Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναρρώσει ένα φυτό από το υπερβολικό πότισμα; (Απάντησε)

พืชต้องใช้เวลานานแค่ไหนในการฟื้นตัวจากการรดน้ำมากเกินไป?

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναρρώσει ένα φυτό από το υπερβολικό πότισμα;

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί γρήγορα να αρρωστήσει το φυτό σας εάν δεν παρατηρήσετε τα συμπτώματα και δεν διορθώσετε το πρόβλημα.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ανακάμψουν τα φυτά σας εξαρτάται από το πόσο τα ποτίζετε.χρόνος!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν τα φυτά από το υπερβολικό πότισμα;

Αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το φυτό σας θα ανακάμψει πλήρως από το υπερβολικό πότισμα. Τι θα γινόταν όμως αν τα φυτά σας επρόκειτο να επιβιώσουν; Θα πρέπει να δείτε αποτελέσματα μέσα σε μια εβδομάδα.

Είναι τα καφέ φύλλα σημάδι υπερβολικού ποτίσματος;

Η κύρια αιτία θανάτου των φυτών είναι η ακατάλληλη φροντίδα, όπως το ακατάλληλο πότισμα και ο ανεπαρκής φωτισμός.

Ναι, τα καφέ φύλλα μπορεί να είναι σημάδι υποποτίσματος των φυτών σας.

όπως ήδη αναφέρθηκε Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το πολύ λίγο νερό θα κάνει τα φύλλα του φυτού σας να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά στην αφή.Από την άλλη πλευρά, το πολύ πότισμα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα φύλλα να χαλαρώσουν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και θάνατο των φυτών.

Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Το υδάτινο στρες θα αρχίσει να συσσωρεύεται στα κύτταρα των φύλλων του φυτού καθώς οι ρίζες απορροφούν το υπερβολικό νερό.

γιατί είναι πρόβλημα:

  • Το κελί τελικά πεθαίνει και εκρήγνυται.
  • φουσκάλες που αρρωσταίνουν τα φυτά σας.
  • Το αποτέλεσμα αυτών των φυσαλίδων είναι ότι αρχίζουν να σχηματίζονται καφέ ή λευκά κονδυλώματα.
  • Τα φυτά σας αρχίζουν να μαραίνονται.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας είναι στην καλύτερη κατάσταση. Θα πρέπει να ελέγχετε συχνά το έδαφος. για να δω αν παίρνουν πολύ νερό Αν και μπορεί να παρατηρήσετε προβλήματα με τα φύλλα. Ελέγξτε την αποχέτευση.

Πώς θα καταλάβετε αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας;

Υπάρχουν σημάδια ότι ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας που πρέπει να γνωρίζετε.

Τα μαραμένα φύλλα γίνονται καφέ

Ένα σαφές σημάδι ότι ποτίζετε υπερβολικά το φυτό σας είναι όταν τα φύλλα μαραίνονται και γίνονται καφέ. Εάν οι ρίζες του φυτού έχουν πολύ νερό:

  • Το νερό δεν μπορεί να παραδοθεί στο πάνω μέρος της εγκατάστασης.
  • Τα φυτά δεν παίρνουν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. κάνουν τα φυτά να αλλάζουν χρώμα

πριν το πότισμα των φυτών Ελέγξτε αν το χώμα σας είναι υγρό. Πάρτε το δάχτυλό σας και τοποθετήστε το στο χώμα κοντά στη βάση του φυτού. Αν το χώμα είναι υγρό, ποτίζετε πάρα πολύ.

υγρό και μαραμένο

Αν ξέρετε ότι ποτίζετε το φυτό και πεθαίνει. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να είναι λάθος. για την αποφυγή επανάληψης λαθών Ποτίζετε τα φυτά μόνο όταν το έδαφος είναι στεγνό.

σήψη των ριζών

Όταν το έδαφος είναι βρεγμένο, η ικανότητα των ριζών να αναπνέουν μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, βυθίζονται και αρχίζουν να σαπίζουν.

Η σήψη των ριζών είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλεί τις ρίζες να γίνονται γκρίζες, καφέ ή βλεννώδεις και τελικά να προκαλέσει το μαρασμό του φυτού.

κίτρινα φύλλα του φθινοπώρου

Αν το φυτό πάρει πολύ νερό Τα φύλλα θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. Εάν πέσουν και κίτρινα φύλλα και νέα ανάπτυξη από το φυτό σας Είναι πιθανό να ποτίζετε πολύ. Μπορεί να παρατηρήσετε κίτρινες κηλίδες στα φύλλα.

Πώς να βοηθήσετε τα υδατωμένα φυτά;

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων και η γρήγορη δράση είναι το κλειδί για την επιβίωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κρατάτε αρχείο για το πότε ποτίζετε. γιατί αν καταγράψεις την ώρα που ποτίζεις Θα καταλάβετε καλύτερα τι συμβαίνει με το δέντρο σας.

Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να σώσετε ένα αφυδατωμένο φυτό:

Σταματήστε το πότισμα όταν το φυτό είναι στεγνό.

Αν νομίζετε ότι τα φυτά σας είναι υπερβολικά ποτιστικά Δοκιμάστε να κάνετε ένα διάλειμμα από το πότισμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, διαφορετικά το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Μην προσθέτετε περισσότερο νερό στη γλάστρα μέχρι να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες και το χώμα είναι στεγνά. (μετά από αρκετές ημέρες ή μια εβδομάδα ή δύο)

Ρυθμίστε το φως του ήλιου κάθε μέρα για να προστατεύσετε τα πάνω φύλλα.

Αν υπερποτίσετε τα φυτά Θα έχει πρόβλημα να φτάσει το νερό στην άκρη. Αυτό σημαίνει ότι οι κορυφές των φυτών θα στεγνώσουν αν αφεθούν στον ήλιο ή στο άμεσο ηλιακό φως. Τοποθετώντας τα φυτά σας σε σκιερό μέρος θα τα προστατέψετε.

βελτίωση της αποστράγγισης

Είναι σημαντικό να βελτιωθεί η αποστράγγιση σε γλάστρες για να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενα προβλήματα. Εάν η γλάστρα σας δεν έχει τρύπα στον πάτο για να επιτρέπει την αποστράγγιση. Το φυτό σας θα υπερποτίσει, καθώς το νερό θα μαζευτεί στον πάτο της γλάστρας.

Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το φυτό από τη γλάστρα του για να ελέγξετε για σήψη των ριζών. Αν είναι πλαστικό δοχείο Μπορείτε να δοκιμάσετε να ανοίξετε μια τρύπα στη γλάστρα ή να μεταφυτέψετε το φυτό σε μια νέα γλάστρα με τρύπες.

αλλάξτε χώμα

Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε το έδαφος για μούχλα ή φύκια. Αν ισχύει αυτό Μπορείτε να μεταμοσχεύσετε το φυτό σε φρέσκο, αποστειρωμένο έδαφος και να βεβαιωθείτε ότι το παλιό, μολυσμένο χώμα δεν είναι πλέον μέρος της εξίσωσης.

εν συντομία

Εάν ανησυχείτε ότι ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Η καλύτερη λύση είναι να παρακολουθείτε πότε ποτίζετε. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά το χώμα σας.

Πιέστε προς τα κάτω με το δάχτυλό σας μια ίντσα ή δύο για να ελέγξετε πόσο υγρό είναι. Και ποτίστε μόνο όταν αισθάνεστε στεγνό στην αφή.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *