Πόσο βαθιά μεγαλώνουν οι ρίζες των κάκτων;

How Deep Do Cactus Roots Grow?

Πόσο βαθιά μεγαλώνουν οι ρίζες των κάκτων;

Ο κάκτος είναι ένα χυμώδες φυτό που μπορεί να επιβιώσει στις σκληρές και αφιλόξενες συνθήκες της ερήμου. Έχουν διαφορετικές τεχνικές για να επιβιώσουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ένα από αυτά είναι το ριζικό προσαρμοστικό σύστημα. Ο κάκτος προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τύπους ριζών. Να πάρουμε τροφή και νερό για να επιβιώσουμε στην έρημο.

Οι ρίζες της αλόης βέρα είναι μοναδικές στο ότι συλλέγουν και αποθηκεύουν νερό για να επιβιώσουν σε μεγάλες ξηρές περιόδους. Ορισμένες ρίζες καλύπτονται με ένα παχύ στρώμα ή τριχωτό υλικό που εμποδίζει την απώλεια νερού, ενώ άλλες έχουν υπόγειους κονδύλους που αποθηκεύουν νερό και τροφή. Μερικοί κάκτοι έχουν ινώδη ριζικά συστήματα με συνδετικό ιστό κατανεμημένο για να συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Οι κάκτοι όπως το saguaro έχουν ρίζες που μπαίνουν βαθιά στο έδαφος και συγκεντρώνονται σε υγρό έδαφος.

Διαφορετικοί κάκτοι έχουν διαφορετικές ρίζες για να επιβιώσουν. Αυτό το άρθρο εξετάζει τα διάφορα ριζικά συστήματα. του κάκτου βάθος κάκτου και πώς να βοηθήσετε τον κάκτο να επιβιώσει

Τύποι ριζών Aloe Vera και πώς σας βοηθούν να επιβιώσετε

Εδώ είναι τα διάφορα είδη ριζών. που βρέθηκαν στον κάκτο Μερικά πηγαίνουν βαθιά ενώ άλλα παραμένουν στην επιφάνεια του εδάφους. Αυτοί είναι οι τύποι των ριζών και πώς βοηθούν τα φυτά να επιβιώσουν.

πάνω ρίζα

Οι ρίζες είναι μια από τις πιο κοινές ρίζες σε παχύφυτα φυτά όπως οι κάκτοι. Η αλόη βέρα στέλνει τις μακριές, δυνατές ρίζες της βαθιά στο χώμα όταν φυτρώνουν. Οι ρίζες είναι αρκετά δυνατές για να κρατήσουν τα φυτά. Η αλόη βέρα αναπτύσσεται σε θυελλώδη κλίματα και μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσει χαλαζοπτώσεις. Αυτές οι συνθήκες δεν θα σηκώσουν τον κάκτο από το έδαφος. Χάρη στην ρίζα που είναι σταθερά στερεωμένη

Το Saguaro είναι ένα από τα είδη κάκτων που έχει ρίζα.

Οι ρίζες δεν είναι μόνο άγκυρες. Βοηθά επίσης τα φυτά να απορροφούν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά από βαθιά υπόγεια. Η ρίζα λειτουργεί ως η ραχοκοκαλιά ολόκληρου του ριζικού συστήματος. Η ρίζα είναι παχύτερη και μακρύτερη από άλλες ρίζες. και μακροζωία των φυτών Παραδείγματα κάκτων με σύστημα ρίζας είναι ο Saguaro και ο Mexican Sirius. Οι άλλες ρίζες διακλαδίζονται από την ρίζα.

ινώδης ρίζα

Πολλοί κάκτοι αναπτύσσουν ρίζες που εκτείνονται έως και 15 πόδια από το μητρικό φυτό. Αντί να πάνε βαθιά κάτω από τη γη, συλλέγοντας νερό, αυτές οι ρίζες παραμένουν στην επιφάνεια. Έτσι μαζεύουν νερό από το χώμα ακόμα και στην καταρρακτώδη βροχή.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τις ερήμους είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να βρέξει και όταν βρέχει, βρέχει πολύ λίγο. Τα φυτά το αναγνωρίζουν αυτό και τακτοποιούν τις ρίζες τους ώστε να μαζεύουν νερό ακόμα και μετά από ψιλόβροχο.

Όταν βρέχει, οι μαραμένες ρίζες του κάκτου αρχίζουν να μαζεύουν νερό. όταν υπάρχει αρκετή βροχόπτωση Οι ρίζες των τριχών αυξάνουν τον μηχανισμό απορρόφησης σχηματίζοντας νέες πλάγιες ρίζες. μέσα σε δύο ώρες Θα σχηματιστούν ρίζες και μπορούν αμέσως να τεθούν σε λειτουργία συλλέγοντας την τελευταία σταγόνα νερού για το φυτό. όταν σταματήσει η βροχή Αυτές οι πλευρικές ρίζες στεγνώνουν και αποσπώνται από το φυτό για να μειώσουν την απώλεια νερού.

Οι ρίζες του νήματος είναι κατάλληλες για γρήγορη απορρόφηση νερού. Καλύπτουν τις περισσότερες περιοχές για να εγγυηθούν μια διαδικασία ενυδάτωσης. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε θολά ριζικά φυτά σε εσωτερικούς χώρους Θα πρέπει να τα φυτέψετε σε φαρδιές γλάστρες.

εναέριες ρίζες

Αν και πολλοί κάκτοι δεν έχουν εναέριες ρίζες. αλλά υπάρχουν μερικά Θα βρείτε τις περισσότερες από αυτές τις ρίζες στον επίφυτο κάκτο. και συχνά αναπτύσσεται σε κλαδιά Τέτοιοι κάκτοι περιλαμβάνουν τον νυχτερινό λαμπερό Cereus και τον κάκτο ορχιδέας. Θα δείτε λίγη σάρκα να μεγαλώνει από τις πλευρές του στελέχους. που προκαλείται κυρίως από τα φύλλα

Ο κάκτος της ορχιδέας είναι ένα από τα χυμώδη φυτά που έχουν εναέριες ρίζες.

Ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη αυτών των ριζών είναι να βοηθήσουν τον κάκτο να αποκτήσει υγρασία από μια υγρή ατμόσφαιρα. Όταν τα φυτά δεν παίρνουν αρκετό νερό από το έδαφος Τα φυτά παίρνουν νερό από τον ουρανό για να ταΐσουν τον κάκτο. Οι ρίζες βοηθούν επίσης να αγκυρώσουν τον κάκτο αναρρίχησης σε μίσχους ή βράχους. Αυτές οι ρίζες έχουν παχιά υφή και μερικές φορές μπορεί να μην ξέρετε καν ότι είναι ρίζες.

πλάγιες ρίζες

Η αλόη βέρα σχηματίζει πλευρικές ρίζες που διακλαδίζονται αρκετές φορές καθώς το φυτό συνεχίζει να αναπτύσσεται. Αυτός ο τύπος ρίζας ονομάζεται επίσης παράξενη ρίζα. Οι ρίζες επιτρέπουν στα φυτά να απορροφούν εύκολα νερό και τροφή. Συγκρατούν τα φυτά στη θέση τους για να τα προστατεύουν από τους δυνατούς ανέμους ή τη διάβρωση του εδάφους.

Οι ρίζες διακλαδίζονται από άλλες ρίζες που αναπτύσσονται. Βλασταίνουν από ρίζες βρύσης ή άλλες κύριες ρίζες κάκτων. Αν και οι πλευρικές ρίζες αναπτύσσονται από ρίζες βρύσης, Αλλά αυτές οι ρίζες είναι ρηχές στην επιφάνεια. Στην επιφάνεια, μπορεί να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του νερού όταν βρέχει. Μεταφέρουν το αποθηκευμένο νερό είτε στο σώμα του κάκτου είτε στις ρίζες όπου είναι αποθηκευμένο.

Οι πλευρικές ρίζες εμφανίζονται όταν βρέχει και εξαφανίζονται όταν στεγνώσει.

Οι πλευρικές ρίζες είναι τριχωτές και αναπτύσσονται σε ομάδες. Μπορείτε να βρείτε τέτοιες ρίζες στον κάκτο saguaro. Σε αντίθεση με τις κύριες ρίζες κάκτων, εκτείνονται 7 πόδια από την κύρια ρίζα και φτάνουν έως και 4 πόδια κάτω από τη γη. Οι πλευρικές ρίζες είναι συνήθως βραχύβιες. Αναπτύσσεται μόνο την εποχή των βροχών και εξαφανίζεται την περίοδο της ξηρασίας.

χυμώδης ρίζα

Εκτός από τον κορμό Τα φυτά κάκτων αναπτύσσουν επίσης ρίζες που βοηθούν στην αποθήκευση νερού και τροφής για μελλοντική χρήση. Μερικά παραδείγματα χυμωδών κάκτων ρίζας περιλαμβάνουν τη βασίλισσα της νύχτας της Αριζόνα. Η αλόη βέρα σχηματίζει μεγάλες ρίζες που ζυγίζουν από 5 έως 60 κιλά. Το διευρυμένο τμήμα είναι ο ιστός ξυλώματος ή το δευτερεύον φυτό.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις ρίζες κάκτων

Ο κάκτος έχει βαθιές ρίζες;

λόγω έλλειψης νερού Είναι σύνηθες φαινόμενο ορισμένοι κάκτοι να αναζητούν υπόγεια νερά και να ριζώνουν. Αλλά δεν πάνε όλοι βαθιά. Άλλοι κάκτοι έχουν εκτεταμένα αλλά ρηχά ριζικά συστήματα. Οι ρίζες του κάκτου είναι περίπου 4 πόδια ρηχές, και ακόμη και λίγη βροχή θα απορροφήσει το περισσότερο νερό. Μια ποικιλία ειδών κάκτων που βρίσκονται στην έρημο Sonoran αναπτύσσονται 7 έως 11 cm κάτω από το έδαφος.

Θέλετε να μεγαλώσετε έναν κάκτο σε μια μεγάλη γλάστρα;

Το μέγεθος της γλάστρας εξαρτάται από τον τύπο του κάκτου που θέλετε να μεγαλώσετε. Τα περισσότερα είδη έχουν ρηχές ρίζες και αναπτύσσονται πολύ αργά. Οι ρίζες χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τις γλάστρες. Η καλλιέργεια κάκτου συνήθως δεν απαιτεί πολύ μεγάλη ή πολύ βαθιά γλάστρα.

Μην φυτεύετε έναν κάκτο σε μια γλάστρα που είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή για το φυτό σας.

Προσέξτε να μην επιλέξετε μια δεξαμενή που είναι πολύ μικρή. Εάν η γλάστρα είναι πολύ μικρή, οι ρίζες δεν μπορούν να αναπτυχθούν, περιορίζοντας επίσης την ανάπτυξη της γλάστρας. Αν επιλέξετε μεγαλύτερο δοχείο Θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να ποτίσετε τα φυτά. Φροντίστε πάντα να επιλέγετε μια γλάστρα που έχει το σωστό μέγεθος για τον κάκτο σας.

Πώς διαφέρουν οι ρίζες του κάκτου από τα άλλα φυτά;

Οι ρίζες της αλόης διαφέρουν από τις κοινές ρίζες των φυτών με διάφορους τρόπους. Οι ρίζες είναι καλά προσαρμοσμένες για να απορροφούν και να αποθηκεύουν νερό με διάφορους τρόπους. Οι απλωμένες και οι επιφανειακές ρίζες δημιουργούνται για να απορροφούν αρκετό νερό. ακόμα και ψιλόβροχο που δεν διεισδύουν βαθιά στο έδαφος μπορούν να φτάσουν σε αυτές τις ρίζες και να ωφελήσουν τα φυτά

Οι ρίζες του κάκτου είναι φτιαγμένες για να αλλάζουν την όψη τους ανάλογα με τις ανηφόρες και τις κατηφόρες του νερού.Όταν βρέχει οι αφυδατωμένες ρίζες μεταφέρουν νερό. Το φυτό αναπτύσσει νέες ρίζες βροχής που απορροφούν το υπερβολικό νερό. κατά την ξηρή περίοδο Οι ρίζες της βροχής συρρικνώνονται και εξαφανίζονται. Εκτεταμένη αφυδάτωση της ρίζας για μείωση της κατανάλωσης νερού

Πρέπει να κόψετε τον κάκτο.

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τις γλάστρες για κάκτους. όταν συμβαίνει αυτό Προσέξτε να μην παρεμβαίνετε στις ρίζες. Πολλοί κηπουροί αναρωτιούνται εάν πρέπει να κοπούν μακριές ή παχιές ρίζες κατά την επαναφύτευση.

Οι ρίζες λειτουργούν ως τα κύρια αιμοφόρα αγγεία όλων των φυτών. Είναι ο τρόπος του φυτού να απορροφά νερό, θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Πολλοί κάκτοι έχουν ρηχές ή βαθιές ρίζες. Αυτές οι ρίζες έχουν ένα πυκνό δίκτυο λεπτών, τριχωτών ριζών. Όλα αυτά βοηθούν τα φυτά να απορροφούν νερό και να το μεταφέρουν στο μητρικό φυτό.

Οι τρίχες της ρίζας στον κάκτο τείνουν να είναι βραχύβιες. Διαρκούν μόνο λίγες μέρες ή ώρες. Πολλοί κάκτοι ξεριζώνουν αυτές τις ρίζες και τις παράγουν όταν χρειάζεται. Αν θέλεις να επέμβεις Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την κατάσταση στην οποία θα ριζώσουν. Αυτή είναι η μόνη ρίζα που μπορείτε να κόψετε μετά από προσεκτική εξέταση. Δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να κόψετε την ρίζα ή την κύρια ρίζα του κάκτου. Καταλάβετε ότι ορισμένοι κάκτοι δεν μπορούν να επιβιώσουν αν κοπούν οι ρίζες τους.

συνοψίζω

Η ρίζα της αλόης έχει πολλές χρήσεις σε φυτά εκτός από την πρόσφυση. Το φυτό βασίζεται στις ρίζες για να επιβιώσει σε μεγάλες ξηρές περιόδους και να ευδοκιμήσει σε σκληρές συνθήκες. Οι ρίζες των φυτών απορροφούν, μεταφέρουν και αποθηκεύουν νερό.

Κάθε τύπος κάκτων έχει τις δικές του ρίζες που βοηθούν στη διαδικασία πρόσληψης νερού και θρεπτικών συστατικών. Μερικές ρίζες πάνε βαθιά κάτω από τη γη. Ενώ άλλες ρίζες βρίσκονται ρηχές στην επιφάνεια του εδάφους, άλλες ρίζες κάκτων στέκονται ψηλές και μερικές στεγνώνουν κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. Διαφορετικοί τύποι ριζών εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό σε έναν κάκτο, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουν ή πόσο διαρκούν.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *