Πώς να πολλαπλασιάσετε το ανόητο φυτό ζαχαροκάλαμου; 3 Μέθοδοι Πολλαπλασιασμού

Πώς να πολλαπλασιάσετε το ανόητο φυτό ζαχαροκάλαμου;  3 Μέθοδοι Πολλαπλασιασμού

Πώς να πολλαπλασιάσετε το ανόητο φυτό ζαχαροκάλαμου;  3 Μέθοδοι Πολλαπλασιασμού

Τα χαζά φυτά είναι γνωστά για τα πολύχρωμα φύλλα τους. Εάν έχετε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία Μπορεί να έχετε περισσότερα κίνητρα για να πολλαπλασιάσετε το ανόητο φυτό σας από ζαχαροκάλαμο.

Όσο περισσότερο νοιάζεσαι για την Dieffenbachia πόσο εύκολο είναι Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω τρεις μεθόδους διάδοσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

μέθοδος διάδοσης Dieffenbachia

Οι τρεις τρόποι πολλαπλασιασμού του βουβού ζαχαροκάλαμου που θα καλύψω σε αυτό το άρθρο είναι:

  • Τα μοσχεύματα στελέχους θα ριζώσουν.
  • στρώμα αέρα
  • αντικαταστήστε τον απορροφητή

μοσχεύματα

Τα μοσχεύματα μπορούν να φυτευτούν με δύο τρόπους – ριζοβολία σε υλικό φύτευσης ή ριζοβολία στο νερό.

Μπορείτε να μαζέψετε τα μοσχεύματα από τους επάνω βλαστούς ή από τη μεγάλη άκρη (κορυφαίοι βλαστοί) Να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε το φυτό και να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπο και τα μάτια σας. Ο χυμός του φυτού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τους βλεννογόνους.

κατά τη συγκομιδή χρησιμοποιήστε καθαρό ψαλίδι (Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα) και κόψτε τουλάχιστον ένα τμήμα 3 έως 4 ιντσών. Είχα γρήγορα αποτελέσματα ριζώνοντας την άκρη του στελέχους. Αλλά μπορείτε να κόψετε οποιοδήποτε μέρος από την κορυφή του φυτού.

ρίζες σε γλάστρες

Ένα καλό μέσο φύτευσης για την ριζοβολία των μοσχευμάτων μίσχου Diffenbachia είναι η μισή άμμος και η μισή τύρφη να αναμειχθούν καλά. Βρέξτε το έδαφος πριν κόψετε τους μίσχους.

Τοποθετήστε το κομμένο άκρο του στελέχους στην ορμόνη ριζοβολίας. Στη συνέχεια φυτεύονται σε γλάστρες και τοποθετούνται σε ζεστό μέρος. Η κάλυψη της γλάστρας με πλαστική μεμβράνη θα κρατήσει τη γλάστρα ζεστή και το χώμα υγρό.

Ποτίζουμε όποτε στεγνώνει το χώμα. Για να αναπτυχθούν οι ρίζες πρέπει το έδαφος να είναι υγρό.Για περίπου 4-8 εβδομάδες το φυτό θα ριζώσει.

ρίζες στο νερό

Να ριζώσει το βουβό καλάμι στο νερό Θα χρειαστείτε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο κλαδί, μήκους περίπου 4 έως 6 ιντσών.

Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ένα μπουκάλι νερό και αλλάζετε το νερό καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα. Τοποθετήστε σε ζεστό και φωτεινό μέρος. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως Μόλις δείτε τις ρίζες να σχηματίζονται Τώρα ήρθε η ώρα να μεταμοσχευθούν τα στελέχη στις δικές τους γλάστρες.

στρώμα αέρα

Αυτό λειτουργεί αν έχετε εργοστάσιο. Μεγάλη dieffenbachia, αν το βουβό σας μπαστούνι έχει μεγαλώσει τα πόδια. Αυτή είναι μια καλή μέθοδος.

Επιλέξτε ένα από αυτά τα στελέχη με δυνατά μπουμπούκια φύλλων και απλώστε το στέλεχος μέχρι 2 ίντσες Προσθέστε βρύα ή οδοντογλυφίδες για να κρατήσετε τις αυλακώσεις ανοιχτές.

Εφαρμόστε ορμόνη ριζοβολίας στην τομή και καλύψτε την περιοχή με υγρό βρύα σφάγνου. τυλίξτε γύρω από διαφανές πλαστικό και μετά δέστε το με κολλητική ταινία.

όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι ρίζες (Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Γι’ αυτό, παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί) Κόψτε τα στελέχη κάτω από τις ρίζες με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα πλαστικού και γλάστρας σε ένα δοχείο με καλό χώμα.

αντικατάσταση αμορτισέρ

Dieffenbachia Παράγει βλαστούς που μπορείτε να αφαιρέσετε από τη βάση και να τους ξαναφυτεύσετε σε άλλο δοχείο.

πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζονται με τη διαχείριση του εργοστασίου Η Dieffenbachia σας Φορέστε μακρυμάνικο πουκάμισο και προστατευτικά γάντια.

Μόλις φορέσετε τα προστατευτικά σας ρούχα Αφαιρέστε το μπερδεμένο ζαχαροκάλαμο και αφαιρέστε το σταδιακά. Χαλαρώστε το χώμα για να ελέγξετε τη ρίζα.

Καθώς διαιρείτε, ελέγξτε ότι κάθε τμήμα έχει περίπου 3-5 μίσχους/κοτσάνια.

Απορρίψτε τις άρρωστες ρίζες και τα υπολείμματα φυτών και ξαναφυτέψτε τα μοσχεύματα με φρέσκο, καλά στραγγιζόμενο μείγμα γλάστρας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους διάδοσης που περιέγραψα παραπάνω. Σημειώστε ότι τα άλαλα καλάμια χρειάζονται λίγο χρόνο για να σχηματίσουν μπουμπούκια. Οπότε ο χωρισμός δεν είναι κάτι που κάνεις σε τακτική βάση.

Η καλύτερη εποχή για να πολλαπλασιάσετε το χαζό σας καλάμι είναι την άνοιξη. πριν ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθούν νέα φυτά;

Το βουβό μπαστούνι (Dieffenbachia)

Το βουβό μπαστούνι (Dieffenbachia)

Εξαρτάται από τη μέθοδο διάδοσης και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επιλέγετε. Dieffenbachia Το δικό σας θα πάρει από δύο εβδομάδες έως δύο μήνες για να αναπτύξει ρίζες και να αρχίσει να μεγαλώνει.

Εάν οι συνθήκες είναι βέλτιστες Ειδικά όταν πρόκειται για θερμοκρασία και φως. Το χαζό ζαχαροκάλαμο σας θα πάρει λιγότερο χρόνο για να ριζώσει.

Να κάνω γονιμοποίηση ή όχι;

Dieffenbachia Μπορεί να επωφεληθεί από τη σίτιση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, τροφοδοτώντας κάθε 4-6 εβδομάδες με ένα ισορροπημένο υδατοδιαλυτό λίπασμα. Αραιώστε το λίπασμα στη μισή δύναμη για να αποφύγετε εγκαύματα. Σταματήστε τη λίπανση το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Πώς να κάνετε τα φυτά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα;

Τα ανόητα καλάμια μπορούν να φτάσουν τα 10 πόδια ψηλά όταν φυτεύονται σε εξωτερικούς χώρους. Το εσωτερικό είναι αρκετά μικρό. Αν θέλεις νωρίς Dieffenbachia Μεγαλώνεις πιο γρήγορα και ψηλότερα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως:

Βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες φωτισμού είναι βέλτιστες.

Γενικά ο Διεφενμπαχίας του αρέσει το έντονο φως Τα φρέσκα φύλλα δεν πρέπει να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως. ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι

Υπάρχουν χαζά φυτά όπως το «Camille» που αναπτύσσονται κανονικά ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Φροντίστε να ποτίζετε σωστά.

Πριν ποτίσετε αυτό το φυτό Βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι στεγνό. αν είναι έτσι να ποτίζει βαθιά Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα είναι στραγγισμένη και το περιττό νερό έχει πεταχτεί στο πιατάκι.

καθώς και άλλα φυτά Διεφενμπαχίας Επιρρεπής σε σήψη των ριζών από υπερβολικό πότισμα. Ελέγχετε λοιπόν πάντα για να δείτε αν το Dumbo σας χρειάζεται πραγματικά πότισμα.

Αποφύγετε τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για άλαλα φυτά ζαχαροκάλαμου είναι 60-80 F. Κάτω από 60 F, το φυτό θα έχει κακή απόδοση. τα φύλλα μπορεί να πέσουν Το ίδιο ισχύει για τους ψυχρούς ανέμους και τις κυμαινόμενες θερμοκρασίες.

χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας χώμα

Το χώμα για γλάστρες δεν είναι καλή επιλογή για χαζά φυτά ζαχαροκάλαμου. Αυτό το φυτό απαιτεί καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο έδαφος που δεν είναι επιρρεπές σε συμπύκνωση.

Χρησιμοποιώντας χοντρή άμμο, περλίτη, τύρφη ή χούμο με ένα ευέλικτο χώμα γλάστρας δημιουργεί ένα ελαφρύ μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα και αερίζει τις ρίζες.

κάλυμμα

Ο πολλαπλασιασμός του ζαχαροκάλαμου χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο να γίνει. Dieffenbachia Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχετε ένα ειδικό ραβδί σίγασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *