Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα τη χορδή των δελφινιών;

How to Easily Propagate String of Dolphins?

Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα τη χορδή των δελφινιών;

με τα χαρακτηριστικά των φύλλων Το πυξάρι του Dolphin είναι ένα αναμφισβήτητα όμορφο φυτό. Φτιάχνει ένα υπέροχο καλλωπιστικό φυτό στον κήπο σας. Ο πολλαπλασιασμός των δελφινιών είναι ένας φθηνός και απλός τρόπος για να μεγαλώσετε τη συλλογή του κήπου σας. Είτε είναι αρχάριος είτε ειδικός. Ο πολλαπλασιασμός συμβολοσειρών είναι ένας σύντομος και ωραίος τρόπος. Αν και αυτό το παχύφυτο είναι εύκολο να πολλαπλασιαστεί. Χρειάζεται όμως κάποια ικανότητα για να τα καταφέρεις καλά.

Πώς να αναπαράγετε δελφίνια; Παίρνετε ένα κοτσάνι ή ένα φύλλο από ένα δυνατό, σταθερό φυτό και το φυτεύετε σε μια γλάστρα μέχρι να κορυφωθεί. Η ανάγνωση των άρθρων θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιος τύπος δημοσίευσης είναι καλύτερος για εσάς και πώς να προχωρήσετε με το καθένα. κυρίως Θα σας παρουσιάσω δύο τυπικές εκστρατείες για την εκτροφή πολλών δελφινιών.

Γιατί πρέπει να ξέρετε πώς να εκτρέφετε δελφίνια;

Πρώτα απ ‘όλα, τα δελφίνια εκτρέφονται για να βοηθούν τα δέντρα όταν αποτυγχάνουν ή πεθαίνουν. Εάν ορισμένα μέρη του μητρικού φυτού καταστραφούν ή μαραθούν με την ηλικία Ο πολλαπλασιασμός είναι μια ευκολότερη μέθοδος από την αγορά ενός νέου φυτού και την αρχή. Δεύτερον, οι περισσότεροι κηπουροί εκτρέφουν δελφίνια επειδή είναι μια διασκεδαστική και απλή πρακτική. Είναι τα πιο χαρούμενα φυτά του σπιτιού και η αναπαραγωγή μπορεί να τα κρατήσει σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι τα πιο χαρούμενα φυτά του σπιτιού και η αναπαραγωγή μπορεί να τα κρατήσει σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία και αναπτύσσεται καλά σε χαμηλά νερά. Η σωστή αναπαραγωγή μπορεί να γίνει μόνο στα υγιή μέρη του φυτού. Αν η αναπαραγωγή είναι ο μόνος τρόπος για να σωθούν πολλά αποτυχημένα δελφίνια. Λάβετε μέτρα πριν να είναι πολύ αργά. Ο πολλαπλασιασμός για τη δημιουργία συλλογών γίνεται καλύτερα όταν τα φυτά βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι αναπαραγωγής φώκαινων.

 1. κόψτε τα φύλλα από τα φυτά
 2. κόβοντας μίσχους από φυτά

κόψτε τα φύλλα από τα φυτά

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό, αποστειρωμένο μαχαίρι για να αφαιρέσετε τα υγιή φύλλα από τη βάση του φυτού.Όταν τα κόβετε, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα χωρίς να τα καταστρέψετε ή να αφήσετε χυμό στους μίσχους του μητρικού φυτού. μετά τη λήψη της άδειας Κρατήστε το έλκος καθαρό για μερικές ημέρες για να το επιτρέψετε να επουλωθεί. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε δροσερό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Το σώμα του δελφινιού είναι ένα σχοινί.
Η σειρά των δελφινιών ευδοκιμεί σε ξηρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Μετά από λίγα λεπτά, το φύλλο θα σχηματίσει έναν «τύλο», υποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα. αφού σχηματιστεί ο κάλος Ετοιμάστε μια καθαρή, καλά στραγγιζόμενη γλάστρα με κατάλληλο μείγμα χώματος. Όπως και άλλα παχύφυτα Τα σχοινοδέλφινα ευδοκιμούν σε ξηρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Τα παχύφυτα που διατίθενται στο εμπόριο είναι κατάλληλα. Αλλά μπορείτε να το ανακατέψετε και μόνοι σας.

Για σπιτικά υλικά, ανακατεύουμε.

 • 2 μέρη χώμα γλάστρας
 • 1 μέρος ελαφρόπετρα ή περλίτη
 • 1 μέρος άμμου

όταν το χώμα είναι έτοιμο Πασπαλίζουμε τα έτοιμα φύλλα χωρίς να καλύπτουμε το χώμα. Για να υγράνετε το έδαφος, ψεκάστε τα φύλλα με νερό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μην τοποθετείτε τη γλάστρα σε άμεσο ηλιακό φως. Αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό φως για να κρατήσει τα δελφίνια που αναπαράγονται ζεστά και υγρά. Σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, τα φύλλα θα αρχίσουν να φυτρώνουν. Στη συνέχεια, θα αρχίσουν να σχηματίζουν μικρές ρίζες.

Η παρουσία ριζών δεν υποδεικνύει πότε πρέπει να φυτέψετε ένα παχύφυτο. Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες για να αναπτυχθούν αρκετά τα φυτά για φύτευση. Επομένως, είναι απαραίτητο να περιμένετε έως ότου το φυτό έχει ισχυρές ρίζες πριν από τη μεταφύτευση. Πνεύμα σε ένα φυτό με αδύναμες ρίζες θα το σκοτώσει μόνιμα.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα δελφινιών.

Αυτό μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικές διαδικασίες.

 • Φυτέψτε μοσχεύματα και πολλαπλασιάστε στο νερό.
 • Κόψτε τους μίσχους και σκορπίστε στο χώμα.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα στο νερό.

Ο πολλαπλασιασμός των υδρόβιων φυτών είναι ένας εύκολος τρόπος για τη δημιουργία νέων φυτών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αποστειρωμένο υλικό κοπής. μεγάλο γυάλινο μπουκάλι και υγιή δελφίνια. Τα παρακάτω βήματα θα σας καθοδηγήσουν στον τρόπο πολλαπλασιασμού των παχύφυτων.

φυτά που αναπτύσσονται στο νερό
Ο πολλαπλασιασμός των φυτών είναι ένας εύκολος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας.
 • Πάρτε ένα κατάλληλο κομμάτι σχοινί από το σχοινί του δελφινιού σας μήκους περίπου 4 ιντσών.Κόψτε τα στελέχη καθαρά και προσεκτικά με ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι. Εάν υπάρχουν λιγότερα φύλλα κοντά στη βάση του μητρικού φυτού Για την πρόληψη της σήψης.
 • Τοποθετήστε αμέσως το κομμένο κορδόνι σε ένα ποτήρι ή μπουκάλι με βροχή ή απεσταγμένο νερό. Το νερό της βρύσης περιέχει χημικές ουσίες όπως χλώριο και φθόριο. που επηρεάζει τη διαδικασία κοπής.
 • Τοποθετήστε το βάζο σε καλά φωτισμένο χώρο. Κρατήστε όμως μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Τα παράθυρα με δυτικό προσανατολισμό θα λειτουργήσουν καλά.
 • για σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη του ριζικού συστήματος του δελφινιού Αλλάξτε το νερό στο βάζο μία φορά την εβδομάδα για να αναπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο.
 • Μετά από μερικές εβδομάδες Θα αρχίσουν να σχηματίζονται ρίζες που μοιάζουν με μακριά κλαδιά. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να τα μεταφυτέψετε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και σε κατάλληλο δοχείο.

Ο πολλαπλασιασμός των στελεχών στο νερό είναι ενδιαφέρον γιατί μπορείτε να δείτε τις ρίζες να σχηματίζονται.Επιπλέον, αυτή η μέθοδος μειώνει τις πιθανότητες βακτηριακής/μυκητιακής μόλυνσης από τη μέθοδο του εδάφους.

Δελφίνια στον ήλιο
Ο πολλαπλασιασμός των στελεχών στο νερό θα είναι ενδιαφέρον γιατί θα μπορείτε να δείτε να σχηματίζονται ρίζες.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα στο έδαφος.

Το σύστημα εδάφους μπορεί επίσης να απλώσει τα κλαδιά του δέντρου του δελφινιού, ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι πιο επιτυχημένη όταν το παχύφυτο αρχίζει να αναπτύσσεται ενεργά. Η περίοδος μπορεί να είναι πριν από την περίοδο αδράνειας. (τέλη χειμώνα) ή στάδιο ανάπτυξης Τα παχύφυτα τείνουν να επιβιώνουν στο αναπαραγωγικό στάδιο και να ωριμάζουν κατά τη διάρκεια αυτών των σταδίων ανάπτυξης.

Για να είναι επιτυχής αυτή η διαδικασία, πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω οδηγίες.

 • Κάντε μια σωστή κοπή χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο μαχαίρι για να δώσετε στο δελφίνι αρκετά μοσχεύματα. Επιλέξτε ένα σχετικά κοντό κοτσάνι που θα μεγαλώσει έντονα, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας σας.
 • Μόλις κοπεί το στέλεχος, τοποθετήστε το πάνω από το τούβλο βάσης για καθαρό κόψιμο. Εάν τα στελέχη καταστραφούν κατά την κοπή αλλάξει αμέσως
 • Διατηρήστε την πληγή καθαρή, ώστε να επουλωθεί και να σχηματιστεί χόριο. Αυτά μπορεί να χρειαστούν δύο ημέρες για να αναπτυχθούν.
 • Τοποθετήστε το κόψιμο σε ένα δοχείο με το σωστό μίγμα εδάφους προετοιμασμένο όπως περιγράφεται παραπάνω.
 • Εάν είναι δυνατόν, βουτήξτε την άκρη του μοσχεύματος σε ορμόνη ριζοβολίας για να ενθαρρύνετε τη νέα και ταχύτερη ανάπτυξη των ριζών για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της ρίζας.
 • Διατηρείτε το δοχείο σε φωτεινό μέρος με άμεσο ηλιακό φως και νερό μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Όταν ποτίζετε σε αυτό το ευαίσθητο στάδιο Θυμηθείτε ότι το υπερβολικό πότισμα θα προκαλέσει τη σήψη του φυτού. Ταυτόχρονα, μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσης κάτω από το νερό.

Ο πολλαπλασιασμός του εδάφους μπορεί να αποτραπεί με το κόψιμο και την ενίσχυση των ριζών. Αυτό μειώνει επίσης το άγχος της αναφύτευσης μετά την ανάπτυξή τους.Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε την κατάσταση των φυτών όταν είναι νεαρά και ευαίσθητα σε μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις. Το έδαφος πρέπει να περιέχει άμμο και περλίτη για να προάγει την καλή στράγγιση και τον σωστό αερισμό των ριζών.

Κοινά ζητήματα που σχετίζονται με καμπάνιες

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα κατά την αναπαραγωγή αποικιών δελφινιών είναι η σήψη των ριζών. Αυτό μπορεί να συμβεί στη διαδικασία διάδοσης. Το υπερβολικό πότισμα είναι η κύρια αιτία της σήψης των ριζών. Λόγω λακκούβων στην περιοχή της ρίζας και ασφυξίας των ριζών.

Η επαναφύτευση σε γλάστρες που είναι γεμάτες νερό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Είναι σημαντικό να δίνετε στα μοσχεύματα αρκετό χρόνο πριν τοποθετηθούν στο έδαφος. Η καταστροφή των κομμένων φύλλων με φρέσκες πληγές προκαλεί το φυτό να νοσήσει και να μολυνθεί από μύκητες.

Καλύτερη φροντίδα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας

επαρκή ποσότητα νερού

Οι ανεπτυγμένοι λοβοί δελφινιών μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό. κατά την αναπαραγωγή ειδικά στην αρχή Πρέπει να ποτίζετε σωστά για να εξασφαλίσετε ότι τα σπορόφυτά σας έχουν τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Το υπερβολικό πότισμα των δελφινιών κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου μπορεί να προκαλέσει τα φύλλα να βυθιστούν και να σαπίσουν πριν φτάσουν στην ωρίμανση. Οι καλύτερες συνθήκες ποτίσματος για τα φυτά είναι να βεβαιωθείτε ότι ποτίζονται καλά.

ένα μαργαριτάρι νερού
Πρέπει να ποτίζετε σωστά τα φυτά σας για να εξασφαλίσετε τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

βέλτιστη θερμοκρασία

Η σειρά Dolphin είναι ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου λόγω της ικανότητάς του να ανέχεται και να αναπτύσσεται καλά σε μέτριες θερμοκρασίες. Η τέλεια θερμοκρασία κατά την αναπαραγωγή είναι 23oC, ιδανική για την καλλιέργεια φυτών.

λεπτό αλλά έντονο φως

Η ποσότητα φωτός που λαμβάνει ένα φυτό επηρεάζει την υγεία των φυτών. Αν και τα φυτά που αναπτύσσονται καλά μπορούν να δεχτούν το άμεσο ηλιακό φως. Αλλά τα φυτά θα αφυδατωθούν και θα καούν κατά την αναπαραγωγή. Μια φωτεινή τοποθεσία με άμεσο φως λειτουργεί καλύτερα για τη διαχείριση του σωστού φωτισμού για ένα επιτυχημένο φυτό. Αυτά τα φώτα είναι απαραίτητα γιατί βοηθούν τα φυτά να αναπτυχθούν καλά και ενισχύουν το σύστημα μεταφοράς τους.

συμπέρασμα

Με τον αναλυτικό οδηγό παραπάνω για το πώς να εκτρέφετε δελφίνια. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την εκτροφή δελφινιών και να βεβαιωθείτε ότι έχετε δελφίνια στον κήπο σας. Οι οδηγοί σας βοηθούν να φυτέψετε αυτά τα όμορφα παχύφυτα ως ένα μόνο φυτό και να τα απλώσετε σε άλλα μέρη του σπιτιού ή να ευλογήσετε τους γείτονές σας. Η καμπάνια δεν σας εξοικονομεί χρήματα. Αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα απόλαυση που αξίζει τον χρόνο σας. Γιατί τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *