Πώς να φροντίσετε το Philodendron Brasil;

How to Care for Philodendron Brasil?

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Brasil;

Βραζιλιάνικο φιλόδενδρο με καταγωγή από τη Νότια Αμερική. Είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό εσωτερικού χώρου με δίχρωμα φύλλα. (ανοιχτό πράσινο και σκούρο πράσινο) προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη ανατροπή στο τυπικό φύλλο φιλόδενδρου.

Εύκαμπτα φυτά με έντονη ανάπτυξη. Είναι η τέλεια επιλογή για ιδιοκτήτες φυτών για πρώτη φορά. Δεν έχει σημασία αν το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο ξεχνά μερικές φορές να ποτίζει ή δεν παίρνει έντονο φως. Αλλά είναι ένα προσαρμόσιμο φυτό και μπορεί να αντέξει ένα ευρύ φάσμα συνθηκών.

Ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε τι είναι καλύτερο για το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο σας, Θα πρέπει να διαβάσετε τις συμβουλές μου για τη φροντίδα των φυτών παρακάτω. Καλύπτω τα πάντα, από τις απαιτήσεις φωτός μέχρι τη διάδοση.

μέγεθος και ανάπτυξη

Το Philodendron είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο και ζωηρό αναρριχητικό φυτό. Μπορεί να φτάσει τα 13 πόδια ύψος όταν επεκταθεί Θα χρειαστεί να τα κλαδέψετε για να ωριμάσουν και να διαχειριστούν το μέγεθός τους.

Επίσης, το τακτικό κλάδεμα θα εμποδίσει το ριζικό σύστημα να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. και να μειώσει την ανάγκη για συχνή αναφύτευση

κατά το κλάδεμα Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τυχόν βλαστάρια, κιτρινισμένα ή αποχρωματισμένα φύλλα.Το κλάδεμα του φυτού ενθαρρύνει το σχηματισμό νέων βλαστών και βοηθά το φιλόδενδρο σας να εξαπλωθεί πιο ομοιόμορφα.

Αν θέλετε το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο να απλωθεί και να περπατήσει κατά μήκος των στηρίξεων. Μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στα αμπέλια του. για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό φως Έτσι μπορούν να αναπτυχθούν παντού και όχι πόδια.

Απαιτήσεις οπτικών

ακόμη και προσαρμογή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού Αλλά το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο αναπτύσσεται καλύτερα σε μέτριο φως. Αναπτύσσεται αρκετά καλά στη σκιά. Αναπτύσσεται καλά σε έντονο έμμεσο φως. Η μόνη ανησυχία είναι το άμεσο φως.

Εάν υπάρχει πολύ άμεσο ηλιακό φως τα φύλλα μπορεί να καούν Επομένως, αυτό το φιλόδενδρο πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος μακριά από έντονο φως.

Σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να αποφύγετε το άμεσο φως, κάτι που είναι ανησυχητικό όταν αποφασίζετε να μετακινήσετε το φυτό σας σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι. Επιλέξτε μια τοποθεσία με φιλτραρισμένο φως ή σκιά.

άρδευση

Το σταθερά υγρό έδαφος είναι το καλύτερο για αυτό το φιλόδενδρο. Αν και ανέχεται κάποια ξηρασία. Ιδιαίτερα το υπερβολικό πότισμα είναι καλύτερο για να αντέξει.

Το υγρό χώμα δεν είναι υγρό χώμα. Επομένως, να το έχετε υπόψη σας όταν ποτίζετε αυτό το φυτό. Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να ποτίζετε μόνο όταν το χώμα από πάνω είναι στεγνό. Μην ποτίζετε ξανά όταν το φυτικό έδαφος είναι ακόμα υγρό.

Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα που κρατά το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο σας έχει τρύπες αποστράγγισης και, φυσικά, επιλέξτε το σωστό είδος εδάφους για αυτό το φυτό.

τύπος εδάφους

όταν μιλάμε για χώμα Αυτό το φιλόδενδρο προτιμά εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Αλλά στραγγίζει καλά και είναι εύθρυπτο.

Μείγμα χωρίς χώμα ή μείγμα που περιέχει τύρφη, περλίτη, βερμικουλίτη. ή βρύα σφάγνου είναι όλες καλές επιλογές.

Εάν δεν ανακατέψετε μόνοι σας το υλικό φύτευσης, Μπορείτε να αγοράσετε ένα μείγμα εδάφους αφρικανικής βιολετί που έχει όλες τις ιδιότητες που χρειάζονται για τα φυτά φιλόδενδρων της Βραζιλίας.

θερμοκρασία και υγρασία

Η μέση θερμοκρασία δωματίου (65 – 78°F) είναι η καλύτερη για αυτήν την ποικιλία. Τη νύχτα, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι έως και 60 F, αλλά δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από 55 F για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του φυτού.

γιατί είναι τροπικό φυτό αναπτύσσεται καλά σε υψηλή υγρασία Επομένως, η διατήρηση του ως φυτού στο μπάνιο ή στην κουζίνα θα μεγιστοποιήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξή του.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι. για να αυξηθεί η υγρασία γύρω Αυτό το εργοστάσιο, για παράδειγμα, επενδύει σε έναν υγραντήρα ή φτιάχνει τον δικό σας υγραντήρα.

Πάρτε ένα δίσκο, γεμίστε τον με βότσαλα, ρίξτε νερό πάνω από τα βότσαλα. Τότε ο υγραντήρας DIY είναι έτοιμος. Τοποθετήστε την κατσαρόλα πάνω στα βότσαλα. Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα είναι έξω από το νερό.

γονιμοποίηση

Εάν το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο σας δεν μεγαλώνει αρκετά καλά ή τα φύλλα είναι ιδιαίτερα μικρά. Μπορείτε να βοηθήσετε προσθέτοντας ένα αδύναμο υγρό λίπασμα.

Επιλέξτε μια φόρμουλα για αειθαλή φυτά και ταΐστε την κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. το φθινόπωρο και το χειμώνα Θα πρέπει να μειώσετε τη συχνότητα ή να αποφύγετε το φαγητό.

όπως με όλα τα φυτά Φροντίστε να μην λιπάνετε υπερβολικά το έδαφος για να αποφύγετε προβλήματα συσσώρευσης ορυκτών.

προσθήκη και επανάληψη

με ταχεία ανάπτυξη Θα πρέπει πάντα να μετακινείτε το φιλόδενδρο σε μεγαλύτερο δοχείο.

Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό κάθε λίγα χρόνια ή περισσότερο, ανάλογα με την ταχύτητα και την χωρητικότητα του φιλόδενδρου σας.

Επιλέξτε μια γλάστρα 2 ίντσες μεγαλύτερη από την κανονική σας γλάστρα Ποτίστε το χώμα μια μέρα πριν τη φύτευση. Όταν το φυτό αφαιρεθεί από τη γλάστρα. Ελέγξτε τις ρίζες για κατεστραμμένες ρίζες. Νεκρό ή άρρωστο και αφαιρεμένο Μετά τη φύτευση ποτίζουμε καλά το χώμα.

Πώς να διαδοθεί το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο;

Ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού του βραζιλιάνικου φιλόδεντρου είναι μέσω μοσχευμάτων φύλλων και μίσχων. για να αυξηθεί η ικανότητα ριζοβολίας Να κόβουμε με τις άκρες των δύο φύλλων. Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα και φυτέψτε τα σε χώμα γλάστρας ή ριζώστε σε νερό.

Και οι δύο μέθοδοι ριζοβολίας λειτουργούν καλά και δεν βλέπω καμία διαφορά στο πόσο χρόνο χρειάζονται τα μοσχεύματα. με μέθοδο ριζοβολίας νερού Έτσι μπορείτε εύκολα να δείτε την πρόοδο του φυτού. Αφαιρέστε τις εικασίες από ολόκληρη τη διαδικασία ριζοβολίας.

Αν κάνετε ριζοβολία σε γλάστρα Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα που στραγγίζει καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βερμικουλίτη ή βρύα σφάγνου για μοσχεύματα φιλόδεντρου.

Διατηρήστε το υλικό φύτευσης ελαφρώς υγρό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή θερμότητα και το φυτό δεν βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως.

Καθώς βλέπετε να εμφανίζονται νέες εξελίξεις, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειες της καμπάνιας σας είναι επιτυχείς.

κάλυμμα

Αν ψάχνετε για μια κλασική ποικιλία philodendron. Το βραζιλιάνικο φιλόδενδρο είναι ένα από αυτά που πρέπει να ελέγξετε.

Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά το καλοκαίρι μπορείτε να τα κρατήσετε έξω από το άμεσο ηλιακό φως.

Εάν αποφασίσετε να διατηρήσετε αυτό το φυτό σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, του φθινοπώρου και του χειμώνα, θα πρέπει να το μετακινήσετε σε εσωτερικό χώρο.

Οι απαιτήσεις για αυτό το φιλόδενδρο είναι αρκετά απλές ώστε ακόμη και οι πρώτοι ιδιοκτήτες φυτών να μπορούν να τις ικανοποιήσουν. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των αειθαλών φυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *