Πώς να φροντίσετε το Philodendron Xanadu;

How to Care for Philodendron Xanadu?

Πώς να φροντίσετε το Philodendron Xanadu;

Από όλα τα είδη philodendron, το philodendron Xana ξεχωρίζει για τα ασυνήθιστα φύλλα του. Τα φύλλα του είναι βαθιά λοβωμένα ή τεμαχισμένα. Δίνει στο φυτό μια πολύ δραματική εμφάνιση.

Έτσι, αν το πιο ήμερο Philodendron δεν είναι για εσάς, το Xanadu θα μπορούσε να αποδειχθεί μια πιο ελκυστική εναλλακτική.

Είτε το σκέφτεστε είτε το έχετε ήδη αγοράσει. Ακολουθούν μερικές βασικές πληροφορίες για το πώς να φροντίζετε το Xanadu philodendron.

μέγεθος και ανάπτυξη

Γνωρίζοντας πόσο ψηλό και μεγάλο είναι το φυτό σας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πού να το τοποθετήσετε και πόσο συχνά πρέπει να αντικαθίσταται με γλάστρες ή οποιαδήποτε συντήρηση που σχετίζεται με το κλάδεμα.

Το Philodendron Xanadu ψηλώνει αρκετά. Τουλάχιστον σε ένα μικρό διαμέρισμα. Στην ωριμότητα, μπορεί να φτάσει τα 4-5 πόδια ύψος και 6 πόδια πλάτος.

αλλά μην ανησυχείς Δεν χρειάζεται να πιάσετε το ψαλίδι κλαδέματος. Είναι φυτό αργής ανάπτυξης. Επομένως, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανησυχήσετε για το μέγεθος.

Ωστόσο, μπορεί να κοπεί πιο εύκολα σε ένα αποδεκτό μέγεθος. Το φυτό ανέχεται καλά το κλάδεμα και δεν είναι ευαίσθητο σε προβλήματα παρασίτων.

Απαιτήσεις οπτικών

Τα περισσότερα φιλόδεντρα προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως. Υπάρχουν φιλόδεντρα που είναι προσαρμοσμένα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και άλλα που μπορούν να ανεχθούν το άμεσο φως. Αλλά η Philodendronzana δεν μοιάζει με έναν τύπο.

Είναι καλύτερο να διατηρείτε αυτή την ποικιλία κοντά σε ένα παράθυρο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Μην το εκθέτετε όμως στο άμεσο ηλιακό φως. Επομένως, θα πρέπει να στοχεύσετε σε έντονο έμμεσο φως.

Γνωρίζατε ότι το Xanadu philodendron παίρνει πολύ φως όταν τα φύλλα του κιτρινίζουν; και πολύ λίγο φως όταν τα φύλλα είναι μακριά από τα πόδια.

άρδευση

Το Philodendron Zanadus απαιτεί σχολαστικό πότισμα, επιτρέποντας στο φυτικό έδαφος να στεγνώσει πριν από το επόμενο πότισμα.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η σήψη των φύλλων και των ριζών, γι’ αυτό ελέγχετε το χώμα παραπάνω όποτε θέλετε να ποτίσετε το φιλόδενδρο.

Εάν το χώμα είναι υγρό, περιμένετε μερικές ημέρες, εάν το έδαφος είναι στεγνό, μπορείτε να ποτίσετε το φυτό.

τύπος εδάφους

Το ιδανικό έδαφος για το Philodendron Zanadus είναι γόνιμο και καλά στραγγιζόμενο. Μπορείτε να αναμίξετε χώμα για γλάστρες για όλες τις χρήσεις με τύρφη ή περλίτη. Αλλά τα βρύα σφάγνου ή το κομπόστ ή η τύρφη λειτουργούν καλύτερα με βερμικουλίτη ή περλίτη.

Αποφύγετε τη χρήση του μείγματος γλάστρας καθώς συγκρατεί πολύ νερό και είναι επιρρεπής στη συμπύκνωση. Κανένα από τα δύο δεν είναι καλό για το φιλόδενδρο σας.

θερμοκρασία και υγρασία

Οι θερμοκρασίες μεταξύ 65 – 78°F είναι οι καλύτερες για αυτά τα φυτά. Εάν διατηρείτε το φιλόδενδρο σε εξωτερικό χώρο Θα πρέπει να παρατηρήσετε μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εάν οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 60 F, θα πρέπει να μετακινήσετε το φυτό μέσα.

για αυτή την υγρασία Στο Philodendron αρέσει η υψηλή υγρασία. Εάν το σπίτι σας είναι ιδιαίτερα ξηρό Μπορεί να θέλετε να αυξήσετε την υγρασία γύρω από το φυτό.

Εάν δεν θέλετε να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα Μπορείτε να σχεδιάσετε έναν υγραντήρα DIY γεμίζοντας ένα μεγάλο δίσκο με νερό και βότσαλα. και τοποθετήστε το φιλόδεντρο πάνω από τα βότσαλα

γονιμοποίηση

Η καθυστερημένη ανάπτυξη, τα μικρά φύλλα ή τα αποχρωματισμένα νέα φύλλα είναι συχνά σημάδια ότι το φιλόδενδρο σας έχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικά διαμορφωμένο ισορροπημένο υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά.

Ένα καλό πρόγραμμα σίτισης είναι η λίπανση κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι και η λίπανση για 6-8 εβδομάδες το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Χρησιμοποιήστε λίπασμα κατά το πότισμα και ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας. Υπερβολική λίπανση και συχνή εφαρμογή Μπορεί να προκαλέσει καύση του λιπάσματος.

προσθήκη και επανάληψη

Αν το φιλόδενδρο σου ξεπερνά το δοχείο του Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε σε ένα νέο δοχείο. Μην κάνετε την κατσαρόλα πολύ μεγάλη. Αυξήστε το μέγεθος κάθε φορά που προσθέτετε μια νέα κατσαρόλα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα στιβαρό δοχείο. για να μην αναποδογυρίσει το δέντρο αν είναι πολύ ψηλό Το δέντρο μπορεί να είναι αρκετά βαρύ. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε γλάστρες που δεν ανατρέπονται εύκολα.

Μην φοβάστε να κόψετε αν το δέντρο αρχίσει να απλώνεται πολύ ή να μεγαλώνει περισσότερο από όσο μπορείτε να υποστηρίξετε.

Μπορείτε να κλαδέψετε την ανάπτυξη των πίσω ποδιών για να ολοκληρώσετε το φυτό και να αφαιρέσετε την κίτρινη ανάπτυξη για να βελτιώσετε την εμφάνιση.

Είναι καλύτερο να κλαδέψετε το φυτό το φθινόπωρο ή το φθινόπωρο. Τα κιτρινισμένα, κουλουριασμένα και νεκρά ή πεθαμένα φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Μπορείτε να τσιμπήσετε τα φύλλα που θέλετε να αφαιρέσετε ή να χρησιμοποιήσετε καθαρό ψαλίδι. Ο στόχος είναι να δουλέψει το φιλόδενδρο για εσάς και να το τελειοποιήσετε.

Πώς να διαδοθεί το Philodendron Xanadu;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε φιλόδενδρο από μοσχεύματα φύλλων. διαιρέστε ή διαχωρίστε τους βλαστούς φιλόδενδρων

Τα μοσχεύματα βλαστών μπορούν να ριζωθούν σε νερό ή σε υλικό φύτευσης. σε δενδροδιαίρεση Πρέπει να το βγάλετε από την κατσαρόλα και να χωρίσετε τις ρίζες σε τμήματα. να δημιουργήσει ένα νέο φιλόδενδρο

Χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό μείγμα γλάστρας Διατηρήστε τα μοσχεύματα, τα μοσχεύματα ή τους βλαστούς σε ζεστό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Μην ξεχνάτε να ποτίζετε και το χώμα.

Εξαρτάται από τη μέθοδο διάδοσης. Θα πρέπει να δείτε το φυτό να αρχίζει να αναπτύσσει ρίζες. (ριζώνεται στο νερό) και σχηματίζουν νέα ανάπτυξη

κάλυμμα

Το Xanadu είναι ένα φιλόδενδρο που ονομάζεται θερμό φυτό που αγαπά την υγρασία. Μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι

Το καλοκαίρι, μπορείτε να το κρατήσετε έξω μέχρι να αρχίσει να αλλάζει ο καιρός όταν πρέπει να το μετακινήσετε ξανά μέσα.

Εκτός από τη βεβαιότητα ότι ακολουθείτε ένα καλό πρόγραμμα ποτίσματος που δεν υπερποτίζει, έχει αρκετό ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο χώμα, Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό μόνοι σας.

Μην φοβάστε να κόψετε το φυτό όταν είναι πολύ ψηλό ή τεντωμένο πολύ. Μετακινηθείτε σε μια νέα γλάστρα όταν το φυτό ξεπεράσει το τρέχον δοχείο του. και στοχεύοντας σε ένα δυνατό ποτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *