Το Desert Rose χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως;

Does Desert Rose Need Direct Sunlight?

Το Desert Rose χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως;

Το άμεσο ηλιακό φως είναι σκληρό για πολλά δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Πολλά είδη έχουν εξελιχθεί από τον πυθμένα του τροπικού δάσους για να προτιμούν το φιλτραρισμένο και έμμεσο ηλιακό φως.Τα τριαντάφυλλα της ερήμου, ωστόσο, απολαμβάνουν αυτές τις έντονες ακτίνες!

Ιθαγενής στην Αφρική προτιμά το δυνατό ηλιακό φως Μπορεί να επιβιώσει μόνο στο φως του ήλιου το πρωί ή το απόγευμα. Ωστόσο, δεν ήταν ανθισμένο και καθαρό. Αλλά σε ζεστές συνθήκες, όπως σε ένα θερμοκήπιο, αυτό το φυτό θα ανθίσει όλο το χρόνο.

Τοποθετήστε το τριαντάφυλλο της ερήμου σε εσωτερικό χώρο κοντά σε ένα παράθυρο για να λαμβάνετε τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό μπορεί να είναι μια ευλογία. Από τη μία πλευρά, όλο αυτό το φυσικό φως είναι τέλειο για να δημιουργήσετε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Αντίθετα, περιστρέψτε το δοχείο κάθε λίγες μέρες. Διαφορετικά, το φυτό θα κλίνει προς το φως του ήλιου στη μία πλευρά.

ηλιακό φως για διαφορετικά στάδια ανάπτυξης

Οι απαιτήσεις για το φως του τριαντάφυλλου της ερήμου ποικίλλουν από στάδιο σε στάδιο. Ας δούμε πώς να παρέχουμε το σωστό φως για κάθε στάδιο ανάπτυξης.

σπορόφυτα τριαντάφυλλου της ερήμου

Τα νεοφυτεμένα φυτά τριαντάφυλλου της ερήμου και τα νέα μοσχεύματα απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα εάν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους. Θα πρέπει να κρυώσουν με την πάροδο του χρόνου. Εάν αφεθεί στη ζέστη για πολύ καιρό, μπορεί γρήγορα να καεί και να πεθάνει. Μην εκθέτετε το φυτό τριαντάφυλλο της ερήμου στο άμεσο ηλιακό φως για τις πρώτες επτά έως δέκα ημέρες. Μισή μέρα ή μερικός ήλιος είναι κατάλληλος για σπορόφυτα.

Τα νεοφυτεμένα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου πρέπει να εγκλιματιστούν με την πάροδο του χρόνου.

ενός μηνός

Όταν το φυτό σας είναι περίπου ενός μηνός, αυξήστε σταδιακά την ηλιακή ακτινοβολία για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για το φυτό τριαντάφυλλου της ερήμου είναι 95 F κατά τη διάρκεια της ημέρας και 73 F τη νύχτα.

Προσαρμόστε σταδιακά στο πλήρες ηλιακό φως.

Τα πρόσφατα φυτευμένα τριαντάφυλλα της ερήμου θα χρειαστούν πρόσθετη σκιά ή προστασία για να παραμείνουν αδρανείς μόλις αρχίσουν να ριζώνουν στο έδαφος. Ωστόσο, εάν οι ρίζες τους είναι καλά εδραιωμένες, μπορούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα κοινά βήματα περιλαμβάνουν:

  1. Ξεκινήστε να φυτεύετε έξω όπου θα βρίσκονται όλη μέρα στη σκιά για 4-7 ημέρες.
  2. Μετακινηθείτε σε μια τοποθεσία με μερικό ήλιο (περίπου 4 ώρες πρωινού ηλιακού φωτός και γεμάτος ήλιο) για να περιμένετε άλλες 4-7 ημέρες.
  3. Αξιολογήστε την αλλαγή χρώματος και μετακινήστε αργά το φυτό σε μια τοποθεσία με περισσότερο ή λιγότερο ηλιακό φως όπως χρειάζεται.

Η λάμψη υψηλής θερμοκρασίας είναι σκληρή εάν εκθέσετε σταδιακά το τριαντάφυλλο της ερήμου στο άμεσο ηλιακό φως. Τα τριαντάφυλλα της ερήμου θα ανεχθούν τον ήλιο όλη την ημέρα. Ή προσθέστε ύφασμα σκιάς για να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι σταθερά πάνω από 90 Οι περιοχές φύτευσης τριαντάφυλλου της ερήμου θα είναι πολύ πιο δροσερές από τον σκιασμένο καμβά.

Τα φύλλα δεν θα ζεσταθούν και είναι λιγότερο πιθανό να καούν ή να εμφανίσουν σημάδια υπερθέρμανσης. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να τοποθετήσετε το φυτό σας σε μια περιοχή που δέχεται σκιά όλη την ημέρα.

Κατ ‘αρχήν Θα πρέπει να βρίσκονται σε σημείο με μια ή δύο ώρες πρωινού ηλιακού φωτός. Αλλά υπάρχει σκιά όλη μέρα. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς οι θερμοκρασίες γενικά αυξάνονται το απόγευμα. Ωστόσο, το πρωινό ηλιακό φως είναι πιο δροσερό και λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα.

ένα μήνα έως ένα έτος

Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα τριαντάφυλλα της ερήμου είναι ανθεκτικά και έτοιμα να βγουν σε εξωτερικούς χώρους ή σε πιο ηλιόλουστες θέσεις. Έξι έως οκτώ ώρες ηλιακού φωτός είναι ιδανικές για ανάπτυξη.

ενός χρόνου

Όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό τριαντάφυλλο της ερήμου, τόσο πιο πιθανό είναι. Τόσο λιγότερο πιθανό είναι να επηρεαστεί από ζεστό καιρό. Τα μεγαλύτερα φυτά είναι πιο δυνατά. έχουν βαθύτερο ριζικό σύστημα και μπορεί να είχε χρόνο να προσαρμοστεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όψη από το τριαντάφυλλο της ερήμου
Τα νεοφυτεμένα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου πρέπει να εγκλιματιστούν με την πάροδο του χρόνου.

Τα ώριμα φυτά τριαντάφυλλου της ερήμου μπορούν να λάβουν πλήρη ήλιο. (ειδικά αν μετακινείστε από τη σκιά στον ήλιο), αλλά αυτό δεν είναι αναμενόμενο. Η παροχή στο τριαντάφυλλο της ερήμου με πλήρη ήλιο σε αυτό το στάδιο βοηθά σημαντικά την ανάπτυξή του και την παραγωγή λουλουδιών.

ηλιοφάνεια και εποχή

Αν και το έντονο ηλιακό φως διεγείρει την παραγωγή λουλουδιών. Αλλά τα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου αδρανούν κατά τους θερμότερους, πιο βροχερούς μήνες της καλλιεργητικής περιόδου. με αποτέλεσμα δύο εποχές ανθοφορίας Τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν στις αρχές της άνοιξης. με τη σωστή ποσότητα φωτός Τα φυτά σας θα πρέπει να συνεχίσουν να ανθίζουν μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Σε αυτό το στάδιο, η ανθοφορία σταματά για 6-8 εβδομάδες και ξαναρχίζει στις αρχές του φθινοπώρου. Όταν κάνει κρύο (σταθερά 55 βαθμούς Φαρενάιτ ή κάτω), φέρτε το σε εσωτερικό χώρο.

Σε ένα φωτεινό, ζεστό περιβάλλον, όπως ένα θερμοκήπιο, τα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εάν φέρνετε φυτά σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα Το δέντρο θα παραμείνει ημι-αδρανές. μέχρι την άνοιξη Ταυτόχρονα κρατήστε το σε ένα ζεστό δωμάτιο όπου υπάρχει άφθονο φως.

Συμπτώματα υπερβολικού ηλιακού φωτός

Εάν τα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου υποβάλλονται σε ακραία θερμική καταπόνηση ή άμεσο ηλιακό φως Σύντομα άρχισαν να φαίνονται. Εάν τα φυτά σας λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός, τείνουν να «κόκκινα» ή να αποχρωματίζονται.

Ακόμα κι αν καούν τα φύλλα Αλλά ας πούμε ότι αρχίζετε να λαμβάνετε περισσότερο ηλιακό φως. Μπορεί να παρατηρήσετε λευκές ή ωχρές κηλίδες στα χυμώδη φύλλα. Αν και η ζημιά είναι δύσκολο να διορθωθεί. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να μετακινήσετε τα φυτά σε μια τοποθεσία με λιγότερη θερμότητα. άμεσο ηλιακό φως και να περιμένετε να αναπτυχθούν νέα φύλλα Αν ένα ή δύο φύλλα είναι κατεστραμμένα Μπορείτε να το αφαιρέσετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

ξερά φύλλα από την έρημο
όταν αρχίσει να απορροφά πάρα πολύ ηλιακό φως Μπορεί να παρατηρήσετε λευκές ή ωχρές κηλίδες στα φύλλα και τα σαρκώδη φύλλα θα καούν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φύλλα στεγνώνουν και μαυρίζουν. Οι εξωτερικές άκρες των φύλλων γίνονται μαύρες και γίνονται ξηρές και εύθραυστες. Αυτά τα συμπτώματα δεν θα εξαφανιστούν αλλά θα διαρκέσουν μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα φύλλα και να σχηματιστούν νέα φύλλα.

Αν και το φυτό τριαντάφυλλο της ερήμου βρίσκεται στη σκιά, Αν όμως η θερμοκρασία είναι πιο ζεστή Μπορεί να παρατηρήσετε να εμφανίζεται ένα χρυσό/κίτρινο χρώμα. Το φως του ήλιου δεν κάνει τα δέντρα ολόλευκα. Αντίθετα, τα χρώματα είναι πιο καυτά από το συνηθισμένο. Αυτό τείνει να εξαφανιστεί ή να επιστρέψει στο αρχικό του χρώμα εάν το φυτό τριαντάφυλλο της ερήμου μεταφερθεί σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον.

Σχέση μεταξύ του άμεσου ηλιακού φωτός και των φυτών τριανταφυλλιάς της ερήμου

Η σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός επηρεάζει άμεσα το χρώμα του τριαντάφυλλου της ερήμου. Το φως του ήλιου είναι ο παράγοντας που επηρεάζει περισσότερο όταν πρόκειται για το χρώμα των φυτών σας. Το μέτριο και ελαφρύ στρες μπορεί να οδηγήσει σε όμορφες αποχρώσεις. Το δέντρο σας θα πεθάνει τελικά.

Τα περισσότερα προβλήματα φωτισμού μπορούν να διορθωθούν εάν εντοπιστούν έγκαιρα. Αλλά τα πρώτα σημάδια του πολύ και πολύ λίγου φωτός μπορεί να είναι διακριτικά. Τα τριαντάφυλλα της ερήμου μπορούν να ανακάμψουν πλήρως από προβλήματα φωτός, εάν τους δοθούν 1-2 εβδομάδες. Η επίλυση προβλημάτων φωτός είναι τόσο απλή όσο η μετακίνηση του φυτού σας.

Το κλειδί για επιτυχημένες μεταβάσεις φωτισμού είναι ο συγχρονισμός. αν και παρουσιάζουν σημάδια υποέκθεσης ή υπερέκθεσης. Αλλά τα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου μπορούν να επιστρέψουν στα ζωηρά τους χρώματα εάν τους δοθεί 1-2 εβδομάδες για να ευδοκιμήσουν. Μεταβείτε στη σωστή ποσότητα φωτός. Όσο περισσότερο αλλάζει το επίπεδο φωτός Όσο περισσότερο θα χρειαστεί αντικατάσταση του φυτού σας.

Το καλύτερο μέρος για το φυτό σας τριαντάφυλλο της ερήμου

Θα γλιτώσετε από την ατελείωτη υποβάθμιση όταν τοποθετήσετε το φυτό τριαντάφυλλου της ερήμου στη σωστή θέση. Σας συνιστούμε να ανατρέξετε στις συνιστώμενες συνθήκες φωτισμού που αναγράφονται στην ετικέτα του φυτού σας.

Απαιτήσεις φωτισμού εσωτερικού χώρου

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου μπορεί να είναι δύσκολο να τα φροντίσετε σε εσωτερικούς χώρους λόγω της ανάγκης τους για φως. Πολλά παχύφυτα αγωνίζονται να επιβιώσουν επειδή δεν έχουν την ίδια ένταση φωτός με τα φυτά έξω από τα παράθυρά μας.

όταν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως σε εσωτερικούς χώρους Το τριαντάφυλλό σου της ερήμου μπορεί να αντέξει περισσότερα από όσα εσύ. Εάν έχετε καλλιεργήσει φυτά σε χαμηλό φωτισμό στο παρελθόν Θα πρέπει να το συνηθίσεις. Αλλά του αρέσει πολύ το φως του ήλιου.

τριαντάφυλλο της ερήμου σε πήλινο δοχείο
Τα φυτά σας θα αναπτυχθούν καλά όταν τα τοποθετήσετε σε φωτεινά μέρη.

όταν φυτεύονται σε εσωτερικούς χώρους Σκεφτείτε πού βρίσκονται τα φυτά σας στο σπίτι σας. Τα φυτά σας θα αναπτυχθούν καλά όταν τα τοποθετήσετε σε φωτεινά μέρη. Βρείτε μια τοποθεσία που παρέχει αρκετό φως για τα φυτά σας και παρέχει ομοιόμορφο φωτισμό.

Το φυτό πρέπει να βρίσκεται κοντά στον ήλιο. Τα παράθυρα βλέπουν νότια ή δυτικά, παρέχοντας άμεσο φως όλη την ημέρα. Τα τριαντάφυλλα της ερήμου αγαπούν το έντονο φως. Έτσι, η θέα στο νότιο παράθυρο έχει αρκετό ηλιακό φως για να ανθίσουν τα τριαντάφυλλα.

Αν ο φωτισμός στο σπίτι σας δεν είναι ιδανικός Υπάρχουν τρόποι για να βελτιώσετε αυτές τις συνθήκες και να έχετε το καλύτερο φως, ώστε τα φυτά σας να μπορούν να αναπτυχθούν σωστά. Η άμεση θεραπεία είναι ο τεχνητός φωτισμός.

Τα κατασκευασμένα φώτα μπορούν να συμπληρώσουν το φυσικό ηλιακό φως ή να είναι η μόνη πηγή φωτός για τα φυτά σας. Εάν χρησιμοποιείτε φώτα όλο το χρόνο για τα φυτά τριανταφυλλιάς της ερήμου Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τον φωτισμό και τη διάρκεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ομοίως, ελαφρύνετε και επιμηκύνετε το χειμώνα.

υπαίθριο χώρο

Εάν καλλιεργείτε τριαντάφυλλα της ερήμου σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα θα αλλάξουν λίγο. Αντί να τοποθετείτε φυτά σε φωτεινά σημεία Πρέπει να προστατέψετε λίγο το δέντρο. Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά δεν εμφανίζονται σε τέλειες συνθήκες ερήμου όπου το υπερβολικό ηλιακό φως μπορεί να τα καταστρέψει μόνιμα.

έξω έρημο τριαντάφυλλο
Αντί να τοποθετείτε φυτά σε φωτεινά σημεία Πρέπει να προστατέψετε λίγο το δέντρο.

Αν δεν εγκλιματίσετε σωστά τα φυτά σας θα προκληθεί ζημιά. Τα τριαντάφυλλα της ερήμου μεγαλώνουν στον ήλιο χωρίς καταφύγιο. Αν και διψούν γρήγορα, στον κήπο, επιλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο με κάποια προστασία από τον απογευματινό ήλιο. που μπορεί να προκαλέσει κάψιμο των φύλλων

συμπέρασμα

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου αναπτύσσονται καλά σε τοπία της ερήμου. και άνθισε υπέροχα στον ήλιο Αναπτύσσεται καλά στον πρωινό ήλιο ή στον ανοιχτό απογευματινό ήλιο. αλλά δεν θα ανθίσει πολύ Αυτά τα φυτά θα επιβιώσουν αν διατηρηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Αντίθετα, γίνεται μακριά πόδια και αδύναμος κορμός.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *