Πώς να κλαδέψετε τα φυτά Philodendron;

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά Philodendron;

Τα φιλόδεντρα είναι τροπικά φυτά που προτιμούν τις μέτρια θερμές θερμοκρασίες και τα πηγαίνουν καλά σε εσωτερικούς χώρους. Είναι εύκολο στη φροντίδα και μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Οπότε κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τα κόψετε.

Αν και δεν απαιτεί πολύ κλάδεμα. Καλό είναι όμως να κλαδεύετε κατά διαστήματα το φιλόδενδρο σας. Διαφορετικά, το φιλόδενδρο θα είναι πολύ μεγάλο για τη γύρω περιοχή.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα νεκρά φύλλα και να κλαδέψετε υγιή κλαδιά για να αναπτυχθούν νέα φυτά.

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσω σε μερικές βασικές ερωτήσεις σχετικά με το κλάδεμα φιλόδεντρου.

Άλλες συμβουλές και κόλπα Θα μάθετε πώς, πότε και γιατί να κόβετε τα φυτά σας!

Γιατί να κόψετε το φιλόδεντρο;

Τα Philodendrons είναι πολύτιμα φυτά εσωτερικού χώρου επειδή αναπτύσσονται γρήγορα και προτιμούν ένα ζεστό, ηλιόλουστο περιβάλλον.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για το κλάδεμα των φιλόδεντρων, Οι ιδιοκτήτες εργοστασίων μπορεί να έχουν διάφορους λόγους για να μαζέψουν ψαλίδι.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το γιατί πρέπει να κλαδέψετε το φιλόδενδρο σας:

 • Μην φοβάστε να κόψετε κατεστραμμένους μίσχους ή φύλλα εάν θέλετε να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη. σε μερικές εβδομάδες Θα πάρετε ένα εντελώς νέο στέλεχος.
 • Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κλαδεύουν τα φυτά είναι επειδή μεγαλώνουν πιο γρήγορα από το δωμάτιο ή τη γύρω περιοχή.
 • κλαδεύοντας το δέντρο σας Μπορείτε να αφαιρέσετε κίτρινα, κατεστραμμένα ή παλιά φύλλα και μίσχους για να δώσετε στα φυτά σας μια υγιή εμφάνιση.
 • Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το φυτό κόβοντας και μεγαλώνοντας ένα δυνατό φυτό.

Πώς να κόψετε ένα φιλόδενδρο;

Ανάλογα με τον λόγο που θέλετε να κλαδέψετε το φιλόδενδρο σας, υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κλαδέψετε αυτό το φυτό.

Ας δούμε καθένα από αυτά:

– Κόψτε μίσχους και παλιά/κίτρινα φύλλα

Είναι σημαντικό να κλαδεύετε τυχόν κιτρινισμένα ή κατεστραμμένα φύλλα και μίσχους που πρέπει να κάνετε περιστασιακά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι. ή ψαλίδι για να κόψετε φύλλα Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Πιάστε απαλά το κατεστραμμένο στέλεχος και προσπαθήστε να το τραβήξετε μακριά από το υπόλοιπο φυτό.
 • Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν καταστρέψετε υγιή στελέχη ή φύλλα, Κόψτε το επιλεγμένο στέλεχος στη βάση του στελέχους του φυτού.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένα φύλλα έχουν κιτρινίσει. Έτσι δεν χρειάζεται να κόψετε ολόκληρο το στέλεχος. κόψτε τα φύλλα πάνω από τα κλαδιά
 • όταν τελειώσει Μην ξεχνάτε να ποτίζετε τα φυτά. Αυτό θα μειώσει την πίεση που μπορεί να αντιμετωπίσει το δέντρο κατά το κλάδεμα.

– Κόψτε το φιλόδενδρο σας για να το βοηθήσετε να ταιριάζει στο περιβάλλον.

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος που οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να κλαδέψουν τα φυτά φιλόδεντρου είναι όταν μεγαλώνουν πέρα ​​από το δωμάτιο. Ίδια με την προηγούμενη μέθοδο που αναφέρθηκε παραπάνω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι.

Ρίξτε μια ματιά στα βήματα κλαδέματος για να ελέγξετε το μέγεθος του δέντρου σας:

 • Στοχεύστε στους παλαιότερους μίσχους, που γρήγορα θα κιτρινίσουν.
 • Αφού έχετε ταυτοποιήσει Κόψτε το στέλεχος στο σημείο που συνδέεται με το κύριο φυτό.
 • Οι παλαιότεροι μίσχοι κατεβαίνουν στο έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση, κόψτε στη γραμμή του εδάφους.
 • Το τελευταίο βήμα είναι να ποτίσετε τα φυτά σας αμέσως μετά το κλάδεμα.

– Κλάδεψε το φιλόδενδρο σου για να μεγαλώσει.

Όπως είπα στην αρχή αυτού του άρθρου. Μπορείτε να κλαδέψετε το φιλόδενδρο σας για να πολλαπλασιαστεί.

Εδώ είναι τα βήματα για να το πετύχετε:

 • στον πολλαπλασιασμό των φυτών σας Επιλέξτε ένα μακρύ και δυνατό στέλεχος. Βεβαιωθείτε ότι οι μίσχοι έχουν τουλάχιστον τρία μεγάλα φύλλα.
 • Κόψτε τους μίσχους πάνω από τα δυνατά φύλλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να μειώσετε απευθείας στον σύνδεσμο.
 • Το τελικό στέλεχος σας θα πρέπει να έχει μήκος 3 έως 6 ίντσες.
 • μετά την αποκοπή των αναπαραγωγικών μίσχων Ποτίστε αμέσως τα κύρια φυτά σας.
 • Προετοιμάστε τις γλάστρες και τοποθετήστε τους μίσχους 8 ίντσες βαθιά στο χώμα της γλάστρας.
 • Ποτίστε μέχρι να μουλιάσει το χώμα.
 • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε έντονο ηλιακό φως και φροντίστε να διατηρήσετε την υγρασία του εδάφους. Νέα φύλλα εμφανίζονται μετά από 2 εβδομάδες.

Πότε να κλαδέψετε ένα φιλόδενδρο

Αν και τα φιλόδεντρα μπορούν να κλαδευτούν με ασφάλεια όλο το χρόνο, μπορούν εύκολα να κλαδευτούν όλο το χρόνο. Αλλά η άνοιξη ή το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να προγραμματίσετε το κλάδεμα.

Εάν ο στόχος σας είναι να απαλλαγείτε από κιτρινισμένα ή κατεστραμμένα φύλλα και μίσχους. Μπορείτε να κόψετε ελαφρά το δέντρο. οποιαδήποτε εποχή του χρόνου

πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία κλαδέματος Θα πρέπει να απολυμαίνετε τακτικά τα εργαλεία σας με οινόπνευμα για να απομακρύνετε τυχόν λάσπη ή υπολείμματα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποτρέψετε τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες να εισέλθουν σε νέους βλαστούς και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του φιλόδενδρου σας.

Χρειάζεται να κλαδέψετε φύλλα φιλόδεντρου που πεθαίνουν;

Η απάντηση είναι ναι, εάν τα φύλλα του φιλόδεντρου είναι κατεστραμμένα. δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής Πρέπει λοιπόν να το κόψεις. Κάθε φορά που παρατηρείτε ότι τα φύλλα είναι αποχρωματισμένα, μαραμένα, άρρωστα ή κατεστραμμένα. Μη διστάσετε να τα κόψετε.

Αυτό θα κρατήσει τα φυτά σας να φαίνονται φρέσκα και υγιή.Το κλάδεμα θα βοηθήσει επίσης τα φυτά σας να αναπτύξουν νέους μίσχους και φύλλα χωρίς καν να το προσέξετε.

Μπορούν να ξαναφυτευτούν κλαδιά φιλόδεντρου;

Σε αυτή την ερώτηση, η απάντηση είναι όχι. Τα φιλόδενδρα πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα, ωστόσο, το πολλαπλασιασμένο στέλεχος πρέπει να έχει τουλάχιστον τρία μεγάλα, υγιή φύλλα. Και μην θάβετε τα φύλλα φιλόδεντρου στο χώμα της γλάστρας.

κάλυμμα

Για να ολοκληρώσουμε τα πράγματα, υπάρχει ένας αξιοσημείωτος λόγος για τον οποίο τα φυτά philodendron χρειάζονται περιστασιακό κλάδεμα.

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας να προπαγανδίσετε προώθηση της ανάπτυξης συντήρηση ή έλεγχος μεγέθους Το κλάδεμα του φιλόδενδρου σας όχι μόνο θα κρατήσει το φυτό σας φρέσκο. σας βοηθά επίσης να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυτά σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και τα βήματα παραπάνω για το πώς να κλαδέψετε και να προγραμματίσετε. και απολαύστε την όμορφη εμφάνιση ενός πρόσφατα κλαδευμένου ή πολλαπλασιασμένου φιλόδεντρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *