Πώς να φροντίσετε το Heartleaf Philodendron;

How to Care for Heartleaf Philodendron?

Πώς να φροντίσετε το Heartleaf Philodendron;

Ως το πιο κοινό είδος φιλόδεντρου. Φιλόδενδρο Heartleaf (Philodendron Scandensis) δεν είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε πάρα πολύ.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα φυτό ανθεκτικό στην παραμέληση. Αν λοιπόν δεν έχετε καλό πρόγραμμα ποτίσματος. Μπορείτε ακόμα να μεγαλώσετε καλά αυτό το φυτό.

Αυτό το φυτό διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις και αν προτείνετε πολλαπλασιασμό. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια περίτεχνη πράσινη οθόνη.

Διαβάστε παρακάτω τον οδηγό φροντίδας των φυτών μου για μια γρήγορη επισκόπηση του τι χρειάζεται το philodendron heartleaf.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να φροντίσετε το Philodendron Xanadu;

μέγεθος και ανάπτυξη

Με φύλλα 2 έως 4 ιντσών και λεπτούς μίσχους που μπορούν να απλωθούν πάνω από 10 πόδια, το φιλόδενδρο είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό εσωτερικού χώρου. Αναπτύσσεται ελαφρώς πιο αργά και είναι μικρότερο από το εσωτερικό.

Μπορείτε να διατηρήσετε το φιλόδενδρο σας μικρό και θαμνώδες αφαιρώντας τακτικά τους απείθαρχους μίσχους. ή αν υπάρχει αρκετός χώρος στο σπίτι σας Σύρετε το σε ένα στήριγμα ή άλλη δομή. για να δημιουργήσετε μια ευρύχωρη οθόνη

Απαιτήσεις οπτικών

Το μεσαίο έως έντονο φως είναι το καλύτερο για φιλόδενδρους. Το άμεσο φως πρέπει να αποφεύγεται. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά κάτω από φωτισμό φθορισμού. Αυτό το καθιστά ιδανικό φυτό για περιβάλλον γραφείου.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα στο φιλόδενδρο σας είναι ωχρά τα φύλλα είναι μικρότερα ή υπάρχουν πάρα πολλά κενά μεταξύ των φύλλων (Αυτό σημαίνει ότι το φιλόδενδρο μεγαλώνει με πόδια.) Φροντίστε να μετακινήσετε τα φύλλα σε θέση με έμμεσο φως.

Αν τα φύλλα φαίνονται καμένα Αυτό δείχνει ότι τα φυτά εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ελέγξτε λοιπόν τις συνθήκες φωτισμού.

άρδευση

ως τροπικό φυτό Το Philodendron προτιμά ελαφρώς υγρό έδαφος. Ελαφρώς υγρό δεν σημαίνει βρεγμένο ή μουσκεμένο. Είναι σημαντικό να μην ποτίζετε πολύ το φυτό.

Εάν δεν μπορείτε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος, κανένα πρόβλημα.Το Philodendrons μπορεί να ανεχθεί μια μικρή παραμέληση στο τμήμα ποτίσματος.

στην πραγματικότητα Το να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε καταστροφικές μυκητιασικές ασθένειες που προκαλούνται από το υπερβολικό πότισμα.

τύπος εδάφους

Φυτέψτε το philodendron σας σε ένα καλά αεριζόμενο μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα. Συνιστώ ένα μείγμα χώματος αφρικανικής βιολετί ή οποιοδήποτε άλλο μείγμα εδάφους. με περλίτη, τύρφη ή βρύα σφάγνου για καλύτερη αποστράγγιση.

Το καλά στραγγιζόμενο χώμα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή μυκητιακών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την παρατεταμένη παραμονή των ριζών σε υγρό έδαφος.

Φυσικά, μόνο ο τύπος του εδάφους δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του υπερβολικού ποτίσματος. Και θα πρέπει να προσέχετε να μην ποτίζετε πολύ για το φιλόδενδρο καρδιόφυλλό σας.

θερμοκρασία και υγρασία

Οι μέσες θερμοκρασίες δωματίου, ή θερμοκρασίες μεταξύ 70-75°F, είναι ιδανικές για αυτό το είδος φιλόδεντρου. του αρέσει η υψηλή υγρασία Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύσσονται σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, όπως μπάνια και κουζίνες.

Εάν το σπίτι σας είναι πολύ στεγνό Αυξήστε την υγρασία γύρω τουλάχιστον ένα δέντρο Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό. συμπεριλαμβανομένου ενός δίσκου με βότσαλα και νερό και τοποθετήστε το κάτω ή κοντά στο φιλόδενδρο σας. ή βρείτε έναν υγραντήρα

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε το φιλόδεντρο στην κουζίνα ή στο μπάνιο. που θα έχει περισσότερη υγρασία

ομαδοποίηση πολλών φυτών Η συγκέντρωση ειδών μπορεί να λειτουργήσει ως στρατηγική γρήγορης ύγρανσης. που δεν προτείνω Ορισμένα φυτά μπορεί να εκτεθούν σε έντομα ή άλλες ασθένειες. που μπορεί να περάσει στο φιλόδενδρο σας

γονιμοποίηση

Η μηνιαία λίπανση με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αραιωμένο στο μισό θα βελτιώσει την υγεία των φύλλων και τον ρυθμό ανάπτυξης.

Το φθινόπωρο, θα πρέπει να μειώσετε τη συχνότητα της λίπανσης και να ταΐζετε το φυτό μόνο μία φορά κάθε 6-8 εβδομάδες. το χειμώνα όταν η ανάπτυξη είναι χαμηλή Μπορείτε να σταματήσετε να ταΐζετε.

Μην το παρακάνετε με τα λιπάσματα. Η υπερβολική ή συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει την καύση του κομπόστ. Ακόμα κι αν γονιμοποιήσετε τη συνιστώμενη συχνότητα. Θα πρέπει να ξεπλένετε περιοδικά το χώμα με νερό για να ξεπλύνετε τυχόν μέταλλα που μπορεί να υπάρχουν.

προσθήκη και επανάληψη

Εάν το φιλόδενδρο σας μεγαλώνει και εξαπλώνεται γρήγορα Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη μετάβαση σε ένα νέο δοχείο. Χρειάζεστε μια γλάστρα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τις ρίζες.

Όταν αλλάζετε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα, μην το παρακάνετε – χρησιμοποιήστε ένα δοχείο 2 ίντσες μεγαλύτερο από αυτό που έχετε.

Αυτό συμβαίνει επειδή η αναφύτευση μπορεί να καταπονήσει το φυτό. που ονομάζουμε Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσετε το άγχος που σχετίζεται με τη μεταφύτευση.

Ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι να ποτίσετε το φιλόδενδρο σας μια μέρα πριν τη φύτευση. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση από την κατσαρόλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο για να καθαρίσετε λίγο το φιλόδενδρο σας ελέγχοντας για σήψη των ριζών και κόβοντας τυχόν καθυστερημένη ανάπτυξη. νεκρά ή ετοιμοθάνατα φύλλα ή φύλλα που κιτρινίζουν ή ωχρά Μπορείτε σταδιακά Χαλαρώστε τη ρίζα για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη.

Χρησιμοποιήστε ένα καλά στραγγισμένο χώμα γλάστρας και ποτίστε καλά μετά τη φύτευση.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το φιλόδενδρο;

Είτε έχετε φιλόδεντρα σε διαφορετικές αποχρώσεις είτε θέλετε να πολλαπλασιάσετε τα φιλόδενδρά σας. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί εύκολα με διαίρεση ή μοσχεύματα.

Εάν καλλιεργείτε μια αποθήκη αρλεκίνου philodendron Τώρα μπορείτε να χωρίσετε τη ρίζα και να μεταμοσχεύσετε το νέο φυτό σε ξεχωριστό δοχείο.

Εναλλακτικά, κόψτε το αμπέλι κάτω από τον κόμπο του φύλλου και κόψτε το στέλεχος. Φροντίστε να αλλάζετε συχνά το νερό και να κρατάτε τις ρίζες μέσα στο νερό. όταν αρχίζουν να σχηματίζονται ρίζες Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό στο δικό του δοχείο.

Μπορείτε να ριζώσετε τα μοσχεύματα απευθείας στο υλικό φύτευσης. Διατηρήστε το έδαφος υγρό και σε ζεστό περιβάλλον. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

κάλυμμα

Εάν ετοιμάσετε το σωστό μείγμα γλάστρας. Οι κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, φωτός και ποτίσματος για το φιλόδεντρο. Δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με την ανάπτυξη.

Εάν διατηρείτε το φιλόδενδρο σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, Σημειώστε την αλλαγή της θερμοκρασίας καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο. όταν έρθει ο κρύος αέρας Μετακινήστε το φιλόδενδρο πίσω στο εσωτερικό.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το υπερβολικό πότισμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το φιλόδενδρο σας έχει φυτευτεί σε έδαφος που δεν αποστραγγίζει καλά. Αποφύγετε εδάφη με υψηλή συμπίεση ή κατακράτηση νερού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *