Πώς να διαδώσετε εύκολα τον ναό του Βούδα;

How To Easily Propagate Buddha's Temple?

Πώς να διαδώσετε εύκολα τον ναό του Βούδα;

Το Canna είναι ένα όμορφο παχύφυτο που μεγαλώνει σε στήλες. και τις περισσότερες φορές Κάθε πυλώνας θα φυτρώσει ένα νέο κλαδί. όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως Θα ανθίσει σε ροζ λουλούδια που μπορούν να ομορφύνουν το σπίτι σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν διατηρείτε τα φυτά σας σε διακοσμητικές γλάστρες. Δημιουργεί μια συλλογή φυτών για το σπίτι σας.

Αλλά αν θέλετε να αναπαράγετε, τι πρέπει να κάνετε; Ο πολλαπλασιασμός της κάννας δεν είναι δύσκολος για εσάς. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο σας ή σε εσωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, αυτό το παχύφυτο είναι εύκολο στη φροντίδα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να ποτίζεται μερικές φορές όταν είναι μικρά. αλλά όταν μεγαλώσει Οχι συχνά!

Πώς προωθείτε το Wat Phra Phutthabat;

Η κοπή, η σπορά και η ενσωμάτωση του φυλλώματος είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι αναφύτευσης. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αποζημιώσετε από ένα κατάστημα με είδη κηπουρικής ή να αγοράσετε ένα φυτό σε έναν ναό του Βούδα. Μπορείτε να εξετάσετε τον πολλαπλασιασμό με σπόρο.

Όταν οι βουδιστικοί ναοί μεγαλώνουν αργά που καλλιεργείται από σπόρους μπορεί να πάρει χρόνο πριν βλαστήσουν οι σπόροι και αναπτυχθούν σε ώριμα φυτά. Αλλά μην αφήσετε τον χρόνο να σας εμποδίσει να φυτέψετε.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το μοναχόψαρο από σπόρους

Τα αγάλματα του Βούδα μεγαλώνουν αργά από σπόρους. Πρέπει λοιπόν να κάνετε λίγη υπομονή πριν φυτέψετε τον σπόρο, Αντίθετα, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αναπτύξετε έναν ναό του Βούδα.

Πώς να καλλιεργήσετε τον Βούδα από σπόρους:

Αγοράστε σπόρους σε ένα κέντρο κήπου. κατάστημα κοντά σας Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι είναι φρέσκοι. Μπορείτε να δείτε την ημερομηνία συσκευασίας ή την ημερομηνία συλλογής. Όσο πιο φρέσκος είναι ο σπόρος, τόσο πιο πιθανό είναι να βλαστήσει.

Ετοιμάστε ένα καλό μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά για τους σπόρους σας. και προσθέστε τα σε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης ή καλά στραγγισμένο χώμα.Ένα λίπασμα μισής υγρασίας μπορεί να προστεθεί στο έδαφος για να προωθήσει την καλή ανάπτυξη.

Ο ναός του Βούδα μεγαλώνει σιγά σιγά από σπόρους. Αλλά αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να το μεγαλώσετε.

Αν φυτευτεί σε γλάστρα, ποτίζουμε το μείγμα γλάστρας μέχρι να τελειώσει το νερό.Η γλάστρα είναι βαθιά. το δάχτυλό σου μια ίντσα κάλυψη εδάφους για να διασφαλιστεί ότι το έδαφος παραμένει υγρό όταν αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους. Αν στεγνώσει, προσθέστε περισσότερο νερό.

Σπείρετε τον σπόρο στο έδαφος και σκεπάστε τον. Φροντίστε να υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των σπόρων κατά τη φύτευση.

Συμβουλή: Η καλύτερη εποχή για σπορά είναι η άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Όταν οι σπόροι βλαστήσουν, θα πρέπει Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.Βάλτε το σε ένα μέρος Τοποθετείται σε σκιερό και καλά αεριζόμενο μέρος.Κάντε αυτό μέχρι να εδραιωθεί σταθερά ο Ναός του Βρέφους.

Λάβετε υπόψη σας ότι η φύτευση σπόρων είναι μια επιλογή όταν δεν μπορείτε να κλαδέψετε τα φύλλα ή να μετατοπίσετε.

Αυτό αρέσει ιδιαίτερα στους αρχάριους με ένα μόνο φυτό. Μόλις αποκτήσετε έναν δεύτερο βουδιστικό ναό, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε νέα φυτά κόβοντας μοσχεύματα ή μοσχεύματα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά του ναού του Βούδα από το Offset

Στη βάση διαμορφώθηκε ένας ναός του Γέροντα Βούδα. Ωστόσο, πριν από τη φύτευση χρειάζεστε τα ακόλουθα:

 • οινόπνευμα
 • μαχαίρι ή ψαλίδι
 • ορμόνη ριζοβολίας

Απολυμάνετε το μαχαίρι ή το ψαλίδι κλαδέματος και αντισταθμίστε το με οινόπνευμα για να αποτρέψετε βακτηριακή ή μυκητιασική μόλυνση του μητρικού φυτού.

Βρείτε τη σωστή μετατόπιση και κάντε καθαρές τομές. Σκουπίστε το χώμα από αυτό και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον δύο ημέρες. Το καλά στραγγισμένο χώμα προετοιμάζεται και είναι έτοιμο για πότισμα.

Wat Phra Phutthachai
Τα δέντρα του ναού του Βούδα σχηματίζουν επίσης μια μετατόπιση στη βάση.

με τη χρήση ορμονών ριζοβολίας Προωθεί την ταχεία ριζοβολία και ξεκινά την ταχεία ανάπτυξη σε σάπιες περιοχές. Πραγματοποιήστε όφσετ φύτευση σε μικτές γλάστρες. Φροντίστε να αφήσετε περίπου τέσσερις ίντσες μεταξύ κάθε φυτού.

Ποτίστε περιστασιακά καθώς το χώμα στεγνώνει. Όταν τα δέντρα στο ναό σου έχουν μεγαλώσει Μετακινήστε τα σε ένα νέο, μεγαλύτερο δοχείο με τρύπες αποστράγγισης.Επίσης, τοποθετήστε τα σε μέρος που να δέχεται πρωινό και βραδινό ήλιο. απογευματινή σκιά του ήλιου

Πώς να πολλαπλασιάσετε τους μοναχούς από μοσχεύματα φύλλων

Για τον εμβολιασμό των φύλλων θα χρειαστείτε:

 • ορμόνη ριζοβολίας
 • μαχαίρι
 • οινόπνευμα

Μπορείτε να αφήσετε πίσω το μαχαίρι και να τραβήξετε ολόκληρο το φύλλο από το μητρικό φυτό. Αλλά αν θέλετε να κόψετε Αποστειρώστε το μαχαίρι πρώτα με οινόπνευμα και μετά κόψτε το. Δείτε πώς μπορείτε να πολλαπλασιάζετε με μοσχεύματα φύλλων:

Κλάδεμα των φύλλων πολλών παχύφυτων
Η κοπή των φύλλων ήταν μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την κατασκευή νέων ναών.

Κόψτε/διαλέξτε τα δυνατά φύλλα από το μητρικό φυτό. Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε ένα υγιές μητρικό φυτό και να αρπάξετε τα ώριμα, υγιή φύλλα. Μετά από αυτό, στρίβουμε με ελαφρά πίεση μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το φύλλο.

Εάν το φύλλο χωριστεί στα δύο, πρέπει να βρείτε ένα νέο. Το κλάδεμα των φύλλων μπορεί να είναι λίγο αγχωτικό στην αρχή. Αλλά μην φοβάστε να κόψετε τα φύλλα. Κόβετε πάντα τα φύλλα απαλά, αργά ή γρήγορα θα έχετε αρκετά θραύσματα φύλλων για περαιτέρω πολλαπλασιασμό.

Το επόμενο σημαντικό βήμα μετά το κόψιμο των φύλλων σας είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν για μια ή δύο μέρες. Στεγνώστε τα μέρη σε δοχεία που αερίζονται επαρκώς και μερικώς σκιασμένα.

Μην βιαστείτε να φυτέψετε αμέσως μετά το κόψιμο γιατί τότε αρχίζει η επιτυχημένη ανάπτυξη. Εάν βάλετε θραύσματα φύλλων απευθείας στο έδαφος χωρίς να τα στεγνώσετε, Το κλαδί θα μολυνθεί και το φυτό σας θα πεθάνει..

Ετοιμάστε ένα καλά χυμώδες μείγμα για τα μοσχεύματα φύλλων του ανθοφόρου φυτού σας και εφαρμόστε ορμόνη ριζοβολίας στα φύλλα, ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι προαιρετική. Αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε το rooting πιο γρήγορα.

Τοποθετήστε το κομμάτι φύλλου στο χώμα και σφίξτε το. ευπαθής Ένα μέρος βρίσκεται στο έδαφος και το υπόλοιπο εκτίθεται στο ηλιακό φως ή στη σκιά.

Περιμένετε να στεγνώσει το χώμα πριν ποτίσετε ξανά.

Όταν φυτεύεις κάννα Πρέπει να φυτέψετε το σωστό είδος εδάφους. και πρέπει να ποτίζονται για να ανθίσει.

Έδαφος κατάλληλο για φύτευση μοναχών

γιατί τα παχύφυτα ευδοκιμούν καλά στραγγισμένο έδαφοςΈνα σταθερό κανάλι αποστράγγισης είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας – και ούτε ο Βούδας. Ο κάκτος μπορεί να αναμιχθεί με χοντρή άμμο ή περλίτη για να βελτιωθεί η αποστράγγιση.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα συστατικά για την καλλιέργεια κάκτων στην περιοχή σας. Χρησιμοποιήστε κανονικό χώμα γλάστρας αναμεμειγμένο με χοντρή άμμο ή περλίτη. Φροντίστε το έδαφος να μην συγκρατεί υπερβολική υγρασία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Άγαλμα του Βούδα φυτεμένο σε γλάστρα
Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα συστατικά για την καλλιέργεια κάκτων, Χρησιμοποιήστε κανονικό χώμα γλάστρας αναμεμειγμένο με χοντρή άμμο ή περλίτη.

Όταν πιέσετε τα υλικά Το μείγμα πρέπει να είναι εύθρυπτο αντί για σβώλους. Αν πλάθεται σε καρβέλι Προσθέτουμε χοντρή άμμο ή περλίτη μέχρι να έχουμε ένα πιο λεπτό μείγμα, Τέλος ποτίζουμε το χώμα και ελέγχουμε για στράγγιση.

Πώς να ποτίσετε το δέντρο του Βούδα

Τα φυτά υδραργύρου ευδοκιμούν σε υγρές ατμόσφαιρες. Άρα το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι απαραίτητο.

Όταν ποτίζετε, λάβετε υπόψη το κλίμα στην περιοχή σας. Μέρη με υψηλή υγρασία θα διατηρήσουν την υγρασία στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, θα πρέπει να ποτίζετε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Θα παρατηρήσετε τη διαφορά όταν μετακινηθείτε από μια περιοχή με υψηλή ζέστη και υγρασία σε μια περιοχή που δεν έχει. και πότισμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

κατά την αναπαραγωγή Θα πρέπει να ραντίζετε μόνο το χώμα και όχι το νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή να ρίξετε νερό υπόγεια. Τοποθετήστε το δοχείο αποστράγγισης σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό και στραγγίστε το από τις οπές αποστράγγισης. Αφήστε το χώμα να μουλιάσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά.

άτομο που ποτίζει το χώμα ενός φυτού
Ποτίστε τη γλάστρα μέσα από τις τρύπες αποστράγγισης.

Μόλις έχετε αυτές τις προϋποθέσεις για το παχύφυτό σας, Θα χρειαστεί να κάνετε το φυτό λιγότερο για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Πρέπει να προσέχετε τα επίπεδα φωτός, θερμοκρασίας και υγρασίας.

Τώρα μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο Buddha Bucha στο σπίτι. Πώς θα καταλάβετε ποιο είναι το κατάλληλο δέντρο για να διακοσμήσετε το σπίτι σας;

Η άποψη του Βούδα για τα φυτά

 • Ο Βούδας Βιχάρν σχηματίζει μια κομψή σειρά από τριαντάφυλλα με πυκνά επικαλυπτόμενο φύλλωμα που καμπυλώνεται ανάποδα στο τέλος για να σχηματίσει ένα τετράγωνο σχήμα. Μας θυμίζει τις θολωτές στέγες βουδιστικών ναών.
 • Ικανός να ευημερήσει 6 ίντσες ύψος, Δημιουργεί ένα τέλειο φυτό δοχείου.
 • Τα στρογγυλά κόκκινα, λευκά ή πορτοκαλί λουλούδια στον ναό είναι εντυπωσιακά και αργότερα γίνονται ροζ. Τα λουλούδια εμφανίζονται σε ώριμα δέντρα στις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του χειμώνα.
 • Ο Βούδας είναι ένα αειθαλές φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σε υποτροπικά και μεσογειακά κλίματα. Αν ζείτε σε πιο δροσερή περιοχή Θα πρέπει να φέρει μέσα για να αποφευχθεί το υπερβολικό κρύο.
 • Η ποικιλία Crassula έχει ναό του Βούδα. Τοξικό για σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια.Εάν έχετε κατοικίδια Κρατήστε το μακριά από τα δέντρα.

τελευταία ετικέτα

Απλώς δείτε τις φωτογραφίες αυτού του φυτού. Η έξυπνη συμμετρία των φύλλων είναι σχεδόν μαγευτική.

Οι ναοί του Βούδα συνδυάζονται καλά με βραχόκηπους ή κήπους με φαγητό. Αυτό το κάνει ιδανικό για τον χώρο σας και για καλό λόγο. Τώρα μπορείτε εύκολα να δημοσιεύσετε μερικά μόνοι σας.

Αν ψάχνετε για γρήγορη ανάπτυξη Τα μοσχεύματα φύλλων είναι η προτιμώμενη μέθοδος για την καλλιέργεια νέων φυτών.

Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες. Προχωρήστε, φυτέψτε περισσότερα και μοιραστείτε αυτό το καταπληκτικό φυτό με την οικογένειά σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *