Πώς να πολλαπλασιάσετε το φυτό Pothos;

Πώς να πολλαπλασιάσετε το φυτό Pothos;

Πώς να πολλαπλασιάσετε το φυτό Pothos;

Αυτό το δημοφιλές και απλό φυτό potos δεν είναι πρόβλημα στη φροντίδα. και θα αναπτυχθεί κανονικά παρά το φορτωμένο πρόγραμμα ποτίσματος και τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Εάν έχετε μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από pothos, όπως το μαρμάρινο pothos, ή άλλα χρώματα, όπως το μαργαριτάρι ή το pothos από νεφρίτη Μπορεί να θέλετε να διαδώσετε.

Παρακάτω, θα συζητήσω δύο διαφορετικούς τρόπους πολλαπλασιασμού των φυτών Potos από μοσχεύματα βλαστών. και δώστε συμβουλές για το πώς να κάνετε τα φυτά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

ρίζες στο νερό

Αναπαραγωγή Φυτών Πόθος

Αναπαραγωγή Φυτών Πόθος

Να ριζοβολήσει φυτά pothos στο νερό Θα χρειαστείτε ένα κόψιμο μίσχου 4 έως 6 ιντσών. Επιλέξτε ένα μοσχεύμα στελέχους που έχει τουλάχιστον τέσσερα φύλλα. και αφαιρέστε το φύλλο που βρίσκεται πιο κοντά στο κομμένο άκρο

Η ριζοβολία του νερού περιλαμβάνει την τοποθέτηση των στελεχών στο νερό. αλλάζετε συχνά το νερό και αναμονή για ριζοβολία Το νερό πρέπει να αλλάζει κάθε 3-7 ημέρες.

σε σύγκριση με τη ριζοβολία σε φυτικό υλικό Αυτή η επιλογή καθιστά εύκολο να δείτε τις αναπτυσσόμενες ρίζες μέσα από το γυαλί.

Αποφύγετε να κόβετε μίσχους σε άμεσο φως. Αλλά συνιστάται φωτεινός, έμμεσος φωτισμός.

αφού αρχίσουν να εμφανίζονται οι ρίζες Οι μίσχοι μπορούν να μεταμοσχευθούν σε χώμα γλάστρας μέσα σε ένα μήνα μετά την κοπή. Σε αυτό το στάδιο, τα φυτά έχουν υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά, επομένως η καλλιέργεια τους σε γλάστρες είναι απαραίτητη.

ρίζες σε γλάστρες

Μια άλλη μέθοδος πολλαπλασιασμού των φυτών pothos είναι να φυτέψετε μοσχεύματα βλαστών απευθείας στο έδαφος της γλάστρας. Πριν από τη φύτευση, βυθίστε τα άκρα των μοσχευμάτων σε ορμόνη ενίσχυσης της ρίζας για να επιταχύνετε τη διαδικασία ριζοβολίας.

Κατά τη φύτευση, βεβαιωθείτε ότι τα δύο πρώτα άκρα της ρίζας στο άκρο κοπής είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Χρησιμοποιήστε ένα μέσο για γλάστρα που είναι μισός περλίτης και μισός τύρφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί περλίτης στη θέση της άμμου.

Κρατήστε τις γλάστρες μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και κρατήστε το χώμα υγρό αλλά όχι υγρό.Οι ρίζες θα αρχίσουν να σχηματίζονται σε περίπου ένα μήνα.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο διάχυσης που χρησιμοποιείτε. Οι ρίζες σχηματίζονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Άρα η μία μέθοδος δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από την άλλη.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ριζώνουν τα μοσχεύματα στο νερό και να ριζώνουν το νέο φυτό απευθείας στο υλικό φύτευσης χωρίς να χρειάζεται να μεταφυτεύσουν αμέσως.

Η συμβουλή μου? Δοκιμάστε και τις δύο μεθόδους — μαζί ή όχι — για να δείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθούν νέα φυτά;

Εάν τα μοσχεύματα φυτών potos χρειάζονται ένα μήνα για να σχηματίσουν ρίζες Το φυτό θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να αναπτυχθεί και να είναι έτοιμο για μεταφύτευση από τη γλάστρα του.

Αυτά τα φυτά τείνουν να αναπτύσσονται γρήγορα και, αν μείνουν μόνα τους, Μπορούν να απλωθούν 6-10 πόδια, αν θέλετε μικρότερους πόθους. Θα χρειαστεί να το κόψετε. Το τακτικό κλάδεμα θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί και να διακλαδιστεί.

Να κάνω γονιμοποίηση ή όχι;

Το Pothos αναπτύσσεται καλά χωρίς λίπασμα. Ειδικά αν φυτευτεί σε θρεπτική γλάστρα. για πλούσια και έντονη ανάπτυξη Θα πρέπει να λιπάνετε τις γλάστρες σας κάθε 2-3 μήνες με ένα υδατοδιαλυτό, ισορροπημένο λίπασμα γλάστρας.

Πώς να κάνετε τα φυτά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα;

Είτε θέλετε τα φυτά potos σας να αναπτυχθούν γρήγορα είτε τα φυτά potos σας εγκατεστημένα αλλά ακόμα μικρά. Οι παρακάτω συμβουλές θα επιταχύνουν την ανάπτυξη του Ποτού.

– Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι καλά φωτισμένα.

Τα φυτά Pothos αναπτύσσονται και ευδοκιμούν ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τι γίνεται όμως αν τα φυτά-στόχους σας θέλουν να αναπτυχθούν γρήγορα; Θα χρειαστείτε έντονο έμμεσο φωτισμό.

– Επιλέξτε τα σωστά μέσα φύτευσης.

Επιλέξτε ένα μείγμα γλάστρας που είναι εξαιρετικά θρεπτικό για να δώσει στο φυτό Potos σας το καλύτερο ξεκίνημα στη νέα του γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι είναι ένα μέσο που στραγγίζει καλά και ότι ο πάτος της γλάστρας έχει τρύπες αποστράγγισης.

– Μην υπερβαίνετε το νερό.

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών potos εάν θέλετε να ενθαρρύνετε την ταχεία ανάπτυξη. Μπορείτε να ριζώσετε σήψη και να καταστρέψετε το λάκκο σας.

Δεδομένου ότι ο Πόθος προτιμά το χώμα να στεγνώνει ανάμεσα σε δύο ποτίσματα, περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν οι κορυφαίες 2 ίντσες του εδάφους πριν το πότισμα.

Το πολύ λίγο νερό δεν είναι επίσης καλό. Τα φύλλα θα κατσαρώσουν ή θα μαραθούν εάν το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα είναι να κρατήσετε το Potos σας καλά ποτισμένο μέχρι να δείτε το νερό να μαζεύεται στο πιατάκι.

Όταν φύγει το νερό, αδειάστε το πιατάκι και μην ποτίζετε μέχρι να στεγνώσει το φυτικό χώμα.

– Διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 70-90 °F.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υψηλή υγρασία είναι οι συνθήκες στις οποίες ευδοκιμούν τα φυτά pothos. Διατηρήστε τις θερμοκρασίες μεταξύ 70-90 °F. Εάν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 55 °F, το φυτό θα σταματήσει να αναπτύσσεται και μπορεί να παρατηρήσετε σημάδια βλάβης των ιστών.

– Αποφύγετε τις επιθέσεις εντόμων

Εκτός από την παρατήρηση των γενικών καλλιεργητικών αναγκών του Δέντρου Ποτού, Θα πρέπει ακόμα να προσέχετε να μην σας ενοχλούν τα έντομα.

Τα έντομα βλάπτουν τα φύλλα και εμποδίζουν την ανάπτυξη. Αν και ο Ποτός δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε προσβολή από παράσιτα. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστούν λέπια, αλευροφόρα, ακάρεα και θρίπες.

όταν ναι Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα και νερό για να τρίψετε τα φύλλα ή να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο σαπούνι.

Μπορείτε να σκουπίσετε μεμονωμένα φύλλα ή να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε ολόκληρο το φυτό με εντομοκτόνο σαπούνι. Αυτό γίνεται συνήθως εάν η μόλυνση είναι ευρέως διαδεδομένη.

κάλυμμα

Ο Πόθος μεγαλώνει γρήγορα. Αλλά πρέπει επίσης να κάνετε το μέρος σας για να διασφαλίσετε ότι τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του φυτού potos σας.

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών σε γλάστρες δεν είναι επίσης δύσκολος – επιλέξτε τους κατάλληλους μίσχους για μοσχεύματα και ριζώστε τους σε νερό ή καλά στραγγισμένο φυτευτικό υλικό.

Όταν ξεκινά ο Πόθος Κρατήστε μια καλή ρουτίνα ποτίσματος. Και προσέχετε το φως και τη θερμοκρασία στο σπίτι σας.

Τέλος, γονιμοποιήστε τα φυτά σας κάθε λίγους μήνες για να κρατήσετε μακριά τα ενοχλητικά έντομα και να αναπτύξετε υγιές, πλούσιο φύλλωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *