Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα τη σειρά από μπανάνες;

ภาพระยะใกล้ของกล้วย

Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα τη σειρά από μπανάνες;

Οι μπανανιές είναι μοντέρνα φυτά. Αυτά τα κρεμαστά παχύφυτα μοιάζουν πολύ με κορδόνια από μαργαριτάρια. Και η μόνη διαφορά είναι ότι τα φύλλα έχουν μόνο σχήμα μπανάνας.

Η ανθεκτικότητα του φυτού το καθιστά εξαιρετική επιλογή για αρχάριους.Επίσης, φυτέψτε λουλούδια στα μέσα Δεκεμβρίου για να συμπληρώσετε αυτή την ομορφιά. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις μπανάνες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η άνοιξη, το καλοκαίρι και οι αρχές του φθινοπώρου είναι καλύτερα όταν τα φυτά αναπτύσσονται.

Απαιτήσεις για τον πολλαπλασιασμό της μπανάνας με σπάγκο

Πρέπει να έχετε τα εξής:

  • απολυμαντικό
  • Μείγμα παχύφυτου κατσαρόλας/δοχείου
  • μπανάνα
  • ένα ψαλίδι
  • Ορμόνη ριζοβολίας (προαιρετικά)
  • υπομονή

Πρακτικά βήματα για τον πολλαπλασιασμό της μπανάνας με σχοινιά

Ο πολλαπλασιασμός της μπανάνας με σχοινί είναι μια διαδικασία πέντε βημάτων.

Αυτό το κρεμαστό παχύφυτο μοιάζει με ένα μαργαριταρένιο λευκό φυτό.

Επιλέξτε μια μέθοδο διάδοσης.

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα πλατάνια σας σε νερό ή χώμα. Οπως και να έχει Ξεκινήστε απολυμαίνοντας τα κοπτικά σας εργαλεία με οινόπνευμα ή απολυμαντικό..

κόψτε σας

Επιλέξτε ένα δυνατό στέλεχος από το φυτό σας. Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένα εργαλεία κοπής για να αποκτήσετε ένα κομμάτι με λίγα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι το στέλεχος είναι αρκετά μακρύ, τουλάχιστον 10 cm, και κόψτε τα κάτω φύλλα.

Βεβαιωθείτε ότι το κόψιμο τελειώνει από εκεί που βγαίνουν οι ρίζες. Μπορείτε να κλαδέψετε πολλές φορές για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχή διάδοση. Αφήστε τα κλαδιά να στεγνώσουν για δύο ή τρεις ημέρες για να αποφύγετε τη σήψη.

Τοποθετήστε τα κλαδάκια στο μέσο που προτιμάτε.

Χρησιμοποιήστε νερό ή χώμα ως μέσο αναπαραγωγής. Το έδαφος πρέπει να είναι χαλαρό για να επιτρέπει στις ρίζες να αναπτύσσονται εύκολα και να στραγγίζουν καλά για να αποφευχθεί η σήψη.

περιμένοντας την ανάπτυξη της ρίζας

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των μοσχευμάτων σας όσο περιμένετε να ριζώσουν. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό πριν το επόμενο πότισμα. Η αναπαραγωγή στο νερό διαρκεί περισσότερο αλλά είναι πολύ γρήγορη. Αναπαράγετε τα μοσχεύματα από το μέσο σας μόλις δημιουργηθούν οι ρίζες.

μπανάνα
Επιλέξτε ένα γερό στέλεχος από το φυτό σας και βεβαιωθείτε ότι το μήκος κοπής του στελέχους είναι αρκετά μεγάλο.

ταΐστε τα φυτά σας

Μετά από μισό χρόνο περίπου Μπορείτε να ταΐσετε τα φυτά σας με ένα ενυδατικό υγρό λίπασμα. όταν ταΐζετε μπανάνες Προσέξτε να μην γονιμοποιήσετε πολύ. γιατί θα αποδυναμώσει το φυτό Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα σε γλάστρα στη μισή δύναμη. Μην ταΐζετε τα φυτά σας όταν είναι σε λήθαργο.

μέθοδος διάδοσης

ρεΗ πιο σημαντική μέθοδος πολλαπλασιασμού της μπανάνας είναι ο διαφυλλικός πολλαπλασιασμός. πολλαπλασιασμός με σπόρο και εμβολιασμόςΣάβ.

πολλαπλασιασμός με σπόρο

για επιτυχή πολλαπλασιασμό από σπόρους Οι κεφαλές των λουλουδιών απαιτούν επικονίαση.Εάν αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετήστε τους σπόρους στο χυμώδες μείγμα. Αλλά μην αφήσετε το μείγμα να στεγνώσει. Αν δεν μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά σας κάθε μέρα Καλύψτε την κατσαρόλα με μια πλαστική σακούλα για να διατηρήσετε το περιβάλλον υγρό. Η βλάστηση μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες. Αν και οι σπόροι φυτρώνουν πιο γρήγορα από ό,τι το καλοκαίρι.

διαφυλλικός πολλαπλασιασμός

Τα φυτά μπανάνας μπορούν να πολλαπλασιαστούν από μεμονωμένα φύλλα, ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει χαμηλό ποσοστό επιτυχίας και μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Επιλέξτε βαμβακερά φύλλα για μέγιστη επιτυχία. Τα παχύφυτα είναι ήπια. Επομένως, στρίψτε προσεκτικά και τραβήξτε τα φύλλα.

Οι κακές περικοπές θα αποτρέψουν τη βλάστηση των ριζών των φύλλων σας. Στεγνώστε τα φύλλα σε χαρτί κουζίνας για να διατηρηθούν στεγνά τα κομμένα άκρα. Όταν η κόψη είναι ήδη αιχμηρή Το ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα και το ποτίζουμε συχνά.

Τα φύλλα αναπτύσσονται καλύτερα κάτω από έντονο, φιλτραρισμένο ηλιακό φως. Κόψτε το γρασίδι όταν το χώμα είναι στεγνό.Αρχικά, οι ρίζες θα φυτρώσουν μετά από περίπου δύο εβδομάδες. μετά χωρίστε αργότερα Μην περιμένετε πολλά από αυτή τη μέθοδο καθώς τα φύλλα θα σαπίσουν.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τις μπανάνες με μοσχεύματα μίσχων

Πρώτα πρέπει να επιλέξετε ένα νήμα. να βρεις μακρύ και ώριμο κορμό Ο πολλαπλασιασμός είναι εύκολος καθώς τα ώριμα στελέχη είναι ήδη εν μέρει ριζωμένα. Επιλέξτε τα υπολείμματα που είναι ζουμερά και σφιχτά. Αποφύγετε την αφυδάτωση και το ροχαλητό.

Μπορεί να χάσετε κάποιες περικοπές στη διαδικασία. Επομένως, κόβετε πάντα περισσότερες από μία φορές.Τα περισσότερα παχύφυτα θα πρέπει να στεγνώνουν μετά το κόψιμο για να μην σαπίσουν. Ωστόσο, τα στελέχη της μπανάνας είναι πολύ λεπτά και δεν χρειάζεται να στεγνώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να αφήσετε τα κομμάτια να στεγνώσουν για δύο ώρες. Δώστε του όμως λίγες μέρες πριν τη φύτευση σε υγρό περιβάλλον.

την ουρά του στελέχους της μπανάνας
Ο πολλαπλασιασμός είναι εύκολος καθώς τα ώριμα στελέχη είναι ήδη εν μέρει ριζωμένα.

Οι μίσχοι πρέπει να στεγνώνονται πριν από τη φύτευση για να αποφευχθεί η μόλυνση από μύκητες ή βακτήρια. αφού γίνουν τα μοσχεύματα Μπορείτε να κλαδέψετε με ορμόνη ριζοβολίας. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό. Αλλά μπορείτε να το εξετάσετε για ταχύτητα. ας δούμε πώς Για να πολλαπλασιάσετε τα μοσχεύματα του στελέχους σας:

Απαιτήσεις εδάφους για τον πολλαπλασιασμό της μπανάνας

Για να πολλαπλασιάσετε τις μπανάνες σας στο χώμα Σκέψου τα ακόλουθα:

  • Τα παχύφυτα απαιτούν καλύτερη αποστράγγιση. Πρέπει λοιπόν να βρείτε ένα κατάλληλο μείγμα εδάφους. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή προ-μίξης ή να αναμίξετε χώμα γλάστρας σε ίσες αναλογίες.
  • Αποστράγγιση Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης για να αυξήσετε την αποστράγγιση και να αποτρέψετε το νερό.
  • Τοποθετήστε το δοχείο σε σκιερό μέρος όπου υπάρχει έντονο αλλά άμεσο ηλιακό φως.
  • Ψεκάζετε τα φυτά συχνά πρώτα για να αποφύγετε την ενόχληση των μοσχευμάτων. Μόλις ριζώσει, μεταβείτε σε ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος.

Κολλήστε τα κομμάτια στο χώμα.

Κόψτε μερικά εκατοστά από τη βάση του φυτού και κολλήστε το στο χώμα. Οι χάντρες μπορούν να αφαιρεθούν ελαφρώς από το στέλεχος για να διευκολύνουν την προσάρτησή τους στο έδαφος. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι για να κάνετε μια τρύπα. Φροντίστε να ενσωματώσετε τις κομμένες άκρες στο έδαφος για ταχύτερη ριζοβολία. το κόψιμο μπορεί να είναι βαρύ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλοράλ καρφίτσες για να το στερεώσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. Μπορείτε να αναμίξετε ίσες ποσότητες μείγματος αλόης βέρα και περλίτη. Προσθέστε χοντρή άμμο για να αυξήσετε την ικανότητα αποστράγγισης. Δώστε στο φυτό σας δύο εβδομάδες για να ριζώσει. Μετά από περίπου ένα μήνα, οι βλαστοί θα είναι ορατοί.

Μια ομάδα μπανανών σε μια πλαστική κατσαρόλα.
Ο πολλαπλασιασμός είναι εύκολος καθώς τα ώριμα στελέχη είναι ήδη εν μέρει ριζωμένα.

Κρατήστε τα μοσχεύματα σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψετε το ηλιακό έγκαυμα κατά τη διάρκεια του πολλαπλασιασμού και της ριζοβολίας. Ψεκάστε το χώμα μετά από λίγες μέρες ή όποτε η επιφάνεια του εδάφους είναι στεγνή. Μόλις το κλαδί σας έχει αναπτύξει ρίζες Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του ποτίσματος ανάλογα με την υγρασία στην περιοχή σας.

Τοποθετήστε το κλαδί απευθείας στο χώμα.

Τοποθετήστε το κλαδί οριζόντια στο χώμα. Βεβαιωθείτε ότι τα στελέχη αγγίζουν το έδαφος. Το φυτό θα αναπτύξει ρίζες οπουδήποτε αγγίζει το έδαφος, οδηγώντας σε μια πλήρη κορυφαία θέση. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα καλό μείγμα γλάστρας. Μπορείτε να αναμίξετε ίσα μέρη χοντρή άμμο, περλίτη και χώμα κάκτου.

Αναμείξτε το χώμα όταν στεγνώσει η επιφάνεια του εδάφους. Το πότισμα εξαρτάται από το πόσο βαθιά κόβετε. Οι ρηχές περιοχές φύτευσης θα στεγνώσουν πιο γρήγορα. μετά το κόψιμο Ποτίστε το φυτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα εμφανιστούν νέες ρίζες. Ο ρυθμός είναι πολύ πιο γρήγορος εάν τα μοσχεύματα έχουν ήδη ρίζες. Τοποθετήστε το φυτό σας σε σκιερό μέρος όπου μπορεί να δέχεται έμμεσο φως από τον ήλιο. Αν έχετε μεγάλη κατσαρόλα Μπορείτε να συνδυάσετε και τις δύο μεθόδους.

ίνες τυλιγμένες στην επιφάνεια του εδάφους

Αυτή η μέθοδος είναι σχετικά απλή και οδηγεί σε πλήρεις κορώνες. Τυλίξτε τις ίνες στην επιφάνεια και εξασφαλίστε την άμεση επαφή με το έδαφος για να ξεκινήσει η ανάπτυξη των ριζών. Ποτίστε τα φυτά και δώστε τους χρόνο. όταν οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται Αφήστε το φυτό να πάρει άφθονο ηλιακό φως. Βεβαιωθείτε ότι το υπόστρωμα είναι στεγνό πριν το πότισμα.

απλώστε τα κλαδιά στο νερό

Πάρτε τη λωρίδα σας και κολλήστε την άκρη στο νερό. Χρησιμοποιήστε ένα διαφανές γυάλινο δοχείο για να παρακολουθείτε τα επίπεδα νερού και την πρόοδο της ριζοβολίας. Τοποθετήστε το γυάλινο δοχείο σε ζεστό μέρος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νερό. Αλλά συνιστούμε τη χρήση καθαρού νερού.

Μετά από λίγες μέρες, αλλάξτε το νερό μέχρι να σχηματιστούν ρίζες. Βεβαιωθείτε ότι ο κόμβος είναι βυθισμένος. Νέες ρίζες θα εμφανιστούν σε λίγες εβδομάδες. Ο ρυθμός σχηματισμού πόρων εξαρτάται από την εποχή. Η ριζοβολία είναι πολύ γρήγορη το καλοκαίρι. Και μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αν δεις πολλές νέες ρίζες Μεταφυτεύστε σε γλάστρα με 1:1 μείγμα νερού από κάκτο και περλίτη.Ψεκάστε μόνο όταν στεγνώσει το χώμα και ποτίστε αργότερα. Συνήθως όταν το φυτό είναι καλά εδραιωμένο Αν δείτε νέα ανάπτυξη στην κορυφή του δέντρου Μπορείτε να πείτε ότι το δέντρο είναι όρθιο. Προστατέψτε τα φυτά από το άμεσο ηλιακό φως.

Φροντίδα για τις νεοπολλαπλασιασμένες μπανάνες

Εάν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας που αναπτύσσονται έχουν καθυστερήσει Μπορείτε να προσθέσετε ένα αραιωμένο λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ποτίστε τις μπανάνες σας μέχρι να στραγγίσει το υπερβολικό νερό από τις τρύπες αποστράγγισης. Αν και το φυτό σας που πολλαπλασιάστηκε πρόσφατα είναι απίθανο να μολυνθεί από έντομα, είναι πιθανό το φυτό σας να έχει μολυνθεί από έντομα. Αλλά μπορείτε να το τρίψετε με σαπούνι εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε διαταραχές.

ένα μάτσο μπανάνες σε μια κατσαρόλα
Ποτίστε τις μπανάνες σας μέχρι να στραγγίσει το υπερβολικό νερό από τις τρύπες αποστράγγισης.

συμπέρασμα

Το άπλωμα της μπανάνας δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και απίστευτα εύκολο. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με πράσινο καταρράκτη Αυτό το δέντρο χωρίς συντήρηση είναι για εσάς. απλά κάνε υπομονή Αυτά τα εντυπωσιακά παχύφυτα μπορείτε να τα βρείτε παντού στο σπίτι.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *