Πώς να προπαγανδίσετε το Lily της Ειρήνης;

Πώς να προπαγανδίσετε το Lily της Ειρήνης;

Πώς να προπαγανδίσετε το Lily της Ειρήνης;

Το Peace Lily είναι ένα τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου με σκούρα πράσινα φύλλα και όμορφα λευκά άνθη. Κάνουν τέλεια δώρα γιατί όχι μόνο αλλά είναι ικανοποιημένοι Αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να αναπτυχθεί.

Μπορείτε να κρατήσετε στατικά κρίνα στις αρχικές τους γλάστρες για μερικά χρόνια. Αλλά αργά ή γρήγορα Θα χρειαστεί να πολλαπλασιάσετε και να φυτέψετε νέα.

Η διαίρεση του φυτού είναι ο μόνος καλύτερος τρόπος για να πολλαπλασιαστούν τα κρίνα της ειρήνης. Και ευτυχώς, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος ή προσπάθεια.

Αναπαραγωγή ασβέστη με διαίρεση

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαιρέσετε και να διαδώσετε τα κρίνα της ειρήνης σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να διαιρείτε τα κρίνα της ειρήνης και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πρόσφατα διαιρεμένα φυτά σας.

το αντικείμενο που θέλετε

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διάδοσης Πρέπει να έχετε έτοιμα κάποια απαραίτητα υλικά. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με αυτά που θα χρειαστείτε:

 • κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι
 • δοχείο για αναφύτευση
 • καλής ποιότητας χώμα γλάστρας ειδικά χώμα τύρφης σε γλάστρα
 • Ποτίστε (αν το χώμα της γλάστρας δεν είναι ακόμα υγρό Θα χρειαστεί να ποτίσετε τα φυτά μετά τον πολλαπλασιασμό.)
 • Εφημερίδα ή πανί για να διατηρείται καθαρό
 • Υγιής κρίνος ειρήνης με στέμμα

βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Τώρα ας δούμε τα βήματα για τη διαίρεση και τη διάδοση των κρίνων της ειρήνης σας:

– Ελέγξτε το κρίνο της ειρήνης σας για ένα στέμμα.

πριν κάνεις οτιδήποτε Το πιο σημαντικό βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας είναι αρκετά μεγάλα για να ευδοκιμήσουν. Μπορείτε να το επαληθεύσετε αυτό αναζητώντας ένα στέμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χωρίσετε το μητρικό φυτό σε τμήματα.

Μπορείτε να χωρίσετε το δέντρο σε δύο μέρη. Τρία ή περισσότερα τμήματα ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου σας.

– Βγάλτε το φυτό σας από τη γλάστρα.

Όταν εξάγεται ένα υγιές φυτό με στέμμα Ήρθε η ώρα να βγάλουμε το μητρικό φυτό από τη γλάστρα. Γείρετε την κατσαρόλα στο πλάι και προσπαθήστε να το κάνετε αργά.

Σηκώστε ένα φύλλο και αρχίστε να το βγάζετε από την τρέχουσα γλάστρα. Αν παρατηρήσετε ότι το φυτό σας έχει κολλήσει μέσα Αγγίξτε τα πλαϊνά της κατσαρόλας και σπρώξτε την απαλά προς τα έξω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι ή άλλο εργαλείο για να αφαιρέσετε την κατσαρόλα. παρόμοια σταδιακά Τραβήξτε το ρίζωμα από το χώμα.

– Διαχωρίστε το φυτό σας

όταν μοιράζεις κρίνο της ειρήνης σου Διαλέξτε το στέμμα από το μητρικό φυτό με το χέρι ή κόψτε το ρίζωμα σε τμήματα. με ένα κοφτερό, αποστειρωμένο μαχαίρι ή ψαλίδι Σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείτε κανένα εργαλείο. Εξαρτάται όμως από την ηλικία του δέντρου.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν δύο ή περισσότερες ξεχωριστές κορώνες. Ελέγξτε επίσης εάν οι ρίζες τους είναι συνδεδεμένες. Το να έχετε κορώνες με υγιείς ρίζες είναι πιο σημαντικό από το να διαδώσετε επιτυχώς το κρίνο της ειρήνης σας.

– Ελέγξτε και προετοιμάστε

Αφού αποσυναρμολογήσετε μικρά εξαρτήματα εγκατέλειψε το μητρικό φυτό Πρέπει να τα προετοιμάσετε για να τα τοποθετήσετε σε νέες γλάστρες. όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Κάθε χωρισμένο τμήμα πρέπει να έχει ισχυρές ρίζες. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα ελέγχου με όλα όσα πρέπει να προσέξετε κατά την προετοιμασία των κρίνων για φύτευση:

 • Ελέγξτε τις ρίζες και τα φύλλα.
 • Αφαιρέστε όλα τα χαλαρά, άρρωστα ή κατεστραμμένα ριζώματα.
 • Αφαιρέστε όλες τις ρίζες και τα φύλλα με καφέ άκρες.
 • Αφήνει την περιοχή των δαμάσκηνων να δείχνει 100% υγιής.

– Η κατσαρόλα είναι έτοιμη.

κατά την προετοιμασία της κατσαρόλας Θυμηθείτε ότι χρειάζεστε ένα δοχείο για κάθε μέρος του ριζώματος. Προσπαθήστε να βρείτε μια γλάστρα που έχει το ίδιο μέγεθος με την αρχική γλάστρα του μητρικού φυτού. Για να είμαστε πιο ακριβείς, οι γλάστρες 4 ιντσών είναι το τέλειο μέγεθος για την επανατοποθέτηση των αποκολλημένων εξαρτημάτων.

Γεμίστε το δοχείο με ένα υψηλής ποιότητας μείγμα χώματος γλάστρας. Τα κρίνα της ειρήνης προτιμούν το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ειδικά χώμα τύρφης γλάστρας.

– Τοποθετήστε νέα φυτά σε γλάστρες.

Το επόμενο βήμα είναι να φυτέψετε μια μικρή μερίδα. Σε ένα νέο δοχείο γεμάτο με χώμα γλάστρας που είναι ήδη υγρό. Φυτέψτε κάθε μέρος του ριζώματος κάτω από την επιφάνεια του υλικού φύτευσης.

– Νερό για τα φυτά σας (προαιρετικό)

όπως βλέπεις Το πότισμα του φυτού μετά τον πολλαπλασιασμό είναι προαιρετικό ανάλογα με το πόσο υγρό είναι το μείγμα γλάστρας. Αν το χώμα είναι στεγνό, ποτίζουμε καλά. Εάν το έδαφος είναι ήδη υγρό, δεν χρειάζεται να το ποτίζετε.

– περιποίηση πλάτης

Το κρίνο της ειρήνης αγαπά το έντονο φως. Επομένως, τα πρόσφατα χωρισμένα φυτά θα πρέπει να τοποθετούνται σε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία. Εκτιμούν επίσης το καλό πότισμα. Φροντίστε λοιπόν το χώμα τους να είναι πάντα υγρό και να στραγγίζει καλά.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να ταΐζετε τα φυτά σας με λίπασμα καλής ποιότητας μία φορά το μήνα, ωστόσο, συνιστάται να περιμένετε 2 μήνες πριν γονιμοποιήσετε τα κρίνα σας μετά τον πολλαπλασιασμό.

Συμβουλές αναπαραγωγής για κρίνα ειρήνης

Εκτός από τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε μια πραγματικά επιτυχημένη καμπάνια:

 • Τα κρίνα της Ειρήνης ανθίζουν συνήθως την άνοιξη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους Μπορούν να δώσουν λουλούδια οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μην διαιρείτε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και προγραμματίζετε πάντα τον πολλαπλασιασμό πριν ή μετά την ανθοφορία.
 • όταν ποτίζεις κρίνους Φροντίστε να χρησιμοποιείτε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Αν θέλετε να χωρίσετε τα φυτά σας έξω. Προσπαθήστε να βρείτε μια συννεφιασμένη μέρα για αναπαραγωγή. Αυτό θα δώσει χρόνο στα πρόσφατα απομονωμένα κρίνα να απορροφήσουν την υγρασία από το έδαφος.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθούν νέα φυτά;

Τα κρίνα της ειρήνης δεν είναι πολύ ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά και είναι πολύ δραστήρια την άνοιξη και το καλοκαίρι. Οι σημερινές γλάστρες τους θα χρειαστούν περίπου 3-5 χρόνια για να ωριμάσουν. Μετά από αυτό, μπορείτε να το ξαναφυτέψετε και να προσαρμόσετε το μέγεθος του δοχείου του.

Πρέπει να γονιμοποιήσω τα κρίνα της Ειρήνης;

Τα κρίνα της ειρήνης κάνουν θαύματα αν τους χορηγηθούν κανονικό, υψηλής ποιότητας λίπασμα. Ταΐστε τα φυτά σας μία φορά το μήνα ή κάθε 6 εβδομάδες για να τα διατηρήσετε υγιή και να τα βοηθήσετε να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πώς να κάνετε το κρίνο της ειρήνης σας να μεγαλώσει πιο γρήγορα;

Εάν θέλετε να τονώσετε την ανάπτυξη των δέντρων Μπορείτε να λιπάνετε με ένα ισορροπημένο μείγμα γλάστρας.

Ως τροπικό φυτό Στα κρίνα της ειρήνης αρέσει επίσης η ζεστή ηλιοφάνεια και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Δώστε προσοχή λοιπόν σε αυτά τα μικρά πράγματα αν θέλετε τα φυτά σας να μεγαλώσουν γρήγορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *