Τι χρώματα έχουν αυτά τα όμορφα λουλούδια;

โคลสอัพของดอกคาร์เนเลียนสีแดง

Ντάλιες σε διάφορα χρώματα

Ιθαγενής στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική. Οι ντάλιες βραβεύονται για τις φωτεινές, ζωντανές αποχρώσεις τους. και γοητευτική προσωπικότητα Ανθίζει συνεχώς στις περισσότερες περιοχές από τα μέσα του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου. Αυτά τα τροπικά κονδυλώδη φυτά μεγαλώνουν από 10 ίντσες έως 7 πόδια ψηλά και διαθέτουν λουλούδια που ποικίλλουν σε μέγεθος και σχήμα από μπάλες του γκολφ έως φρίσμπι. Ανθεκτικά στη ζώνη 8, οι ντάλιες μπορούν να καλλιεργηθούν ετησίως στις ζώνες 3-7.

καλά αναπτυγμένο Ηλιόλουστο, αργιλώδες έδαφος, καλά στραγγιζόμενο Οι ντάλιες μπορούν να βρεθούν σε ανθοπωλεία και εμπορικές φάρμες. Κρύβεται σε φράχτες και άκρες Μεταμορφώστε τα σε πολυετή φυτά ή γλάστρες σε μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Είναι ποικίλα και δομικά διαφορετικά και διατίθενται σε πολλά χρώματα, τα οποία μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένα. δείτε μερικά από αυτά Δημοφιλείς ντάλιες όλων των χρωμάτων Οι οικογένειες μπορούν να βοηθήσουν να γίνει η διαδικασία επιλογής λιγότερο εκφοβιστική.

Dahlia Colors: The Short Answer

πραγματικά ντάλια Έρχεται σε κάθε χρώμα που μπορείτε να σκεφτείτε.Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μωβ, το λευκό και το πράσινο.Το μόνο χρώμα που δεν έχουν οι ντάλιες είναι το μπλε. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά χρώματα λουλουδιών για να διαλέξετε. Και πολλές ντάλιες είναι ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών χρωμάτων ταυτόχρονα.

δημοφιλή χρώματα ντάλια

ξέρεις τώρα αυτά τα όμορφα λουλούδιαΈρχονται σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή χρώματα που θα δείτε όταν βλέπετε ντάλιες στον κήπο. Πολλά από αυτά τα λουλούδια είναι πολύ δημοφιλή και μπορούν να βρεθούν τοπικά, σε μορφή σωλήνα ή στο διαδίκτυο. Ας δούμε τις όμορφες ποικιλίες ντάλιας!

κόκκινη ντάλια

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, της αγάπης και του θάρρους. Η κόκκινη ντάλια αυτής της οικογένειας ξεχωρίζει και τονίζει πιο απαλές, πιο λεπτές αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε το ως άγκυρα στο κυρίως παρτέρι ή για να προσθέσετε τροπικό στυλ στον κήπο.

Ντάλια «Cornell»

Το Cornell έχει ροζ-κόκκινα λουλούδια που τραβούν τα βλέμματα.

Αυτή η σφαιρική ντάλια έχει στρογγυλά κόκκινα λουλούδια με διάμετρο περίπου 4 ίντσες που γέρνουν προς το μοβ. Οι μίσχοι είναι ζωηροί και συχνά φτάνουν τα 4 πόδια ψηλά.Είναι ιδανικοί για κομμένα άνθη ή μεσαίου μεγέθους μπορντούρες.

Ντάλια “Alva’s Doris”

Κόκκινο λουλούδι Doris of Alva με σταγόνες νερού
Αυτή η ποικιλία είναι στην άγρια ​​φύση με μακριά και λεπτά πέταλα.

σχήμα ημι-κάκτου Αυτή η ποικιλία είναι μια ψηλή και σφριγηλή ντάλια (4 πόδια) που ανθίζει με αιχμηρά κατακόκκινα λουλούδια πλάτους κατά μέσο όρο 4-6 ίντσες. Το σκούρο πράσινο φύλλωμα παρέχει μια ωραία αντίθεση.

Ντάλια «Caliente»

Κόκκινο λουλούδι Caliente από κοντά
Το ‘Caliente’ είναι γνωστό για τα φλογερά λουλούδια του!

Τα πέταλα της ποικιλίας Caliente που σημαίνει «καυτά» στα ισπανικά είναι πικάντικα κόκκινα και περιστασιακά με κίτρινο χρώμα. Τα άνθη έχουν πλάτος 6 ίντσες στην κορυφή ενός σαρκώδους, ύψους 3-4 ποδιών στελέχους που διαρκεί πολύ μετά την κοπή. Συχνά επηρεάζεται από ανθοκόμους

Λουλούδι αγάπης “Karma Panbini”

Κοντινό πλάνο κόκκινα και κίτρινα λουλούδια Kampornpini.
Το κύριο χρώμα αυτού του ζώου είναι το κόκκινο. Μερικά από αυτά έχουν ένα μείγμα πορτοκαλί και κίτρινου.

Τα βελούδινα πέταλα είναι κυρίως κόκκινα. Τα λουλούδια κυμαίνονται από πορτοκαλί έως κίτρινο στο κέντρο.Τα λουλούδια είναι 4-6 ίντσες ψηλά και 2-3 πόδια ψηλά. Συχνά φαίνονται ως εισβολείς σε ένα μόνο βάζο ή επιπλέουν σε ένα μπολ. Αυτή η ποικιλία είναι μια ομορφιά όπως καμία άλλη.

κίτρινη ντάλια

Οι λαμπερές και χαρούμενες κίτρινες ντάλιες μεταφέρουν περηφάνια, χαρά και ευτυχία Χρησιμοποιήστε τις για να προσελκύσετε επικονιαστές και να δώσετε στον κήπο ή το κλαδευτήρι σας μια φιλική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

Ντάλια “Yellow Star”

από κοντά κίτρινο αστέρι
Τα κίτρινα αστέρια είναι αχνά κίτρινα.

Τα πλούσια βουτυρώδη πέταλα σβήνουν σταδιακά. Ξεθώριασμα σε λευκό στην άκρη της ντάλιας σε σχήμα κάκτου. Με λουλούδια ύψους έως 6 ίντσες και ένα στιβαρό μίσχο κοπής που εκτείνεται έως και 4 πόδια, αυτή η ποικιλία είναι η αγαπημένη των πεταλούδων και η αγαπημένη του στον κήπο κοπής.

Dahlia “Kelvin Floodlight”

Κίτρινος προβολέας Kelvin κοντά σε λουλούδια
Το Kelvin Floodlight είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κίτρινες ντάλιες.

Ένα στολίδι από μια ποικιλία από πιάτα δείπνου Βραβευμένη για την τυπικότητα και το μέγεθος της άνθισης, 8-10 ίντσες. Συχνά μια από τις πρώτες ντάλιες, το «Floodlight» κάθεται σε μίσχους 2-3 ποδιών, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για μεσαίου μεγέθους θέσεις συνόρων. Λόγω των πολλών ανθέων και των εύθραυστων στελεχών. Πρέπει να φροντίζονται καλά για την επιτυχία τους.

Dahlia ‘Happy Singles Party’

Χαρούμενα κίτρινα λουλούδια κόμματος από κοντά
Αυτά τα κίτρινα λουλούδια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα όρια και τις χαμηλές περιοχές ανάπτυξης.

Σχηματίζει θάμνο 4 ιντσών, άνθη κίτρινα καναρινιού σε μονόφυλλα και πλούσιο μπρούτζινο φύλλωμα. Αυτή η ποικιλία είναι μια καλή επιλογή για σύνορα. Το μέγιστο ύψος είναι 3 πόδια Οι επικονιαστές προτιμούν την πρόσβαση από ένα καθαρό ανοιχτό κέντρο.

Ντάλια «Fortuna Impressive»

Ιμπρεσιονιστικό κίτρινο λουλούδι fortuna στον κήπο
Impression Η Fortuna είναι μια κοντή ποικιλία με έντονα κίτρινα άνθη.

Πλούσια, χρυσά λουλούδια 4 ιντσών σχηματίζουν μια κλείδα, δίνοντας σε αυτή την ποικιλία μια ζωντανή προσωπικότητα. Οι κοντοί μίσχοι 12-18 ιντσών κάνουν το “Fortuna” φυσικό για μικρά περιθώρια και δοχεία. Πλούσια λουλούδια με μονό μίσχο. Και η μεγάλη διάρκεια ζωής του αγγείου προσθέτει αξία στον κομμένο ανθόκηπο.

ροζ ντάλια

Απαλές και λεπτές, ροζ-κόκκινες ντάλιες με θηλυκή πινελιά δημιουργούν έναν ρομαντικό τόνο όπου κι αν βρεθούν. Οι παλ ροζ ντάλιες είναι δημοφιλείς στις γαμήλιες ανθοδέσμες και ως κεντρικά κομμάτια. Εξίσου σαγηνευτικό και όμορφο, με λίγο επιπλέον μπαχαρικό. Οι έντονο ροζ ντάλιες έχουν εντυπωσιακή λεπτομέρεια και ζωηρό χαρακτήρα.Τα ροζ λουλούδια είναι συχνά η πρώτη αγάπη των εθισμένων σε ντάλια.

Ντάλια «Καμπάνα της Παλμέρα»

Ροζ κοιλιά ενός λουλουδιού Palmera
Οι καμπάνες της Palmera μοιάζουν με μπορντό φλόγες.

Αυτό το εντυπωσιακό θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ανήκει στην ποικιλία εσπεριδοειδών. Αφού το μέσο του είναι κυρίως ροδάκινο. Αλλά τα πέταλα αυτού του στελέχους Dinnerblade μετατρέπονται γρήγορα σε βατόμουρο στις άκρες. κάντε το έντονο ροζ Οι διπλά ανθισμένες κεφαλές λουλουδιών μπορούν να έχουν μια μεγάλη γροθιά με διάμετρο έως 8 ίντσες. Τα στελέχη μεγαλώνουν σε ύψος 5 πόδια, καθιστώντας τα ένα ελκυστικό κεντρικό στοιχείο στον κήπο ή στην επιφάνεια εργασίας.

Ντάλια «Magenta Star»

μωβ αστέρι λουλούδι στο χωράφι
Το Magenta Star έχει έντονα ροζ πέταλα με έντονα κίτρινα άνθη στο κέντρο.

Αυτή η ντάλια έχει μια μικρή άνθιση μόνο 4 ιντσών, αλλά είναι πολύ ψηλή. Με μίσχους που φτάνουν τα 5-6 πόδια ψηλά και έχουν φύλλα που κυμαίνονται από βαθύ μωβ έως χάλκινα. Αυτό το φυτό κάνει ένα εξαιρετικό σκηνικό σε μια ποικιλία συνόρων. Το ανοιχτό κέντρο προσελκύει μέλισσες και πεταλούδες.

Ντάλια «Jersey Beauty»

Το ροζ πουκάμισο είναι πεδίο ομορφιάς.
Αυτό το ζευγάρι λουλουδιών είναι ροζ.

Είναι επίσημο και επιδεικτικό με τα διπλά λουλούδια 6 έως 8 ιντσών σε αληθινό ροζ. Αυτό είναι το αγαπημένο των λάτρεις της ντάλιας. Με άφθονες ανθοφορίες σε στιβαρούς μίσχους 5 ποδιών, το «Jersey Beauty» αντέχει καλά στη συχνή ψαλίδα και στέλνει νέες ανθοφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ντάλια «Μαίρη Τζομάντα»

Ροζ λουλούδι Jomantha από κοντά
Αυτή η ράτσα έχει στρογγυλό σχήμα και είναι μοναδική σε σύγκριση με άλλες ράτσες.

Μια ντάλια σε σχήμα μπάλας με σωληνοειδή πέταλα στην κορυφή βολβών 4 ιντσών μπορντό-κόκκινο. Αυτή η ποικιλία έχει σκούρα, θαμνώδη φύλλα και βλαστούς ύψους 4 ποδιών. Χρησιμοποιήστε την για χώρο σε μικτά όρια ή για να ανάψετε φωτιά. Με μια γλάστρα αίθριου, είναι κλασικό.

λευκή ντάλια

Μεταδίδοντας μια αίσθηση αγνότητας και αθωότητας, οι λευκές ντάλιες ευνοούνται τις ημέρες του γάμου για ευνόητους λόγους. Παρέχουν επίσης ένα ωραίο, καθαρό φόντο. Για την πιο δραστήρια ξαδέρφη της ντάλιας.Φωτεινό και καθαρό χωρίς να διακόπτεται η απόδοση Διατίθεται μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών. Κάθε μοντέλο έχει τη δική του προσωπικότητα.

Ντάλια ‘Verda’

Λευκά λουλούδια Verda στον κήπο
Το Double Verda έχει μεγάλα λευκά λουλούδια.

Οι διπλές ανθίσεις σε ντάλιες σε σχήμα κάκτου έχουν πλάτος 8-10 ίντσες και θέλουν να τις θαυμάζουν. Από το πράσινο/κίτρινο κέντρο αναδύονται τραγανά λευκά λουλούδια. και κάθεται πάνω σε στελέχη 4 ποδιών με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής σε αγγείο. Είναι μια φυσική επιλογή για έναν περιποιημένο κήπο. Όταν φυτευτεί στο πίσω μέρος ενός περιγράμματος, η Dahlia ‘Verta’ μπορεί να δημιουργήσει ένα εφέ σαν φράχτη.

Ντάλια “Honka White”

Άσπρο λουλούδι Honka που μεγαλώνει στον κήπο
Ο Χονγκ Κάο κοίταξε τα μάτια σαν ρόδα.

Αυτή η ποικιλία ντάλιας σε σχήμα αστεριού έχει λεπτά μυτερά πέταλα που απλώνονται σαν ανεμόμυλος. Απαλό και γοητευτικό με έντονο κίτρινο κέντρο. Είναι αγαπημένο των επικονιαστών και πολύ ευαίσθητο στον κήπο. Τα λουλούδια έχουν πλάτος τέσσερις ίντσες και τα στελέχη είναι περίπου δύο πόδια ψηλά. Χρησιμοποιήστε τα σε μεσαία θέση άκρων ή σε γλάστρες σε αίθρια.

Ντάλια «Μικρός κόσμος»

Λευκό μικρό λουλούδι σφαίρας στον κήπο
Οι μικρές ντάλιες του κόσμου έχουν ελαφρώς κίτρινο κέντρο όταν ανθίζουν.

Αυτή η μικρή ντάλια pompon διαθέτει μικρά λευκά λουλούδια που έχουν διάμετρο έως και 2 ίντσες και διαβάζονται κίτρινα στο κέντρο. Με ύψος στελέχους μόνο 12-18 ίντσες, αυτή είναι μια από τις μικρότερες ποικιλίες ντάλιας και αποδίδει ιδιαίτερα καλά στην μπορντούρα. Τα παραγωγικά λουλούδια που κάθονται καλά σε ένα βάζο «Small World» κάνουν ένα ωραίο λουλούδι σε ένα μικρό μπουκέτο ή κεντρικό κομμάτι.

Ντάλια “White Perfection”

κοντινό πλάνο λευκό τέλειο λουλούδι
Η White Perfection είναι μια από τις πιο ψηλές λευκές ντάλιες που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

Κρεμώδες και ονειρικό με στρώσεις από λευκά πουπουλένια πέταλα. Αυτό το πιάτο δείπνου έχει άνθη 10 ιντσών το φθινόπωρο. Με ύψος 4 πόδια, αυτές οι μεγάλες ομορφιές δημιουργούν υπέροχες άγκυρες για ανάμεικτα κρεβάτια και είναι εκπληκτικά ανθεκτικές στη βροχή. Αυτά τα λουλούδια βρίσκονται συχνά να επιπλέουν σε όμορφες λίμνες ή λιμνούλες.

πορτοκαλί ντάλια

Η τολμηρή και ενεργητική πορτοκαλί ντάλια με την περίεργη συμπεριφορά της είναι ίσως η πιο δυνατή από τη δέσμη. Υπάρχει επίσης ένα πορτοκαλί που ονομάζεται το χρώμα του πάθους. φήμη για ζεστασιά και συμπόνιαΟι ποικιλίες που εμπίπτουν σε αυτό το τμήμα του χρωματικού φάσματος αγαπούν ιδιαίτερα τους λάτρεις της ντάλιας.

Ντάλια «Head of the Bed»

Κοντινό πλάνο με πορτοκαλί λουλούδια κεφαλάριου
Το Bedhead ανταποκρίνεται στο όνομά του με πέταλα λουλουδιών.

Με περίεργα κυρτά πέταλα σε στυλ κάκτου. Τα άνθη αυτού του μανταρινιού 4 ιντσών αναδύονται από μίσχους 6 ποδιών σε μοναδικό σχήμα. μακρύς χρόνος ανθοφορίας Και η συνεχής διάρκεια ζωής του αγγείου κάνει αυτά τα λουλούδια ιδιαίτερα ελκυστικά στους σχεδιαστές λουλουδιών. Και είναι ένα φυσικό σκηνικό για ένα μικτό κρεβάτι.

Ντάλια «Punk Spice»

Κοντινό πλάνο από άνθη πορτοκαλιάς
Το Pumpkin Spice έχει πολλές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του βατόμουρου για μια διακριτική πορτοκαλί απόχρωση.

πολλές αποχρώσεις του πορτοκαλιού Μια από τις πρώτες ανθισμένες ντάλιες, το «Punk’s Spice» τραβάει την προσοχή με τα 4 πόδια ψηλά πέταλά του. Είναι μια φυσική επιλογή για σκηνές πτώσης.

Ντάλια «Irish Glow»

Κοντινό πλάνο πορτοκαλί και κόκκινες ίριδες
Το Irish Rhombus είναι μια από τις μικρότερες ντάλιες που μπορείτε να καλλιεργήσετε με πέταλα πορτοκαλιού με μύτες βατόμουρου.

Αυτά τα μικροσκοπικά πομπόν θεωρούνται τα μικρότερα στον κόσμο της ντάλιας.Μεγαλώνουν έως και 2 ίντσες σε διάμετρο και μεγαλώνουν σε μίσχους 3 ποδιών.Τα σφαιρικά λουλούδια με τα πορτοκαλί πέταλα με μύτη από βατόμουρο έρχονται σε αντίθεση με το σκούρο φύλλωμα. Η διεκδικητική, όρθια φύση και η ενεργητική προσωπικότητά τους τα κάνουν δημοφιλή στην κηπουρική.

Ντάλια «Παραλία Σέργουντς»

Τα άνθη της ροδακινιάς Sherwood πρόκειται να ανθίσουν.
Τα ροδάκινα Sherwood έχουν μεγάλα, λεπτά πορτοκαλί άνθη.

Αυτές οι πολύτιμες ντάλιες σε πιάτο γίνονται μεγάλα μεγέθη. Άνθη κοραλλιών έως ροδακινιάς μέχρι ένα πόδι. Το σκονισμένο μοβ κέντρο προσδίδει μυστήριο, ενώ τα 5 πόδια στελέχη κρατούν τα λουλούδια στον ψηλό κήπο. Η ανθοφορία μέχρι τον παγετό, εάν τη φροντίσετε σωστά, είναι απολαυστική.

FAQ

αριθμός! Το μπλε είναι το πιο άπιαστο χρώμα λουλουδιών. καθώς και ντάλιεςΕπί του παρόντος, δεν υπάρχουν μπλε ποικιλίες. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ένας βοτανολόγος κάπου το δουλεύει.

Οι ντάλιες γενικά διατηρούν καλά το χρώμα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, όπως πολλές ποικιλίες. οξύτητα του εδάφους Πάρα πολύ ή όχι αρκετό φως του ήλιου και μυκητιασικές ασθένειες αλλάξουν την εμφάνισή τους Γενετικές αλλαγές ή μεταλλάξεις μπορούν επίσης να αλλάζουν χρώμα από έτος σε έτος.

Όχι. Υπάρχουν ποικιλίες που χαρακτηρίζονται ως μαύρες ντάλιες (“Black Jack”, “Black Wizard”, “Fidalgo” και μερικές “Lights Out”). Τα άνθη τους είναι μπορντώ έως κόκκινα..

τελικές σκέψεις

Με την απόχρωση της ντάλιας ελάχιστα ορατή στην επιφάνεια εδώ. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί υπάρχουν αυτά τα φυλαχτά καλύβων. Έκλεψε πολλές καρδιές.Αφήστε το φως του ήλιου να λάμψει Τακτοποιήστε προσεκτικά. και αφήστε το να μεγαλώσει Ένα εκπληκτικό καλειδοσκόπιο λουλουδιών θα είναι η ανταμοιβή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *