Πώς να φροντίσετε το Philodendron Congo Rojo;

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Congo Rojo;

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Congo Rojo;

Αν ψάχνετε για ένα ομώνυμο philodendron, το Philodendron congo rojo, γνωστό και ως κόκκινο philodendron, προσφέρει πλατιά φύλλα, σκούρο πράσινο έως βαθύ ματζέντα και γυαλιστερό φύλλωμα που μεγαλώνει ψηλά.

Το Philodendron Rojo είναι ένα κομψό ανεξάρτητο φυτό που φέρνει κομψότητα και συμπληρώνει τη διακόσμηση ενός ευρύχωρου δωματίου, διαδρόμου ή βεράντας.

Αν και εγγενές στην τροπική Νότια Αμερική. Μπορεί όμως να καλλιεργηθεί και ως φυτό σε γλάστρα, εάν πληρούνται οι απαιτήσεις για φως, θερμοκρασία, έδαφος και άρδευση.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις συμβουλές μου για τη φροντίδα του philodendron rojo σε εσωτερικούς χώρους.

μέγεθος και ανάπτυξη

Τα περισσότερα φιλόδενδρο παρουσιάζουν ένα μοτίβο ταχείας ανάπτυξης. και φιλόδενδρο Ο Ρόχο δεν αποτελεί εξαίρεση. Με μεγέθη που μπορούν να φτάσουν τα 10 x 10 πόδια, η ανάπτυξη θα πρέπει να ελέγχεται με κλάδεμα όταν είναι απαραίτητο.

αφού μπορεί να εξαπλωθεί στο ύψος του Άρα χρειαζόταν λίγο χώρο γύρω του. Αυτό δεν είναι ένα μικρό εργοστάσιο διαμερισμάτων. Καταλαμβάνει λίγο χώρο και είναι ιδανικό για μεγάλα σπίτια ή γραφεία.

Απαιτήσεις οπτικών

Το φωτεινό, έμμεσο ηλιακό φως είναι το καλύτερο για αυτό το φυτό. Αν και ο ήλιος νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα θα βοηθήσει να αναδειχθεί το μπορντό φύλλωμα.

Η έκθεση των φυτών στο άμεσο, άμεσο ηλιακό φως θα πρέπει να αποφεύγεται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Το δυνατό φως του ήλιου θα κάψει μόνο τα φύλλα.

Μην τοποθετείτε το φυτό κοντά σε παράθυρο που δέχεται πολύ ηλιακό φως. Μετακινήστε το μερικά πόδια προς τα πίσω για να έχετε έμμεσο φως. Όμως τα φύλλα του δεν εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως.

Αυτό το φυτό ανέχεται το έντονο φθορίζον φως. Επομένως, η διατήρησή του σε περιβάλλον γραφείου λειτουργεί επίσης καλά.

άρδευση

Το Philodendron Rojo αρέσει ελαφρώς υγρό χώμα. Αυτό γίνεται ποτίζοντας βαθιά το φυτό και αφήνοντας το υπερβολικό νερό να στραγγίσει.

για το σκοπό αυτό Η γλάστρα στην οποία αποθηκεύετε αυτό το φυτό πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης στον πάτο, διαφορετικά το χώμα θα αργήσει να στεγνώσει. και οι ρίζες θα λάβουν περισσότερη υγρασία.

πριν ξαναποτίσεις Βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι ελαφρώς στεγνό. Εάν το χώμα είναι ξηρό από τον δείκτη μέχρι τον αστράγαλο Μπορείτε να συνεχίσετε το πότισμα. Διαφορετικά, περιμένετε λίγα λεπτά για να στεγνώσει το χώμα.

Το πολύ πότισμα είναι πιο επιβλαβές από το κάτω πότισμα. Αν λοιπόν σε νοιάζει πάρα πολύ το ποτιστήρι. Θα πρέπει να σπρώξετε λίγο προς τα πίσω και να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους.

τύπος εδάφους

όταν μιλάμε για χώμα Αυτό το φιλόδενδρο προτιμά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το έδαφος πρέπει να είναι χαλαρό και πλούσιο σε οργανική ουσία. Δεν συνιστώ τη χρήση κανονικού χώματος για γλάστρες.

Αντίθετα, ανακατέψτε με τύρφη, περλίτη ή βερμικουλίτη. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι ρίζες έχουν καλή αποστράγγιση και αερισμό. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα χώματος χωρίς χώμα προσθέτοντας βερμικουλίτη στην τύρφη ή στον περλίτη.

Αν επιλέξετε το σωστό χώμα Έδωσες και το φιλόδενδρο. Το rojo σας είναι μια καλή αρχή και αποτρέπει πιθανά προβλήματα με τη συμπίεση του εδάφους και την κατακράτηση νερού.

θερμοκρασία και υγρασία

Το Philodendron αναπτύσσεται σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να τα κρατήσετε έξω το καλοκαίρι. Εάν πρέπει να το μετακινήσετε ξανά μέσα όταν ο καιρός αρχίσει να κρυώνει αντί να το τοποθετήσετε στον καυτό ήλιο.

Τα φιλόδεντρα πρέπει να αποθηκεύονται μεταξύ 65 και 78°F, καθώς είναι τροπικά φυτά που είναι ευαίσθητα στο κρύο και τον παγετό. Επομένως, δεν προσδιορίζονται θερμοκρασίες κάτω των 60°F.

γονιμοποίηση

Το Philodendron Rojo είναι μια βαριά ζωοτροφή. και δεν αποτελεί έκπληξη Το φυτό έχει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο σχέδιο που παράγει μεγάλα φύλλα. Αυτός ο τύπος ανάπτυξης πρέπει να διατηρείται με τακτική σίτιση.

Εάν τα φυτά σας δεν έχουν καλή απόδοση, για παράδειγμα, δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα όσο παλιά. φύλλα μικρότερα από πριν Πρέπει να χρησιμοποιήσετε λίπασμα για να τονώσετε την ανάπτυξη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα ή να επιλέξετε ένα καλής ποιότητας λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. Και τα δύο λειτουργούν καλά, απλά φροντίστε να προσθέτετε υγρό λίπασμα κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο φυτό. Και η υπερβολική λίπανση μπορεί επίσης να γίνει πρόβλημα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθούνται οι συστάσεις δοσολογίας. Ξεκινήστε με ένα αδύναμο διάλυμα και δοκιμάστε να δείτε πώς αποδίδει το φυτό σας.

προσθήκη και επανάληψη

Όταν μεγαλώσει, θα είναι ένα βαρύ δέντρο. Επομένως, επιλέξτε μια γλάστρα που μπορεί να στηρίξει την κορυφή του δέντρου. Οι τερακότα ή οι κεραμικές γλάστρες δεν είναι μόνο υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία. Αλλά είναι επίσης χρήσιμο επειδή η πορώδης δομή του απορροφά την υγρασία και είναι αρκετά βαριά ώστε να μην πέσει στα δέντρα.

Το πλαστικό, από την άλλη, κρατά την υγρασία περισσότερο και είναι πολύ πιο ελαφρύ. Αν και το δέντρο είναι ακόμα μικρό Αλλά οι πλαστικές γλάστρες λειτουργούν υπέροχα. Θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε στιβαρή γλάστρα μόνο εάν το φυτό είναι πολύ βαρύ.

όταν το δέντρο μεγαλώνει Θα μεγαλώσει γρηγορότερα από την τρέχουσα γλάστρα. Και μπορεί να χρειαστεί να μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό στις αρχές της άνοιξης για να συμπέσει με τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

ανεξάρτητα από το είδος της γλάστρας που θα πάρετε Φροντίστε να ανοίξετε μια τρύπα αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας για να στραγγίξει το υπερβολικό νερό.

Πώς να διαδοθεί το κόκκινο φιλόδενδρο;

Πολλαπλασιασμός φιλόδενδρων. Ο Rojo το κάνει με τμηματοποίηση. (Κόψτε μέρος της ρίζας μέσα από το στέλεχος) ή ριζώνοντας το στέλεχος σε νερό ή χώμα.

Οπως και να έχει Διατηρήστε νέα φυτά ή μοσχεύματα σε ζεστό, φωτεινό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Διατηρήστε το έδαφος υγρό και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.Σε 6-8 εβδομάδες, θα πρέπει να δείτε νέες ρίζες να αναδύονται ή να μεγαλώνουν.

κάλυμμα

Το Rojo Philodendron είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη και μεγάλη ποικιλία. Το όνομά του το καθιστά εξαιρετικό φυτό εδάφους.

Όπως και άλλες ποικιλίες, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Αλλά η προστασία από το άμεσο ηλιακό φως και τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητη.Οι υψηλές θερμοκρασίες (100 F) είναι επίσης ένα πρόβλημα.

Ακολουθώντας τις συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών που σας έδωσα σε αυτό το άρθρο. Πιστεύω ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το είδος σε εσωτερικούς χώρους. ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *