Οι χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ είναι καλοί για τις ορτανσίες;

Οι χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ είναι καλοί για τις ορτανσίες;

Οι χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ είναι καλοί για τις ορτανσίες;

Τα κατακάθια του καφέ έχουν χρησιμοποιηθεί ως βελτιωτικό εδάφους για φυτά με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Οι ορτανσίες επωφελούνται από αυτό το εδαφοβελτιωτικό. Αν και ορισμένα φυτά δεν τα χρησιμοποιούν.

Το κατακάθι του καφέ περιέχει άζωτο και μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του οξέος στο έδαφος. Και τα δύο παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ορτανσία.

Η προσθήκη χρησιμοποιημένου κατακάθιου καφέ στο έδαφος ορτανσίας μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του εδάφους. Θα μιλήσω για τα οφέλη που μπορείτε να περιμένετε. Πόσο συχνά να προσθέτετε κατακάθι καφέ και καταλληλότητα για καλλιέργεια ορτανσών σε γλάστρες ή όχι

Οφέλη από κατακάθια καφέ

Οι ορτανσίες προτιμούν ελαφρώς όξινο έδαφος. Και τα κατακάθια καφέ βοηθούν στην αλλαγή του pH του εδάφους ώστε να είναι λιγότερο αλκαλικό και πιο όξινο.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει το χρώμα των λουλουδιών της ορτανσίας σας. Τα ροζ λουλούδια μπορούν να γίνουν μπλε αλλάζοντας την οξύτητα του εδάφους.

Λειτουργεί και με άλλο τρόπο – μπορεί να κάνει τις μπλε ορτανσίες ροζ μειώνοντας την οξύτητα του εδάφους.

Αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των λουλουδιών ορτανσίας Το κατακάθι του καφέ είναι ένας τρόπος για να δοκιμάσετε την οξύτητα του εδάφους σας και να βρείτε το κατάλληλο σημείο που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε το χρώμα της ανθοφορίας.

Ένας μετρητής pH ή ένα κιτ δοκιμής εδάφους μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε το pH του εδάφους σας και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές με βάση τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν αλλάζουν χρώμα όλες οι ορτανσίες. Αυτό το κόλπο δεν λειτουργεί σε ορτανσίες με λευκά άνθη.

Αλλά η αλλαγή του χρώματος των λουλουδιών δεν είναι το όφελος από τα κατακάθια του καφέ. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Βελτίωση της ποιότητας του εδάφους με την προσθήκη οργανικής ύλης
  • Εξασφάλιση της κατάλληλης υγρασίας στην οποία ευδοκιμούν οι ορτανσίες
  • Η πλούσια σε άζωτο σκόνη καφέ βοηθά στην ανάπτυξη των στελεχών, των φύλλων και των ριζών.
  • κατά την κομποστοποίηση Τα κατακάθια καφέ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της αποστράγγισης του εδάφους.
  • Το κατακάθι του καφέ είναι ευεργετικό για τους γαιοσκώληκες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά την παρασκευή καφέ. Ρίξτε το όμως στον σωρό κομποστοποίησης και χρησιμοποιήστε το ως λίπασμα. Θέλω να αξιοποιήσω στο έπακρο αυτόν τον τρόπο.

Ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζετε τα κατακάθια καφέ σας μπορεί να επηρεάσει την οξύτητα του χρησιμοποιημένου κατακάθιου καφέ. Οι περισσότερες μέθοδοι ζυθοποιίας απομακρύνουν πολλή από την οξύτητα. Και τα κατακάθια του καφέ θα διατηρήσουν μόνο μια μικρή ποσότητα οξύτητας.

Ωστόσο, μπορεί να επηρεάσει την οξύτητα του εδάφους. Αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο ένα εμπορικά διαθέσιμο οξινιστικό εδάφους ή εδαφοβελτιωτικό. Επομένως, τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν όταν χρησιμοποιούνται επανειλημμένα. μόνο για πολύ καιρό

Αν θέλετε έναν γρήγορο τρόπο να μετατρέψετε τα ροζ λουλούδια σε μπλε. Τα όξινα βελτιωτικά εδάφους είναι ένας γρήγορος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Αυτά περιέχουν επίσης εντελώς βιολογικά συστατικά, αλλά χρησιμοποιούν ιχθυάλευρα, άλευρα φυκιών, θείο και άλλα φυσικά συστατικά.

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε κατακάθι καφέ;

Εάν κάνετε κομποστοποίηση κατακάθια καφέ Χρησιμοποιήστε το κάθε φορά που προσθέτετε λίπασμα στο χώμα της ορτανσίας σας.

Λιπαίνω την άνοιξη, στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, και μερικές φορές ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού. από την εμπειρία μου Η λίπανση 2-3 φορές το χρόνο είναι αρκετή για να κρατήσει την ορτανσία σας χαρούμενη.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα κατακάθια του καφέ χωρίς να τα κομποστοποιήσετε πρώτα. Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 φλιτζάνια την εβδομάδα. Εξαρτάται από το μέγεθος του θάμνου.Δεν θα το παρακάνω όμως.

Το πολύ κατακάθι καφέ μπορεί να οδηγήσει σε περίσσεια αζώτου στο έδαφος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ανάπτυξης των φυτών και να προσελκύσει έντομα και παράσιτα.

Η προσθήκη υπερβολικού καφέ μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του pH του εδάφους και έχει την ανεπιθύμητη επίδραση της διατήρησης υπερβολικής υγρασίας και της προσθήκης υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης στο έδαφος. που δεν αρέσουν στις νεαρές ορτανσίες

Εάν διαθέτετε pHόμετρο, μπορείτε να ελέγχετε περιοδικά το pH του εδάφους σας. γενικά Οι ορτανσίες προτιμούν έδαφος με pH 6-6,5.

Αυτό θα σας πει πόσο κατακάθι καφέ να χρησιμοποιήσετε για τους θάμνους ορτανσίας σας.

ανάλογα με το μέγεθος του θάμνου Ένα ώριμο φυτό ορτανσίας δεν θα χτυπηθεί από τα λίγα φλιτζάνια κατακάθια καφέ που ραντίζετε στο χώμα κάθε εβδομάδα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατακάθι καφέ σε ορτανσίες σε γλάστρες;

Προσπαθώ να αποφεύγω τη χρήση υπολειμμάτων καφέ με φυτά σε γλάστρες. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο λόγοι: Πρώτον, το κατακάθι του καφέ μπορεί να μυρίζει άσχημα. ειδικά όταν είναι υγρό Και στις ορτανσίες αρέσει το υγρό χώμα.

Δεύτερον, τα υγρά κατακάθια καφέ μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και μούχλα. Και τα δύο θέλω να τα αποφύγω.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατακάθι καφέ με ορτανσίες σε γλάστρες έχοντας στο μυαλό σας μερικά πράγματα.

Τα αλεσμένα κατακάθια καφέ είναι ιδανικά για φυτά σε γλάστρες γιατί βοηθούν στη μείωση των προβλημάτων. σχετίζεται με άδειο κατακάθι καφέ, όπως η μυρωδιά της υπολειμματικής καφεΐνης υψηλή οξύτητα και υψηλή υγρασία

Η ανάμειξη του χώματος της γλάστρας με το κατακάθι του καφέ βελτιώνει τον αερισμό και την αποστράγγιση του εδάφους.

Τούτου λεχθέντος, εάν πασπαλίζετε κατακάθι καφέ πάνω από το υλικό φύτευσης της ορτανσίας σας, Οποιεσδήποτε ελλείψεις μπορούν να παραβλεφθούν, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε. Παρατηρήστε πώς φαίνεται η ορτανσία σας και πάρτε μια απόφαση από εκεί.

Το κύριο μέλημά μου είναι η ανάπτυξη μούχλας και η μυρωδιά. Αποφεύγω λοιπόν να χρησιμοποιώ κατακάθι καφέ σε ορτανσίες σε γλάστρες. Εκτός αν το κομποστοποιήσουν πρώτα.

συνοψίζω

όπως βλέπεις Οι κόκκοι καφέ είναι πρόσθετο εδάφους για τις ορτανσίες. Προσθέτουν άζωτο, οργανική ύλη, βελτιώνουν την κατακράτηση υγρασίας. Βελτιώστε τον αερισμό και την αποστράγγιση και λόγω υπολειμματικής οξύτητας Μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των λουλουδιών ορτανσίας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα οφέλη του κόκκου καφέ για να βελτιώσετε την ποιότητα του εδάφους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα 2-3 φορές το χρόνο.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το pH του εδάφους σας, ίσως χρειαστεί να το ραντίζετε στο χώμα της ορτανσίας σας και να το ποτίζετε πιο συχνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *