Πώς να φροντίσετε το Philodendron Sodiroi;

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Sodiroi;

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Sodiroi;

Το Philodendron Soteroi κατάγεται από τη Γαλλική Γουιάνα. Είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος ορειβάτης. Γνωστό για τα όμορφα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς με ασημί μοτίβο.

Για να μάθετε πώς να φροντίζετε το Philodendron Sodiroi σας, σας προσκαλώ να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό μου για το πώς να το διαδώσετε. Απαιτήσεις φύτευσης και άλλες χρήσιμες συμβουλές φροντίδας.

μέγεθος και ανάπτυξη

Το Philodendron Sodiroi το απολαμβάνετε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Μεγαλώνει γρήγορα και είναι τεράστιο.

Σε ιδανικές συνθήκες, μεγαλώνει 1 έως 3 πόδια ανά σεζόν και σας ανταμείβει με μερικές συμβουλές. Οι Σωτεροί είναι συνήθως διπλάσιοι.

Αυτός ο κισσός αναπτύσσεται καλά σε κρεμαστά καλάθια, γλάστρες ή τοτέμ καλυμμένα με βρύα. Μπορείτε να τα αφήσετε να σκαρφαλώνουν παράθυρα, πέργκολα ή να απλώνονται στις πλευρές των δοχείων.

Απαιτήσεις οπτικών

Όπως τα περισσότερα φυτά φιλόδενδρων, το Sodiroi προτιμά το έμμεσο φως. Αλλά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε άλλες συνθήκες φωτισμού. για να βοηθήσουν τα φυτά να αναπτυχθούν Τοποθετήστε το φυτό σας σε φωτεινό μέρος με άφθονο ηλιακό φως.

Αν και μπορεί να επιβιώσει σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά η σόδα σας δεν θα είναι τόσο φωτεινή όσο στο καλύτερο περιβάλλον. Επιπλέον, τα φύλλα θα σταματήσουν να εξαπλώνονται και η ανάπτυξη των φυτών θα μειωθεί πολύ.

Το έντονο φως είναι αναμφίβολα απαραίτητο για όμορφη ανάπτυξη. Προσέξτε όμως να μην εκθέτετε τα φυτά σας στο άμεσο ηλιακό φως. Εάν το φυτό σας εκτίθεται σε ισχυρό ηλιακό φως Τα φύλλα καίγονται εύκολα.

άρδευση

Τα φιλόδεντρα δεν χρειάζονται πολύ πότισμα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το έδαφος υγρό, ώστε η σόδα σας να μπορεί να πάρει τη σωστή ποσότητα νερού.

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από νερό και σήψη των ριζών. που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα φυτά για να αποτραπεί αυτό Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο πριν το ξαναποτίσετε.

Αν το φιλόδενδρο σας δεν ποτίζεται σωστά Τα σημάδια θα σας δείξουν αμέσως: αν τα φύλλα γίνουν καφέ. Το δέντρο σας χρειάζεται πότισμα. ενώ τα κίτρινα φύλλα είναι σαφές σημάδι ζημιάς που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα.

τύπος εδάφους

Έδαφος για το Φιλόδενδρο Το Sodiroy σας είναι ένα μείγμα εδάφους καλής ποιότητας, καλά στραγγιζόμενο και καλά στραγγιζόμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα εδάφους από άμμο, χούμο και τύρφη. Ιδανικό για αναρρίχηση σε δέντρα

Μπορείτε να αναμίξετε περλίτη. απολυμασμένο χώμα κήπου ή χοντρή άμμο με τύρφη ανεξάρτητα από τα συστατικά που επιλέγετε Φροντίζετε πάντα το χώμα να είναι υγρό και όχι εντελώς στεγνό.

θερμοκρασία και υγρασία

για θερμοκρασία Κατάλληλη σειρά για φιλόδενδρο Το Zodiroy είναι μεταξύ 55-80 °F ως φυτό ψυχρής ανάπτυξης. Τα ακάρεα σόδας αναπτύσσονται καλύτερα σε ψυχρές θερμοκρασίες.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε την υγρασία τριγύρω. φυτό για να αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας Η βέλτιστη υγρασία για το φυτό philodendron είναι τουλάχιστον 60% ή μεγαλύτερη.Θυμηθείτε: όσο μεγαλύτερη είναι η υγρασία, τόσο το καλύτερο. Όσο περισσότερο μεγαλώνεις, τόσο το καλύτερο.

για να έχετε τη σωστή υγρασία Ψεκάστε τα φυτά σας ή τοποθετήστε ένα δίσκο με χαλίκι από κάτω για να επιτρέψετε στο εξατμισμένο νερό να φτάσει στο σόδερο σας.

Η υγρασία γενικά μειώνεται κατά τους ψυχρότερους μήνες. Για να αυξήσετε την υγρασία γύρω από το φυτό, κάντε ντους μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

γονιμοποίηση

Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα αργής απελευθέρωσης ή ένα υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου για να βοηθήσετε το άκαρι της σόδας να αναπτυχθεί. Το καλοκαίρι και η άνοιξη είναι οι καλύτερες εποχές για να γονιμοποιήσετε το φιλόδενδρο σας.

Ταΐστε τα φυτά σας κάθε 2-3 εβδομάδες και θα δείξουν αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν. Όταν πλησιάζουν οι πιο κρύοι μήνες Η γονιμοποίηση μειώνεται σε κάθε 3 έως 4 εβδομάδες.

προσθήκη και επανάληψη

Πριν από τη φύτευση ή τη μεταφύτευση ενός φιλόδεντρου σωτέρου, η επιλογή της σωστής γλάστρας είναι το πρώτο βήμα. καθώς και πολλά φιλόδενδρα Το άκαρι της σόδας σας χρειάζεται σωστή αποστράγγιση. Επομένως, συνιστώ ανεπιφύλακτα να επιλέξετε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε σοτερόι σε γλάστρες από τερακότα. αλλά βασικά Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη κατσαρόλα θέλετε. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες αποστράγγισης από τις οποίες το υπερβολικό νερό μπορεί να βγει από τη γλάστρα.

Επίσης, φροντίστε η γλάστρα που θα επιλέξετε να είναι αρκετά μεγάλη ώστε το φυτό σας να απλώνεται άνετα. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το προηγούμενο δοχείο.

Πώς πολλαπλασιάζονται το Φιλόδενδρο Σωτέροι;

Όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό του Philodendron Soteroi, τα μοσχεύματα βλαστών είναι ο καλύτερος τρόπος. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τον τρόπο διάδοσης των φιλοδένδρων. Σωτεροί με μοσχεύματα βλαστών:

  1. Ελέγξτε το μητρικό φυτό και προσπαθήστε να βρείτε ένα δυνατό στέλεχος με τουλάχιστον τρία μεγάλα φύλλα. Το φύλλωμα είναι πολύ σημαντικό γιατί επιτρέπει στη νέα κοπή να απορροφά το φως του ήλιου.
  2. Ετοιμάστε ένα μαχαίρι, ένα ψαλίδι ή ένα κοφτερό ψαλίδι. Στη συνέχεια κόψτε το στέλεχος 3 έως 6 ίντσες κάτω από το ένα άκρο.
  3. Η καλύτερη θέση για κοπή είναι στην ένωση κοντά στο κεντρικό στέμμα.
  4. Ποτίστε αμέσως το μητρικό φυτό για να μειώσετε το άγχος από το κόψιμο.
  5. Πάρτε το φρεσκοκομμένο στέλεχος και φυτέψτε το στο χώμα σε βάθος 8 ιντσών.
  6. Βρέξτε σωστά το χώμα και τοποθετήστε τη γλάστρα σε φωτεινό μέρος. αλλά υπάρχει φως του ήλιου
  7. Θα παρατηρήσετε νέες ρίζες μέσα σε δύο εβδομάδες.

Πριν κόψετε το στέλεχος, τρίψτε το μαχαίρι, το ψαλίδι ή το ψαλίδι που χρησιμοποιείτε με οινόπνευμα εντριβής. Μπορείτε να κρατήσετε το εργαλείο της επιλογής σας κάτω από τη φλόγα για λίγα δευτερόλεπτα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν μολυντές ή μικρόβια που θα μπορούσαν να βλάψουν το νέο σας φυτό.

κάλυμμα

Αυτό το ασημοπράσινο τροπικό φυτό είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα. Αλλά η σπάνια ομορφιά του είναι δύσκολο να συγκριθεί με άλλα φυτά. μεγαλώνει γρήγορα εύκολο να διαδοθεί Και χάρη στην εντυπωσιακή ανάπτυξη του Philodendron Sodiroi, βελτιώνει πάντα την εμφάνιση του περιβάλλοντος στο οποίο αποτελεί μέρος.

Η γυαλιστερή όψη του φυτού σωτερός προσθέτει ομορφιά στο σπίτι, τον κήπο ή το αίθριο σας. όπου μπορείτε να απολαύσετε τα όμορφα χρώματα των φύλλων σε σχήμα καρδιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *