Τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών κότας και νεοσσών

ภาพระยะใกล้ของดอกกุหลาบ

Οδηγός φροντίδας κότας και νεοσσών: Φωτισμός, λίπανση, χώμα

Οι κότες και οι νεοσσοί (sempervivum) μπορούν να παράγουν νεαρούς βλαστούς (κοτόπουλα) και είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμοι στις αλλαγές. Ως αποτέλεσμα, η εκτροφή ωοπαραγωγών ορνίθων δεν είναι περίπλοκη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γνωρίζετε το δέντρο σας. Έτσι μπορείτε να πείτε πού να κόψετε και πότε να διαδοθείτε.

σαν παχύφυτα Τα κοτόπουλα και οι νεοσσοί είναι εύκολο να μεγαλώσουν. Οι μίσχοι και τα φύλλα συγκρατούν νερό και κόβονται μέχρι να ριζώσουν. φυτά με τριαντάφυλλα και ο μίσχος του λουλουδιού θα σηκωθεί κοντά στο κέντρο του τριαντάφυλλου

σύντομη, ομαδοποιημένη ή σε μεγάλο βαθμό εκτεταμένη ανάπτυξη Πολλαπλασιάστε ποικιλίες χαμηλής ανάπτυξης διαιρώντας και ριζώνοντας μικρά σπορόφυτα που ονομάζονται offset που αναπτύσσονται γύρω από το μητρικό φυτό.

Οι κότες και οι νεοσσοί είναι οι καλύτερες στιγμές για τον πολλαπλασιασμό των φυτών.

Η καλύτερη στιγμή για να πολλαπλασιαστούν αυτά τα παχύφυτα είναι όταν αρχίζουν να ξεπερνούν τα δοχεία ή τους χώρους τους. Οι νεοσσοί είναι μικροί κλώνοι κότες (κότες) και διαχωρίζονται εύκολα μεταξύ τους. Ενώ τα στυλό που συνδέουν τη μητέρα και τους νεοσσούς είναι χωρισμένα και είναι ακόμα υγιή. Η κότα ακόμα ταΐζει τους νεοσσούς. Δεν είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να τους χωρίσουμε.

Η καλύτερη στιγμή για να πολλαπλασιαστούν αυτά τα παχύφυτα είναι όταν αρχίζουν να ξεπερνούν τα δοχεία ή τους χώρους τους.

Κατ ‘αρχήν Τα φυτά θα αναπτυχθούν μαζί μέχρι να ξεριζωθούν οι νεοσσοί και να στεγνώσει το στόλον. Ξέρετε ότι είναι έτοιμα για μεταμόσχευση.Αν όμως καταστρέψετε πρόωρα τους νεοσσούς και τους μεταφέρετε Θα μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα.

Η διαίρεση του φυτού το βοηθά να προσαρμοστεί στη θέση του και το διατηρεί υγιές. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να διαιρέσετε το χυμώδες zempervivum.

μαζεύοντας τριαντάφυλλα

Οι νεοσσοί που γεννιούνται από το μητρικό φυτό ξεκινούν από μικροσκοπικά σπόρια στα μητρικά φύλλα.Αυτά τα μικροσκοπικά μπουμπούκια ανθέων ακτινοβολούν από το μητρικό φυτό σε μίσχους που ονομάζονται στόλόνια. Ένα ελκυστικό όφελος των παχύφυτων sempervivum είναι ότι ένα φυτό παράγει μια ποικιλία φρούτων.

Εξαρτάται από τον τύπο των ορνίθων και των νεοσσών και τον διαθέσιμο χώρο για τα φυτά. Οι αναπαραγωγικές προσπάθειες μπορούν να μεγαλώσουν πολύ τους μίσχους για να αντισταθμίσουν. Οι μετατοπίσεις αναπτύσσονται από μπουμπούκια που μοιάζουν με κανονικές ροζέτες.

Ένα ελκυστικό όφελος των παχύφυτων sempervivum είναι ότι ένα φυτό παράγει μια ποικιλία φρούτων.

Θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία με τον πολλαπλασιασμό του sempervivum εάν χρησιμοποιήσετε τριαντάφυλλα με μερική ρίζα αντί για νεαρούς βλαστούς. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε σίγουρα είναι να αφαιρέσετε το φυτό από τη γλάστρα του και να αποτινάξετε λίγο από το χώμα για να εκτεθούν οι ρίζες. Αυτό θα βοηθήσει στην επιλογή των καλύτερων κλαδιών για κλάδεμα.

μέθοδος κοπής

Ένα κοφτερό, καθαρό μαχαίρι είναι ο πιο βολικός τρόπος για να πολλαπλασιάσετε μικρά τριαντάφυλλα. Κόψτε κατά μήκος της άκρης του τριαντάφυλλου και κόψτε το μέρος που είναι συνδεδεμένο με το μητρικό φυτό. Αποθηκεύστε τα κομμένα τριαντάφυλλα σε ασφαλές, ξηρό μέρος για μερικές ημέρες. Τα μοσχεύματα μπορούν να πάρουν φως. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως

πώς να σπάσει το offset

Η μετατόπιση μπορεί εύκολα να διαχωριστεί από το σπίτι κοτόπουλου. Κόψτε το στέλεχος που συνδέει τα δύο φυτά, ανακινήστε τα σπορόφυτα και μετακινήστε τα στο νέο τους σπίτι.

Κόψτε τα κοτόπουλα και τα κοτόπουλα σας.

Πάρτε ένα μικρό πλαστικό δοχείο και γεμίστε το με περίπου 3 ίντσες κοκκοποιημένο μείγμα γλάστρας για παχύφυτα. Προσθέστε ένα λεπτό στρώμα λεπτών κόκκων στην επιφάνεια. Τα καλά υλικά περιλαμβάνουν άμμο κατασκευής, λεπτό χαλίκι ή περιττώματα κοτόπουλου.

συστατικά φύτευσης
Συμπληρώστε με ένα λεπτόκοκκο μείγμα γλάστρας για παχύφυτα.

Το απλό μείγμα γλάστρας λειτουργεί επίσης καλά. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε περλίτη στο κομπόστ για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και να παράσχετε πρόσθετα θρεπτικά συστατικά. Τοποθετήστε το κομμένο άκρο στο λεπτοτριμμένο πάνω μέρος του μπολ και πιέστε ελαφρά για να φέρετε το αποτέλεσμα στην κύρια στρώση ανάμειξης.

μέθοδος διάδοσης

Τα κοτόπουλα και οι νεοσσοί μπορούν να εκτραφούν από σπόρους. Είναι πιο βολικό να διαιρέσετε ή να διαδώσετε τη μετατόπιση από ένα υγιές και ισχυρό μητρικό φυτό.

Πώς να μεγαλώσετε κοτόπουλα και νεοσσούς από σπόρους

Μπορείτε να μεγαλώσετε κοτόπουλα και νεοσσούς από σπόρους και να χωρίσετε τους νεοσσούς. Χρειάζονται φως για να βλαστήσουν και πρέπει να διατηρούνται υγρά αλλά όχι υγρά.Οι σπόροι αναμένεται να βλαστήσουν σε 3 εβδομάδες.Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε ψιλό χαλίκι και σάπια φύλλα.

σπόρους
Μπορείτε να μεγαλώσετε κοτόπουλα και νεοσσούς από σπόρους και να χωρίσετε τους νεοσσούς.

διάδοση με μετατόπιση

Επιθεωρήστε το μητρικό φυτό για τυχόν μετατόπιση που πρόκειται να αφαιρεθεί.Τραβήξτε απαλά το φυτό προς τα έξω για να επιθεωρήσετε τα υπολείμματα των μερικώς ριζωμένων ριζών. Ή παραλείψτε αυτό το βήμα και επιλέξτε την κατάλληλη μετατόπιση στην εξωτερική άκρη του δοχείου.

Αντικαταστήστε τα κοτόπουλα και τους νεοσσούς την άνοιξη. Μόλις τα σπορόφυτα έχουν πλάτος 1 έως 2 ίντσες, είναι έτοιμα για πολλαπλασιασμό. Τραβήξτε απαλά μακριά από το μητρικό φυτό για να αντισταθμίσετε τις εγκατεστημένες ρίζες. για κλαδιά χωρίς ρίζες Χρησιμοποιήστε ψαλίδι κλαδέματος για να αφαιρέσετε το σπασμένο τμήμα και κόψτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μητρικό φυτό χωρίς να καταστρέψετε τον κορμό.

Φυτέψτε ριζωμένα μοσχεύματα σε μικρές γλάστρες με χαλαρό χώμα. για κλαδιά χωρίς ρίζες Αφήστε τα κλαδιά να στεγνώσουν για λίγες μέρες. Τοποθετήστε στην επιφάνεια ενός μικρού δοχείου γεμάτο με ξηρό και χυμώδες χώμα.

Τοποθετήστε το φυτό σε μια γλάστρα γεμάτη κάκτους και παχύφυτα. Το βάζο πρέπει να είναι ελαφρώς πιο φαρδύ από το offset και να έχει τρύπες αποστράγγισης. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε έντονο έμμεσο φως και περιμένετε να ριζώσουν τα κλαδιά.

όταν μεγαλώνουν νέες ρίζες Τα σπορόφυτα θα αντισταθούν στην κίνηση όταν τα σπρώξουν. Ποτίζετε τακτικά τα ριζωμένα φυτά μέχρι να τελειώσει το νερό από τις οπές αποστράγγισης. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει μισό ανάμεσα στο πότισμα της γλάστρας.

πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα

Μαζέψτε κλαδιά και κλαδιά την άνοιξη για κότες και νεοσσούς. σκουπίστε το κοφτερό ψαλίδι με ένα πανί εμποτισμένο με οινόπνευμα Κόψτε τους μίσχους έτσι ώστε να είναι 1 έως 2 ίντσες πάνω από τα φύλλα.

Αφήστε την πληγή στη σκιά για μια εβδομάδα για να επουλωθεί η πληγή. Στη συνέχεια, βυθίστε την κορυφή του στελέχους σε μια γλάστρα 2 ιντσών γεμάτη με μείγμα κάκτων και γλάστρας ή ίσα μέρη τύρφης και περλίτη. Και πάλι, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο μέχρι να σχηματιστούν οι ρίζες.

Πολλαπλασιάζεται με μη διακλαδιζόμενα φυτά

καθώς και μερικά μεγάλα υβρίδια Ολόκληρες ροζέτες μπορούν να κοπούν για κότες και νεοσσούς, αφήνοντας τα στελέχη ανέπαφα. Αφήστε τους μίσχους 1 έως 2 ίντσες κάτω από τα κάτω φύλλα.

Πάρτε μια άδεια κατσαρόλα μεγαλύτερη από τη διάμετρο του τριαντάφυλλου και τοποθετήστε τους κόνδυλους στην άκρη της γλάστρας. Μετά από μερικές εβδομάδες Οι ρίζες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από τον κορμό. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα κάκτων και παχύφυτων σε γλάστρα. Φυτέψτε ριζωμένα στελέχη σε γλάστρες πλάτους όσο το κεφάλι του φύλλου. Το δοχείο πρέπει να έχει οπές αποστράγγισης.

πολλαπλασιάζεται με φύλλα

Αν και οι κότες και οι νεοσσοί μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια από τα φύλλα. Αλλά παρακαλώ μην θέτετε τις ελπίδες σας πολύ υψηλές. Γιατί αυτό είναι απρόβλεπτο. Ο πολλαπλασιασμός από ένα μονόφυλλο έχει χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Αν και είναι δυνατό να ξεκινήσετε νέα κοτόπουλα και κοτόπουλα.

Διαχωρίστε τα ώριμα φύλλα από το μητρικό φυτό αφαιρώντας τα από το στέλεχος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κοφτερό μαχαίρι εμποτισμένο με οινόπνευμα. Δοκιμάστε να πολλαπλασιάσετε το φυτό σας την άνοιξη όταν έχετε ώριμα φύλλα.

διαφυλλικός πολλαπλασιασμός
Ο πολλαπλασιασμός από ένα μόνο φύλλο έχει μικρό ποσοστό επιτυχίας.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια βάση που συνδέει τα φύλλα με τους μίσχους. Εάν το φυτό έχει μίσχους λουλουδιών Μπορείτε να ριζώσετε τα φύλλα των βλαστών των λουλουδιών. Στεγνώστε τα φύλλα και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγες μέρες. Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια ρηχή κατσαρόλα. Γεμίζεται με μισή υγρή τύρφη και μισό περλίτη. Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης.

Γείρετε το φύλλο υπό γωνία έτσι ώστε ένα μικρό μέρος αγγίζω το έδαφος Σκιάστε το δοχείο και περιστασιακά πασπαλίστε το μείγμα γλάστρας για να το διατηρήσετε ελαφρώς υγρό. Οι ρίζες θα αναπτυχθούν από τη βάση του φύλλου. Στη συνέχεια, ένα νέο μικροσκοπικό φυτό γεννιέται στις ρίζες σε περίπου 40-50 ημέρες.

Τα παλιά φύλλα τελικά θα στεγνώσουν και θα ξεφλουδίσουν. Τοποθετήστε το δοχείο σε σημείο που δέχεται ομοιόμορφο, έμμεσο φως. και ποτίζουμε το χώμα μέχρι να είναι υγρό αλλά όχι υγρό.

Εκτροφή κοτόπουλων και νεοσσών πώς να φροντίζετε τα φυτά

Όταν τα μοσχεύματα σας βρίσκονται στο νέο τους σπίτι Είναι έτοιμοι να ανακάμψουν και να αρχίσουν να ριζώνουν. Τοποθετήστε τα βάζα σε ένα φωτεινό, καλά αεριζόμενο χώρο.Αν μπορείτε, κρατήστε τη θερμοκρασία στον πάτο της κατσαρόλας πιο κοντά στους 70 βαθμούς.

Μην καλύπτετε το φλιτζάνι σε σακούλα ή δοχείο που συγκρατεί την υγρασία. γιατί θα σου σαπίσει το νέκταρ σε λίγες εβδομάδες Το κόψιμο σας πρέπει να έχει ρίζες. όταν είμαι αρκετά μεγάλος Το νέο φυτό μπορεί να φυτευτεί σε μόνιμη γλάστρα ή στο έδαφος.

συμπέρασμα

Τα φυτά κότας και νεοσσών είναι από τα πιο παραγωγικά της φύσης και πολλαπλασιάζονται εύκολα. Είναι εύκολο στη φροντίδα και μπορούν να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. καθιστώντας τα τα τέλεια φυτά για όλους.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *