Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα το Crassula Ovata;

ต้นไม้หยกใกล้หน้าต่าง

Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα το Crassula Ovata;

Όταν σκέφτεσαι παχύφυτα Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ένας κάκτος. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν και άλλα είδη παχύφυτων; Crassula ovata, επίσης γνωστή ως Jade ή Friendship Tree. Είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο που χρησιμοποιείται σε κήπους εδώ και αιώνες.

Τα παχύφυτα Crassula ovata εξαπλώνονται εύκολα και τείνουν να ξεριζώνουν έξω από το φυσικό τους περιβάλλον όταν μένουν χωρίς επίβλεψη. Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα διερευνήσει γιατί πρέπει να πολλαπλασιάζονται τα φυτά νεφρίτη και γιατί πρέπει να πολλαπλασιάζονται το Crassula ovata.

Εάν ζείτε σε έναν πλούσιο κόσμο και δεν ξέρετε τι λειτουργεί για εσάς. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο φυτό. Όπως και άλλα παχύφυτα, μπορεί να χρειάζονται λίγη συντήρηση. Αλλά εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο πολλαπλασιασμού της Crassula ovata:

Γιατί να φυτέψετε την Grasula Ovada;

1. Ποιότητα καθαρού αέρα

Η καλλιέργεια νεφρίτη σε εσωτερικούς χώρους θα βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα. Ο αέρας των εσωτερικών χώρων είναι τόσο μολυσμένος όσο με εξωτερικό αέρα Ο σωστός αερισμός είναι συχνά ο καλύτερος για καθαρό εσωτερικό αέρα. Συνήθως όμως αυτό δεν συμβαίνει.

Εάν υποφέρετε από κόπωση, εξάντληση ή αϋπνία λόγω πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) από χρώματα, εντομοαπωθητικά και συντηρητικά ξύλου, η καλλιέργεια Crassula ovata σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων.

2. Απορρόφηση CO2 τη νύχτα

Το φυτό νεφρίτη πραγματοποιεί το μεταβολισμό του Crassulacean acid (CAM). Τα δέντρα απορροφούν CO2 τη νύχτα και συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων CO2 στο σπίτι.

3. Αυξήστε τα επίπεδα υγρασίας

Ο ξηρός αέρας επηρεάζει την υγεία και την ομορφιά σας. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. Αυτό όμως σημαίνει αυξημένο κόστος. βοήθεια φυτού νεφρίτη αύξηση της εσωτερικής υγρασίας Διαδικασία κατά τη λειτουργία CAM

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ριζώσετε το Crassula ovata πριν από τη φύτευση.

Τέλος, γνωρίζετε τα οφέλη της καλλιέργειας Crassula ovata σε εσωτερικούς χώρους, καθώς θα ομορφύνει το σπίτι σας και θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια υγιή και ευημερούσα ζωή. Πώς όμως δημοσιεύετε;

Πώς να πολλαπλασιάσετε την Grasula Ovada

προπαγάνδα Τα περισσότερα Crassula ovata προέρχονται από μοσχεύματα φύλλων ή μίσχων.Αν και τα μοσχεύματα φύλλων είναι πολύ απλά. Χρειάζεται όμως πολύς χρόνος για να μετατραπεί σε φυτό νεφρίτη.

υλικό για αναπαραγωγή

 • Ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι
 • Υγρό ή σκόνη ορμόνης ριζοβολίας
 • κατάλληλο έδαφος (Αργιλώδες έδαφος ή μίγμα εδάφους γλάστρας)
 • Γλάστρα ή δοχείο με οπές αποστράγγισης
 • ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 • Τοποθετήστε τα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας ή στεγνή επιφάνεια.

Πολλαπλασιασμός Grasula ovata από μοσχεύματα

 1. Κόψτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ένα άκρο χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο μαχαίρι. Οι κόμβοι είναι τα μέρη του στελέχους που σχηματίζουν νέα φύλλα και μίσχους. Κάντε μια τομή μήκους τεσσάρων έως πέντε ιντσών.
 2. Κόψτε τα φύλλα στη βάση των μοσχευμάτων σας. Το κάτω μέρος του μοσχεύματος χρησιμοποιείται ως άγκυρα κατά τη φύτευση.
 1. Στεγνώστε τα μέρη σε χαρτοπετσέτα ή στεγνή επιφάνεια. αφήστε το κομμάτι να στεγνώσει δύο έως τέσσερις ημέρεςή μέχρι να γίνουν αιχμηρά τα φύλλα και οι μίσχοι
 2. χρησιμοποιήστε ορμόνες ριζοβολίας υγρό ή σκόνη στο κάτω δάχτυλο της κοπής για ορμόνη ριζοβολίας σε σκόνη Τα στελέχη πρέπει πρώτα να υγρανθούν ώστε να κολλήσει η σκόνη.
Το δέντρο νεφρίτη φυτεύτηκε σε μια νέα γλάστρα.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ριζώσετε το Crassula ovata πριν από τη φύτευση.

Τα μοσχεύματα του μίσχου σας είναι τώρα έτοιμα για φύτευση. Ωστόσο, υπάρχουν δύο τρόποι για να ριζώσετε το Crassula ovata πριν από τη φύτευση. Δείτε πώς να ριζώσετε το Crassula ovata:

Ρίζες Grasula ovata στο έδαφος

Μπορείτε να φυτέψετε το κλαδί νεφρίτη σας απευθείας στο έδαφος. Τα παχύφυτα είναι πολύ πυκνά. Άρα αυτή η μέθοδος λειτουργεί πάντα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την ανάπτυξη των μοσχευμάτων μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται νέα φύλλα.

 • Βρείτε ένα δοχείο ή μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα τυπικό πλαστικό φυτώριο.
 • Γεμίστε τη γλάστρα με καλά στραγγισμένο χώμα ή ένα χυμώδες μείγμα. Η Crassula ovata δεν είναι επιλεκτική για το έδαφος. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος χώματος για γλάστρες που έχει καλή αποστράγγιση και περλίτη.
 • Ποτίστε αρκετά για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Μην κρατάτε το χώμα πολύ υγρό.
 • Χρησιμοποιήστε ένα ραβδί ή το δάχτυλό σας για να σκάψετε μια μικρή τρύπα στο χώμα.Το στέλεχος πρέπει να κοπεί αρκετά βαθιά ώστε να στέκεται όρθιο.
 • Μετακινήστε τη γλάστρα στη σκιά. Αφήστε τα μοσχεύματα σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία και ποτίστε κάθε λίγες μέρες όταν το έδαφος είναι στεγνό.

Επαγγελματική συμβουλή: Όταν τα κλαδιά αρχίζουν να κρέμονται. Είναι καιρός να ριζώσουν τα περισσότερα κλαδιά. δεν χρειάζεται να ανησυχείς Βγάζουν νέα φύλλα και δείχνουν υγιή και φρέσκα.

Ένας άντρας κόβει τον κορμό ενός δέντρου Grasula ovata.
Όταν τα κλαδιά αρχίζουν να κρέμονται Είναι καιρός να ριζώσουν τα περισσότερα κλαδιά.

Ριζοβολία Grasula ovata στο νερό

Ο πολλαπλασιασμός της Crassula ovata με ριζοβολία στο νερό είναι αγαπημένος πολλών γιατί είναι συχνά ευκολότερος και ταχύτερος. κυρίως Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ρίζες να μεγαλώνουν σε πραγματικό χρόνο!

Μουλιάστε τις ρίζες σε νερό, επεξεργαστείτε αμέσως τα σάπια μέρη και τοποθετήστε τα σε ένα βάζο ή βάζο με νερό.Μετακινήστε το κομμένο γυαλί ή το βάζο σε ένα ηλιόλουστο, καλά αεριζόμενο μέρος.

Το μόνο που κάνεις είναι να αλλάξεις νερό. μία ή δύο εβδομάδεςΜόλις φροντίσετε τη ρίζα Μεταφέρετε το φυτό νεφρίτη σας σε ένα νέο σπίτι για να το φυτέψετε. Να θυμάστε ότι όταν τα φυτά έχουν ρίζες Θα αρχίσουν να σαπίζουν. Μην το αφήνετε λοιπόν πολύ στο νερό.

Πολλαπλασιασμός από φύλλα Grasula ovata.

Για να πολλαπλασιάσετε το Crassula ovata από τα φύλλα, αφαιρέστε όλα τα φύλλα από το στέλεχος. Βρείτε και αφαιρέστε υγιή φύλλα. Τα φύλλα είναι επίσης πολύ εύκολο να αναπτυχθούν..

Μόλις μαζέψετε τα φύλλα αφήστε το να τσιτσιρίσει Τουλάχιστον δύο ημέρες ή μέχρι να στεγνώσει η περιοχή του όγκου.

Προετοιμάστε το μείγμα φύτευσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό χώμα. Η χοντρή άμμος ή ο περλίτης 50% αυξάνει την απορρόφηση νερού στο έδαφος..Το πορώδες έδαφος συγκρατεί το νερό και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας αλλά όχι μουσκεμένο. Το υγρό έδαφος μολύνει τις ρίζες Crassula με βακτήρια, έτσι οι ρίζες σαπίζουν.

Κοντινό πλάνο της Crassula ovata
Το φυτό νεφρίτη στο σπίτι σας καθαρίζει τον αέρα.

Όταν τα κλαδιά στεγνώσουν, επιταχύνετε την ριζοβολία χρησιμοποιώντας ορμόνες ριζοβολίας.

Φύλλα ρίζας Crassula ovata σε νερό

Η φύτευση μοσχευμάτων στο νερό μπορεί να φαίνεται αδύνατη, αλλά μπορείτε. οδοντογλυφίδα ή δίχτυ Κρεμάστε τα φύλλα σε νερό ή σε ένα γυάλινο βάζο. Βεβαιωθείτε ότι μόνο τα σάπια μέρη έρχονται σε επαφή με το νερό.

Αλλάζετε ξανά το νερό εβδομαδιαίως για να αποφύγετε τη σήψη των φύλλων. Όταν παρατηρήσετε rooting Μπορείτε να μετακινήσετε το baby jade σε μια νέα γλάστρα για να μεγαλώσει.

Επαγγελματική συμβουλή: Τα μοσχεύματα φύλλων μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να αναπτυχθούν σε φυτά νεφρίτη. Χρειάζεται χρόνος για την κατασκευή ενός κορμού.

Η Grasula ovata ριζώνει φυλλώδη κλαδιά στο έδαφος.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ριζώσετε το Crassula ovata είναι μέσω του εδάφους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το φορέσετε. καλά στραγγισμένο έδαφος Και φρόντισε το σάπιο μέρος να αγγίζει το χώμα.Αυτό είναι! Είναι κάποια έκπληξη;

Το φύλλωμα είναι μια εξαιρετική πηγή ζωντανών φυτών νεφρίτη. Το καλύτερο μέρος για τα φύλλα είναι ότι μπορείτε να βάλετε πολλά από αυτά στο ίδιο δοχείο για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Το δέντρο που θα προκύψει θα είναι στην αρχή μικρό. και όταν μεγαλώσεις Μεταφυτεύεται σε ατομικά δοχεία.

Grasula ovata στο χέρι
Ο ευκολότερος τρόπος για να ριζώσετε το Crassula ovata είναι μέσω του εδάφους.

Αφού μεταφυτέψετε όλα τα φύλλα στη νέα γλάστρα. Μετακινήστε το σε μέρος με έμμεσο φως. και ψεκάζετε κάθε λίγες μέρες για να υγράνετε απαλά το χώμα.

μετά την ριζοβολία Μπορείτε να μεταβείτε σε ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος με χυμώδη. και μπορεί να δει καθαρά το βλαστάρι

Συμβουλές και κόλπα καλλιέργειας Crassula ovata

 • Το Crassula ovata είναι ένα παχύφυτο. Επομένως, διατηρεί περισσότερη υγρασία στους μίσχους και τα φύλλα. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τα φυτά του νεφρίτη πολύ ευαίσθητα στο νερό. Ακριβώς όπως το πολύ λίγο νερό είναι κακό.
 • Η ξηρή περίοδος βοηθά στην ανάπτυξη των ριζών των φυτών. Οι ρίζες εκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις και συγκρατούν το φυτό στο έδαφος αναζητώντας υγρασία. Αυτό εμποδίζει επίσης το φυτό να πέσει ή να «βαρύνει» Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το χώμα θα στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών.
 • Πολλοί άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πότε τα φυτά νεφρίτη τους χρειάζονται νερό κοιτάζοντας τα φύλλα μετά από λίγο. Αν τα φύλλα δεν είναι παχουλά και χαρούμενα ως συνήθως Είναι ώρα ποτίσματος.
 • Ο νεφρίτης χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναπτυχθεί. Κάντε υπομονή λοιπόν και αφήστε το να μεγαλώσει.
 • Τα πήλινα είναι η καλύτερη επιλογή. Ο πηλός είναι κάτι περισσότερο από πλαστικό. Αυτό βοηθά στην εξάτμιση της υγρασίας και αποτρέπει την ξήρανση και την υγρασία του εδάφους.
 • Αυτό το δέντρο ευδοκιμεί σε παράθυρα με νότιο προσανατολισμό που έχουν άφθονο φυσικό φως και τουλάχιστον τέσσερις ώρες απευθείας ηλιακού φωτός. Μην εισάγετε το μωρό σας νεφρίτη στο άμεσο ηλιακό φως. Ξεκινήστε σταδιακά Μετακινηθείτε σε ένα φωτεινό σημείο πριν το εκθέσετε στο άμεσο ηλιακό φως. αφήστε το σταδιακά να λυθεί

τελικές σκέψεις

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το Grasula ovata από μοσχεύματα φύλλων ή μίσχων. Τα φύλλα χρειάζονται χρόνο καθώς πρέπει να αναπτυχθούν για να σχηματίσουν δυνατούς μίσχους για νέα κλαδιά. Τα κλαδιά αρχίζουν να αναπτύσσονται από το κύριο κόψιμο, σε αντίθεση με το κόψιμο του στελέχους.

Ελπίζουμε να βρείτε μερικές συμβουλές διάδοσης. χρήσιμη κορυφή Και τώρα μπορείτε να φυτέψετε Crassula ovata και να τα παρακολουθήσετε να μεγαλώνουν για να γεμίσουν τον κήπο σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *