Το Echeveria χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως;

Does Echeveria Need Direct Sunlight?

Το Echeveria χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως;

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε την cheveria; Συχνά φαντάζεστε ανθεκτικά φυτά της ερήμου που χρειάζονται έντονο ηλιακό φως για να επιβιώσουν. Αν και τα περισσότερα παχύφυτα θα ευδοκιμήσουν σε σχετικά ζεστά κλίματα Αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται προστασία από το ηλιακό φως και τις ακραίες θερμοκρασίες. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από περιβάλλοντα ημιερήμου που δέχονται μέτρια βροχή και ηλιακό φως.

Το Echeveria χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως; Η απλή απάντηση είναι “αριθμόςΥπάρχουν περισσότερα από 150 διαφορετικά είδη. Και τα περισσότερα από αυτά αντέχουν το φως του ήλιου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ευτυχισμένοι.Η Echeveria χρειάζεται γενικά τέσσερις έως έξι ώρες φωτεινού αλλά έμμεσου ηλιακού φωτός για να ευδοκιμήσει. Βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγουν τα ηλιακά εγκαύματα στα φύλλα του φυτού Τοποθεσία Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι η ηλικία και το μέγεθος του φυτού θα καθορίσουν την ανάγκη του για φως. όταν τα μετακινείτε έξω μετά το χειμώνα Φροντίστε σταδιακά Εγκλιματιστείτε στο άμεσο ηλιακό φως για αποθήκευση. είναι ακόμα ζωντανοί

Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις απαιτήσεις φωτός του Echeveria και πώς να κρατάτε τα φυτά σας χαρούμενα σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Πόσες ώρες ηλιακού φωτός χρειάζεται η Echeveria;

Η Echeveria χρειάζεται γενικά τέσσερις έως έξι ώρες ηλιακού φωτός για να είναι ευτυχισμένη.Αυτό το παχύφυτο αναπτύσσεται σε φωτεινά, ηλιόλουστα μέρη.

Τα φυτά Echeveria που δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως έχουν προβλήματα όπως η βλάστηση και η επιμήκυνση.

Τα άρρωστα φυτά εξαπλώνονται προς την κατεύθυνση του φωτός, οπότε αν δείτε την Echeveria σας να τεντώνεται προς την κατεύθυνση του φωτός. Τα φυτά σας δεν έχουν αρκετό φως.

Η Echeveria χρειάζεται τέσσερις έως έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός για να ευδοκιμήσει.

Η αφαίρεση μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμους μίσχους, αποχρωματισμένα φύλλα και καθυστερημένη ανάπτυξη. Το φυτό θα χάσει τη φωτεινή του χρωστική ουσία και θα χλωμό ή θα γίνει μάλλον θαμπό πράσινο.

Ωστόσο, τα φυτά Echeveria που δέχονται πολύ ηλιακό φως δείχνουν την πραγματική τους ομορφιά με μια φωτεινή εμφάνιση χρώματος και θα ανθίσουν σε πλήρη άνθηση.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Echeveria σας χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις ώρες φωτός για να αναπτυχθεί. Τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό εάν το φυτεύετε στη σκιά. Εάν έχετε ένα δωμάτιο που παίρνει πολύ ηλιακό φως. κρατήστε το εκεί

Γυρίστε το δέντρο πολλές φορές την ημέρα. πολλές φορές για να διατηρηθούν τα φύλλα ομοιόμορφα. Εάν αφήσετε τη μία πλευρά να λάβει περισσότερο φως από την άλλη, Μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε το αιθύλιο στην πλευρά που δεν λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως.

Echeveria, ένα ηλιόλουστο φυτό κοντά στο παράθυρο
Αν το καλλιεργήσετε σε εσωτερικό χώρο Τοποθετήστε το κοντά σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Εάν η περιοχή σας δεν έχει αρκετό φυσικό ηλιακό φως Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό για να κάνετε τα φυτά σας χαρούμενα. Κρατήστε τα φώτα αναμμένα για τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα πριν τα σβήσετε για να ξεκουραστούν τα φυτά σας.

Η Echeveria χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως ή πλήρη ήλιο για να ευδοκιμήσει;

γενικά Τα παχύφυτα ευδοκιμούν με περισσότερο ηλιακό φως.Η Echeveria δεν είναι διαφορετική.Αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται κατάλληλη προστασία από το άμεσο ηλιακό φως ή την υπερβολική ζέστη. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να βλάψει σοβαρά τα φυτά σας. που οδηγεί σε μόνιμες ουλές

σε ακραίες συνθήκες Τα φυτά μπορούν να τηγανιστούν και να πεθάνουν εάν μείνουν στον ήλιο για πολύ καιρό χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Για την πρόληψη ηλιακών εγκαυμάτων και ουλών Φροντίστε να εισάγετε τα icveria σας αργά. πριν εκτεθούν πλήρως στο ηλιακό φως Μπορείτε να το κάνετε αυτό ξεκινώντας με μερική σκίαση και ανεβαίνοντας σταδιακά. Αυξήστε τον αριθμό των ωρών που το φυτό δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Μέχρι τα φυτά να εγκλιματιστούν πλήρως στη ζέστη.

για καλύτερα αποτελέσματα Δώστε στα φυτά σας λίγη πρωινή ηλιακή ακτινοβολία και σταδιακά Αλλαγή στον απογευματινό ήλιο Εναλλακτικά, τοποθετήστε το φυτό στη σκιά όταν είναι για πρώτη φορά στο άμεσο ηλιακό φως και, στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά την έκθεση για να αποτρέψετε την καταστροφή του φυλλώματος του φυτού.

Οι νεοεκτρεφθείσες εκχεβέριες είναι πολύ ευαίσθητες στη ζέστη. Όμως τα ώριμα φυτά μπορούν να αντέξουν την έντονη ζέστη για κάποιο χρονικό διάστημα πριν αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια ζημιάς. Τα φυτά ετσεβέριας εσωτερικού χώρου είναι επίσης ευαίσθητα στον ήλιο και τη ζημιά.

Μικρό φυτό Echeveria
Η πρόσφατα πολλαπλασιασμένη εχεβέρια είναι ευαίσθητη στο ηλιακό φως.

Όταν έρθει η ώρα να μετακινήσετε το φυτό έξω, μετακινήστε το αργά για να του δώσετε χρόνο να προσαρμοστεί στην υπερβολική ζέστη. Τα νεογέννητα φυτά πρέπει να βρίσκονται σε αμυδρά σκιασμένες περιοχές. απλό λάθος Μόνο μια φορά και το χάνεις.

Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία για την Echeveria;

Το Echeveria επιβιώνει καλά σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Σε αντίθεση με άλλα παχύφυτα Τα περισσότερα Echeveria ευδοκιμούν σε σχετικά ζεστά, ξηρά κλίματα. Αυτά τα φυτά προτιμούν μια διαφορά δέκα βαθμών Κελσίου μεταξύ της θερμοκρασίας ημέρας και νύχτας.

Το χειμώνα, τα φυτά θα είναι χαρούμενα σε δροσερές θερμοκρασίες περίπου 15°C κατά τη διάρκεια της ημέρας και 5°C τη νύχτα.

το καλοκαίρι Αυτά τα παχύφυτα έχουν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά είναι πάντα καλύτερο να διατηρείτε τη θερμοκρασία γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οτιδήποτε πέρα ​​από αυτό είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο φυτό σας.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα περισσότερα φυτά θα κλείσουν και θα σταματήσουν να αναπνέουν σε υψηλές θερμοκρασίες. εκτός από τον ήλιο Μόνο όταν πέσει η θερμοκρασία ανοίγουν την στομία τους για να αναπνεύσουν ξανά.

Τα φυτά Echeveria έχουν αναπτύξει στρατηγικές όπως μια επίστρωση κεριού στα φύλλα για την πρόληψη της υπερβολικής απώλειας νερού. Επομένως, η έκθεση των φυτών σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσει τους μηχανισμούς επιβίωσής τους.

Μπορεί η Echeveria να πάρει πάρα πολύ ηλιακό φως;

Αυτή είναι μια απλή απάντηση».ΝαίΑν και το Echeveria είναι παχύφυτο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να ανεχθεί πάρα πολύ ηλιακό φως. όταν υπάρχει πολύ ηλιακό φως Το φυτό σας θα αρχίσει να δείχνει σημάδια ζημιάς και ηλιακού εγκαύματος.

Θυμηθείτε ότι το φως του ήλιου τείνει να εξαφανίζεται σταδιακά. Οι καφέ κηλίδες σε διάφορα μέρη των φύλλων είναι τα πρώτα σημάδια του ηλιακού φωτός. Εάν εντοπιστεί έγκαιρα Θα είναι δυνατή η διόρθωση του ηλιακού φωτός για να αποφευχθεί η ζημιά στα φυτά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετακινήσετε το Ecoveria σας σε μια σχετικά σκιερή περιοχή ή να το τοποθετήσετε κοντά σε ένα ψηλό φυτό για να το προστατέψετε από το άμεσο ηλιακό φως.

Ηλιοκαμένα φυτά Echeveria
Οι καφέ κηλίδες σε διάφορα μέρη των φύλλων είναι τα πρώτα σημάδια του ηλιακού φωτός.

Εάν αφήσετε το φυτό χωρίς επίβλεψη αφού παρατηρήσετε σημάδια θερμότητας, κάποια Echeveria θα γίνει ανθεκτική και θα επιβιώσει. Κάποιοι όμως τελικά θα υποκύψουν. Αν δεν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα φυτά σας. Φροντίστε να παρέχετε επαρκή προστασία από το άμεσο ηλιακό φως.

Τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε ζωντανή την εκχεβέρια σας κατά τη διάρκεια παρατεταμένων κυμάτων καύσωνα;

Όταν αλλάζει ο καιρός, αλλάζει και ο καιρός. Έχει πολύ κρύο το χειμώνα και πολύ ζέστη το καλοκαίρι.

Εάν ζείτε σε περιοχή με μεγάλα κύματα καύσωνα Ακόμη και οι ακραίες θερμοκρασίες που διαρκούν για μέρες ή εβδομάδες μπορεί να είναι μια πρόκληση για τα φυτά που τους αρέσει η υψηλή υγρασία. Μπορεί όμως να επηρεάσει και παχύφυτα όπως το Echeveria.

Τα παρατεταμένα κύματα καύσωνα μπορεί να καταστρέψουν τα συμπτώματα της οικοβαρίας. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο για τα φυτά να ανακάμψουν από το στρες και τις ζημιές.

Εκτός από την παροχή σκιάς στα δέντρα. Πρέπει επίσης να παρέχεται επαρκής υγρασία. Στο Echeveria, από την άλλη πλευρά, δεν αρέσει να κάθεται στο νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους ή να είναι υπερβολικά ποτισμένο. Θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπους για να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια παρατεταμένων κυμάτων καύσωνα.

Η αποτυχία να ποτίσετε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια ενός παρατεταμένου καύσωνα μπορεί να είναι καταστροφική. Μερικά από τα πιο ανθεκτικά, ώριμα είδη Echeveria μπορούν να αντέξουν τα κύματα καύσωνα. Αλλά τα εύθραυστα είδη μπορεί να μην επιβιώσουν.

Ελέγχετε τακτικά την περιεκτικότητα σε υγρασία του μείγματος γλάστρας για να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό. Εάν το χώμα αισθάνεται ξηρό Ποτίστε τα φυτά και δώστε τους λίγες μέρες να ελέγξουν ξανά.

Όταν ποτίζετε, προσθέστε νερό στο δοχείο φύτευσης μέχρι να αρχίσει να διαρρέει από τον πάτο του δοχείου. Γενικά, θα πρέπει να ποτίζετε το Ecoveria σας κάθε 5-6 ημέρες κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Επηρεάζει το φως του ήλιου τα λουλούδια;

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε τον κύκλο ανθοφορίας της Echeveria αν δεν αρνηθείτε στο φυτό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αρκεί όμως η Echeveria σου να βρίσκεται στις κατάλληλες συνθήκες. πάντα ανθίζει

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει αρκετό φως. (Μήκος και ένταση) Ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. και επαρκές πότισμα

Σε αυτή την περίπτωση, το να λαμβάνετε αρκετό φως δεν σημαίνει ότι έχετε πλήρη ήλιο. Θα πρέπει επίσης να το προστατεύσετε από την υπερβολική ζέστη για να μην μαραίνονται και πέφτουν τα λουλούδια.

Φυτό Echeveria
Αρκεί η Echeveria σου να έχει τις κατάλληλες συνθήκες. Πάντα θα ανθίζει.

Η Echeveria συνήθως αρχίζει να ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού. Αν και ορισμένα είδη ανθίζουν την άνοιξη.

Τα λουλούδια διαρκούν μερικές εβδομάδες και ανθίζουν γρήγορα. Μερικά λουλούδια μπορούν να επικονιαστούν και να παράγουν σπόρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε νέα φυτά. Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε νέα φυτά από μίσχους λουλουδιών.

τελικές σκέψεις

Η καλλιέργεια της ετσεβέριας μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική λόγω των πλεονεκτημάτων που αποκομίζετε στην πορεία. Ωστόσο, πρέπει να μάθετε πώς να φροντίζετε το φυτό σας για να το διατηρείτε ευτυχισμένο.

Αν και αυτά τα φυτά είναι παχύφυτα και είναι κατάλληλα για καλλιέργεια σε σχετικά ζεστά κλίματα, δεν είναι κατάλληλα για καλλιέργεια σε εύκρατα κλίματα. Αλλά δεν τους αρέσει το δυνατό φως του ήλιου. Η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει βλάβη, ακόμη και θάνατο.

Τοποθετήστε τη echeveria σας σε ένα καλά φωτισμένο σημείο. Αλλά το άμεσο ηλιακό φως και θα είναι υγιές. Εάν πρέπει να το βγάλετε έξω το καλοκαίρι, τοποθετήστε το απαλά στον ήλιο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *