Τι είναι το έμμεσο ηλιακό φως και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

แสงแดดทางอ้อมคืออะไร?

Τι είναι το έμμεσο ηλιακό φως

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το έμμεσο ηλιακό φως, μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι.

απλά πείτε Το έμμεσο ηλιακό φως είναι το ηλιακό φως που φιλτράρει μέσα από ένα μέσο (όπως ένα παράθυρο ή το φύλλωμα ενός δέντρου) ή αντανακλάται από τις γύρω επιφάνειες..

Τι είναι το έμμεσο ηλιακό φως;

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πού να τοποθετήσετε φυτά που χρειάζονται πλήρες ηλιακό φως:

  • Τα παράθυρα βλέπουν ανατολικά.
  • Τα παράθυρα βλέπουν νότια. σκιερό με γύρω δέντρα ή κτίρια όλη την ημέρα
  • Σε ένα δωμάτιο που βλέπει νότια από το παράθυρο

Ίσως αναρωτιέστε γιατί αυτές είναι οι καλύτερες τοποθεσίες για έμμεσο ηλιακό φως. Όταν εξετάζετε τους τύπους φυτών που χρειάζονται πλήρες ηλιακό φως. να σκεφτούμε το φυσικό περιβάλλον

Εκτός από ορισμένα είδη κάκτων και παχύφυτων. Τα περισσότερα εμπορικά διαθέσιμα φυτά εσωτερικού χώρου αναπτύσσονται φυσικά στο πάτωμα του τροπικού δάσους.

Όταν σκέφτεστε αυτούς τους όρους Ο ήλιος συχνά μπλοκάρεται από τη σκιά των φύλλων που παράγουν τα δέντρα. Αυτός ο θόλος φιλτράρει το μεγαλύτερο μέρος του άμεσου ηλιακού φωτός και απορροφά τη θερμότητα από το δάπεδο του τροπικού δάσους. έμμεσο ηλιακό φως.

Γι’ αυτό τα φυτά που χρειάζονται πλήρες ηλιακό φως πρέπει να τοποθετούνται σε παράθυρα με νότιο προσανατολισμό που περιβάλλονται από δέντρα ή κτίρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο λόγος για τον οποίο τα παράθυρα με ανατολική όψη είναι τα καλύτερα μέρη για τα φυτά να χρειάζονται το φως του ήλιου. Επειδή τα παράθυρα θα εκτεθούν στο φως του ήλιου πρώτο πράγμα το πρωί.

Επιπλέον, όταν ο ήλιος κινείται Το φως θα εξακολουθεί να παρέχει αρκετό φως. Αντί να φωτίζουν άμεσα τα φύλλα, αντανακλούν τις γύρω επιφάνειες όλη την ημέρα.

Εάν δεν έχετε παράθυρα με ανατολικό προσανατολισμό Τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα δωμάτιο που παίρνει περισσότερο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας από ένα παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό. Αυτό θα γεμίσει το δωμάτιο με φως, αλλά και πάλι, όλα αυτά θα αντανακλώνται ως έμμεσο ηλιακό φως.

Το φως ανάπτυξης θεωρείται έμμεσο ηλιακό φως;

Εάν ζείτε σε μια ιδιαίτερα σκιερή περιοχή και δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να παρέχετε άμεσο ηλιακό φως στο φυτό σας; Τα Grow Lights είναι μια καλή επιλογή.

Εξαρτάται από την ισχύ του φωτός και τις ρυθμίσεις που επιλέγετε. Τα φώτα ανάπτυξης μπορούν να ληφθούν υπόψη τόσο για έμμεσο όσο και για άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, τα περισσότερα φώτα ανάπτυξης είναι τα καλύτερα για φυτά που χρειάζονται έμμεσο φως. γιατί το φως δεν ταιριάζει με το φως του ήλιου

Το φως που έρχεται από το παράθυρο εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως;

Θα πρέπει τώρα να έχετε μια καλή ιδέα για το τι είναι το έμμεσο ηλιακό φως. Τι κάνετε όμως όταν ερωτεύεστε τον διαρκώς αναπτυσσόμενο γείτονά σας στον εσωτερικό κήπο; και διαπίστωσε ότι αναγραφόταν η ετικέτα φροντίδας «Άμεσο φως του ήλιου»

Ο άμεσος πειρασμός ήταν να τοποθετήσετε το φυτό απευθείας στο περβάζι. Αλλά τα φυτά πρέπει να μετακινηθούν αμέσως γιατί το φως θα λάμπει μέσα από τα παράθυρα. αριθμός εξετάστε το άμεσο ηλιακό φως

Αυτό συμβαίνει επειδή το φως που περνά μέσα από το παράθυρό σας διασκορπίζεται και ανακατευθύνεται σε μια διαδικασία γνωστή ως «διάθλαση». Η ένταση του ηλιακού φωτός μειώνεται και ως αποτέλεσμα δημιουργείται έμμεσο φως.

Έτσι, ακόμα κι αν το όμορφο νέο σας φυτό φαίνεται σαν να λιάζεται, Δεν πήρε όμως την επιθυμητή ένταση.

Αυτό προκαλεί σύγχυση επειδή το περβάζι του παραθύρου σας είναι το καλύτερο μέρος για τα φυτά να χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως.

Αλλά ακόμα και με τις συνεχείς ακτίνες του ήλιου μέσα από τα παράθυρα. Τα φυτά σας θα λάβουν μόνο το 50% του άμεσου ηλιακού φωτός εάν φυτευτούν έξω.

Φυσικά, όταν πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου. Η καλλιέργεια σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι επιλογή. Πώς μπορείτε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε απευθείας ηλιακό φως; Αν και μερικά χάνονται μέσω της αντανάκλασης και του φιλτραρίσματος.

Είναι όλα σχετικά με την τοποθεσία. Υπάρχει μια παλιά κηπευτική παροιμία, «σωστό φυτό, σωστό μέρος», που ισχύει και για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Με απλά λόγια, τα φυτά είναι στην καλύτερη κατάσταση και θα ευδοκιμήσουν.

έχοντας αυτό κατά νου Τα φυτά εσωτερικού χώρου που χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως πρέπει να τοποθετούνται σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Θα χάσετε ακόμα κάποια ένταση φωτός. αλλά περισσότερο από άλλα παράθυρα που μπορείτε να προμηθευτείτε

Εάν δεν έχετε παράθυρα με νότιο προσανατολισμό Ένα παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή. Αυτή η τοποθεσία δέχεται το μεγαλύτερο ηλιακό φως μετά το μεσημέρι.

Αυτό θα κρατήσει τα φυτά σας στη ζέστη περισσότερο. Δεδομένου ότι ο ήλιος θα συνεχίσει να λάμπει από αυτή την κατεύθυνση από το μεσημέρι μέχρι τη δύση του ηλίου.

και στις δύο περιπτώσεις Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια από το άμεσο ηλιακό φως. Αυτά μπορεί να είναι κουρτίνες, κουρτίνες, έπιπλα, αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμποδίσει το φως του ήλιου και να σκιάσει τα φυτά σας.

Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα εξωτερικά εμπόδια. Αν και αυτά είναι συχνά πέρα ​​από τον έλεγχό σας. Αν παρατηρήσετε γύρω δέντρα ή κτίρια που δημιουργούν σκιά, δοκιμάστε να ανυψώσετε τα φυτά σε μια πλατφόρμα για να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.

Ορισμένα φυτά μπορούν να αναρτηθούν από την οροφή με ειδικούς συνδετήρες. Σας κάνει να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο άμεσο ηλιακό φως.

συμπέρασμα

Έχετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έμμεσο ηλιακό φως. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου όταν τοποθετείτε τα φυτά σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. Έχετε τρεις επιλογές.

Ένα παράθυρο που βλέπει ανατολικά είναι το καλύτερο. αν δεν είναι δυνατόν Τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό που δέχεται μερική σκιά όλη την ημέρα. Τοποθετήστε το φυτό σε ένα δωμάτιο με νότιο προσανατολισμό.

Εάν αυτές οι επιλογές δεν είναι διαθέσιμες Μπορείτε πάντα να επενδύσετε σε φωτιστικά φυτών που παρέχουν έμμεσο τεχνητό ηλιακό φως. Δεν θα είναι τόσο δυνατό όσο το πραγματικό. Αλλά το δέντρο σας θα είναι ακόμα χαρούμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *