Οι τουλίπες θεωρούνται ετήσια, διετές ή πολυετή λουλούδια;

ดอกไม้สีแดงและสีเหลืองอยู่ใกล้กัน

Οι τουλίπες θεωρούνται ετήσια, διετές ή πολυετή λουλούδια;

Οι τουλίπες είναι όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια που έρχονται σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν όταν φυτευτούν στις κατάλληλες συνθήκες. Οι πολυάσχολοι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να μην θέλουν να αφιερώσουν πολύ χρόνο φροντίζοντας τον κήπο ή το αίθριο τους. Αν ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε αυτά τα όμορφα λουλούδια. μπορεί να εκπλαγείτεΟι τουλίπες είναι μονοετή ή πολυετή φυτά.;”

Άνθη βολβωδών ποωδών πολυετών γεωφύτων σύμφωνα με την ταξινόμηση των τουλιπών. Η διαφορά είναι ότι επιστρέφουν για να ανθίσουν κάθε χρόνο και διατηρούν τους κονδύλους τους ως ρυθμιστή αποθήκευσης τροφίμων. Αναπτύσσονται στις κλιματικές ζώνες 3 έως 8 γύρω από τη Βόρεια Αμερική.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις Οι τουλίπες δεν θα επιστρέψουν τα επόμενα χρόνια.Αν και θεωρούνται βοτανικά πολυετή άνθη. Η απόδοσή του εξαρτάται από τον τύπο του εδάφους, το κλίμα, τη ζώνη ανθεκτικότητας. και άλλους παράγοντες Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί κηπουροί το θεωρούν ετήσιο λουλούδι. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα; Πήδα αμέσως μέσα!

σύντομη απάντηση

αν και συχνά ταξινομούνται στην ταξινόμηση των πολυετών φυτών. Αλλά αυτά τα ενδιαφέροντα ανθοφόρα φυτά μπορεί συχνά να είναι μόνο. μεγαλώνουν κάθε χρόνοΜερικοί άνθρωποι φυτεύουν τουλίπες κάθε άνοιξη για να απολαύσουν αυτά τα λουλούδια. Είναι δυνατή η επαναφορά τους κάθε καλλιεργητική περίοδο.

μακρά απάντηση

Πολλοί κηπουροί θα ξαναφυτεύουν κάθε εποχή για να προσθέσουν όμορφα άνθη.

όταν μελετάτε τουλίπες Πολλοί λάτρεις της κηπουρικής το φυτεύουν κάθε χρόνο αν θέλουν να απολαύσουν την πολύχρωμη οθόνη. Γιατί λοιπόν δεν αναπτύσσονται ανθισμένα πολυετή φυτά εάν έχουν κόνδυλους για αποθήκευση τροφής όλο το χρόνο;

Μερικές φορές δεν είναι τα μόνα ανθοφόρα φυτά που δεν αναπτύσσονται σταθερά καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και διαφορετικά κλίματα Δεν θα επιστρέψει ξανά τον επόμενο χρόνο.Αυτές οι καταστάσεις είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο δεν αναπτύσσονται σε άλλους τομείς.

για τις τουλίπες

Οι λευκοί οφθαλμοί αναπτύσσονται στο έδαφος.
Οι τουλίπες συμβολίζουν την άνοιξη γιατί ανθίζουν αφού έχει ξεθωριάσει ο χειμώνας.

Απαλά και φωτεινά χρώματα που θυμίζουν άνοιξη έρχονται με τη μορφή λουλουδιών σε σχήμα καμπάνας. Συμβολίζει την άνοιξη και τη νέα ζωή. γιατί ανθίζει εποχιακά Φύτρα από κόνδυλους που είναι θαμμένοι βαθιά στο έδαφος.

Είναι δημοφιλές να τακτοποιείτε λουλούδια σε μπουκέτα επειδή είναι όμορφα και γλυκά. Συνήθως κυκλοφορούν σε έντονα χρώματα όπως κίτρινο, ροζ, κόκκινο και λευκό. Μερικά υβρίδια έχουν ακόμη και δύο χρώματα. Αυτά τα χρώματα έχουν νόημα, με το κίτρινο να αντιπροσωπεύει την ελπίδα ή την ευτυχία. και το μωβ αντιπροσωπεύει τη χάρη ή την πολυπλοκότητα.

Οι τουλίπες είναι λουλούδια χαμηλής συντήρησης. Αυτό θα αναπτυχθεί καλύτερα στις ζώνες ανθεκτικότητας 3-8, όπου οι θερμοκρασίες όχι χαμηλότερες από -40-15°F είναι καλύτερα να το κάνετε. Φυτέψτε βολβούς το φθινόπωρο.Χρειάζονται μια περίοδο αδράνειας για να αναπτυχθούν την άνοιξη.

Δεν ανέχεται καλά το υγρό έδαφος, γι’ αυτό πρέπει να φυτεύεται σε ξηρές περιοχές. Θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον έξι ώρες πλήρες ηλιακό φως κάθε μέρα. Το έδαφος πρέπει να έχει επίπεδο pH 6,0-7,0.

Αυτά τα αρωματικά λουλούδια συλλέγονται καλύτερα όταν είναι ανθισμένα. Όταν πας να τρυγήσεις, κόψε το. λίγο σύντομο περισσότερο από όσο νομίζεις Αυτά τα λουλούδια επιπλέουν στο νερό και μεγαλώνουν μια ίντσα ή δύο!

Τι είναι η πρόσοδος;

Κίτρινα και ροζ λουλούδια ανθίζουν στον κήπο.
Ένα ετήσιο φυτό του οποίου ο κύκλος ζωής διαρκεί μια εποχή.

Τα ποώδη φυτά είναι φυτά που αναπτύσσονται από σπόρους και άνθη. Ολοκληρώστε τον κύκλο ζωής της ανάπτυξης σε μία σεζόν. Παράγουν σπόρους που παραμένουν αδρανείς μέχρι τη φύτευση την επόμενη χρονιά.

Τα τελευταία χρόνια, αυτά τα φυτά πεθαίνουν στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου. Πρέπει να ξαναφυτευτεί πλήρως από άλλο σπόρο.Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται και ανθίζουν για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα πολυετή φυτά.

Λόγω της παραγωγικής τους άνθισης, πολλοί κηπουροί αναμιγνύουν μονοετή φυτά με πολυετή φυτά σε όλο το τοπίο για ένα πιο ισορροπημένο τοπίο. Κάθε άνοιξη μπορεί να βρεθεί σε δοχεία ως κρεμαστό φυτό σε τοπικά κέντρα κήπου.

Τι είναι ένα πολυετές φρούτο;

Παρτέρια με ψηλά κόκκινα και κίτρινα λουλούδια.
Τα πολυετή είναι φυτά των οποίων τα ριζικά συστήματα παραμένουν ζωντανά στο τέλος της σεζόν και αναπτύσσονται ξανά την επόμενη χρονιά.

Τρώω πολυετή φρούτα μεγαλώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόνκαι στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα Όταν άλλα φυτά πεθαίνουν, παραμένουν σε λήθαργο. Ζει στο κατάστημα τροφίμων της κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ακόμα κι αν πεθάνουν τα πάνω φύλλα του φυτού. Αλλά το υπόγειο ριζικό σύστημα είναι ακόμα ζωντανό και θα γίνει νέο το επόμενο έτος.

Αυτά τα πολυετή φυτά συνήθως διαρκούν τρεις ή περισσότερες εποχές. Δώστε ζωή στον γυμνό κήπο με τα πολυετή λουλούδια στις αρχές της άνοιξης. Τα λουλούδια τους συνήθως δεν είναι τόσο πολύχρωμα ή επιδεικτικά όσο τα ετήσια, ωστόσο, οι τουλίπες αποτελούν εξαίρεση. Θα βρείτε πολλές φωτεινές και τολμηρές επιλογές χρωμάτων για τον λαμπτήρα.

Τι είναι μια δεκαετία;

Ροζ και λευκά διπλά λουλούδια ανθίζουν στον κήπο.
Τα Biennials είναι φυτά με κύκλο ζωής δύο εποχών.

Εναλλακτικά, διετές φυτά. δύο γεμάτες σεζόν να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους Αυτές οι ποικιλίες έχουν μικρή πράσινη ανάπτυξη κοντά στην επιφάνεια του εδάφους για το πρώτο έτος. και στη δεύτερη σεζόν δείχνει τους μίσχους, τα φύλλα και τα άνθη.Μόλις τα λουλούδια σχηματίσουν σπόρους, πεθαίνουν και πρέπει να ξαναφυτευτούν τα επόμενα χρόνια για μελλοντική ανάπτυξη.

Η ανάμειξη ποωδών φυτών και πολυετών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε λουλούδια διαφορετικών χρωμάτων, υφών και μεγεθών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής σας περιόδου. Αν και πρέπει να φυτεύετε μονοετή φυτά κάθε δεύτερο χρόνο, θα παράγουν άνθη μόνο το δεύτερο έτος.

μεγαλώνουν κάθε χρόνο

Λευκά και κόκκινα λουλούδια φυτρώνουν σε ένα χωράφι στην Ολλανδία.
Η Ολλανδία είναι το πιο διάσημο μέρος για την καλλιέργεια τουλίπες.

Οι τουλίπες ευδοκιμούν σε θερμά κλίματα όπως η ανατολική Τουρκία και η βορειοανατολική Ινδία. Ξηρά καλοκαίρια και κρύοι χειμώνες.Η Ολλανδία είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη για τις τουλίπες. και επειδή έχουν υγρό κλίμα Αυτοί οι όροι μπορεί να προκαλούν σύγχυση.

Οι επαγγελματίες Ολλανδοί καλλιεργητές τουλίπας στην Ολλανδία χρησιμοποιούν ειδικά διαμορφωμένη θερμότητα και υγρασία για να εξασφαλίσουν ότι οι βολβοί της τουλίπας ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον και επιβιώνουν τα μακρά, ξηρά καλοκαίρια.

Ωστόσο, αυτοί οι βολβοί δεν θα αναπτυχθούν όταν φυτευτούν αλλού στον κόσμο, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει κλίμα παρόμοιο με το φυσικό τους περιβάλλον. Εναλλακτικά, ορισμένοι μπορεί να αναπτυχθούν το δεύτερο ή τρίτο έτος, αλλά είναι μικρά και συνήθως τελικά πεθαίνουν ή ανθίζουν

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ετήσια ή μόνιμη; Αν και δεν μεγαλώνουν κάθε χρόνο. Αλλά εξακολουθεί να θεωρείται επιστημονικά ένα πολυετές λουλούδι.

πολυετής ανάπτυξη

Μερικοί άνθρωποι έχουν επιτυχία στη φροντίδα των τουλίπες κάθε χρόνο. Αλλά εξαρτάται από εσάς. τοποθεσία, κλίμακαι αυτό Η φροντίδα και η συντήρηση που παρέχετε.

Δεν μπορούν όλες οι καλλιέργειες να διατηρήσουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά και να συγκομίσουν χρόνο με το χρόνο. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά κόλπα για να μιμηθείτε το φυσικό περιβάλλον της τουλίπας και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξή της.

Επιλέξτε πολυετείς ή φυσικοποιημένες ποικιλίες.

ροζ λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο
Επιλέξτε ένα υβρίδιο που θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν.

Εάν ορισμένα είδη ισχυρίζονται ότι είναι μόνιμα ή φυσικά Είναι πιθανό να επιστρέφει κάθε χρόνο.Με αυτόν τον τρόπο, θα αφιερώσετε λιγότερο χρόνο για να το φυτέψετε και περισσότερο χρόνο για να το απολαύσετε. Συχνά, τα θερμοκήπια και οι καλλιεργητές τυπώνουν στις σακούλες για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους βολβούς και εάν είναι πιθανό να επιστρέψουν το επόμενο έτος.

επιλογή υβριδική ράτσα Καλύτερα από ορισμένες ποικιλίες τουλίπες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Αμερική. Το αρχικό είδος ενδέχεται να μην είναι προσαρμοσμένο στο κλίμα σας. Με αποτέλεσμα ένα φυτό που ανθίζει όλο το χρόνο.

Φυτεύεται σε περιοχή με κατάλληλο έδαφος.

κηπουρός που φυτεύει βολβούς στο χώμα
Το φυτό δεν ανέχεται το υγρό έδαφος καθώς είναι επιρρεπές στη σήψη των ριζών.

Ο φυσικός τους βιότοπος είναι τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Ωστόσο, αν κάθονται σε βρεγμένο έδαφος, Αυτά τα φυτά είναι πιο αδύναμα. Οι ρίζες σαπίζουν και καταστρέφουν τους κόνδυλους.Αναστέλλει την περίοδο ανάπτυξής τους.

Όχι μόνο δεν αναπτύσσεται και δεν ανθίζει την τρέχουσα περίοδο. Το υπερβολικά υγρό χώμα μειώνει επίσης τον λήθαργο του βολβού θρεπτικών συστατικών. Αυτή η κατάσταση προκαλεί μούχλα και ασθένειες. που συνήθως εξασφαλίζει ότι δεν θα επιστρέψει για τα επόμενα χρόνια.

Τα πάνε καλά και σε έδαφος με ουδέτερο επίπεδο pH Αν το έδαφος είναι πολύ όξινο ή πολύ αλκαλικό Τα φυτά των βολβών δεν απορροφούν θρεπτικά συστατικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. εμποδίζουν την ανάπτυξη και την αναγέννηση την επόμενη σεζόν Το ουδέτερο pH του εδάφους πρέπει να μειωθεί. Μεταξύ 6,5 και 7,5 Οι τουλίπες πρέπει να είναι υγιείς και χαρούμενες στο έδαφος.

Φυτέψτε τους βολβούς βαθιά.

Ο κηπουρός φύτεψε τον κρόκο βαθιά στο χώμα.
Φυτέψτε τους βολβούς όσο το δυνατόν πιο βαθιά, τουλάχιστον οκτώ ίντσες.

Ο λαμπτήρας πρέπει να έχει τουλάχιστον οκτώ ίντσες κάλυψης. Εάν προσθέσετε σάπια φύλλα σε έναν εξωτερικό κήπο Η οργανική ύλη θα είναι μέρος του συνολικού καλύμματος.Για παράδειγμα, απαιτούνται δύο ίντσες σάπια φύλλα. Φυτέψτε τους βολβούς σας σε βάθος τουλάχιστον έξι ίντσες..

Οι πολύ ρηχοί βολβοί είναι απίθανο να σχηματίσουν ένα καλό ριζικό σύστημα. και αναποτελεσματική στην απορρόφηση βασικών θρεπτικών συστατικών Αυτοί οι δύο παράγοντες μπορεί να τους εμποδίσουν να επανέλθουν χρόνο με τον χρόνο.

Φυτέψτε σε περιοχή που δέχεται πλήρη ήλιο.

Πολύχρωμα λουλούδια σε σχήμα καμπάνας ανθίζουν στο φως του ήλιου.
Αυτά τα όμορφα ανθισμένα λουλούδια χρειάζονται 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα για να ευδοκιμήσουν.

Οι τουλίπες αγαπούν το φως του ήλιου. Και η καλύτερη ευκαιρία για αυτό το πολυετές να ευδοκιμήσει είναι να βεβαιωθείτε ότι έχει τη σωστή τοποθεσία. τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα.Αν δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως Δεν θα ανθίσουν τόσο όμορφα όσο με αρκετό ηλιακό φως.

Φυτέψτε και ποτίστε καλά.

Κηπουρός που ποτίζει κόκκινες τουλίπες από ποτιστήρι
Οι τουλίπες δεν χρειάζονται πολύ πότισμα καθώς είναι ανθεκτικές στην ξηρασία.

Αν και οι βολβοί δεν κρατούν πολύ νερό Αλλά οι βολβοί χρειάζονται αρκετή υγρασία μόλις βρεθούν στο έδαφος για να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο έχουν επαρκές ριζικό σύστημα Μπείτε στη θέση του πριν φτάσει στην κατάσταση αδράνειας.

Λιπάνετε το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Οι τουλίπες αναπτύσσονται καλά σε χώμα που έχει ψεκαστεί με λίπασμα.
για καλή ανάπτυξη Λιπάνετε δύο φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Οι τουλίπες πρέπει να τρέφονται με οργανική ύλη και λίπασμα. δύο φορές το χρόνο για σωστή ανάπτυξη Γονιμοποιήστε το φθινόπωρο πριν πάνε σε λήθαργο. Είναι μια εξαιρετική διαδικασία για να προετοιμάσετε τα φυτά σας για λήθαργο.

Είναι απαραίτητο να επαναλάβετε τη διαδικασία την άνοιξη για να διατηρηθούν τα θρεπτικά συστατικά φρέσκα και βιολογικά. Φροντίστε να αφαιρέσετε το μούλτι γύρω του. Βολβοί που αντέχουν το νερό ή προσελκύουν ωίδιο ή έντομα.

Κόψτε ξανά τα λουλούδια αφού ανθίσουν.

Κηπουροί κλαδεύουν ξεθωριασμένα κεφάλια τουλίπας.
Κόψτε τα μαραμένα κεφάλια λουλουδιών για να δημιουργήσετε δυνατούς, ζωηρούς βολβούς την επόμενη σεζόν.

μετά την ανθοφορία και πέρασε την κορύφωσή της Το να κόψετε το κεφάλι σας προς τα πίσω θα ωφελήσει τη μελλοντική ανάπτυξη κόψτε το κεφάλι από τον κορμόΤο φυτό θα αρχίσει να πεθαίνει και θα επικεντρωθεί περισσότερο στα θρεπτικά συστατικά για το ριζικό σύστημα παρά στα άνθη και τους μίσχους. Αυτό θα βοηθήσει να σχηματιστούν υγιείς και δυνατοί βολβοί την επόμενη σεζόν.

Αν κόψετε ολόκληρο το στέλεχος της τουλίπας Θα βλάψετε το φυτό και θα εμποδίσετε τις τουλίπες να αναπτυχθούν ξανά την επόμενη σεζόν. Αν θέλετε να φυτέψετε τουλίπες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να φυτεύετε κάθε χρόνο.

τελικές σκέψεις

Οι τουλίπες θεωρούνται πολυετή φυτά σε ορισμένες ζώνες ανθεκτικότητας εμφανίζονται ξανά κάθε καλλιεργητική περίοδο Με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι τα θεωρούν ετήσια επειδή μεγαλώνουν γρήγορα και απαιτούν λίγη συντήρηση. Όπως και να το φυτέψεις. Η προσθήκη τουλίπες στον κήπο σας μπορεί να αυξήσει την ποικιλία των λουλουδιών και να προσθέσει χρώμα στο παρτέρι σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *