Πότε να επανατοποθετήσετε τις ορχιδέες σας; 5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Πότε να επανατοποθετήσετε τις ορχιδέες σας;  5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Πότε να επανατοποθετήσετε τις ορχιδέες σας;  5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Αν έχετε γιασεμί στο σπίτι σας Ξέρετε μερικές φορές χρειάζεται να φυτέψετε ένα νέο. Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία αλλαγής γλάστρας και τα σημάδια για τα οποία πρέπει να αλλάξετε γλάστρες.

Πώς όμως ξέρετε πότε να φυτέψετε τις ορχιδέες σας; Αν έχετε ορχιδέα Είναι εντάξει να έχετε αυτές τις ερωτήσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για μια περίοδο ανάρρωσης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορχιδέες δίνουν προσοχή στις περιβαλλοντικές αλλαγές και διαταράσσουν τα ριζικά τους συστήματα. Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε την ορχιδέα σας εξαρτάται επίσης από τον τύπο της.

Οι ορχιδέες Phalaenopsis είναι εύκολο να αναπτυχθούν και μπορούν να ξαναφυτευτούν όποτε είναι απαραίτητο. Υπάρχει λόγος να μετακινούνται γλάστρες. Δεν τους αρέσει να τους ενοχλούν. Και θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για το πότε θα φυτέψετε αυτό το είδος ορχιδέας.

Εδώ είναι μερικές φορές που πρέπει να ξαναφυτέψετε τις ορχιδέες σας.

κτυπήστε την κατσαρόλα του

Αν η ορχιδέα σας μεγαλώνει πιο γρήγορα από τη γλάστρα. Ίσως χρειαστεί να επαναφυτεύσετε εάν θέλετε το φυτό σας να παραμείνει υγιές.

Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή Οι ρίζες της ορχιδέας θα συμπιεστούν μεταξύ τους και θα αναπτυχθούν έξω από τη γλάστρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ανάπτυξη. Η ορχιδέα σας δεν θα παράγει νέα φύλλα ή λουλούδια.

Εάν αποφασίσετε να μεταμοσχεύσετε ξανά Πρέπει να γίνει σε μεγαλύτερη κατσαρόλα. αλλά όχι πολύ μεγάλο Οι ορχιδέες μπορεί να πνιγούν σε γλάστρες που είναι πολύ μεγάλες. Επειδή ο αέρας δεν κυκλοφορεί αρκετά μεταξύ των ριζών και το μείγμα γλάστρας δεν στεγνώνει αρκετά γρήγορα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Επομένως, όταν πρέπει να αλλάξετε τη γλάστρα για ορχιδέα. εξετάστε το μέγεθος (Μια ίντσα ή δύο μεγαλύτερη από την παλιά) και το είδος της γλάστρας. (Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες για την αποστράγγιση του νερού.)

μετά την ανθοφορία

Οι ορχιδέες σας πρέπει να ξαναφυτεύονται μόνο όταν είναι ανθισμένες. Αν θέλετε να το αποθηκεύσετε

Διαφορετικά, θα πρέπει να ξαναφυτευτεί μετά την ανθοφορία. Τα λουλούδια ανθίζουν για εβδομάδες. Αν όμως οι συνθήκες ευνοήσουν το φυτό

λόγω της διαταραχής του ριζικού συστήματος Η μεταφύτευση ορχιδέας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Και το φυτό πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο μείγμα γλάστρας. Επομένως, αυτή η διαδικασία προσαρμογής επηρεάζει τα λουλούδια και προκαλεί πρόωρη πτώση τους.

Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να τελειώσει ο κύκλος ανθοφορίας πριν φυτέψετε νέα φυτά.

κατά την ενεργό ανάπτυξη

Αν θέλετε να φυτέψετε μια νέα ορχιδέα ο χρόνος είναι σημαντικός Είναι καλύτερο να επαναφυτεύετε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Αν δείτε νέες ρίζες ή φύλλα να αρχίζουν να μεγαλώνουν δείχνει ότι η ανάπτυξη είναι αδρανής Ήρθε η ώρα για μεταγραφή ξανά γιατί μετά από αυτό το διάστημα θα αρχίσει να ξεκουράζεται.

Αν μετακινήσετε τα φυτά σας την κατάλληλη στιγμή. Δεν θα ήταν τόσο σοκαριστικό. Οι νέες ρίζες θα έχουν χρόνο να αναπτυχθούν στο νέο περιβάλλον και θα έχουν άφθονο χρόνο να ωριμάσουν πριν από την επόμενη φύτευση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της φύτευσης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης είναι ότι σχηματίζονται νέες ρίζες πριν από την περίοδο αδράνειας.

Συνήθως, οι ορχιδέες ξεκινούν την καλλιεργητική τους περίοδο την άνοιξη. Συχνά τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο Επομένως, θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά και να αναλαμβάνετε δράση μόλις δείτε ρίζες ή νέα φύλλα να αρχίζουν να αναπτύσσονται.

Ένα μείγμα υποβαθμισμένων φυτειών.

Όταν χρησιμοποιείτε βιολογικά μείγματα γλάστρας όπως φλοιός ή βρύα Μπορεί να παρατηρήσετε ότι αυτά αποσυντίθενται πολύ γρήγορα. (συνήθως μετά από 1 χρόνο)

Εάν χρησιμοποιείτε ένα μείγμα προσθηκών μεταλλικού νερού, θα αποσυντεθεί αργότερα. Αλλά μπορεί να συγκρατήσει περισσότερο αλάτι και άλλες ουσίες στο νερό. Πάρα πολύ από αυτά στο μείγμα γλάστρας μπορεί να είναι επιβλαβή για το φυτό.

Γιατί σας το λέω αυτό; Η υγεία του μείγματος γλάστρας θα επηρεάσει την υγεία του φυτού ορχιδέας σας. Πρέπει επίσης να διατηρήσετε ένα υγιές περιβάλλον ανάπτυξης.

Αν διαπιστώσετε ότι τα υλικά της κατσαρόλας έχουν αποσυντεθεί Μετακινήστε την ορχιδέα σας πίσω το συντομότερο δυνατό. Το να αφήσετε το φυτό σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον ανάπτυξης μπορεί να βλάψει τις ρίζες του και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του φυτού αργότερα.

Οι ρίζες δεν παίρνουν αρκετό αέρα και στερούνται θρεπτικών συστατικών. Επομένως, το αποικοδομημένο μείγμα συμπιέζεται και δεν μπορεί να παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες.

Το αλλοιωμένο μείγμα γλάστρας προκαλεί σήψη ριζών και θάνατο του φυτού ορχιδέας. Επομένως, είναι καλύτερο να μην περιμένετε έως ότου το αναπτυσσόμενο περιβάλλον πεθάνει εντελώς και αποσυντεθεί.

Για παράδειγμα, αν δείτε φλοιό που μοιάζει με κατακάθι καφέ. Δείχνει ότι ήρθε η ώρα να μετακινήσετε τη γλάστρα για ορχιδέα. γιατί τα υλικά των γλαστρών έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται

Είναι καλύτερο να αποτρέψετε προβλήματα. Επομένως, είναι καλύτερο να μετακινήσετε τα φυτά σας πριν προκύψουν προβλήματα.

Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τον τύπο της ορχιδέας. με δενδρόβιο Πρέπει να περιμένω νέο φυτό Όχι όμως πριν επιδεινωθεί η υγεία του. Να θυμάστε ότι αυτό το είδος ορχιδέας δεν αρέσει να ενοχλείται.

μετά την αγορά

Μετά την αγορά μιας νέας ορχιδέας Θα πρέπει να ελέγξετε τη ρίζα του. Και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχουν έντομα στα φυτά ή στο μείγμα γλάστρας.

Πολλές φορές οι ορχιδέες από το σούπερ μάρκετ ανθίζουν και φαίνονται υγιείς. Μετά φέρνεις τις ορχιδέες στο σπίτι και τις βρίσκεις να πεθαίνουν.Τι έκανες λάθος;Ρωτάς τον εαυτό σου.

Δεν φταις πάντα εσύ. Αυτές οι ορχιδέες φυτεύονται συχνά σε γλάστρες κακής ποιότητας και οι ρίζες τους δεν είναι πάντα δυνατές.

Πριν αγοράσετε μια ορχιδέα θα πρέπει να αναλυθεί εάν είναι δυνατόν. Αν διαπιστώσετε ότι οι ρίζες δεν είναι δυνατές Αλλά σου αρέσει πολύ το δέντρο. μπορείς να αγοράσεις Αλλά θα χρειαστεί να το ξαναφυτέψετε αφού το φέρετε στο σπίτι.

Ναι, πρέπει να φυτέψουμε νέες ορχιδέες. Γιατί τα προβλήματα με τις ρίζες δεν θα είναι καλά.

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να είναι πρόβλημα με τις νέες ορχιδέες είναι τα έντομα. Πολλές φορές έχω ακούσει από φίλους ότι ολόκληρα τα φυτά ορχιδέας τους έχουν επηρεαστεί λόγω νέων ορχιδέων.

Πάντα επιθεωρώ τις ορχιδέες πριν τις αγοράσω. Αλλά μερικές φορές δεν μπορείτε να δείτε έντομα στα φυτά επειδή κρύβονται σε μείγμα γλάστρας. Γι’ αυτό άλλαξα το μείγμα γλάστρας αφού έφερα στο σπίτι ένα νέο φυτό. Ακόμα κι αν οι ρίζες είναι δυνατές

Σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη μόλυνση των άλλων φυτών και των ορχιδέων σας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αν η ορχιδέα ανθίσει ξανά Και θέλετε τα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο. Θα πρέπει να περιμένετε μαζί με τη γλάστρα.

όπως είπα πριν περιμένετε μέχρι να ανθίσει τότε μπορείς να αλλάξεις νέα «μέλη της οικογένειας» για την αποφυγή παρασίτων σε άλλα φυτά Μπορείτε να χωρίσετε τη νέα ορχιδέα και μετά από λίγο. Συνδυάστε με παλιά φυτά μέχρι να δείτε ότι δεν υπάρχουν παράσιτα.

Είναι καλή ιδέα να επανατοποθετήσετε τις ορχιδέες σας αφού τις αγοράσετε. αλλά στο τέλος Το αν θέλετε να το κάνετε ή όχι εξαρτάται από εσάς.

συνοψίζω

Η αναφύτευση ορχιδέας μπορεί να είναι τρομακτική. Αλλά δεν πρέπει να το φοβάστε. Αν κοιτάξετε τις συμβουλές και ακολουθήσετε μερικούς κανόνες. δεν θα κάνετε λάθος

Μερικές φορές ακόμα κι αν τα κάνεις όλα σωστά. Η ορχιδέα μπορεί να πεθάνει από σοκ μεταμόσχευσης. Αλλά δεν πρέπει να είναι αρνητικό.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε και απάντησε στις περισσότερες από τις ερωτήσεις σας. Καλή τύχη με την επανεκκίνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *