Μπορεί η ορτανσία να αναπτυχθεί σε πλήρη σκιά; 3 γεγονότα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Μπορεί η ορτανσία να αναπτυχθεί σε πλήρη σκιά;  3 γεγονότα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Μπορεί η ορτανσία να αναπτυχθεί σε πλήρη σκιά;  3 γεγονότα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εξαρτάται από τον τύπο της ορτανσίας. Η απαιτούμενη έκθεση κυμαίνεται από τον πλήρη ήλιο έως τη μερική σκιά. Η καλλιέργεια ορτανσιών δεν είναι προσπάθεια και ανταμοιβή εάν ο κήπος σας δεν έχει ηλιακό φως.

Εκτός από έναν τύπο ορτανσίας – ορτανσία αναρρίχησης.

Η ορτανσία αναρρίχησης είναι ο μόνος τύπος που μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά. Άλλα είδη ορτανσιών Όλα χρειάζονται μερικές ώρες ηλιοφάνειας.

Εάν ο κήπος σας είναι μερικώς σκιασμένος με λίγες ώρες φωτός την ημέρα Υπάρχουν και άλλες ορτανσίες που αγαπούν τη σκιά. που μπορείτε να φυτέψετε στον κήπο σας Περιγράφω αυτά και τις αυξανόμενες ανάγκες τους παρακάτω.

Τύποι ορτανσιών για σκιά

Ο βαθμός αναφέρεται στην ποσότητα φωτός που χτυπά τα φυτά στον κήπο. Η βαθιά, πλήρης σκιά σημαίνει ότι οι ακτίνες του ήλιου δεν αγγίζουν το έδαφος. Αν δεν έχετε στον κήπο σας Μπορείτε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε μερικές ποικιλίες ορτανσίες.

Από την άλλη πλευρά, η πλήρης σκιά σημαίνει ότι δεν υπάρχει άμεσο ηλιακό φως. αλλά αποκλείει κάποιο επίπεδο φιλτραρισμένου φωτός.

Εάν ο κήπος σας δεν είναι στον ήλιο Έχετε πολλά να είστε αισιόδοξοι για τα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε. συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ποικιλιών ορτανσίας

φωτοσκιασμένος κήπος (πολλές περιοχές έχουν περισσότερες από 5 ώρες ήλιο) ή μερική σκιά (περιοχές που δέχονται λιγότερο από 5 ώρες απευθείας ηλιακό φως) τα πηγαίνουν καλά με πολλές ποικιλίες ορτανσίας.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου. Οι ορτανσίες αναρρίχησης είναι οι μόνες ορτανσίες που φυτρώνουν στη σκιά.

αφού ψηλώνει και απλώνεται ελάχιστα σε σχέση με το ύψος του πάρτε αρκετό φως

Οι ακόλουθες ποικιλίες ορτανσίας ταιριάζουν καλύτερα για καλλιέργεια σε ανοιχτόχρωμη έως μερική σκιά:

μεγαλόφυλλη ορτανσία

Μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες ορτανσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ορτανσίες με μεγάλα φύλλα προτιμούν τον πρωινό ήλιο και την απογευματινή σκιά. ειδικά σε ζεστό καιρό

απαλή ορτανσία

αν και μια ηλιόλουστη τοποθεσία είναι ιδανική για τρυφερές ορτανσίες. Αλλά η προστασία από την άμεση λάμψη είναι καλύτερη σε ζεστό καιρό. Επομένως, ο πρωινός ήλιος και ο απογευματινός ήλιος λειτουργούν καλύτερα σε ζεστά κλίματα.

ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς

σε ψυχρότερα κλίματα Στην ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς αρέσει ο πλήρης ήλιος. σε ζεστό καιρό Οι ορτανσίες με φύλλα βελανιδιάς χρειάζονται απογευματινή σκιά για την πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος.

Η ποσότητα φωτός που δέχεται μια ορτανσία επηρεάζει την ανθοφορία της. ρυθμός ανάπτυξης δύναμη και γενική υγεία

Εάν η ορτανσία που έχετε φυτευτεί στη σκιά ή τη μερική σκιά δεν ανθίζει ή δεν έχει κακή απόδοση. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με ανεπαρκή φωτισμό.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι ορτανσίες σας έχουν 5-7 ώρες έντονο φως την ημέρα Οι ορτανσίες πρέπει να είναι στη σκιά το απόγευμα ή μερική σκιά.

Οι ορτανσίες αναπτύσσονται στη σκιά.

Αυτό εξασφαλίζει ότι η ορτανσία μεγαλώνει καλά στη σκιά με λίγο φως ή ακόμα και μερική σκιά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

– Άρδευση

Στις ορτανσίες αρέσει το υγρό χώμα. Αλλά τα φυτά που αναπτύσσονται στη σκιά δεν χρειάζονται τόσο νερό όσο το άμεσο ηλιακό φως.

Οι ορτανσίες που καλλιεργούνται στον ήλιο απαιτούν επιπλέον πότισμα σε σύγκριση με τις ορτανσίες μερικής σκιάς. που λειτουργεί καλά με την άρδευση μόνο από τη βροχή

Αναζητήστε σημάδια αφυδάτωσης όπου φυτεύονται οι ορτανσίες σας Αν τα φύλλα πέσουν, οι ορτανσίες σηματοδοτούν την ανάγκη τους για περισσότερο νερό.

– γονιμοποίηση

Η προσθήκη κομπόστ στο έδαφος της ορτανσίας σας είναι ένας τρόπος για να καλύψετε τις διατροφικές ανάγκες του φυτού. Μια άλλη επιλογή είναι να γονιμοποιήσετε τις ορτανσίες σας τουλάχιστον μερικές φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Αναζητήστε ένα λίπασμα βραδείας ή άμεσης δράσης ειδικά για ορτανσίες.

Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης μπορούν να εφαρμοστούν μόνο δύο ή τρεις φορές. ενώ υγρά λιπάσματα μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόζονται κάθε 2 εβδομάδες.

– τύπος εδάφους

Ένα γόνιμο αργιλώδες έδαφος είναι ιδανικό για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη ορτανσών. Αλλά οι ορτανσίες είναι ανεπιθύμητες και θα ευδοκιμήσουν σε φτωχό έδαφος. αρκεί να υπάρχει καλή αποστράγγιση

Οι ορτανσίες προτιμούν ελαφρώς όξινο έδαφος. Εάν το έδαφος είναι πολύ αλκαλικό (Ένας μετρητής pH μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό αυτού.) Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες τροποποιήσεις εδάφους. Σχεδιασμένο για φυτά που αγαπούν τα οξέα για την αύξηση της οξύτητας του εδάφους.

Μην εκπλαγείτε αν δείτε τα λουλούδια της ορτανσίας να αλλάζουν χρώμα καθώς αλλάζει η οξύτητα του εδάφους. Το όξινο χώμα μπορεί να μετατρέψει τις ροζ ορτανσίες σε μπλε.

Το δύσκολο μέρος της καλλιέργειας ορτανσών σε έναν σχετικά σκιερό κήπο είναι να τις ανθίσουν.

Ανθίζουν οι ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους;

Βρήκαμε ότι ορισμένες ορτανσίες μπορούν να αναπτυχθούν σε διαφορετικές αποχρώσεις. Μπορούν όμως να ανθίσουν και αυτά; Οι ορτανσίες αναρρίχησης θα ανθίσουν ακόμα και στη σκιά.

Τι γίνεται όμως με τη μεγάλη και εύθραυστη ορτανσία σας ή την ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς; Ανθίζουν στη σκιά;

Η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική με άλλους τύπους ορτανσιών. Το αν οι ορτανσίες σας ανθίζουν ή όχι εξαρτάται από την ποσότητα φωτός που λαμβάνουν ανά ημέρα.

Η ποσότητα φωτός που λαμβάνεται καθορίζει το μέγεθος, το μέγεθος και το χρώμα των λουλουδιών. Μερικές φορές οι ορτανσίες γίνονται πράσινες εάν το φως είναι ανεπαρκές.

Έτσι με 5-7 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα Έτσι, μπορείτε να περιμένετε ότι οι ορτανσίες σας θα ανθίσουν σε μερική ή μερική σκιά.

συνοψίζω

Εκτός από ορτανσίες αναρρίχησης. Το να είσαι σε εσωτερικό χώρο δεν είναι το καλύτερο φως για τις ορτανσίες. Αποδίδει καλύτερα σε μερική σκιά με ελάχιστο έως καθόλου φως. ειδικά σε ζεστό καιρό

Όχι μόνο η ποσότητα του ηλιακού φωτός επηρεάζει τον ρυθμό ανάπτυξης και την ανάπτυξη της ορτανσίας σας. Αλλά επηρεάζει επίσης την ικανότητα παραγωγής λουλουδιών.

Και ενώ μερικές ορτανσίες μπορούν να ανθίσουν Αλλά αυτές οι ορτανσίες δεν είναι τόσο όμορφες όσο οι ορτανσίες που καλλιεργούνται στον ήλιο ή τη μερική σκιά.

Εάν η ορτανσία σας είναι σε μερική σκιά Θα μείνει στάσιμο και δεν θα ανθίσει. Έτσι θα χρειαστεί να τα ξεθάψετε από τον κήπο και να τα μετακινήσετε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *