Πώς να αναζωογονήσετε έναν λασπώδη κάκτο;

Πώς να αναζωογονήσετε έναν λασπώδη κάκτο;

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο κάκτος σας χρειάζεται περισσότερο νερό

Το πρόβλημα της σήψης του κάκτου είναι μια από αυτές τις τρομακτικές στιγμές για όλους τους κηπουρούς. Αυτό το φυτό είναι μια επένδυση χρόνου και χρήματος. Και ήταν τραγικό να τον βλέπω να πεθαίνει. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά είδη σπιτιού και μερικές περιστάσεις.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, κρατώντας έναν κάκτο λεπτό Είναι εύκολο και απλό να το κάνετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μάθετε την αιτία του κρυολογήματος. Κόψτε το νεκρό σώμα και καθαρίστε τον νεκρό ιστό. Τα φυτά μπορούν να φυτευτούν σε καθαρές γλάστρες με φρέσκο ​​χώμα.

Ο κάκτος σας είναι χυλός, μαλακός ή, χειρότερα, βρεγμένος; Υπάρχουν τρεις τρόποι για να λύσετε αυτό το πρόβλημα χωρίς να το πετάξετε. ας τα ελέγξουμε

καταλάβετε τον λόγο

Πριν ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε τον κάκτο σας από το θάνατο Πρέπει πρώτα να κατανοήσετε την αιτία ή τη ρίζα του προβλήματος. Η αλόη βέρα είναι γενικά ήπια για έναν από τους παρακάτω λόγους:

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένας κοινός λόγος που ο κάκτος σας δεν μπορεί να ανακάμψει. Μπορεί να ξεκινάει ως αθώο λάθος όταν το υπερβολικό πότισμα αφότου μένει το φυτό αδρανές για λίγο, αλλά μόλις αρχίσει η σήψη, δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί αν δεν λάβετε άμεσα μέτρα, Το δέντρο χάνει σιγά σιγά τις τρίχες της ρίζας και πεθαίνει.

Ένας κάκτος που είναι υπερβολικά ποτισμένος θα γίνει μαλακός και οι ρίζες θα αρχίσουν να σαπίζουν.

έντομο

Εάν παράσιτα, όπως αλευροφόρα ή λέπια έντομα επιτεθούν στον κάκτο σας Δεν είναι πολύ μακριά από το να είναι τελείως νεκρό. Τρώγουν τον κάκτο σας τρώγοντας τον και σαπίζουν από την πλάτη μέχρι να μαλακώσει ολόκληρο το φυτό.

ανεπαρκής κυκλοφορία αέρα

καθώς και άλλα φυτά Ο κάκτος χρειάζεται καθαρό αέρα για να επιβιώσει. Αλλά αν το δωμάτιό σας δεν έχει κυκλοφορία αέρα ή εάν διατηρείτε τα φυτά σε τοποθεσία χωρίς φυσικό φως. Το δέντρο θα αρχίσει να σαπίζει από μέσα.

Εάν ο κάκτος σας δεν παίρνει αρκετό καθαρό αέρα και ηλιακό φως. Ο κάκτος θα αρχίσει να σαπίζει από μέσα.

σκόνη

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένας περίεργος λόγος. που κάνει τον κάκτο σας απαλό Αλλά σκεφτείτε το. Εάν τα φύλλα του κάκτου σας είναι σκονισμένα ή βρώμικα Τα φυτά δεν θα μπορούν να πάρουν φρέσκα θρεπτικά συστατικά. Η σκόνη μπλοκάρει το ηλιακό φως και κάνει τον κάκτό σας να σαπίζει με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε πώς μπορείτε να αναβιώσετε έναν αραιωμένο κάκτο.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο κάκτος σας είναι τρυφερός και τι πρέπει να κάνετε. Δείτε πώς να διατηρήσετε έναν κάκτο. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι μέθοδοι λειτουργούν μόνο για την ήπια ακμή. Όχι η πραγματική αιτία

πρόσεχε το πότισμα σου

Αν θέλετε να αποτρέψετε τον κάκτο σας να ξανακολλήσει το γυαλί Ακολουθήστε αυτόν τον πρώτο οδηγό. Λιγότερο νερό αλλά πιο προσεκτικό Μην αφήνετε τον κάκτο σας να διψάσει και να αφυδατωθεί καθώς αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Τα αποξηραμένα φυτά γίνονται καφέ και σαπίζουν. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του δέντρου όταν δέχεται πάρα πολύ νερό.

Αποφύγετε το πότισμα του κάκτου το βράδυ. Το νερό δεν θα προλάβει να στεγνώσει και θα σαπίσει.Επίσης, προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά τον κάκτο σας. Επειδή αυτή είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων σήψης. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει βύθιση των ριζών. Οι ρίζες μπορεί να σαπίσουν και να γίνουν σάρκα.

Αυτό θα αποτρέψει την επικάλυψη του κάκτου σας. Ποτίστε τα φυτά λιγότερο αλλά καλά.

αφαιρέστε τα κατεστραμμένα μέρη

Αν ο κάκτος σου σαπίσει από πάνω Η θεραπεία θα είναι πολύ πιο εύκολη.Κόβουμε τον χυλό αν σαπίσει από κάτω. Προετοιμαστείτε για πρόσθετη εργασία.

Η πιο σημαντική συμβουλή εδώ είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον κατεστραμμένο ιστό και να αφήσετε μόνο τον υγιή ιστό. Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για αυτό εάν είναι απαραίτητο. Αλλά μην αγγίζετε αυτό που δεν μπορείτε να δείτε.

Ξεκινήστε με μια χαρτοπετσέτα ή χοντρό πανί. Ανάμεσα στον κάκτο και το τσιμπιδάκι Αυτό αποτρέπει κάθε πιθανότητα τυχαίας καταστροφής υγιών εξαρτημάτων. Φροντίστε να αφαιρέσετε το σάπιο ιστό το συντομότερο δυνατό. Επειδή η διατήρηση του θα προκαλέσει περαιτέρω σήψη του ιστού.

αναπαράγουν το φυτό

Αν ο πολύτιμος κάκτος σας σαπίσει από τη ρίζα Δεν θα μπορείτε να κόψετε τα πιο λεπτά μέρη.Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να βάλετε τον κάκτο σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.

Κανονικά το φυτό φυτεύεται σε νέα γλάστρα για να αναπτυχθεί και να κάνει χώρο για τις ρίζες, αλλά σε αυτή την περίπτωση αφήνουμε εκεί το παλιό χώμα και σηκώνουμε τη γλάστρα για να κάνει χώρο.

το φύτευμά σου ξανά Ο κάκτος σε ένα μεγάλο δοχείο θα βοηθήσει να μην σαπίσει το φυτό από κάτω.

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτής και της κανονικής αναπαραγωγής: Σε κανονικές γλάστρες, η ρίζα του φυτού δεν διαταράσσεται. Εδώ πρέπει να αφαιρέσετε μερικά μέρη για να τοποθετήσετε το κάτω μέρος σε ένα καθαρό χωμάτινο κρεβάτι. Κάντε το απαλά, καθώς οι κάκτοι είναι εύθραυστα φυτά και μπορούν να σπάσουν εύκολα αν τραβήξετε πολύ δυνατά.

Αφού τοποθετήσετε το κάτω μέρος του κρεβατιού του χώματος, γεμίστε το. Θα έχετε μια γλάστρα με τις ρίζες του κάκτου σε μερική επαφή με το χώμα. Αυτό είναι υπέροχο γιατί οι ρίζες μπορούν να αναπτυχθούν ελεύθερα από εκεί. Γεμίζει αποτελεσματικά όλο τον χώρο που παρέχουμε.

Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τον κάκτο σας σε μια τοποθεσία που δέχεται φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα βοηθήσει τα νέα, υγιή μέρη να αναπτυχθούν πιο γρήγορα μετά την αφαίρεση των παλαιών.

Βιαστείτε και ξαναφυτέψτε τα φυτά σας σε γλάστρες. Εάν η ρίζα μείνει χαλαρή για πολύ καιρό, το φυτό θα γίνει πάλι νωθρό και θα σαπίσει εντελώς από μέσα.

κόψτε τα νεκρά φύλλα

στο περασμα του χρονου τα φύλλα είναι κατεστραμμένα και όταν συνέβη Κόψτε το γιατί δεν θα βοηθά πλέον τον κάκτο σας.

Εάν κόψετε τα νεκρά φύλλα του χυμώδους κάκτου, Θα απαλλαγείτε από το νεκρό υλικό που μπορεί να προκαλέσει τη σήψη των φυτών. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μην περιμένετε όμως δραματικά αποτελέσματα γιατί δεν λύνετε τη βασική αιτία με αυτό το βήμα.

Ωστόσο, καλό είναι να κόψετε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα. για να μην αραιώνουν και πέφτουν τα φύλλα όταν τοποθετείτε το φυτό έξω σε ζεστό καιρό.

βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα

Ένας από τους κύριους λόγους που οι κάκτοι είναι γλοιώδεις είναι η αδυναμία τους να αναπνεύσουν σωστά. καθώς και άλλα φυτά Ο κάκτος χρειάζεται καθαρό αέρα για να παραμείνει υγιής και να αποτρέψει ασθένειες όπως η σήψη που προκαλούνται από κακές συνθήκες αναπνοής. Εάν αποθηκεύετε τους κάκτους σε γυάλινο δοχείο και τους κρατάτε μακριά από τον αέρα Είμαι σίγουρος ότι θα μαλακώσει.

για να μην συμβεί αυτό Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν μερικές τρύπες στο πλάι ή στο πάνω μέρος του δοχείου φυτών. Αυτό θα επιτρέψει στον αέρα να εισέλθει εύκολα σε κάθε γωνία του δοχείου και θα επιτρέψει στον κάκτο σας να αναπνεύσει ξανά.

σχετικές ερωτήσεις

Μπορεί ένας αδύνατος κάκτος να ανακάμψει;

Όταν ο κάκτος αρχίζει να σαπίζει από τον πυρήνα Τι μπορείτε να κάνετε εκτός από το να το αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό; Αν τα αφήσετε θα ενθαρρύνει την περαιτέρω σήψη και θα σκοτώσει άλλα υγιή φυτά. δικό σου όταν το φέρνεις σπίτι. Αν όμως το δέντρο σαπίσει λόγω τραυματισμού ή άλλων προβλημάτων που παρεμποδίζουν τη ροή του νερού. Μπορείτε να προσπαθήσετε να το αποθηκεύσετε. Αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα μέρη και αφήστε να μπει καθαρός αέρας.

Η αλόη βέρα θα είναι απαλή χωρίς κανένα πρόβλημα;

Ναι, η αλόη βέρα είναι ευαίσθητη στις αλλαγές θερμοκρασίας. Το υπερβολικό πότισμα και άλλα θέματα μπορεί να τους καλοπιάσουν εάν δεν τους φροντίσετε σωστά.Επιπλέον, ορισμένα είδη κάκτων αναπτύσσονται φυσικά πιο τρυφερά από άλλα. Επειδή η κύρια άμυνα τους δένει με το περιβάλλον. Επομένως, δεν τρώγονται από ζώα ή έντομα.

Όταν ο κάκτος βρίσκεται στη φύση δουλεύει μια χαρά αλλά όταν το τοποθετείτε στο σπίτι ή στον κήπο σας Ένας μαλακός κάκτος καταστρέφεται γρήγορα από κάθε σκνίπι που τον αγγίζει.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω τον κάκτο μου για να μην σαπίσει;

Ποτίστε τον κάκτο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή όταν αισθάνεστε ξηρό. Εάν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή ή αφήνετε τον κάκτο σας σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, Μπορεί να θέλετε να ποτίζετε περισσότερο ταυτόχρονα με την ίδια συχνότητα όπως παραπάνω.

συνοψίζω

Η σήψη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τους κάκτους σας και μπορεί να συμβεί όσο προσεκτικοί κι αν είστε. Τότε μην πανικοβληθείτε, γιατί το τέλος του κόσμου δεν είναι ακόμα. Εάν η ζημιά περιορίζεται σε ένα ή δύο σημεία κοντά στη βάση υπάρχει ακόμα ελπίδα

Εάν η σήψη προκαλείται από ζώα ή ατυχήματα με νερό Μπορείτε να προσπαθήσετε να βοηθήσετε τον κάκτο να ανακάμψει αφαιρώντας τυχόν κατεστραμμένα μέρη. Εάν απαλλαγείτε από τουλάχιστον 75 τοις εκατό, μπορείτε να αναβιώσετε το δέντρο σε δύο μήνες.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *