Το φυτό Jade χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως;

Does Jade Plant Need Direct Sunlight?

Το φυτό Jade χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως;

Τα φυτά νεφρίτη είναι ελκυστικά παχύφυτα που είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Έχει σαρκώδη φύλλα και ξυλώδες μίσχο που μοιάζει με μικρό κορμό δέντρου. Τα ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου είναι επίσης γνωστά ως φιλικά δέντρα ή φυτά χρήματος και ευδοκιμούν σε ξηρά, ηλιόλουστα περιβάλλοντα. στην καταγωγή της Νότιας Αφρικής που έχει πολύ ζεστό καλοκαίρι και ξηρή γη Μπορούν να είναι έως και 10 πόδια ύψος.

Όπως και άλλα παχύφυτα, τα φυτά νεφρίτη χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσουν. Εάν τα φυτά σας δεν λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός Η φωτοσύνθεση θα σταματήσει και το φυτό δεν θα αναπτυχθεί. εάν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι καλές Υποδεικνύει ότι τα πόδια είναι μακριά ή κρέμονται.

Αυτά τα ελκυστικά παχύφυτα παράγουν λουλούδια σε σχήμα αστεριού που ανθίζουν το χειμώνα. Μόλις μάθετε τις συνθήκες ανάπτυξης στο φυσικό περιβάλλον του νεφρίτη σας, Μπορείτε να προσομοιώσετε αυτό το περιβάλλον στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Η σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός θα βοηθήσει το φυτό νεφρίτη σας να αναπτυχθεί. Αυτός ο ιστότοπος είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν καλλιεργείτε τα φυτά σας σε εσωτερικούς χώρους.

Καλύτερη τοποθεσία του φυτού Jade

Το άμεσο ηλιακό φως δεν είναι κατάλληλο για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς μπορεί να κάψει τα φύλλα.Ωστόσο, τα φυτά νεφρίτη αποτελούν εξαίρεση και τα πάνε καλά στο άμεσο ηλιακό φως. Εάν έχετε ένα ώριμο φυτό νεφρίτη Τοποθετήστε το σε θέση με άμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον 4 ώρες για νεαρά φυτά. Χρησιμοποιήστε έντονο αλλά έμμεσο φως.Ωστόσο, οι ποικιλίες νεφρίτη δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως και ευδοκιμούν τόσο στο πλήρες όσο και στο έμμεσο ηλιακό φως.

Η καλύτερη τοποθεσία για το ασημένιο υπόστεγο σας είναι δίπλα σε ένα ηλιόλουστο δυτικό ή νότιο παράθυρο.

Η καλύτερη τοποθεσία για το ασημένιο υπόστεγο σας είναι δίπλα σε ένα ηλιόλουστο δυτικό ή νότιο παράθυρο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα φωτεινό σημείο ή έχει συννεφιά Τοποθετήστε το φυτό κοντά σε μια τεχνητή πηγή φωτός. Εάν επιλέξετε μια λάμπα φθορισμού Επιλέξτε ένα σωλήνα με δύο σωλήνες. Επισημάνετε τους λαμπτήρες για χρήση και χρησιμοποιήστε τους για να παρέχετε φωτισμό πλήρους εύρους για το φυτό σας. Το δεύτερο φως πρέπει να είναι απαλό λευκό. Το μειονέκτημα της χρήσης φωτιστικών φυτών είναι ότι τα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο.

θέση εγκατάστασης εσωτερικού χώρου

Εδώ είναι οι καλύτερες τοποθεσίες φυτών εσωτερικού χώρου για τις γλάστρες με νεφρίτη.

  1. αίθριο στον ήλιο

Ένα ιδανικό μέρος για να καλλιεργήσετε τον νεφρίτη σας είναι ένα αίθριο ή ένα μπαλκόνι δίπλα στο δωμάτιό σας. Αυτή η επιλογή είναι καλύτερη εάν αναζητάτε ισχυρή ανάπτυξη στο φυτό χρήματός σας. Αυτές οι τοποθεσίες είναι ιδανικές καθώς το φυτό σας θα έχει πλήρη ήλιο όλη την ημέρα. Ο βέλτιστος χρόνος έκθεσης υπό αυτές τις συνθήκες είναι 4-5 ώρες.

φυτό νεφρίτη σε μαύρη γλάστρα
Ένα ιδανικό μέρος για να καλλιεργήσετε τον νεφρίτη σας είναι ένα αίθριο ή ένα μπαλκόνι δίπλα στο δωμάτιό σας.
  1. κοντά σε ένα παράθυρο με φως του ήλιου

Ένα παράθυρο όπου το φυτό σας νεφρίτη μπορεί να λάβει άφθονο φυσικό φως είναι ιδανικό για σταθερή ανάπτυξη. Ένα δωμάτιο με παράθυρα με νότιο προσανατολισμό είναι ένα καλό μέρος και τα παράθυρα βλέπουν δυτικά. Τα παράθυρα βλέπουν ανατολικά γιατί δέχονται περισσότερο ήλιο το πρωί και το απόγευμα.

  1. σε ένα δωμάτιο με μερικό ηλιακό φως

Εάν δεν έχετε χώρο κοντά στο παράθυρο Μπορείτε να το βάλετε σε μέρος όπου ο ήλιος λάμπει για 2-3 ώρες όλη την ημέρα. Κατ ‘αρχήν Το φως του ήλιου είναι σημαντικό. Αν όμως το δωμάτιο έχει αρκετό φως και φυσικό φως. Το δέντρο πρέπει να είναι καλά. Αν και η ανάπτυξη δεν ήταν τόσο έντονη.

  1. Γκρίζες περιοχές στο δωμάτιό σας

Μια σκιερή τοποθεσία δεν είναι η καλύτερη επιλογή και είναι κατάλληλη μόνο εάν το σπίτι σας δεν δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Επιλέξτε ένα δωμάτιο που είναι καλά φωτισμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας. ακόμα κι αν επιβιώσει αλλά σιγά σιγά μεγαλώνει

φυτά στη σκιερή περιοχή του δωματίου
Μια σκιερή τοποθεσία δεν είναι η καλύτερη επιλογή και είναι κατάλληλη μόνο εάν το σπίτι σας δεν δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

υπαίθρια θέση εγκατάστασης

Μπορείτε να το βάλετε στο αίθριο για υπαίθρια φύτευση. Αλλά το φθινόπωρο και το χειμώνα Μπορείτε να τα μετακινήσετε σε εσωτερικούς χώρους για να τα προστατέψετε από το υπερβολικό κρύο. Μια κατάλληλη υπαίθρια τοποθεσία μπορεί να δέχεται άμεσο ηλιακό φως το πρωί. Προστατεύεται όμως από τον απογευματινό ήλιο. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα και τοποθετήστε τα φυτά σας έξω. Επιλέξτε ένα σκιερό σημείο όταν ο ήλιος είναι ζεστός για να αποφύγετε την ωρίμανση των φυτών σας.

Διατηρήστε την εσωτερική θερμοκρασία μεταξύ 64 και 74 βαθμών Φαρενάιτ για καλύτερα αποτελέσματα. Εκτιμούν τις νυχτερινές θερμοκρασίες τόσο δροσερές όσο 55 βαθμούς Φαρενάιτ. Η ροή του αέρα από τα συστήματα ψύξης και θέρμανσης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές θερμοκρασίας. Η ποσότητα του ηλιακού φωτός ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές. Ας εξερευνήσουμε τις διαφορετικές απαιτήσεις φωτός των φυτών νεφρίτη ανάλογα με την εποχή.

κατεύθυνση του ηλιακού φωτός

Η κατεύθυνση του ήλιου είναι σημαντική για ένα δέντρο νεφρίτη για να καθορίσει την καλύτερη θέση. Πρέπει να γνωρίζετε τον προσανατολισμό του σπιτιού σας για να τοποθετήσετε σωστά το φυτό νεφρίτη σας. Συνιστούμε τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό. αλλά εξετάστε διαφορετικές προσεγγίσεις και υπέρ και κατά

● βόρεια

Τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό παίρνουν λίγο φως. Αλλά το φως δεν είναι αρκετό για την ανάπτυξη του φυτού σας νεφρίτη.

● Με ανατολικό προσανατολισμό.

Τα παράθυρα με ανατολικό προσανατολισμό δέχονται άφθονο πρωινό ήλιο και μερικές ώρες ήπιου απογευματινού ήλιου.

● προς τα δυτικά

Ένα παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό δέχεται έντονο απογευματινό ηλιακό φως για το φύλλο νεφρίτη σας. Για να μειώσετε την ένταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένες κουρτίνες.

Τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό έχουν άφθονο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. καθιστώντας τα ιδανικά για το φυτό νεφρίτη σας.

Εποχιακές Απαιτήσεις Φωτός των Φυτών Jade

απαιτήσεις χειμερινής ηλιακής ακτινοβολίας

Τα φυτά νεφρίτη δεν χρειάζονται έντονο φως όλη τη νύχτα το χειμώνα, ωστόσο, το φως είναι απαραίτητο εάν το φυτό σας θέλει να επιβιώσει τον χειμώνα. Το φως του ήλιου εμποδίζει επίσης τα φυτά σας να κρυώσουν.

Λόγω περιορισμένου ηλιακού φωτός το χειμώνα Πάρτε λίγο ηλιακό φως μετακινώντας το φυτό πιο κοντά στο παράθυρο κατά τη διάρκεια της αιχμής του ήλιου. Δεν συνιστούμε παράθυρα με ανατολική όψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. γιατί το φως μπορεί να μην είναι αρκετό

δέντρο κοντά στο παράθυρο
Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας παίρνει το φως του ήλιου μετακινώντας το πιο κοντά στο παράθυρο.

Ωστόσο, κρατήστε τον νεφρίτη σας μακριά από παγωμένα περβάζια παραθύρων, καθώς μπορεί να βλάψει το φυτό σας. Μπορείτε να προστατέψετε το φυτό χρήματός σας από τα κρύα, ρευστά παράθυρα τοποθετώντας σήτες πάνω τους ή τραβώντας σκιά.

Εάν το δέντρο νεφρίτη σας είναι σε εξωτερικό χώρο και το περιβάλλον σας έχει χειμερινές θερμοκρασίες 45 F ή λιγότερο, μετακινήστε το σε εσωτερικό χώρο μέχρι την άνοιξη. Μπορείτε να αφήσετε τα φυτά έξω, εφόσον τα φυτά προστατεύονται από τον παγετό. για να προστατέψετε το δέντρο σας από τον παγετό Μπορείτε να το τοποθετήσετε στη σκεπαστή βεράντα. Χριστουγεννιάτικα φώτα στο δέντρο ή καλύψτε το φυτό με ένα πανί

χρειάζεται ηλιοφάνεια την άνοιξη

Προσοχή στις ανοιξιάτικες ακτίνες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τοποθετήσετε το φυτό κοντά σε ένα δυτικό ή νότιο παράθυρο. Το νέο νέο φύλλωμα θα εξαπλωθεί την άνοιξη και μπορεί να καεί γρήγορα. Επομένως, απομακρύνετε τα φυτά από τα παράθυρα ή χρησιμοποιήστε διάφανες κουρτίνες. Ωστόσο, τα εγκατεστημένα φυτά νεφρίτη ευδοκιμούν στον ήλιο.

Για να εκτιμήσετε αν αξίζει τα χρήματα που πληρώθηκαν ή όχι. Πάρτε όσο φως θέλετε. και απλώστε το χέρι στο παράθυρο όταν λάμπει ο ήλιος Εάν το φως είναι πολύ δυνατό και καίει τα χέρια σας Ο νεφρίτης σας μπορεί να είναι πολύ ζεστός. Περιστρέψτε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους κάθε εβδομάδα για να επιτρέψετε στα φύλλα να δέχονται όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.

σταθερότητα στο ηλιακό φως

Τα φυτά νεφρίτη μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές συνθήκες φωτός, ωστόσο, οι ξαφνικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των φυτών. Οι συχνές αντικαταστάσεις μπορεί να αγχώσουν το φυτό νεφρίτη σας. Αν θέλετε δυνατά φυτά Πρέπει να είσαι συνεπής.

Εάν προσθέσετε ξαφνικά φως Το δέντρο σας θα καταλήξει με καφέ κηλίδες και καμένα φύλλα. που τελικά επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών Συνιστούμε να τοποθετήσετε το φυτό νεφρίτη σας σε μια περιοχή με άφθονο ηλιακό φως και άφθονο άμεσο φως.

Ένα δέντρο νεφρίτη κοντά σε ένα παράθυρο με το φως του ήλιου
Οι συχνές αντικαταστάσεις μπορεί να αγχώσουν το φυτό νεφρίτη σας.

Για να μετακινήσετε το φυτό σας νεφρίτη Ας το πάμε βήμα-βήμα. Εάν τα φυτά σας έχουν συνηθίσει να τραβούν φως συνεχίστε να κινείστε αργά σε πιο φωτεινή τοποθεσία Για να αφήσετε χρόνο να προσαρμοστείτε στο νέο περιβάλλον, μπορείτε πρώτα να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε σκιερό χώρο. Μετακινηθείτε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία που δέχεται άμεσο ηλιακό φως για λίγο και αυξήστε το σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Θα χρειαστούν δύο εβδομάδες.

Σημάδια ότι ο νεφρίτης σας δεν παίρνει αρκετό ηλιακό φως

Τα φυτά νεφρίτη είναι ευπροσάρμοστα και μπορούν να επιβιώσουν σε διαφορετικές συνθήκες φωτός.Ωστόσο, το φυτό νεφρίτη σας δεν θα ευδοκιμήσει σε χαμηλό φωτισμό. Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το δέντρο των χρημάτων σας δεν παίρνει αρκετό φως;

  1. κίτρινη κάρτα

Τα κίτρινα φύλλα είναι σαφές σημάδι χαμηλού φωτισμού στα φυτά καμπάνας λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών. Αν δείτε κίτρινο Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σας σε πιο φωτεινό σημείο.

  1. παύλα

Τα φυτά νεφρίτη που αντιμετωπίζουν μια πηγή φωτός συχνά υποφέρουν από κακό φωτισμό. Παρακαλούμε αυξήστε την ποσότητα φωτός που λαμβάνει το φυτό σας Mani.

  1. αργή ανάπτυξη

Η αργή ανάπτυξη υποδηλώνει ότι το φυτό σας δεν έχει αρκετή ενέργεια για να αναπτυχθεί λόγω του χαμηλού φωτισμού. Τα λεπτά στελέχη υποδηλώνουν επίσης ανεπαρκές ηλιακό φως.

Εάν υποψιάζεστε ότι το φυτό νεφρίτη σας δεν παίρνει αρκετό ηλιακό φως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά φώτα ανάπτυξης ή να περιστρέψετε τα φυτά για να αφήσετε το φως να μπαίνει από όλες τις κατευθύνσεις.

συμπέρασμα

Τα φυτά νεφρίτη δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ηλιακό φως. Αν θέλετε να έχετε ένα μικρό και ολοκληρωμένο δέντρο χρημάτων. Πρέπει να παρέχετε αρκετό φως. Το άμεσο ηλιακό φως θα προάγει την υγιή ανάπτυξη.Το έμμεσο ηλιακό φως, από την άλλη πλευρά, μπορεί να λειτουργήσει αλλά μπορεί να μην παρέχει βέλτιστους ρυθμούς ανάπτυξης.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *