Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τους κρίνους Canna

Πώς να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τους κρίνους Canna

καλλιεργούν κρίνα κάνναβης

Δυσκολεύεστε να βρείτε φυτά που να αντέχουν το άμεσο ηλιακό φως το καλοκαίρι; Τα άνθη κάννας είναι μια καλή επιλογή. Δεδομένου ότι είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές, προτιμά το άμεσο ηλιακό φως και την υπερβολική ζέστη.

Το Canna δεν είναι πραγματικό κρίνο όπως υποδηλώνει το όνομα. Ανήκουν στην οικογένεια του Σενέκα και είναι το μόνο είδος ανθοφόρου φυτού αυτής της οικογένειας. κορυφογραμμή Από τη λατινική λέξη για το ζαχαροκάλαμο ή το καλάμι, παράγετε συστάδες πάνω σε μίσχους που μοιάζουν με καλάμια. μοιάζει με κρίνο.

Τα άνθη κάννας προσθέτουν ομορφιά στην άκρη ενός κρεβατιού κήπου. πλευρά του κτιρίου ακόμα και σε δοχεία στο αίθριο σας. Ανθίζει από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν. Τα λουλούδια τους προσελκύουν τις πεταλούδες. Τα κολίβρια και οι μέλισσες, είναι επίσης ανθεκτικά στα ελάφια!

Αν λοιπόν αποφασίσετε να προσθέσετε φυτά στον κήπο σας αυτή την εποχή. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ανάλογα με τη ζώνη ανθεκτικότητάς σας, μπορεί να είναι ελαφρώς πιο σκληρά από το μέσο πολυετές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις λεπτομέρειες. μεγαλώνουν όμορφα, Πλούσια άνθη κάννας στον κήπο σας.!

Επισκόπηση φυτών Canna Lily


απόσταση των φυτών

12 ίντσες+

ιδιόκτητη περιοχή

Βόρεια και Νότια Αμερική

έκθεση στο ηλιακό φως

μέρος του ηλιακού φωτός

έντομο

Κύλινδρος φύλλων Canna, Γιαπωνέζικο σκαθάρι

σχεδιάζω

Κολίβρια, πεταλούδες, μέλισσες

σχήμα

Πανύψηλα λουλούδια στο γαλάζιο του ουρανού
Είναι εγγενείς στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Έχει μια εξωτική εμφάνιση και είναι γνωστό για τη δύναμη και την ευελιξία του.

λουλούδι κάννας Ιθαγενής στη Βόρεια και Νότια ΑμερικήΈχουν χρησιμοποιηθεί από τους ιθαγενείς της Αμερικής σε αυτές τις τροπικές περιοχές για χιλιάδες χρόνια.

Έχουν καλλιεργηθεί σε όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες. Η Κάνα ήταν κάποτε ένα πολύτιμο φυτό στους βικτωριανούς κήπους λόγω της πολύ ελκυστικής εμφάνισής της. Ερωτεύονται επειδή οι κηπουροί επιλέγουν παραδοσιακά φυτά με ανοιχτόχρωμα λουλούδια.Πρόσφατα, έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω της δύναμης και της ανθεκτικότητάς τους.

χαρακτηριστικό γνώρισμα

Άνθη κάννας κιτρινοπορτοκαλί
Η Κάνα έχει μεγάλα πράσινα ή μοβ φύλλα και όμορφα πολύχρωμα άνθη.

Οι Κάννες είναι γνωστές για τα μεγάλα πράσινα φύλλα και τα όμορφα λουλούδια τους. Αυτά τα πολυετή λουλούδια είναι τεράστια. Ορισμένες ποικιλίες φτάνουν τα 8 πόδια ή περισσότερο. με πανύψηλο ύψος Αυτές οι ομορφιές είναι βέβαιο ότι θα φέρουν εκπληκτικό χρώμα και ύψος σε κάθε κρεβάτι κήπου ή δοχείο.

Υπάρχουν δύο είδη ανθέων κάννας. Νάνοι και ΓίγαντεςΟι ποικιλίες νάνων φτάνουν σε μέγιστο ύψος τα 3 έως 4 πόδια και οι γιγάντιες ποικιλίες μεγαλώνουν σε 8 πόδια ή περισσότερο. Οι γιγάντιες ποικιλίες είναι καλύτερα στην άκρη ενός κτιρίου ή ενός κήπου.

Τα λουλούδια έρχονται σε διάφορα χρώματα, από ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, ακόμα και μαύρο! Υπάρχουν πολλά είδη που εμφανίζουν περισσότερα από ένα χρώματα στα πέταλά τους. είναι ένα λουλούδι που ανθίζει συνεχώς Έτσι μπορείτε να βλέπετε λουλούδια όλο το καλοκαίρι.

Μερικά μπορεί να διαφέρουν ως προς το φύλλωμα. Εξαρτάται από την ποικιλία της κάννας. Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μοβ. ή συνδυασμός και των δύο! Υπάρχουν μερικές ποικιλίες με πολύ εντυπωσιακές ροζ και λευκές φλέβες. Είναι γνωστό για τα πολύ μεγάλα φύλλα του και είναι ιδανικό για καλλιέργεια σε φυτείες.

Τα άνθη κάννας είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο επικονίασης. Προσελκύουν κολίβρια, πεταλούδες και μέλισσες.Είναι μη τοξικά για τα κατοικίδια και είναι φυσικά ανθεκτικά στα ελάφια και τα κουνέλια. Αυτό τους κάνει μια εξαιρετική επιλογή σε αγροτικές περιοχές όπου τα ελάφια και τα κουνέλια τρώνε τα πάντα!

ζώνη σκληρότητας

Ροζ λουλούδι κανάνας που μεγαλώνει στον κήπο
Αυτά τα τροπικά φυτά αναπτύσσονται καλά στις ζώνες 3 έως 11.

Η κατανόηση της ζώνης USDA σας είναι απαραίτητη για την κατανόηση της καλλιέργειας κάνναβης. είναι δυνατοί ζώνες 3 έως 11Αυτή είναι μια ποικιλία για φυτά. Και όλοι μπορούν να έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν.

Αν και κατηγοριοποιούνται ως ανθοφόρα πολυετή φυτά. Αλλά μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από ένα χρόνο ανάλογα με τη ζώνη σας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την ικανότητά τους να αναπτυχθούν ξανά την άνοιξη σε ορισμένες ζώνες.

αν ζεις ζώνες 3 έως 7Οι χειμώνες είναι πολύ σκληροί και θα πρέπει να μαζέψετε άνθη κάννας το φθινόπωρο. Αυτή είναι μια απλή διαδικασία. που θα συζητηθούν αναλυτικότερα παρακάτω. Τα πάνε καλά σε αυτές τις ζώνες, κάτι που είναι εκπληκτικό για τα τροπικά φυτά.

σε ζώνες 8 έως 11, Δεν χρειάζεται να τα μεγαλώσεις. Μπορείτε να τα αφήσετε στο έδαφος και θα μεγαλώσουν την άνοιξη. Αναπτύσσονται σε αυτές τις ζώνες επειδή το φως του ήλιου είναι πιο έντονο και οι θερμοκρασίες είναι συχνά τόσο ζεστές όσο οι τροπικές περιοχές.

πότε να φυτέψετε

φωτεινά λουλούδια σε γλάστρες
Συνιστάται η φύτευση μετά τον τελευταίο παγετό.

Το να καταλάβετε πότε να φυτέψετε την κάννα σας μπορεί να είναι δύσκολο. Εάν ζείτε στις ζώνες 3-7 του USDA, θα θελήσετε να το φυτέψετε. μετά τον τελευταίο παγετό για την εποχήΕάν φυτέψετε πολύ νωρίς Διατρέχετε τον κίνδυνο να παγώσουν τα ριζώματα και να πεθάνουν.

Εξαιρετική συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε όταν ανθίζουν οι τουλίπες. Όταν ανθίζουν οι τουλίπες Ο κίνδυνος του παγετού συνήθως περνάει και μπορείτε να φυτέψετε.

Εάν ζείτε σε περιορισμένη περιοχή Θα αρχίσουν να φυτρώνουν την άνοιξη. Δώστε στα ριζώματα επιπλέον νερό μερικές εβδομάδες πριν φυτρώσουν για να διατηρήσετε τα ριζώματα υγρά και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την εποχή, μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία. 4-6 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό.Διατηρείτε σε εσωτερικούς χώρους με επαρκείς συνθήκες φωτός και υγρού εδάφους.

Καθώς η θερμοκρασία του εδάφους ανεβαίνει και ο φόβος του παγετού έχει περάσει. Αφαιρέστε τα από τα δοχεία τους και μετακινήστε τα στην επιθυμητή θέση. Μπορείτε να το αφήσετε σε ένα δοχείο και να το τοποθετήσετε όπου θέλετε.

πού φυτεύεται

Ένα ψηλό ανθισμένο δέντρο που φυτρώνει στο κέντρο του κήπου.
Τα κρίνα των Καννών λατρεύουν να μεγαλώνουν στα πιο ζεστά μέρη του κήπου σας σε ηλιόλουστες θέσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα μέρη για φύτευση. Περισσότερη θερμότητα είναι καλύτερη για αυτά τα τροπικά φυτά. λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία αναζητήστε αυτό το μέρος Το πιο ζεστό μέρος του κήπου σαςΤα περισσότερα φυτά δεν αντέχουν τη ζέστη του καλοκαιριού. Αλλά τα άνθη κάννας μεγαλώνουν καλά!

Τους αρέσει ο πλήρης ήλιος. Αλλά μπορεί να επιβιώσει σε μερικό ηλιακό φως. Τα φύλλα τους είναι επιρρεπή σε ζημιές από τον άνεμο. Επομένως, εξετάστε τοποθεσίες με κάποια προστασία των φύλλων. φυτεύονται κατά μήκος της άκρης του κήπου, αυξάνοντας ελαφρώς το ύψος του Σκεφτείτε να φυτέψετε στο πλάι των κτιρίων για να προσθέσετε χρώμα.

Οι νάνες ποικιλίες είναι μια εξαιρετική επιλογή. δοχείο αυλήςΜπορείτε να καλλιεργήσετε γιγάντιες ποικιλίες σε δοχεία. Αλλά θα χρειαστείτε ένα πολύ μεγαλύτερο δοχείο για να φιλοξενήσετε την ανάπτυξη. Οι ποικιλίες νάνων έχουν ύψος μόνο 3 ή 4 πόδια και θα κάνουν το δοχείο σας ψηλότερο. Ένα όμορφο φυτό με δοχεία που ανθίζει όλο το καλοκαίρι.

Εάν έχετε πισίνα ή πηγή νερού Αναπτύσσονται όμορφα στην άκρη. Θα δώσουν στην πισίνα ή στο νερό σας μια τροπική αίσθηση. Υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που αναπτύσσονται καλύτερα κοντά στο νερό.

Η «Κλεοπάτρα» είναι κατάλληλη για φύτευση κοντά στο νερό. Παράγουν ελκυστικά λουλούδια που κυμαίνονται από κόκκινο έως κίτρινο και μπορούν να παράγουν περισσότερα από ένα χρωματιστά σχέδια ανά μπουκέτο. Με ύψος 2 έως 3 πόδια, παράγουν πράσινο έως μοβ φύλλωμα που δεν θα κρύβει λίμνες ή υδάτινα σώματα.

Μια άλλη ποικιλία, το «Fashion», είναι ένα μεγάλο υβρίδιο που παράγει βαρύγδουπα φύλλα. Τα λουλούδια αυτού του πορτοκαλί λουλουδιού κάννας είναι πορτοκαλί το ηλιοβασίλεμα. Αυτοί οι γίγαντες θα φέρουν ποικιλία στην πράσινη θάλασσα του κήπου.

μέθοδος φύτευσης

Κάκτος φυτεμένος στον κήπο
Συνιστάται να φυτέψετε ζαχαροκάλαμο σε βάθος περίπου 2-3 ​​ίντσες και σε απόσταση τουλάχιστον 12 ιντσών μεταξύ τους.

Αφού επιλέξετε μια τοποθεσία Είναι ώρα για φτυάρι. Αυτό θα διευκολύνει τη φύτευση. Μόλις χαλαρώσετε το χώμα να σκάψει τρύπες ή βαθιά χαρακώματα 2 έως 3 ίντσες βάθος.

Αν σκάψετε μια τρύπα για να τοποθετήσετε τα ριζώματα της κάννας Κρατήστε τα σε απόσταση τουλάχιστον 12 ιντσών μεταξύ τους. Δεν θέλουμε να στριμώξουμε τα ριζώματα. Αν σκάψεις χαντάκι Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τα ριζώματα όταν τα τοποθετείτε στο χαντάκι. Σε απόσταση μεγαλύτερη από 12 ίντσες.

όταν έχετε φυτέψει Καλύψτε τα ριζώματα με χώμα και αρχίστε να ποτίζετε πολύ. Χρειάζονται άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της βλάστησης για να διατηρήσουν τα ριζώματα υγρά.

Αν επιλέξετε να το καλλιεργήσετε σε δοχείο Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το μέγεθος του δοχείου είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να μην υπερφορτωθούν τα ριζώματα. Εάν είναι πολύ, θα σταματήσει να αναπτύσσεται και να ανθίζει.

Το μέγεθος της ποικιλίας κάννας είναι σημαντικό όταν ξεκινάτε τη φύτευση. Τα γιγάντια είδη απαιτούν περισσότερο χώρο επειδή είναι μεγαλύτερα και εξαπλώνονται πιο γρήγορα Φυτέψτε γιγαντιαίες ποικιλίες μακριά.Οι νάνοι ποικιλίες καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Αλλά εξαπλώνεται πιο γρήγορα υπό ιδανικές συνθήκες.

ανάπτυξη και συντήρηση

Η κάννα καλλιεργείται εύκολα εάν βρίσκεστε στη σωστή ζώνη ανθεκτικότητας και ο χρόνος είναι σωστός. Απαιτούν λίγο περισσότερη συντήρηση και TLC από άλλες εγκαταστάσεις. Έχουν όμως τις ίδιες βασικές απαιτήσεις. Μπορείτε να δείτε όλες τις σημαντικές πτυχές της ανάπτυξής τους πριν ξεκινήσετε.

φως

ροζ λουλούδια σε πλήρη άνθιση στον ήλιο
Αποδίδουν τον καλύτερό τους εαυτό στον ήλιο για τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα.

Το φως του ήλιου είναι ο καλύτερος φίλος της κάννας και κάνει τη διαφορά στην παραγωγή λουλουδιών. Μην ανησυχείτε, είναι λιγότερο ανεκτικοί στον ήλιο. Αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη. για καλύτερα αποτελέσματα φυτεύονται σε ηλιόλουστες θέσεις.

Συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε μερική σκιά ή τουλάχιστον 4 ώρες ηλιακής ακτινοβολίας εάν τα καλλιεργείτε σε ημισκιά. Δεν θα αναπτυχθεί ή θα ανθίσει πολύ γρήγορα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναπτυχθεί ούτε θα ανθίσει.

Τέσσερις ώρες ηλιακού φωτός είναι το ελάχιστο για υγιή ανάπτυξη κάννας. Η επιλογή της καλύτερης τοποθεσίας θα αυξήσει τις πιθανότητές σας. Όμορφα λουλούδια είναι διαθέσιμα από το καλοκαίρι έως το φθινόπωρο..

Η ζώνη ανθεκτικότητάς σας θα καθορίσει πόσο ηλιακό φως χρειάζονται την ημέρα. Οι ζώνες 8-11 του USDA απολαμβάνουν πιο έντονο φως. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε 4 έως 6 ώρες ηλιακού φωτός.

Οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες στις ζώνες 3-7 έχουν λιγότερο έντονο ηλιακό φως. Εάν ζείτε σε μία από αυτές τις ζώνες, φυτέψτε την σε ηλιόλουστη ή τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακό φως για καλύτερη ανάπτυξη

Ακολουθεί ένας οδηγός για τις απαιτήσεις του ηλιακού φωτός για τη βέλτιστη ανάπτυξη. Έχω φυτεμένα άνθη κάννας στα δυτικά του μεγάλου υπόστεγου. Λαμβάνουν περίπου 5 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Βγάζει περισσότερους βλαστούς και ανθίζει όμορφα.

Το επόμενο έτος σκοπεύω να φυτέψω περισσότερα ριζώματα για να δημιουργήσω μια πιο γεμάτη εμφάνιση, καθώς δεν έχουν πλήρη ήλιο για να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη.

νερό

Το νερό καννας στάζει στο νερό.
Ποτίστε το φυτό κάννας καλά και τακτικά μέχρι να φυτρώσει.

Η ανοιξιάτικη φύτευση έχει υψηλές απαιτήσεις άρδευσης. Τα ριζώματα θα παραμείνουν αποθηκευμένα όλο το χειμώνα και θα πρέπει να διατηρούνται υγρά. Μετά τη φύτευση, η περιοχή πρέπει να εμποτιστεί καλά. περίπου 2 έως 3 ίντσες νερόΣυνεχίζουμε το πότισμα μέχρι να φυτρώσουν.

όταν φυτρώνουν Μπορείτε να ποτίζετε λιγότερο. Μία από τις καλύτερες ιδιότητές του είναι η ελαφρά ανοχή του στο ξηρό. Αυτό είναι εκπληκτικό για τα τροπικά φυτά. Εάν η περιοχή σας υποφέρει από ξηρασία Σκεφτείτε να ποτίζετε πιο συχνά.

Το πότισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, παρέχοντας 1 έως 2 ίντσες νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι αρκετό. συνεχώς Ελέγξτε την υγρασία του εδάφους σας.Η υγρασία του εδάφους είναι ένας καλός δείκτης για το εάν χρειάζεστε νερό.

Περισσότερο νερό σημαίνει περισσότερο πράσινο και λουλούδια. Βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό νερό και προσέξτε για σημάδια υπερχείλισης ή κάτω από το νερό.

υποβρύχια πινακίδα

Εδώ είναι μερικά σημάδια εάν το λουλούδι κάννας σας είναι κάτω από το νερό.

 • Τα φύλλα άρχισαν να σκίζονται και να σκίζονται κατά μήκος των φλεβών.
 • κατσαρά ξερά φύλλα
 • κίτρινα και μαραμένα φύλλα

Αν και αγαπούν το νερό Αλλά μπορείτε ακόμα να τα ποτίζετε. Υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε εάν πιστεύετε ότι μπορεί να είχατε υπερβολική ενυδάτωση. Το νερό που κατακάθεται στα φύλλα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Μην ξεχνάτε να ποτίζετε τις ρίζες για να αποτρέψετε τις ασθένειες των φυλλωμάτων.

Αν κάθονται σε χώμα που είναι πολύ υγρό Το ρίζωμα θα σαπίσει και θα σταματήσει να αναπτύσσεται. Η σήψη των ριζών είναι πολύ συχνή. Βεβαιωθείτε ότι έχουν καλά στραγγιζόμενο χώμα για να αποτρέψετε τη σήψη.

Εάν δεν θέλετε το έδαφος να συγκρατεί την υγρασία, λάβετε αυτό υπόψη προσθέστε σάπια φύλλαΥπάρχουν πολλά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σάπια φύλλα. Τα ροκανίδια είναι μια καλή επιλογή και θα βοηθήσουν επίσης να κρατήσετε μακριά τα ζιζάνια. Τα κομμένα φύλλα και το γρασίδι είναι καλές επιλογές. Συμβουλευτείτε το τοπικό σας θερμοκήπιο για άλλες επιλογές. διαθέσιμο στην περιοχή σας

γη

λουλούδι κάννας φυτεμένο στο έδαφος
Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι καλά στραγγιζόμενο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οργανικά.

Το χώμα παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της κάννας σας. Προτιμούν γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. υψηλή σε οργανική ουσίαΕάν δεν έχετε αυτό το είδος εδάφους στην περιοχή σας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσετε το έδαφος σας για να προωθήσετε την ανάπτυξη της κάννας. Εάν η περιοχή σας έχει αμμώδες ή αργιλώδες έδαφος εξετάστε το ενδεχόμενο προσθήκης οργανικής ύλης Η προσθήκη οργανικής ύλης, όπως ξερά φύλλα ή αποκόμματα γρασιδιού, θα βοηθήσει στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών και του νερού κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Εάν έχετε αμμώδες ή αργιλώδες έδαφος Να λιπαίνουμε τακτικά. Θα παρέχει σωστή διατροφή για να αναπτυχθεί μέχρι το φθινόπωρο.

Αν φυτέψετε σε δοχείο Χρησιμοποιήστε το χώμα για γλάστρα της επιλογής σας.Θυμηθείτε ότι το δοχείο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην έχει πολύ κόσμο. Μπορείτε να προσθέσετε νεκρά φύλλα, αποκόμματα γρασιδιού ή υπολείμματα τροφής στη γλάστρα για πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

λίπασμα

κηπουρός που κρατά αζωτούχο λίπασμα
Εάν το χώμα σας στερείται θρεπτικών συστατικών Βάλτε οργανικό λίπασμα προσεκτικά.

Τα άνθη κάννας δεν χρειάζονται λίπασμα. αλλά χρήσιμο Εάν η περιοχή σας έχει αμμώδες ή αργιλώδες έδαφος Αυτά τα εδάφη θα εκπλύνουν θρεπτικά συστατικά. Λίγα μένουν για το φυτό. Εάν το χώμα σας τείνει να εκπλύνει θρεπτικά συστατικά Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανένα λίπασμα. μπορείς να διαλέξεις Προσθέστε 2 έως 4 ίντσες οργανικής ύλης. Αντίθετα, η οργανική ύλη είναι το κομπόστ, τα αποκόμματα φύλλων, τα αποκόμματα χόρτου ή τα υπολείμματα κουζίνας. Όταν αυτά τα υλικά διαχωρίζονται Μπορείτε να το ενσωματώσετε στον κήπο σας. Αυτή η οργανική ύλη δημιουργεί έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προάγει την ανάπτυξη.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λίπασμα Σκεφτείτε ένα λίπασμα 5-10-5 ή 10-10-10 μία φορά το μήνα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία για σωστή χρήση και δοσολογία.

κρύβω

Τα μαραμένα φυτά στον κήπο χρειάζονται στηρίγματα.
Κόψτε τα μαραμένα άνθη για να επιτρέψετε στο φυτό να ανακατευθύνει την ενέργειά του για να παράγει περισσότερα άνθη.

Τα άνθη κάννας καθαρίζονται φυσικά. Αυτό σημαίνει ότι όταν το λουλούδι εξαντληθεί, θα πέσει στο έδαφος. Αυτή είναι μια εξαιρετική ποιότητα γιατί σημαίνει ότι ξοδεύετε λιγότερο χρόνο καθαρίζοντας λουλούδια το καλοκαίρι.

Όταν όλα τα λουλούδια της συστάδας αρχίσουν να παράγουν σπόρους. Εάν δεν θέλετε να μαζέψετε τους σπόρους, μπορείτε. Ολοκληρώθηκε η κοπή συμπλέγματος Αυτό επιτρέπει στο φυτό να επικεντρωθεί περισσότερο στην παραγωγή λουλουδιών.

Αν θέλετε να πάτε σε σπόρους κάννας, μην αφαιρέσετε το ξοδευμένο τσαμπί. Το απόθεμα σπόρων περιέχεται σε μια υδατική κάψουλα. Εάν ανοίξετε την κάψουλα Θα βρείτε μικρούς και σκουρόχρωμους σπόρους. Μπορείτε να συλλέξετε αυτούς τους σπόρους για να τους φυτέψετε την άνοιξη ή να τους αφήσετε να πέσουν στο έδαφος.

διάδοση

Κάνα, πράσινοι λοβοί, σπόροι λωτού
Μπορείτε να συλλέξετε τους σπόρους από το κάνιστρο σας για να πολλαπλασιάσετε το φυτό.

Τα άνθη της κάννας αναπτύσσονται από ριζώματα με μπουμπούκια που μοιάζουν με πατάτα. μπορεί να συμβεί εξάπλωση την άνοιξη ή το φθινόπωροΗ διαδικασία είναι η ίδια ανεξάρτητα από την εποχή που θα επιλέξετε.

την άνοιξη ή το φθινόπωρο Ξεκινήστε να στρώνετε τα ριζώματα σε στρώσεις. Στη συνέχεια χωρίστε σε τμήματα, τουλάχιστον 2 έως 5 μπουμπούκια ανά ρίζωμα.Τα ριζώματα μπορούν να παράγουν περισσότερους μπουμπούκια και άνθη.

Ο πολλαπλασιασμός των σπόρων είναι δύσκολος. Αλλά δεν είναι αδύνατο. Οι περισσότερες ποικιλίες παράγουν σπόρους. και με λίγη υπομονή Θα πρέπει να μπορείτε να βλαστήσετε τους σπόρους.

Εάν επιλέξετε να καλλιεργήσετε κάννα από σπόρους Ακολουθούν μερικά βήματα για να τα βοηθήσετε να βλαστήσουν.

 1. Μουλιάζουμε τους σπόρους σε νερό για περίπου 24 ώρες.
 2. Αυτό υποδηλώνει τη ρήξη του παχύ στρώματος σπόρου και τη βλάστηση.
 3. Καβούρδισμα των σπόρων Αυτό είναι ζημιά στο κάλυμμα του σπόρου για να δείξει τη βλάστηση.
 4. Τοποθετήστε σε χώμα γλάστρας σε σταθερή θερμοκρασία 70° έως 75° F μέχρι να φυτρώσει.
 5. Μην απογοητεύεστε αν χρειάζεται χρόνος!

κλίμα

κόκκινα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο
Αυτά τα τροπικά φυτά είναι πολύ προσαρμόσιμα. Αλλά σαν ένα κλίμα με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.

Μην παραπλανηθείτε από την τροπική περιγραφή αυτού του φυτού. Ταιριάζει καλύτερα στο κλίμα της περιοχής σας.

Τα άνθη της κάννας είναι ποικίλα. Υπάρχει όμως ένα επιθυμητό κλίμα. έχουν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες υψηλή θερμοκρασία και υψηλή υγρασίαΣε αυτές τις συνθήκες Αναπτύσσονται καλά. Η παραγωγή λουλουδιών θα είναι υψηλή.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η μέση θερμοκρασία είναι 80° F το καλοκαίρι, η κάννα θα αναπτυχθεί ακόμα καλύτερα. Η θερμοκρασία είναι μόνο μια πτυχή της συνολικής φυτικής παραγωγής.

όπως έχουμε ξαναπεί Το πότισμα είναι απαραίτητο στοιχείο για όμορφα φυτά. Ορισμένες περιοχές έχουν σταθερές βροχοπτώσεις ενώ άλλες δεν έχουν πολλές βροχοπτώσεις. Αναπτύσσονται σε ξηρές περιοχές. αλλά αυξάνεται απαιτείται συχνό πότισμα.

δημοφιλείς ποικιλίες

Μια ποικιλία που ονομάζεται Lucifer στον κήπο.
Το «Lucifer» παράγει έντονα κόκκινα λουλούδια με χρυσές άκρες.

Εδώ είναι μια λίστα με δημοφιλείς ποικιλίες που πρέπει να λάβετε υπόψη για τον κήπο σας. Υπάρχουν διάφορα υβρίδια με διαφορετικά μεγέθη και χρώματα Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με καμία από τις δύο επιλογές.

 • ‘Ο σκοτεινός ιππότης’ Τα φύλλα είναι σκούρα μοβ έως σχεδόν μαύρα και τα άνθη είναι ένα όμορφο βαθύ κόκκινο.
 • «Πόρτλαντ Σίτι» Επιδείξτε άφθονα ροζ κοραλί λουλούδια στα μέσα του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου.
 • ‘Αποστολή’ Έχει σκούρα μοβ φύλλα με πράσινες και ροζ ραβδώσεις και έντονα πορτοκαλί άνθη.
 • ‘Εωσφόρος’ Τα μήλα καραμέλας είναι μια από τις πιο κοντές ποικιλίες που ανθίζουν με κόκκινα πέταλα και χρυσές άκρες.

περισσότερο χειμώνα

λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο
Ανάλογα με τη ζώνη που ζείτε, τα ριζώματα πρέπει να μαζεύονται το φθινόπωρο.

Οι Overvengers δεν είναι τόσο έντονοι όσο νομίζετε. Εάν ζείτε στις ζώνες 3-7, θα πρέπει να αυξήσετε τα ριζώματα της κάννας το φθινόπωρο. Εάν ζείτε στις ζώνες 8-11, μπορείτε. Αφήστε τα ριζώματα στο χώμα. και μεγαλώνουν ξανά την άνοιξη.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα κατά τη χειμερινή συντήρηση. Αν δεν το σηκώσεις από το έδαφος Δεν θα ξαναφυτρώσει την άνοιξη. Τα ριζώματα είναι ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες και θα πεθάνουν εάν εκτεθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους.

Με τον πρώτο παγετό τα φύλλα έχουν ήδη πεθάνει. Κόψτε τα φύλλα για να διευκολύνετε το σκάψιμο της κάννας. Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι ή φτυάρι για να σκάψετε αυτήν την περιοχή. Ανασηκώστε τα ριζώματα της κάννας από το χώμα.Αφαιρέστε το χώμα από τα ριζώματα και πετάξτε τυχόν σάπια ή κατεστραμμένα μέρη.

Μόλις έχετε όλα τα καλά ριζώματα Βάλτε το σε μια μεγάλη τσάντα μεταφοράς ή βαριά σακούλα σκουπιδιών. Βρείτε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για αποθήκευση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ορισμένοι μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι είναι μονωμένα γκαράζ. ημιτελές υπόγειο ή υπόγειο

Μην τα αποθηκεύετε σε αχυρώνα ή υπόστεγο. γιατί γενικά δεν διατηρεί μόνωση Αυτός ο τύπος κτιρίου συχνά παραμένει κάτω από το μηδέν και καταστρέφει τα ριζώματα.

Αν μεγαλώνετε σε δοχείο Η δουλειά σας θα είναι πιο εύκολη. Όταν τα φύλλα πεθαίνουν από υπερβολικό κρύο ή παγετό. αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα λίγα εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του εδάφους Μπορείτε να αφήσετε τα ριζώματα στο χώμα και να τα αποθηκεύσετε σε ένα μονωμένο γκαράζ ή ημιτελές κελάρι. Θα αναπτυχθούν σε δοχεία που θα τοποθετηθούν έξω την άνοιξη.

κοινό πρόβλημα

σκουριά στα φύλλα κάννας
Αν και θεωρείται άνοσο Αλλά η σκουριά εξακολουθεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα.

Μία από τις καλύτερες ιδιότητες των λουλουδιών κάννας είναι η απουσία φασαρίας. Με αυτά τα λόγια, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Αν είναι μέσα του καλοκαιριού και δεν έχετε δει ακόμα τα λουλούδια. Εδώ είναι μερικές αιτίες και λύσεις.

γενικό πρόβλημα πολύ κόσμο κατά τη φύτευσηΚατά τον πολλαπλασιασμό των ριζωμάτων, γίνονται συστάδες. Όταν συμβεί αυτό, οι νέοι βλαστοί δεν μπορούν να αναπτυχθούν και να πεθάνουν. Ο συνωστισμός θα εμποδίσει την ανάπτυξη περισσότερων βλαστών αργότερα στη σεζόν.

Μερικά ριζώματα μπορούν να σκαφτούν σε πολυσύχναστες περιοχές για να αραιώσουν. Αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης και θα ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη. την άνοιξη Φροντίστε να αφήσετε χώρο για πολλαπλασιασμό.

σήψη των ριζών Εμφανίζεται πιο συχνά εάν οι συνθήκες του εδάφους είναι πολύ υγρές. Δεν τους αρέσει το νερό γύρω από τις ρίζες. Το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι το καλύτερο. Αλλά θα ανέχεται το ξηρό έδαφος για μικρά χρονικά διαστήματα.

πότε-πότε, Στα φύλλα σχηματίζεται σκουριά.Βρίσκεται συνήθως στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Τα συμπτώματα της σκουριάς είναι κίτρινο έως καφέ στα φύλλα ή τους μίσχους. Αν δείτε σκουριά Αφαιρέστε τα άρρωστα φύλλα από το φυτό. Αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης της σκουριάς.

FAQ

Ναι, εξαπλώνονται καθώς μεγαλώνουν. Το ρίζωμα συνεχίζει να αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. όταν μεγαλώνει το ρίζωμα Θα αρχίσουν να εμφανίζονται νέοι βλαστοί.

Ναί! Η κάννα μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους με επαρκή φωτισμό, θερμοκρασία και συνθήκες εδάφους. Προσοχή με την ποικιλία καθώς μερικά είναι αρκετά ψηλά.

Κοιτάξτε γύρω από την περιοχή που έχετε επιλέξει να φυτέψετε. Το πλήθος φαινόταν συντριπτικό; Εάν ναι, αφαιρέστε τους βλαστούς ή σκάψτε μερικά από τα ριζώματα. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ένα λουλούδι δεν ανθίζει είναι το ανεπαρκές ηλιακό φως. Λάβετε υπόψη ότι τους αρέσει ο πλήρης ήλιος. Θα κρατήσει όμως τουλάχιστον 4 ώρες.

τελικές σκέψεις

Φέρτε τους τροπικούς στην αυλή ή τον κήπο σας με αυτές τις ευέλικτες ομορφιές. με πυκνό φύλλωμα και πολύχρωμα άνθη Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με την καλλιέργεια ανθέων κάννας.Πολλά φυτά δεν αντέχουν τη ζέστη το καλοκαίρι. Αλλά αυτά τα φυτά αναπτύσσονται καλά. Μια εξαιρετική επιλογή για τον κηπουρό, εύκολη στη φροντίδα και κρατά το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Καλή τύχη και καλή φύτευση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *