Πώς να ποτίσετε ένα Sedum (Stonecrop) ώστε να μην πεθάνει

Stonecrop ในหม้อ

Πώς να ποτίσετε ένα Sedum (Stonecrop) ώστε να μην πεθάνει

Γνωστά ως stonecrops, αυτά τα παχύφυτα διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Είναι ιδανικά για να προσθέσουν ενδιαφέρον στον κήπο σας με χρώματα, υφές και μοτίβα φυλλώματος σε αντίθεση. Η κηπουρική σε δοχεία δεν απαιτεί πολύ νερό ή συντήρηση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις σωστές πρακτικές ποτίσματος κατά την καλλιέργεια αυτού του φυτού.

Ποιος είναι ο χρυσός κανόνας για την λάσπη άρδευση; Τα σούβλα αρέσουν τα ζεστά και τα ξηρά. Αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ξηρό καιρό το καλοκαίρι. Τα φυτά σε δοχεία χρειάζονται περισσότερο νερό από αυτά που καλλιεργούνται στο έδαφος. Προσέξτε να μην μπείτε κάτω ή κάτω από το νερό γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο. Ποτίστε το βράδυ και αποφύγετε να ποτίζετε τα φύλλα αν είναι δυνατόν. Το πιο σημαντικό είναι να ποτίζετε όταν το φυτό μεγαλώνει. (από άνοιξη έως φθινόπωρο)

Τα Sedums είναι ενδιαφέροντα φυτά για να αναπτυχθούν. Αλλά είναι ασυγχώρητοι αν χαλάσεις το πρόγραμμα ποτίσματος τους. Αυτό το άρθρο θα καλύψει το άφθονο πότισμα και τους 7 χρυσούς κανόνες για τη σωστή φροντίδα των παχύφυτων. Ας ξεκινήσουμε.

1. Μην ποτίζετε πολύ.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να ποτίζουν υπερβολικά τα φυτά τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το χειμώνα, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν το νερό πάνω από τα φύλλα και τα στελέχη. μπορεί να προκαλέσει σήψη ή ασθένεια για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα του εδάφους Είναι καλύτερα να μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το πότισμα. Αλλά δεν πρέπει να ποτίζονται πολύ συχνά. Ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε αν το φλέγμα χρειάζεται νερό είναι να χώσετε το δάχτυλό σας στο χώμα. Αν νιώθετε ότι στεγνώνει, είναι ώρα για πότισμα.

2. Μην πηγαίνετε κάτω από το νερό.

Αυτό είναι ένα άλλο κοινό λάθος κατά το πότισμα των φυτών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πτώση των φύλλων και το φυτό να γίνει ανθυγιεινό. για να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε σωστά Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το φυτόχωμα πριν το πότισμα. Μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα φυτό χρειάζεται νερό κοιτάζοντας το χρώμα των φύλλων του. Αν αρχίσουν να ωχριούν, ήρθε η ώρα του ποτίσματος.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα φυτό χρειάζεται νερό κοιτάζοντας το χρώμα των φύλλων του.

για να αποφύγετε τα στάσιμα νερά Πρέπει να ποτίζεται το βράδυ όταν η εξάτμιση είναι χαμηλή. με αυτόν τον τρόπο το πρωί Η περίσσεια του νερού θα εξατμιστεί. Και το Sedum σας θα είναι ξανά έτοιμο για τον ήλιο!

3. Πότισμα το βράδυ

Μια άλλη σημαντική συμβουλή για να διατηρήσετε την αίγλη είναι το πότισμα το βράδυ. Εκείνη την ώρα ο ήλιος έδυε και έκανε πιο κρύο. Αυτό θα μειώσει το μαρασμό τις ζεστές μέρες και θα μειώσει τον κίνδυνο σήψης των ριζών.

Το πότισμα το βράδυ μειώνει την πιθανότητα το νερό να χτυπήσει τα φύλλα και να δημιουργήσει ένα μέρος για να αναπτυχθούν μούχλα ή μύκητες.

4. Μην ρίχνετε απολύτως νερό στα φύλλα ή τους μίσχους.

Τα φυτά Sedum (Stonecrop) πρέπει να ποτίζονται μόνο από το έδαφος. Μην ρίχνετε νερό στα φύλλα ή τους μίσχους γιατί μπορεί να πεθάνει η σήψη. για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε ένα ακροφύσιο ψεκασμού για ελαφριά βροχή. Αυτό θα βοηθήσει τα φύλλα και τους μίσχους του sedum να διατηρήσουν την υγρασία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στάγδην άρδευση για να ποτίσετε τα φυτά σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ποτίζετε αργά. και αποτελεσματικό χωρίς πολύ ή πολύ λίγο πότισμα. Αυτό το καθιστά έναν εξαιρετικό τρόπο για να καλλιεργήσετε ένα τόσο υγιεινό παχύφυτο.

5. Αποφύγετε το πότισμα των φύλλων.

Ένα λάθος που μπορεί να γίνει κατά το πότισμα των φυτών είναι να βραχούν κατά λάθος τα φύλλα. που θα τους κάνει να σαπίσουν και να πεθάνουν επομένως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί Εάν το φυτό σας εκτίθεται σε νερό χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο ή μια μπατονέτα για να σκουπίσετε από κάθε φύλλο

Κατά την καλλιέργεια του sedum, πρέπει να του δίνεται η σωστή ποσότητα χώρου. Αυτά τα δέντρα αναπτύσσονται αργά και δεν απαιτούν πολύ χώρο. Έτσι τα φυτεύετε κοντά μεταξύ τους για πλήρες αποτέλεσμα.

6. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στο πότισμα.

Προσπαθήστε να ποτίζετε κάθε δύο εβδομάδες. Κατά τη φύτευση, αφήστε το έδαφος να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ κάθε ποτίσματος. Αυτό θα μειώσει τη σήψη των ριζών και θα διατηρήσει τα φυτά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια. Εάν είναι ζεστό, θα χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

φυτά που αναπτύσσονται στο έδαφος
Κατά τη φύτευση, αφήστε το έδαφος να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ κάθε ποτίσματος.

για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο για να ψεκάζετε λίγο λίγο νερό. κατά τους θερμότερους μήνες Το φλέγμα πρέπει να ποτίζεται κάθε 2-3 ημέρες για να διατηρείται το σώμα ενυδατωμένο και υγιές.

7. Πόσο νερό χρειάζεται μια πέτρινη καλλιέργεια;

Κατ ‘αρχήν Τα φυτά Sedum χρειάζονται νερό μόνο όταν το φυτικό έδαφος αισθάνεται ξηρό. Μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα φυτό χρειάζεται νερό κοιτάζοντας το χρώμα των φύλλων του. Αν αρχίσουν να ωχριούν, ήρθε η ώρα του ποτίσματος.

νεκρός ανεμόμυλος
Μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα φυτό χρειάζεται νερό κοιτάζοντας το χρώμα των φύλλων του.

Η ποσότητα του νερού που χρειάζεται εξαρτάται από τον καιρό. μέγεθος γλάστρας και την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνουν τα φυτά.Γενικά, προσπαθήστε να ποτίζετε κάθε δύο εβδομάδες περίπου.

8. Αποφύγετε το πότισμα σε άμεσο ηλιακό φως.

Μια άλλη σημαντική συμβουλή για τη φροντίδα του παχύφυτός σας είναι να αποφύγετε να το ποτίζετε στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και μαρασμό του φυτού. Προσπαθήστε λοιπόν να ποτίζετε το πρωί ή το βράδυ, όταν δεν βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως.

Εάν αποφασίσετε να ποτίσετε τα φυτά σας sedum Προσπαθήστε να μην αφήνετε λακκούβες στα φύλλα μετά το πότισμα. Επειδή αυτό μπορεί να προάγει τη μούχλα ή το ωίδιο.

9. Ποτίζετε συχνά όταν το φυτό μεγαλώνει. (από άνοιξη έως φθινόπωρο)

Το πότισμα των φυτών το χειμώνα συνήθως δεν είναι απαραίτητο καθώς είναι σε λήθαργο. Ωστόσο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, καθώς μεγαλώνουν, πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά – μία φορά την εβδομάδα.

Κοντινό πλάνο του stonecrop
την άνοιξη και το φθινόπωρο Μεγαλώνουν δυνατά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φυτά θα χρειαστούν περισσότερο νερό.Γενικά, αναζητήστε σημάδια ότι ο κλώνος σας χρειάζεται πότισμα, όπως ξερά φύλλα ή ρωγμές στο έδαφος.

Βήματα για το πότισμα του Sedum σας (Stonecrop)

Το πότισμα των φυτών είναι εύκολο όταν γνωρίζετε τα σωστά βήματα. Αυτό μειώνει την πιθανότητα υπερχείλισης ή στάσιμου νερού. και βοηθήστε να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή για πολλά χρόνια ακόμα.

Το πρώτο βήμα:

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα παραπάνω είναι στεγνό. Εάν το χώμα από πάνω αισθάνεται ξηρό Ήρθε η ώρα να ποτίσουμε τα φυτά.

Δεύτερο βήμα:

Εάν χρησιμοποιείτε σύστημα στάγδην άρδευσης Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα και αφήστε τον να τρέξει μέχρι να κορεστεί το χώμα.

Εάν ποτίζετε με ψεκαστήρα ή ποτιστήρι Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ σπρέι. να καλύψει το χώμα Προσέξτε να μην βραχούν τα φύλλα γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη και θάνατο.

Τρίτο βήμα:

Μόλις έχετε κορεσμένο χώμα Το αφήνουμε να στραγγίσει μέχρι να αρχίσει να βγαίνει από τον πάτο. Αυτό διασφαλίζει ότι τα φυτά σας είναι καλά ενυδατωμένα και βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού αλατιού από λιπάσματα ή άλλες χημικές ουσίες στο έδαφος, εάν έχετε σύστημα στάγδην άρδευσης. Επανασυνδέστε όταν τελειώσετε.

Τέταρτο βήμα:

Περιμένετε να στεγνώσει το χώμα πριν ποτίσετε ξανά. Σαν γενικός κανόνας Τα φυτά Sedum χρειάζονται νερό μόνο εάν η κορυφή του εδάφους είναι στεγνή στην αφή.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε δύο εβδομάδες ανάλογα με το κλίμα και το μέγεθος της γλάστρας.

Ο καλύτερος τύπος νερού για χρήση με το Sedum (Stonecrop)

Τα Sedum προτιμούν ελαφρώς όξινο νερό. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό ή βρόχινο νερό για να τα ταΐσετε. Το νερό της βρύσης συνήθως λειτουργεί αν το αφήσετε όλη τη νύχτα και αφήσετε μέρος του χλωρίου να εξατμιστεί. Το πότισμα των φυτών με νερό της βρύσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των φύλλων.

νερό.
Τα Sedum προτιμούν ελαφρώς όξινο νερό. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό ή βρόχινο νερό για να τα ταΐσετε.

Ωστόσο, εάν ζείτε σε περιοχή με πολύ σκληρό νερό. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται απεσταγμένο νερό ή νερό της βροχής για το πότισμα του φυτού sedum. Γιατί χρειάζονται επιπλέον ασβέστιο και μαγνήσιο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το είδος νερού Η βρύση θα λειτουργήσει αρκεί να την αφήσετε όλη τη νύχτα πριν το πότισμα.

τελευταία λέξη

Το πότισμα των φυτών Sedum (Stonecrop) θα κρατήσει το φυτό υγιές και όμορφο για πολλά χρόνια ακόμα. Την επόμενη φορά που θα σκέφτεστε να φυτέψετε ένα παχύφυτο στον κήπο ή τη γλάστρα σας, σκεφτείτε να φυτέψετε ένα παχύφυτο. Θυμηθείτε να ποτίζετε σωστά. Το σωστό πότισμα δεν διατηρεί μόνο τα φυτά σας υγιή. αλλά και προστατεύει από παράσιτα και ασθένειες. Όπως τα περισσότερα φυτά σάντουιτς, τα φυτά σάντουλα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και έχουν πολύ χαμηλή συντήρηση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα αγνοήσετε και να συνεχίσετε να μεγαλώνετε.

Η στάγδην άρδευση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ποτίζετε παχύφυτα, όπως τα σούβλα, καθώς παρέχει αργό, σταθερό νερό απευθείας στις ρίζες. Αυτό μειώνει την πιθανότητα υπερχείλισης ή στάσιμου νερού. και βοηθήστε να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή για πολλά χρόνια ακόμα. Εάν δεν έχετε σύστημα στάγδην άρδευσης Η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια απαλή ροή νερού χρησιμοποιώντας ένα ακροφύσιο ψεκασμού ή ποτιστήρι. Η άρδευση από πάνω μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του υπερβολικού αλατιού από τα λιπάσματα ή άλλες χημικές ουσίες στο έδαφος.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *