Πώς να φροντίσετε την ορτανσία σε γλάστρα; Οδηγός για αρχάριους

Πώς να φροντίσετε την ορτανσία σε γλάστρα;  Οδηγός για αρχάριους

Πώς να φροντίσετε την ορτανσία σε γλάστρα;  Οδηγός για αρχάριους

Εάν έχετε συνηθίσει να μεγαλώνετε ορτανσίες ψηλές και θαμνώδεις Πιθανότατα δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς θα μεγάλωναν αυτοί οι θάμνοι σε μια γλάστρα. Αλλά αν ξέρετε πώς να το φροντίζετε σωστά, μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες.

Υπάρχουν δύο καλοί λόγοι για να καλλιεργήσετε ορτανσίες σε γλάστρες. Και ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι ότι είναι καλύτερα να καλλιεργείτε ορτανσίες σε γλάστρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. ειδικά αν είναι ποικιλία που δεν αντέχει στο κρύο στην περιοχή σας.

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε ορτανσίες σε γλάστρες, σκεφτείτε να φυτέψετε ορτανσίες. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μου για τη φροντίδα της ορτανσίας σε γλάστρα για να μάθετε πώς μπορείτε να τις φροντίσετε καλύτερα.

επιλέξτε μια κατσαρόλα

στο κέντρο του κήπου Οι ορτανσίες πωλούνται συνήθως σε μικρές γλάστρες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αυτά τα φυτά διαρκούν μόνο λίγες εβδομάδες αφού τα φέρετε στο σπίτι. Οι μικρές γλάστρες στεγνώνουν γρήγορα και οι ορτανσίες χρειάζονται υγρό χώμα.

Όταν φέρνεις στο σπίτι μια ορτανσία Καλό είναι να το φυτέψετε σε γλάστρα αρκετά εκατοστά μεγαλύτερη από την αρχική. σε μεγάλες γλάστρες Το χώμα θα παραμείνει υγρό περισσότερο. Διατηρήστε τις ορτανσίες σας καλά ενυδατωμένες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικές γλάστρες. Όταν όμως η ορτανσία σας μεγαλώσει πολύ και βαρύνει. θα ανατραπεί για να μην συμβεί αυτό Χρησιμοποιώ πήλινο σκεύος Απορροφούν γρήγορα την υγρασία. αλλά αρκετά σταθερό για να αποτρέψει την ανατροπή των φυτών.

Δεν έχει σημασία τι είδους γλάστρα χρησιμοποιείτε. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες αποστράγγισης για να επιτρέψετε την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τη γλάστρα.

για καλύτερη αποστράγγιση Προσθέστε ένα στρώμα βράχου ή χαλίκι στον πάτο της κατσαρόλας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μείγμα γλάστρας φτιαγμένο ειδικά για την καλλιέργεια ορτανσών. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα σε γλάστρες που στραγγίζουν γρήγορα. Χρησιμοποιήστε έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. Αποφύγετε πηλό και άλλα βαριά εδάφη.

Αφήστε μερικά εκατοστά κενό μεταξύ της επιφάνειας του υλικού φύτευσης και της άκρης της γλάστρας έτσι ώστε όταν ποτίζετε το φυτό, Το νερό δεν θα διαρρεύσει από ψηλά.

άρδευση

Το σωστό πότισμα ορτανσών μπορεί να είναι δύσκολο. Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν το κλίμα, το μέγεθος του φυτού και το μέγεθος της ορτανσίας.

Συνήθως ποτίζω 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο καιρός και πόσο γρήγορα στεγνώνει το έδαφος. Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό και την αφήνω να κυλήσει.

Ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες ότι μια ορτανσία χρειάζεται νερό είναι όταν τα φύλλα της αρχίζουν να πέφτουν. Αν τα φύλλα είναι ακόμα καλά Μπορείτε να σταματήσετε το πότισμα μέχρι να στεγνώσει λίγο το χώμα.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλό χώμα σε καλά στραγγιζόμενες γλάστρες. ώστε οι ρίζες να μην βυθίζονται στο νερό Αν και στις ορτανσίες αρέσει το υγρό χώμα. Αλλά δεν τους αρέσει να κάθονται στο νερό.

γονιμοποίηση

όταν φυτεύεται στον κήπο Οι ορτανσίες πρέπει να γονιμοποιούνται στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Τείνω να προσθέτω ένα οργανικό λίπασμα αργής απελευθέρωσης νωρίς στην καλλιεργητική περίοδο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε υγρό λίπασμα μία φορά στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και ξανά το καλοκαίρι ή τα μέσα του καλοκαιριού.

Δεν χρειάζεται τακτική γονιμοποίηση. Οι ορτανσίες δεν είναι βαριά τροφή. Μερικές φορές προσθέτω λίπασμα στο φυτόχωμα. Αυτό βοηθά στην αναπλήρωση των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος και βελτιώνει την αποστράγγιση.

Η υπερβολική λίπανση ορτανσών είναι άχρηστη. Στην πραγματικότητα, κινδυνεύετε να καεί το λίπασμα. Επομένως, θα πρέπει να γονιμοποιείται το πολύ 2-3 φορές το χρόνο.

τοποθεσία

Δεν είναι μυστικό ότι οι ορτανσίες λατρεύουν ένα σημείο στον ήλιο με μερική σκιά ή διάχυτο φως. Αποφεύγω να αφήνω ορτανσίες σε γλάστρες στον απογευματινό ήλιο, καθώς αυτό θα στεγνώσει πολύ γρήγορα το χώμα και μπορεί να κάψει τα ευαίσθητα φύλλα του φυτού.

Προσπαθώ να βρω ένα σημείο με πλήρη πρωινό ήλιο και μερική σκιά όλη την ημέρα. Αυτό θα αποτρέψει τη γρήγορη ξήρανση του εδάφους.

Στο σπίτι, θα πρέπει να ακολουθείτε τις ίδιες οδηγίες. Ακόμα κι αν τοποθετήσετε το φυτό μόλις λίγα μέτρα μακριά από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό, εξακολουθεί να είναι μια καλή ιδέα.

Φροντίδα για γλάστρες ορτανσίας το χειμώνα

Ανέφερα ότι ένας από τους κύριους λόγους που αρέσει στους ανθρώπους να καλλιεργούν ορτανσίες σε γλάστρες ή κήπους είναι ότι είναι εύκολο να μετακινηθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό ορτανσίας στο γκαράζ ή σε άλλο δροσερό χώρο του σπιτιού όπου δεν θα υποφέρει από υπερβολικό κρύο και υπερβολικό κρύο.

Πρέπει να μετακινήσετε τις ορτανσίες σας;

Όταν μεγαλώσει η ορτανσία σου Θα πρέπει να ξαναφυτευτεί. Συνήθως ξαναφυτεύω στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και επιλέγω μεγαλύτερο κήπο από τον προηγούμενο.

Ο μεγαλύτερος κήπος μου έχει διάμετρο περίπου 2 πόδια και είναι ο μεγαλύτερος που μπορώ να δώσω ορτανσίες από άποψη χώρου.

Η καλλιέργεια ορτανσιών στον κήπο είναι μια καλή επιλογή για έναν κήπο ορτανσίας εάν ο κήπος σας είναι πολύ μικρός για να φιλοξενήσει αυτά τα φυτά.

Αν διαπιστώσετε ότι οι ορτανσίες σας γίνονται πολύ μεγάλες Μπορείτε να το κόψετε σε αποδεκτό μέγεθος.

Προσοχή με το κλάδεμα!

Μερικές ορτανσίες ανθίζουν από παλιά φυτά και άλλες από νέα φυτά, οπότε αν ανησυχείτε για την εποχή της ανθοφορίας Ας δούμε πώς να κλαδέψετε την ορτανσία σας.

Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο στην αυλή ή τη βεράντα σας για να καλλιεργήσετε μεγάλες ορτανσίες Μπορείτε να βρείτε ποικιλίες νάνων που δεν ψηλώνουν πολύ.

συμπέρασμα

Το κλειδί για την καλλιέργεια ορτανσών σε γλάστρες ή στον κήπο είναι το σωστό πότισμα. Επιλογή εδάφους καλής ποιότητας που δεν είναι υγρό. και βρίσκοντας μια καλή τοποθεσία

Οι ορτανσίες σε γλάστρες δεν διαρκούν πολύ. Αλλά μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε. μετακινώντας σε μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιώντας καλύτερο υλικό γλάστρας και φροντίστε την ορτανσία επαρκώς

Μόλις καταλάβετε τα βασικά της φροντίδας των ορτανσών σε γλάστρες, Θα μπορέσετε να καλλιεργήσετε δυνατά φυτά που θα ανθίσουν τόσο όμορφα όσο οι ορτανσίες στον κήπο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *