσετε τουλίπες για φρέσκα κομμένα λουλούδια είτε απλώς για να απολαύσετε το τοπίο σας. Υπάρχει κάτι που θέλετε να μάθετε για τη συγκομιδή ή τη φύτευση των τουλιπών σας!

φρέσκες τουλίπες

φρέσκα κομμένα λουλούδια
Είναι καλύτερο να κόψετε τις τουλίπες λίγο πιο χαμηλά από όσο θα θέλατε όταν τις φυτεύετε σε ένα βάζο.

Οι φρεσκοκομμένες τουλίπες φαίνονται απολύτως υπέροχες σε ένα βάζο και έχουν απίστευτη διάρκεια. μεγαλώνω Σε ένα ποτήρι! Ναι, αφού κόψετε τους μίσχους του λουλουδιού από το φυτό. πρέπει να είσαι σίγουρος Κόψτε τους μίσχους λίγο μικρότερους από όσο θέλετε. Επειδή μεγαλώνει σε ένα βάζο μια ίντσα περίπου! Κόψτε τους μίσχους των λουλουδιών όταν τα περισσότερα μπουμπούκια είναι ακόμα κλειστά. Χαλαρώστε και αρχίστε να έχετε λίγο χρώμα. αν κόψεις γρήγορα Θα ζήσεις περισσότερο!

Οι επαγγελματίες καλλιεργητές που φροντίζουν τις τουλίπες ως ετήσιες τείνουν να τραβούν ολόκληρο το φυτό της τουλίπας από το έδαφος. Διαλέξτε τουλίπες με τα κεφάλια τους ακόμα πάνω στο φυτό.Αυτά τα στελέχη στοιβάζονται σε τελάρα ή τυλίγονται σε εφημερίδα και αποθηκεύονται σε ψυγείο ή καταψύκτη.

όταν είναι έτοιμο να πουληθεί φρέσκο Θα τραβήξουν από το κρύο. Κόψτε μερικά εκατοστά από το κεφάλι και το κοτσάνι.και μουλιάζουμε τα στελέχη σε ζεστό νερό για να αποκατασταθεί η υγρασία Αν θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι Τυλίξτε τα στελέχη της τουλίπας σε εφημερίδα για να τα κρατήσετε ίσια ενώ τα ενυδατώνετε.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία από αυτές τις μεθόδους για φρεσκοκομμένες τουλίπες, Ας κόψουμε πρώτα τα μπουμπούκια των ανθέων! ο Τα μπουμπούκια πρέπει να είναι ακόμα σταθερά. αλλά αρχίζει να χαλαρώνει και/ή να χρωματίζεται Μπορείτε να δείτε τις τουλίπες να ανθίζουν μπροστά στα μάτια σας. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία!

συγκομιδή τουλίπες

συγκομισμένοι βολβοί
Χρησιμοποιήστε μια χάρτινη σακούλα για να στεγνώσετε τους βολβούς της τουλίπας για να αποτρέψετε τη σήψη τους.

Εάν θέλετε ή θέλετε να μαζέψετε βολβούς για να τις μοιραστείτε με φίλους. Μετακινήστε το έμπλαστρο της τουλίπας.Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να το κάνετε αυτό!

Αν θέλετε να μετακινήσετε τουλίπες Είτε μετακομίζετε σε ένα νέο σημείο στον κήπο είτε μοιράζεστε με έναν φίλο, πρέπει να το κάνετε. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα φύλλα.Αυτό σημαίνει ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά αναπληρώνονται και αποθηκεύονται πίσω στον βολβό για να τονωθεί η ανάπτυξη για την επόμενη σεζόν.

Ξεθάψτε προσεκτικά τους κόνδυλους, κόψτε τις ρίζες, καθαρίστε τους κονδύλους. και αφαιρέστε το κέλυφος χαρτιού που έχει κολλήσει στο κεφάλι στεγνώστε τη λάμπα Τουλάχιστον 1 έως 3 ημέρες, μαζεύοντας μόνο υγιείς κόνδυλους. Δεν θέλετε οι βολβοί να σαπίζουν κατά την αποθήκευση! Αποθηκεύστε τους βολβούς σε μια χάρτινη σακούλα σε δροσερό και ξηρό μέρος μέχρι να είναι έτοιμοι για φύτευση.

Εάν σκάβετε πολυετές χώμα και παρατηρήσετε ότι οι βολβοί της τουλίπας αρχίζουν να σχηματίζουν μετατόπιση ή ότι ένας μικρός λαμπτήρας είναι προσαρτημένος στον αρχικό σας λαμπτήρα, μπορείτε. δεύτερος Αυτά και προσθέστε απόθεμα στα κεφάλια της τουλίπας σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι μικροί βολβοί δεν θα παράγουν λουλούδια για μερικά χρόνια. οι λαμπτήρες χρειάζονται χρόνο (μερικές φορές έως και 6 χρόνια) για να γεράσουν αρκετά ώστε να παράγουν λουλούδια.

Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει να λυγίσετε τους μύες του κηπουρού σας και να δοκιμάσετε να κάνετε μερίδες, απλώς κάντε το. Διαχωρίστε τη λάμπα εκεί όπου συναντώνται η παλιά λάμπα και η νέα μετατόπιση.Μπορείτε να κόψετε τις μετατοπίσεις προσεκτικά ή να χρησιμοποιήσετε διπλά αποσπάσματα. Αν το κεφάλι της τουλίπας είναι ακόμα μικρό Μπορείτε να περιμένετε άλλο ένα χρόνο για να χωρίσετε τους βολβούς της τουλίπας.

Η διαίρεση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή αφού τα φύλλα πεθάνουν μέχρι να παγώσει το έδαφος το φθινόπωρο. συγουρεύομαι Σημειώστε πού έχουν φυτευτεί οι βολβοί της τουλίπας. γιατί αν πεθάνει η τουλίπα Μπορεί να δυσκολεύεστε να βρείτε το κεφάλι σας!

τελικές σκέψεις

Οι τουλίπες είναι μια όμορφη προσθήκη σε κάθε κήπο. Μοναδικά σχήματα, ζωηρά χρώματα και ωραία συνολική εμφάνιση. οριζόντια ή σε δεξαμενή Φέρνουν την απαραίτητη ενθάρρυνση μετά από έναν μακρύ χειμώνα. Έχουμε αποδείξει ότι αυτοί οι κόνδυλοι φυτεύονται καλύτερα το φθινόπωρο, αλλά μπορείτε. Φυτέψτε τις τουλίπες την άνοιξη ή αργότερα. Αρκεί να τους δώσετε τις 12 έως 16 εβδομάδες που χρειάζονται.

Οι τουλίπες είναι διασκεδαστικό να μεγαλώνουν. Και φυτεύοντας βολβούς τουλίπας σε πολλές γλάστρες και βγάζοντάς τους έναν έναν από το κρύο. μπορείτε να δημιουργήσετε μακριά τουλίπαΔεν θα θέλατε να χάσετε άλλη σεζόν χωρίς αυτά τα όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *