Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα το Aeonium Plant;

How To Easily Propagate Buddha's Temple?

Πώς να διαδώσετε εύκολα τον ναό του Βούδα;

Ο Αιών είναι ένας μικρός θάμνος ή δέντρο. έχουν μακρά είδη διακλαδισμένη και κοντή επίπεδο και όχι διακλαδιζόμενο Τα ανθεκτικά παχύφυτα είναι γνωστά για τις επιδεικτικές ροζέτες που αναπτύσσονται από τους μίσχους.

τριαντάφυλλα διακλαδίζονται σαν γιγάντια λουλούδια Ο Αιών διαδίδεται με διαίρεση και παράγει άνθη από ένα μόνο κεφάλι λουλουδιών. Σε αντίθεση με τα περισσότερα παχύφυτα που μεγαλώνουν το καλοκαίρι, Το Eonium αναπτύσσεται καλύτερα το χειμώνα ή την άνοιξη.

Τα ζεστά, ξηρά κλίματα επιτρέπουν τον λήθαργο στους αιώνες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από κατσαρά και μαραμένα φύλλα. γι ‘αυτό το λόγο Η διάδοση ιόντων είναι επομένως πιο αποτελεσματική. Συνήθως το φθινόπωρο όταν τα φυτά αναπτύσσονται. Αν τα μοσχεύματα φυτεύονται το καλοκαίρι που ο αιώνας είναι αδρανής. Δεν θα ριζώσουν.

μέθοδος ιοντικής διάδοσης

Πριν ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε:

 • ψαλίδι
 • πλαστικό καπάκι
 • δοχείο
 • οινόπνευμα
 • περλίτης
 • Ένα μείγμα γλάστρας συνιστάται για κάκτους και παχύφυτα.
 • πλαστικό πιάτο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι διάδοσης του Ionic, τους οποίους θα καλύψουμε λεπτομερώς παρακάτω:

πολλαπλασιασμός με ιοντικούς σπόρους

Ο πολλαπλασιασμός των σπόρων λειτουργεί μόνο με μη διακλαδιζόμενες ποικιλίες. Τα άνθη του Aeonium αναπτύσσονται αργά και αρχίζουν να διογκώνονται στα φύλλα. Με την πάροδο του χρόνου, οι μίσχοι των λουλουδιών αναδύονται από τους διογκωμένους βλαστούς σε πολλά άνθη. Αν και οι μικροσκοπικές μαργαρίτες είναι εκπληκτικές, τα περισσότερα φυτά αιωνίου πεθαίνουν λίγο μετά την ανθοφορία.

μετά την άνθηση του αιώνα Συλλέξτε τους σπόρους και στεγνώστε τους σε χάρτινη σακούλα. Στη συνέχεια, γεμίστε ρηχά τον πλαστικό δίσκο με ένα καλά στραγγισμένο μείγμα ριζοβολίας με γόνιμο έδαφος. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μείγματα ή να φτιάξετε τα δικά σας χρησιμοποιώντας 2 μέρη χοντρή άμμο και 1 μέρος ελαφρόπετρα.

Ο πολλαπλασιασμός των σπόρων λειτουργεί μόνο με μη διακλαδιζόμενες ποικιλίες.

Τοποθετήστε τους σπόρους σας σε ένα μίξερ και απλώστε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε τους σπόρους με μείγμα γλάστρας και ποτίζουμε το δίσκο. Μετακινήστε τη γλάστρα σε μια φωτεινή αλλά σκιασμένη περιοχή. στη συνέχεια καλύψτε με πλαστική μεμβράνη Το πλαστικό περιτύλιγμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μείγμα γλάστρας υγρό μέχρι να φυτρώσει. όταν αρχίσει να φυτρώνει Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη.

Όταν τα σπορόφυτα έχουν πλάτος μισή ίντσα Μεταφέρετε κάθε δενδρύλλιο σε μια γλάστρα φυτωρίου. Το ιδανικό μέγεθος γλάστρας είναι τουλάχιστον δύο ίντσες. ενώ το φυτό μεγαλώνει ακόμα Συνεχίστε να μετακινείστε στο επόμενο μέγεθος δοχείου. Διατηρήστε το επίπεδο του εδάφους για να μην θάβονται τα φυτά.

Αναπαραγωγή Aeon με μοσχεύματα στελέχους.

Αρχικά, αποστειρώστε τις μελιτζάνες τρίβοντάς τις με οινόπνευμα και στη συνέχεια, υπολογίστε τι μέγεθος κοτσάνι χρειάζεστε. Για αιώνες, κόψτε τουλάχιστον 5 ίντσες, αλλά για μικρότερες ποικιλίες θάμνων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια μισής ίντσας. Το στέλεχος πρέπει να έχει μια ροζέτα από φύλλα.

Αφήστε τα κλαδιά στη σκιά για λίγες μέρες για να επουλωθεί η πληγή. Ανάλογα με το πάχος του παχύφυτου, μπορείτε να το κλαδέψετε σε τρεις έως επτά ημέρες. Όταν αφήνεις τις πληγές να επουλωθούν Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας και θα σταματήσει την αφυδάτωση της πληγής.

στέλεχος φυτού με χώμα
Το στέλεχος πρέπει να έχει μια ροζέτα από φύλλα.

Μόλις κοπούν τα κομμάτια σας Γεμίστε ένα καθαρό δοχείο με κάκτο. Παχύφυτα και Περλίτης Ανακατεύουμε καλά και βρέχουμε λίγο το μείγμα. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης στη βάση. Η γλάστρα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει το κόψιμο. Φυτέψτε το μόσχευμα σε μέσο ριζοβολίας και βουτήξτε το αρκετά βαθιά για να κρατήσει το μόσχευμα όρθιο.

Μετακινήστε το δοχείο σε ένα φωτεινό σημείο όπου τα μοσχεύματα μπορούν να δέχονται έμμεσο φως. Παρέχετε λίγο νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μόλις το ιόν σας έχει ριζώσει. Ποτίστε καλά και βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια του εδάφους είναι εντελώς στεγνή πριν ξαναποτίσετε.

Ιονική αναπαραγωγή με διαίρεση

Ο πολλαπλασιασμός με διαίρεση περιλαμβάνει μοσχεύματα ιοντικών ριζών. Συνήθως όταν το φυτό είναι πολύ μεγάλο για τη γλάστρα. Εάν το δέντρο δεν είναι πολύ μεγάλο, χρησιμοποιήστε την κανονική μέθοδο κοπής. Αρχικά, ένα ιόν εξάγεται για να εξαχθεί ένα κλάσμα από αυτό. Για να αφαιρέσετε το φυτό Γείρετε το δοχείο προς τη μία πλευρά και τοποθετήστε τη βάση με τα χέρια σας για να την απελευθερώσετε. Όταν απελευθερωθεί, τινάξτε τη βρωμιά.

Επιλέξτε το κλαδί που οδηγεί στη ρίζα. Ξεκινήστε το τμήμα στη διασταύρωση του στελέχους και της ρίζας. Μην κόβετε όλες τις ρίζες. Κόψτε μόνο το μέρος κοντά στο στέλεχος. Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένα εργαλεία κοπής για να αποφύγετε τη διάδοση μόλυνσης στη μεμβράνη του φυτού. Μπορείτε να αποστειρώσετε μαχαίρια ή ψαλίδια βράζοντάς τα ή βυθίζοντάς τα σε οινόπνευμα. Αφήστε το να στεγνώσει πριν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κοπής.

Ιόν από την κατσαρόλα με κοπτικό εργαλείο.
Μην κόβετε όλες τις ρίζες. Κόψτε μόνο το μέρος κοντά στο στέλεχος.

Μόλις αποφασίσετε για ένα split point. κομμένο σε κομμάτια του δέντρου Φροντίστε να κόψετε ίσια. Τώρα έχετε δύο: το μητρικό φυτό και τον πολλαπλασιασμό. Φυτέψτε το αρχικό φυτό και εμβολιάστε τα ιοντικά φυτά σας σε χώμα γλάστρας που είναι ειδικά κατασκευασμένο για παχύφυτα.

Το μείγμα του πολτού πρέπει να στραγγίζει πολύ καλά. Πρώτα βυθίζετε τα μοσχεύματα σε ορμόνη ριζοβολίας και μετά τα προσθέτετε στο μείγμα γλάστρας. Οι ορμόνες ριζοβολίας δεν είναι απαραίτητες, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Ελέγχετε τακτικά το ιοντικό σας και βεβαιωθείτε ότι πληροί τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Αιώνας διαδίδεται μέσω των φύλλων.

Ο ιονικός πολλαπλασιασμός με χρήση φύλλων είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος. Αλλά μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ωριμάσει. για μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας Πρέπει να χρησιμοποιούνται πιο χοντρά φύλλα. στην αρχή Κόψτε όλα τα φύλλα που έχουν άκρες.

Στρίψτε απαλά τα φύλλα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Αφήστε τα κομμάτια των φύλλων να στεγνώσουν για μερικές μέρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα φύλλα στο ποτιστήρι ή τη γλάστρα που προτιμάτε. Μετακινήστε το δοχείο σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και περιμένετε να αναπτυχθούν οι ρίζες.

διάδοση ιόντων

Ο ιοντικός αποκεφαλισμός περιλαμβάνει την αποκοπή μακριών ή κοντών κεφαλιών. αφού έκοψε το κεφάλι Παρακαλούμε στεγνώστε σε δροσερό μέρος. Μπορείτε να το βάλετε σε χώμα ή νερό και να περιμένετε να ριζώσει. Εάν χρησιμοποιείτε πηλό ως μέσο Βεβαιωθείτε ότι οι μίσχοι είναι εν μέρει καλυμμένοι με χώμα.

Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε αρκετό και διάχυτο φως. και ποτίζουμε τα φυτά όταν το χώμα από πάνω είναι στεγνό. Αργότερα, το φυτό ριζώνει και τα φύλλα αποκτούν μια γυαλιστερή όψη. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό στη γλάστρα του.

Τα καλύτερα μέσα διάδοσης ιόντων

Όπως και άλλα παχύφυτα, το Aeon είναι ένα ανθεκτικό φυτό. Μπορούν να ζήσουν χωρίς χώμα και να αναπτυχθούν σε βράχους και τύρφη. Τείνουν να αναπτύσσονται γρηγορότερα από τις φυτεύσεις δοχείων και θα πρέπει να μετακινηθούν σε πιο κατάλληλο μέσο. Θα πρέπει να είναι συστατικό στη χυμώδη φύτευση.

γη

Ο τύπος του χώματος που χρησιμοποιείτε για το παχύφυτό σας θα καθορίσει πόσο νερό θα εξοικονομήσετε. Όταν επιλέγετε ένα μείγμα γλάστρας Επιλέξτε ένα μείγμα που να στραγγίζει καλά. Αυτό συμβαίνει γιατί η AEON χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Επιλέξτε λεπτό χώμα που θα στραγγίζει τελείως.

Το ιδανικό υγρό έδαφος επιτρέπει στις ρίζες να αναπτύσσονται εύκολα σε σχέση με την ταχεία ανταλλαγή αέρα και νερού. Μια ένωση πλούσια σε φυσικά συστατικά και μέταλλα. Τα ανόργανα υλικά περιλαμβάνουν ελαφρόπετρα και περλίτη, τα οποία προάγουν τον αερισμό του εδάφους. Υλικά όπως η χοντρή άμμος και το χαλίκι θα περιορίσουν την περιεκτικότητα του φυτικού υλικού σε νερό.

Διάφορα παχύφυτα απλώνονται στο έδαφος.
Ο τύπος του χώματος που χρησιμοποιείτε για το παχύφυτό σας θα καθορίσει πόσο νερό θα εξοικονομήσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα εύκολα διαθέσιμο χυμώδες μείγμα που περιέχει τύρφη, περλίτη και λίπασμα. Δεν συνιστούμε τη φύτευση σε κανονικό έδαφος, καθώς περιέχει πάρα πολύ οργανική ύλη και διατηρεί την υγρασία. Αναμείξτε ίσα μέρη μίγματος κάκτου με περλίτη για καλύτερη αποστράγγιση, ωστόσο, η προσθήκη περλίτη ή ελαφρόπετρας θα κάνει το χώμα της γλάστρας πιο πορώδες.

Για να ετοιμάσετε το μείγμα θα χρειαστείτε:

 • ζουμερά υλικά
 • περλίτης
 • βρύα παντζαριού
 • γόνιμο έδαφος
 • φλοιό στο πάτωμα

Εάν χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω συστατικά Θα υπάρχουν τρεις επιλογές για ανάμειξη.

 1. Ανακατεύουμε ίσα μέρη μείγματος γλάστρας και περλίτη, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει χοντρό και να διαλυθεί όταν το στύψουμε. Αν σβολιάσει, προσθέστε περλίτη.
 2. Ανακατέψτε το χώμα γλάστρας με περλίτη και χαλίκι (2:1) Βρέξτε το χώμα και αγγίξτε την επιφάνεια για να ελέγξετε ότι το μείγμα έχει αναμειχθεί καλά. Ένα καλό μείγμα πρέπει να αισθάνεται στερεό.
 3. Συνδυάστε ίσα μέρη τύρφης και αλεσμένου φλοιού ελάτου για να δημιουργήσετε ένα μείγμα βάσης. Ανακατέψτε δύο μέρη βασικού μείγματος γλάστρας με χοντρή άμμο.

Το pH του εδάφους πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο, 5,5 έως 7,0 Προσθέστε ασβέστη κηπευτικών εάν το έδαφος είναι πολύ όξινο ή λευκό ξύδι εάν είναι πολύ αλκαλικό.

νερό

Οι αιώνες αναπαράγονται με επιτυχία στο νερό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πολλαπλασιασμός στο νερό είναι ευκολότερος από τον πολλαπλασιασμό στο έδαφος.Πρώτον, αφήστε τα κομμάτια σας να στεγνώσουν για λίγες μέρες. Τα μοσχεύματα μπορεί να είναι είτε δυνατά φύλλα είτε κλαδιά με ποδαράκια. Γεμίστε ένα διαφανές μπουκάλι με νερό και καλύψτε το με διαφανές πλαστικό. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του πλαστικού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο νερό βρύσης. Καθαρισμένο πόσιμο νερό ή απεσταγμένο νερό Βεβαιωθείτε ότι το άκρο κοπής είναι σε άμεση επαφή με το νερό. Αφήστε τα μοσχεύματα σε μια ηλιόλουστη θέση για μερικές εβδομάδες και αλλάξτε το νερό εάν φαίνεται σκοτεινό.

Πολλαπλασιάζοντας υδρόβια φυτά Sanseveria
Οι αιώνες αναπαράγονται με επιτυχία στο νερό. Τα μοσχεύματα μπορεί να είναι είτε δυνατά φύλλα είτε κλαδιά με ποδαράκια.

Ο Aeon χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ριζώσει στο νερό. Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Αν και οι ρίζες είναι μικρές Μπορείτε να μεταφέρετε τα ριζωμένα μοσχεύματα στο έδαφος. αλλά πρέπει πρώτα να στεγνώσει

συμπέρασμα

Ο πολλαπλασιασμός εξαρτάται από το περιβάλλον. Αν θέλετε να καλλιεργήσετε παχύφυτα Το AEON δεν θα σας ενοχλήσει γιατί είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα και έχει μοναδικές ιδιότητες.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *