Πώς να επανατοποθετήσετε τα φυτά Philodendron; Σε 6 Εύκολα Βήματα

Πώς να επανατοποθετήσετε τα φυτά Philodendron;  Σε 6 Εύκολα Βήματα

Τα φιλόδεντρα είναι φυτά αμπέλου ή αμπέλου. Είναι γνωστό για τα λαμπερά πράσινα φύλλα του. Αναπτύσσεται γρήγορα και δημιουργεί πολύ λίγα προβλήματα συντήρησης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φιλόδεντρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους.

λόγω της σχετικά έντονης ανάπτυξής του Το φιλόδενδρο πρέπει να μεταφυτεύεται τακτικά καθώς μεγαλώνει έξω από τη γλάστρα του για να μην ριζώσει το φυτό.

Ένας άλλος λόγος για να καλλιεργήσετε φυτά φιλόδεντρου είναι η ανανέωση του υλικού φύτευσης, το οποίο βοηθά να διατηρούνται τα φυτά υγιή και πλούσια.

στα ακόλουθα θέματα Μπορείτε να διαβάσετε για τα βήματα που έκανα για να αναπτύξω ένα νέο φιλόδενδρο. και μερικές συμβουλές για την επιλογή του εδάφους. μέθοδος ποτίσματος και συχνότητα αναφύτευσης

Βήμα προς βήμα αναγέννηση φιλόδενδρων

Είτε το φιλόδενδρο σας ξεπερνά το δοχείο του είτε θέλετε να διαιρέσετε και να διαδώσετε νέα φιλόδενδρα και γλάστρες. Αρχές καλοκαιριού είναι η καλύτερη περίοδος για τη μεταφύτευση της γλάστρας.

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Βήμα 1: Προετοιμάστε τα εργαλεία σας

Τα φιλόδενδρα είναι δηλητηριώδη. Επομένως, φοράτε γάντια και μακριά μανίκια πριν χειριστείτε άλλα εργαλεία.

Ο χυμός του φυτού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος εάν έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα. Θα χρειαστείτε ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι. Και, φυσικά, μια νέα κατσαρόλα.

Βήμα 2: Επιλέξτε ένα μεγάλο δοχείο

Επιλέξτε ένα δοχείο που είναι 2 ίντσες μεγαλύτερο από το τρέχον δοχείο σας. Δεν θέλετε το δοχείο να είναι πολύ μεγάλο. γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πότισμα των φυτών

Εάν επαναχρησιμοποιήσετε παλιές γλάστρες Βεβαιωθείτε ότι οι γλάστρες είναι καθαρές. ώστε να μην εξαπλωθεί οποιαδήποτε ασθένεια στα φυτεμένα φυτά.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας για να επιτρέψετε την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τη γλάστρα. Το Philodendron του αρέσει το υγρό χώμα. Αλλά αν το έδαφος είναι πολύ υγρό, μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Βήμα 3: Προετοιμάστε τα φυτά για φύτευση

Είναι καλύτερο να ποτίζετε το χώμα μια μέρα πριν την αναφύτευση. για να διευκολυνθεί η ανύψωση του φυτού από τη γλάστρα Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση του φυτού από τη γλάστρα του. Μειώνει επίσης το άγχος από τη μετακίνηση της κατσαρόλας.

Βήμα 4 Επιθεωρήστε τις ρίζες για σημάδια ασθένειας.

Μόλις ριζώσετε το φυτό, χαλαρώστε απαλά το χώμα γύρω από τις ρίζες Ελέγξτε την υγεία των ριζών. Οι νεαρές ρίζες ή οι άρρωστες ρίζες πρέπει να αποκοπούν. Οι ισχυρές ρίζες είναι λευκές ή καφέ.

Οι ρίζες μπορεί να είναι πολύ σφιχτές στην μπάλα και πρέπει να «ανοιχθούν» κάνοντας 4 κάθετες τομές από πάνω προς τα κάτω για να χαλαρώσει η μπάλα και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων ριζών.

Βήμα 5: Αντιγράψτε το Philodendron σας

Μόλις ολοκληρώσετε αυτές τις προετοιμασίες, Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ίντσα φρέσκου μέσου γλάστρας στον πάτο της κατσαρόλας.

Βάζουμε το φιλόδεντρο στην κατσαρόλα. υλικό πλήρωσης για φύτευση και πιέστε σταθερά για να κατανεμηθούν οι υπόλοιποι θύλακες αέρα.

Βήμα 6: Ποτίστε το χώμα

Ποτίστε το χώμα μέχρι να φύγουν οι τρύπες αποστράγγισης. Το έδαφος μπορεί να καθίσει ελαφρώς μετά το πότισμα. Και μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χώμα για να αντισταθμίσετε.

Κατά τη μεταφύτευση ενός ελαττωματικού φιλόδενδρου Μπορείτε να κόψετε το φυτό σε 4 ίντσες.Αυτό θα προωθήσει την ισχυρότερη ανάπτυξη. Διαφορετικά, ένα δυνατό φιλόδενδρο δεν χρειάζεται κλάδεμα πριν από τη φύτευση.

Ποιο είδος εδάφους είναι καλύτερο για τα φυτά φιλόδενδρων;

Μην χρησιμοποιείτε κανονικό χώμα γλάστρας όταν φυτεύετε φιλόδεντρα. Το ευπροσάρμοστο χώμα γλάστρας είναι βαρύ και τείνει να συμπιέζεται.

Το καλύτερο έδαφος για τα φιλόδεντρα είναι ελαφρύ και στραγγίζει γρήγορα. Το επιτυχημένο μείγμα μου αποτελείται από 1 μέρος χώμα γλάστρας, 1 μέρος τύρφη και 1 μέρος περλίτη.

Πόσο συχνά πρέπει να φυτεύετε ένα φιλόδενδρο;

Ο χρόνος δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για το πότε πρέπει να φυτέψετε ένα φιλόδενδρο. Δείτε αν οι ρίζες αρχίζουν να φυτρώνουν έξω από τη γλάστρα. αν είναι έτσι Ίσως χρειαστεί να μεταμοσχεύσετε το φιλόδενδρο σας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.

Αυτό συνήθως σημαίνει αναφύτευση κάθε 2-3 χρόνια, φυσικά, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνει το φιλόδενδρο σας. Εάν το περιβάλλον είναι κατάλληλο Το φιλόδενδρο σας θα μεγαλώσει πιο γρήγορα και θα μεταφυτεύετε τη γλάστρα πιο συχνά.

Γιατί το φιλόδενδρο μου σταματά να αναπτύσσεται μετά τη φύτευση;

Αν το φιλόδενδρο σας είναι στάσιμο Εάν το φιλόδενδρο σας μεγαλώνει, σημαίνει ότι οι συνθήκες ανάπτυξης (φως, πότισμα, έδαφος, λίπανση, θερμοκρασία κ.λπ.) δεν είναι οι βέλτιστες. Εξετάστε τα βασικά της φροντίδας του φιλόδενδρου για να δείτε αν έχουν υπάρξει αλλαγές. πρέπει να το κάνεις;

Αν το φυτέψετε για να αλλάξετε το έδαφος Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το φιλόδενδρο σας θα αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ καλύτερα όταν αλλάξει το έδαφος.

Το φιλόδενδρο σου έχει ρίζες. Αλλά κατά τα άλλα υγιές και αναπτύσσεται κανονικά. αλλά θα σταματήσει να αναπτύσσεται μετά τη μεταφύτευση

Ένα κοινό πρόβλημα στη μεταφύτευση μεγάλων φυτών είναι το σοκ μεταμόσχευσης. που μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους Συμπεριλαμβανομένου του μαρασμού ή του μαρασμού Τα φύλλα κουλουριάζονται και πέφτουν. Αλλά το φυτό μπορεί να σταματήσει να αναπτύσσεται και να σχηματίσει νέες άκρες φύλλων.

για να αποφύγετε το σοκ από τη μετατόπιση Θα πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες προφυλάξεις και μέτρα μετά την φροντίδα:

  • Διατηρήστε το φως, τη θερμοκρασία, τον τύπο του εδάφους και τις συνθήκες άρδευσης όπως πριν από τη φύτευση.
  • Μην αφήσετε πολύ τις ρίζες και φυτέψτε στο ίδιο βάθος όπως στην προηγούμενη γλάστρα.
  • Μετά τη φύτευση, μην ξεχνάτε να ποτίζετε το φυτό και να διατηρείτε το έδαφος υγρό.
  • Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει οπές αποστράγγισης για να στραγγίσει το υπερβολικό νερό.
  • Αφαιρέστε τα νεκρά ή νεκρά φύλλα.
  • Τροφοδοτήστε το φυτό με ένα ασθενές υγρό λίπασμα.

συμπέρασμα

Τα φιλόδεντρα πρέπει να επαναφυτευθούν για να δώσουν στη ρίζα αρκετό χώρο για ανάπτυξη. Διατηρεί επίσης φρέσκα τα τρόφιμα σε γλάστρα και προάγει την υγιή ανάπτυξη.

με φιλόδενδρο Δεν χρειάζεται να κάνετε μεταμόσχευση συχνά. Προσέξτε όμως πώς μεγαλώνει το φυτό και αν οι ρίζες βγαίνουν από τη γλάστρα.

Ακολουθήστε τα βήματα που περιέγραψα παραπάνω για να αποφύγετε κραδασμούς μεταφοράς και να εξασφαλίσετε την ομαλή μετάβαση από τη μια δεξαμενή στην άλλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *