Πώς να φροντίσετε το Philodendron Gloriosum;

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Gloriosum;

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Gloriosum;

Ανήκοντας στην οικογένεια των Araceae, το Philodendron Gloriosum είναι ένα έρπον χερσαίο φυτό. Ιθαγενής στις τροπικές περιοχές της Κολομβίας. Βρίσκεται όμως και στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, το Περού, τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία.

Αυτό το φυτό έχει όμορφα πράσινα βελούδινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς με εντυπωσιακές λευκές φλέβες. Αυτό το φιλόδενδρο είναι ένα έρπον φυτό που αναπτύσσεται οριζόντια στην επιφάνεια.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές φροντίδας για το Philodendron Gloriosum και θα απαντήσω σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια και τον πολλαπλασιασμό αυτού του φυτού.

μέγεθος και ανάπτυξη

κατά την αναθεώρηση φυτών Οι πρώτες ερωτήσεις είναι συνήθως σχετικά με το μέγεθος και την ανάπτυξη.Το philodendron gloriosa που αναπτύσσεται στη φυσική του περιοχή μπορεί να φτάσει τα 90 cm (36 in) ύψος.

Ωστόσο, αυτό το φιλόδενδρο μεγαλώνει αργά. Συνήθως χρειάζεται περισσότερο από ένα μήνα για να δείτε νέα φύλλα.

Απαιτήσεις οπτικών

Τοποθετήστε τα φυτά σας σε σημείο που μπορούν να λάβουν φως. αλλά υπάρχει φως του ήλιου Τα φιλόδεντρα σαν ένα φωτεινό σημείο κοντά σε ένα παράθυρο όπου μπορούν να πάρουν το φως του ήλιου χωρίς να το εκθέσουν υπερβολικά.

άρδευση

Το Philodendron προτιμά ελαφρώς υγρό έδαφος. Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε τα φυτά φιλόδενδρο είναι να αφήσετε το επάνω μέρος του μείγματος γλάστρας να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών.

Δεν είστε σίγουροι πότε να ποτίζετε τα φυτά σας; Δοκιμάστε το χώμα σκάβοντάς το για να δείτε αν είναι υγρό ή στεγνό. Ποτίστε το φιλόδενδρο αν το φυτόχωμα είναι στεγνό.

τύπος εδάφους

Το philodendron gloriosa προτιμά το έδαφος που είναι καλά στραγγιζόμενο και πλούσιο σε οργανική ουσία. Για να δημιουργήσετε το καλύτερο έδαφος για τα φυτά σας Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καλής ποιότητας γλάστρα ορχιδέας αναμεμειγμένη με τύρφη και περλίτη. Αυτό θα δώσει στο φιλόδενδρο σας καλύτερο αερισμό. που είναι απαραίτητο για την υγεία των ριζών

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάρβουνο κηπευτικών στο μείγμα σας.Σε αυτό το σημείο μπορεί να μπερδευτείτε: γιατί ένα φιλόδενδρο χρειάζεται τύρφη σε ένα μείγμα γλάστρας; Η απάντηση είναι απλή: Τα Philodendron chlorosums είναι φυτά που αγαπούν το έδαφος. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται για τυρφώδη εδάφη σε αυτοφυή εδάφη.

Η τύρφη είναι ένα σημαντικό συστατικό του εδάφους των Aroids λόγω των περιοδικών φυσικών πυρκαγιών. βοηθούν στην αποβολή των τοξινών πρόληψη της ριζικής νόσου και να γλυκάνει το χώμα

θερμοκρασία και υγρασία

Τα φιλόδεντρα προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 65 και 78 °F κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι χαμηλότερες από 60 °F τη νύχτα.

για την υγρασία Αυτά τα φυτά έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε υγρασία 60-80%.Αν η υγρασία στο δωμάτιο όπου διατηρείτε τα φυτά σας είναι μικρότερη από 40%, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα εσωτερικού χώρου και να δημιουργήσετε ένα καλύτερο περιβάλλον για το φυτό σας.

γονιμοποίηση

Όσον αφορά τη λίπανση, τα philodendron gloriosums εκτιμούν ότι διαθέτουν ένα υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε μακροθρεπτικά συστατικά, πράσινο υγρό λίπασμα εσωτερικού χώρου. Αυτό το φυτό χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτό είναι όταν τα φυτά φιλόδενδρων είναι πιο δραστήρια.

αυτό το διάστημα Συνιστάται να ποτίζετε το φυτό με λίπασμα μία φορά το μήνα. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, φθινόπωρο και χειμώνα, θα πρέπει να γονιμοποιείτε το philodendron gloriosa κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Μπορεί να ρωτήσετε: Πώς μπορώ να ξέρω αν τα φυτά μου χρειάζονται λίπασμα; υπάρχει ένα απλό σήμα Ίσως ήρθε η ώρα να ταΐσετε ένα φιλόδενδρο που μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε. Εδώ είναι μερικά κοινά συμπτώματα που θα παρατηρήσετε:

 • Το φυτό σας έχει σταματήσει να αναπτύσσεται ή αναπτύσσεται πολύ αργά.
 • Τα φύλλα είναι μικρά ή ωχρά.

προσθήκη και επανάληψη

Η καλλιέργεια του φιλόδενδρου σας ξεκινά με την εύρεση της σωστής γλάστρας. Επιλέξτε μια τετράγωνη γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης για να μην πνιγεί το φυτό.

Χρησιμοποιήστε γλάστρες που είναι όσο το δυνατόν πιο μακριές και στενές. έτσι ώστε ο κισσός σας να μπορεί να γλιστρήσει μέσα στο χώμα με ευκολία. Τοποθετήστε το πάνω μισό του ριζώματος πάνω από την επιφάνεια του εδάφους έτσι ώστε οι ρίζες να πάνε στο χώμα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Philodendron Gloriosum;

Εάν θέλετε να πολλαπλασιάσετε το philodendron Gloriosum, η καλύτερη μέθοδος είναι ο εμβολιασμός.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαδώσετε με επιτυχία το φιλόδενδρο σας:

 1. Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε την τέλεια περιοχή που θα χρησιμοποιήσετε για τη διαδικασία αναπαραγωγής. Σημειώστε μια κατάλληλη περιοχή στο ρίζωμα σας ανάμεσα στα δύο φύλλα.
 2. Τα μοσχεύματα που χρησιμοποιούνται για τον πολλαπλασιασμό μπορεί να έχουν φύλλα αλλά να καλύπτουν μόνο το ρίζωμα.
 3. Φροντίστε να αφήσετε τουλάχιστον τρία πλήρη φύλλα στο μητρικό φυτό πριν κόψετε την επιλογή.
 4. Ετοιμάστε ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι για να κόψετε τα ριζώματα. Βεβαιωθείτε ότι τα κοψίματα είναι καθαρά και ομοιόμορφα.
 5. Εάν εφαρμοστεί κανέλα σε μια πληγή Αυτό θα αποτρέψει πιθανή μόλυνση και θα ξεκουράσει τα φρέσκα κοψίματα για δύο ώρες. Η κανέλα βοηθά επίσης στην επούλωση των πληγών.
 6. Όσο ξεκουράζετε το κόψιμο, ετοιμάστε τη γλάστρα Χρησιμοποιήστε μια μακρόστενη γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης. Η συμβουλή μου είναι να τοποθετήσετε το μείγμα γλάστρας σε ένα πλαστικό δοχείο ή πλαστική σακούλα πριν το κόψετε.
 7. Αρχικά, προσθέστε υγρά βρύα.
 8. Μετά από μερικές ώρες, αφαιρέστε τα εξαρτήματα. Τοποθετήστε το απαλά στα βρύα.
 9. Καλύψτε με καπάκι ή πλαστική σακούλα για να αυξήσετε την υγρασία. Αυτή η ενέργεια θα βοηθήσει το φυτό να αναπτύξει νέες ρίζες.
 10. Φροντίστε να ανοίγετε το καπάκι ή την πλαστική σακούλα για λίγα λεπτά κάθε λίγες μέρες.
 11. Μετά το κόψιμο πρέπει να κάνετε υπομονή για 2-4 εβδομάδες.Σύντομα θα δείτε νέες ρίζες στο κόψιμο σας καθώς μεγαλώνουν τα πρώτα φύλλα. Τα μοσχεύματα σας μπορούν να τοποθετηθούν τελευταία σε γλάστρα με μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.

κάλυμμα

όπως βλέπεις Αυτό το φυτό είναι πάντα το κέντρο της προσοχής. με όμορφα μεγάλα φύλλα και βελούδινη εμφάνιση

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Philodendron Gloriosum, ακολουθήστε τις οδηγίες φροντίδας που αναφέρονται παραπάνω. Και κρατήστε το φιλόδενδρο ως τροπικό φυτό όλο το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *