Τύποι φυτών φιδιών: 26 ποικιλίες Sansevieria

Types of Snake Plants

Τύποι φυτών φιδιών

Υπάρχουν περισσότερα από 60 είδη φυτών φιδιών, ή Sansevieria, μερικά από τα οποία είναι κοινά ως φυτά εσωτερικού χώρου και κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε κάθε σπίτι. Είναι δύσκολο να σκοτωθούν και έχουν θετική επίδραση στην ποιότητα του αέρα.

είδος φυτού φιδιού

φυτό φιδιού Είναι μέρος της οικογένειας Lily. Μπορεί να ακούσετε αυτό το φυτό να ονομάζεται Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μόνο ένας τύπος φυτού φιδιού – είναι το πιο κοινό είδος.Το φυτό φιδιού Sansevieria διατίθεται σε πολλούς τύπους και μεγέθη που κυμαίνονται από 6 ίντσες ύψος έως 12 πόδια ύψος.

Τα φυτά στο πίσω μέρος της ζυγαριάς δεν κάνουν καλά φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά σε αυτό το άρθρο θα δούμε 26 από τις πιο κοινές ποικιλίες που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι.

Γιατί ονομάζεται φυτό φιδιού;

Το όνομα μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην προέλευση του φυτού. Μερικοί λένε ότι η κάθετη διάταξη των φύλλων σημαίνει ότι το φίδι βρίσκεται σε περίοπτη θέση σαν κόμπρα.

Μια άλλη κοινή ονομασία – “πεθερά” – αναφέρεται στην “οξύτητα” των φύλλων. Ίσως αυτό δεν είναι μια κολακευτική περιγραφή.

Διαφορετικοί τύποι φυτών φιδιών και ποικιλίες Sansevieria.

Εδώ είναι 26 από τα πιο δημοφιλή φυτά φιδιού για να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας. Υπάρχει επίσης μια σύντομη περιγραφή ορισμένων από τα βασικά στοιχεία για την αναγνώριση της ποικιλίας Sansevieria.

Η Sansevieria ονομάζεται φυτό.

1. Sansevieria Trifasciiata «Bantel’s Sense»

Το Pantel’s Sensation είναι ένα φυτό που διαφέρει από το Trifasciata, που προέρχεται από τη χλωρίδα της Δυτικής Αφρικής. Είναι κοινώς γνωστό ως το λευκό Sanxavier. Τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν έως και 32 ίντσες.

Η χαρακτηριστική λευκή ρίγα που διατρέχει την άκρη του φύλλου του δίνει μια όμορφη εμφάνιση. Μπορεί να υπάρχουν κάθετες λευκές ρίγες κατά μήκος των φύλλων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι ένα εξαιρετικό φυτό που περιμένει να ξεκινήσει μια συζήτηση.

2. Σαύρα Sansevieria

Το Bali Sansevieria, επίσης γνωστό ως νάνος Sansevieria, είναι ένα σχετικά μικρό φυτό φιδιού, ύψους περίπου 6 ίντσες. Αυτή η ποικιλία είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στη σήψη των ριζών, επομένως κρατήστε το πότισμα στο ελάχιστο.

3. Σαν Σεβιέρια «Μαύρος χρυσός»

Ο μαύρος χρυσός είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία φυτά φιδιού όσον αφορά τη γοητεία. Το σκούρο πράσινο φύλλωμα έρχεται σε αντίθεση με τις κίτρινες (εξ ου και τις «χρυσές» άκρες.Αυξάνονται έως και 35 ίντσες και τα πηγαίνουν καλά σε χαμηλό φωτισμό.

4. San Xavier Canaliculata

Η Sansevieria canaliculata είναι εγγενής στο εξωτικό νησί της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό Ωκεανό. Η τροπική του προέλευση σημαίνει ότι δεν τα πάει καλά σε ξηρές συνθήκες. Επομένως, μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο πότισμα από άλλα φυτά φιδιού. Είπε ότι δεν χρειαζόταν πολύ νερό. Παραμένουν χυμώδεις και δεν τους αρέσει το υγρό χώμα.

5. San Xavier Cleopatra

Η Κλεοπάτρα μεγαλώνει έως και 12 ίντσες με συνδυασμένο καφέ και πράσινο σχέδιο στα φύλλα. Το καφέ περίγραμμα μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι το σύστημα άρδευσης δεν είναι σωστό.

Αλλά μην ανησυχείτε, είναι ένα φυσικό χρώμα. Το φυτό αναπτύσσεται αργά με δομή φύλλου σε σχήμα ροζέτας.

San Xavier Cleopatra

6. Sansevieria «Cylindrica»

Αυτό είναι ένα πανέμορφο είδος Sansevieria με ασυνήθιστο σχήμα φύλλου. Γνωστό και ως αφρικανικό φυτό δόρατος, τα φύλλα στην πραγματικότητα μοιάζουν με το οφιοειδές κυλινδρικό σχήμα του δόρατος.

Μερικές φορές το φυτό παράγει καρφιά λουλουδιών από το κέντρο του φύλλου με μικρά άνθη. Αυτό το κάνει εξαιρετικά όμορφο, ειδικά καθώς μεγαλώνει σε ύψος 6 ποδιών.

Κύλινδρος Sansevieria

7. «Έρημος» Σαν Σεβιέρια

Αυτά τα φύλλα είναι μυτερά και κόκκινα. Αυτό τους έδωσε το παρατσούκλι «Rhino Grass».

Βρίσκεται στην έρημη περιοχή της Καλαχάρι και αποδίδει εξαιρετικά σε άνυδρες συνθήκες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως καλλωπιστικά φυτά σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, φροντίστε να μην τα ποτίζετε πολύ.

8. Sansevieria Ehrenbergii ‘Blue Sansevieria’

Παραπλανητικό όνομα Αυτά τα φύλλα είναι πράσινα με μια πινελιά χαλκού. όχι μπλε Αλλά είναι το σχήμα που σου τραβάει την προσοχή.

Και οι δύο σειρές αναπτύσσονται σε αντίθετες κατευθύνσεις, με φύλλα να μεγαλώνουν από πάνω. Τα πάει καλύτερα σε ένα ηλιόλουστο μέρος και θα είναι χαρούμενο στο σπίτι σας.

9. San Xavier Ilensis Sahin

Τα αγκαθωτά άνθη και τα επιμήκη φύλλα χαρακτηρίζουν αυτό το όμορφο ανθεκτικό φυτό. Τα φύλλα είναι γαλαζοπράσινα και μεγαλώνουν μέχρι 5 ίντσες σε μήκος και μία ίντσα πλάτος. Τα παλαιότερα φυτά αναπτύσσουν φύλλα που κυλίονται σε κυλινδρικό σχήμα.

10. San Xavier Fiseri

Το ψάρεμα είναι ένα ενδιαφέρον είδος. Ξεκινά ως μια συστάδα ή ροζέτα φύλλων που μπορεί να φτάσει τις 16 ίντσες. Μερικοί άνθρωποι μετακινούνται σε άλλο επίπεδο μετά από μερικά χρόνια.

Μεταμορφώνονται σε μακριά κυλινδρικά όρθια φύλλα που μπορούν να φτάσουν αρκετά πόδια σε ύψος. Εάν έχετε χώρο στο σπίτι σας Σκεφτείτε ένα από αυτά για το σπίτι σας.

11. Sansevieria Trifasciata «Futura Robusta»

Το Futura robusta είναι ένα δυναμικό παλιό φυτό που μπορεί να φτάσει τα 24 ίντσες σε ύψος όταν μεγαλώσει πλήρως. Το ασημί πράσινο έχει πλατιά στενά φύλλα.

Μια σκούρα πράσινη λωρίδα διατρέχει το φύλλο. Κάντε μια μοναδική προσθήκη στη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου σας.

12. Sansevieria “Golden Honey”

Τα όμορφα ανοιχτοπράσινα τριαντάφυλλα είναι το σήμα κατατεθέν αυτών των εκλεκτών παχύφυτων. Οι άκρες μπορεί να έχουν λωρίδες σκούρου πράσινου και χρυσοκίτρινου.

Αυτό το στενό φιδίσιο φυτό κάνει ένα ιδιαίτερα όμορφο επιτραπέζιο στολίδι σε ένα κρεβάτι με χαλίκι. Είναι εξαιρετικά καθαρά και γεμίζουν όμορφα μικρά γλαστράκια.

13. San Xavier Gracilis

Στο μυτερό, μακρόστενο Gracilis αρέσει να τραβάει ανεπιθύμητα άτομα που αναζητούν την προσοχή. Αυξάνεται έως και 18 ίντσες και τα μακριά, απλωμένα, ελαφρώς αιχμηρά φύλλα του ακτινοβολούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για το τραπέζι της τραπεζαρίας. Αλλά θα τα πάει καλά στις γωνίες ή στη μέση.

14. Sansevieria kirgi ‘Star Sansevieria’

Με φύλλα μήκους περίπου 6 πόδια, αυτή η ποικιλία απαιτεί λίγο χώρο. Αλλά είναι δημοφιλές στον ιδιοκτήτη.

Το χρώμα είναι κυρίως σκούρο και έχει ένα φωσφορίζον πράσινο σχέδιο. Κάντε ένα όμορφο δέντρο να σταθεί ψηλά στο δωμάτιο.

Τα φύλλα κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν στον ουρανό. Τελικά φυσήχθηκε σε σχήμα αστεριού. Μπορεί να τα συναντήσετε με το όνομα Pangane sansevieri.

15. Σαν Σεβιέρια «Λαρέντι»

Αυτό είναι ένα άλλο είδος Trifasciata και έχει ένα χαρακτηριστικό σχέδιο στα πλατιά φύλλα του. Όμορφα διαμορφωμένα πράσινα φύλλα με χρυσοκίτρινες άκρες. (προφέρονται οριζόντιες ρίγες) που αναπτύσσονται από τριαντάφυλλο Έως και τέσσερα πόδια ψηλό, μπορεί να κυριαρχήσει σε ένα δωμάτιο.

San Sevieria Trifasciata Lorenti

16. Masonic Sansevieria «Mason’s Congo»

Αν έχετε συναντήσει ποτέ ένα φυτό φιδιού γνωστό ως πτερύγιο φάλαινας ή πτερύγιο καρχαρία, αυτό είναι – Mason Congo.

φαρδύ και πυκνό Αυτό είναι ένα ασυνήθιστο φυτό φιδιού. Έχει έναν ωχρό πυρήνα με φύλλα που αναπτύσσονται σχεδόν οριζόντια. Αλλά δεν ντρέπεται να είναι τέσσερα πόδια ψηλός.

Αποτελεί δημοφιλή επιλογή για γραφεία και δημόσιους χώρους λόγω της χαμηλής συντήρησής του.

17. Sun Xavier «Moonlight»

Το Moonshine είναι γνωστό για τις ιδιότητες καθαρισμού του αέρα και κυρίως για το όμορφο χρώμα του. με ασημένια λάμψη Ως εκ τούτου, το όνομα αναφέρεται στο λαμπερό ασημί φως του φεγγαριού.

Φυτό Sansevieria trifasciata σεληνόφωτος

Τα χρώματα θα διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Αλλά τα πλατιά, όμορφα όρθια φύλλα δημιουργούν ένα πλούσιο, πυκνό φυτό που είναι πάντα ελκυστικό.

18. Sansevieria parva «Κένυα Υάκινθος»

Δεν είναι σαφές γιατί η Sansevieria parva ονομάζεται υάκινθος νερού. Εκτός από το γλυκό άρωμα που αναδύεται από τα λουλούδια

Αυτό το μικρό κόσμημα παράγει 6 έως 12 φύλλα σε σχήμα ροζέτας, μεγαλώνει σε ένα αξιοσέβαστο 16 ίντσες και παράγει όμορφα αρωματικά λευκά άνθη.

19. San Xavier Patens

Η Sansevieria Patens σχηματίζει μια δομή που μοιάζει με ροζέτα που μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια σε ύψος. Αυτή είναι μια άλλη ποικιλία με «μακριά» φύλλα. Τα φύλλα είναι κυλινδρικά και αυλακωτά και λεπτά, που εκτείνονται από το κέντρο του φυτού.

20. San Xavier Pincula

Το Pinguicula είναι μια μάλλον ασυνήθιστη μορφή sansevieria λόγω του προτύπου ανάπτυξής του. Επίσης λέγεται Περπάτημα San Xavier Μοιάζει με φυτό νάνος φιδιού. Τα φύλλα είναι πλατιά και παχιά («λίπος» από τη λατινική ονομασία).

21. San Xaviera Samurai

Είναι ένα πραγματικά όμορφο φυτό. Άλλα ονόματα δίνουν ενδείξεις για το γιατί – είναι επίσης γνωστό ως Blue Sansevieria και Sword Sansevieria.

Στο πυκνό φύλλωμα κυριαρχούν τα σκούρα πράσινα και μπλε. Τα φύλλα διακλαδίζονται σε δύο σειρές και εναλλάσσονται κατευθύνσεις.

22. San Xavier Silver Queen

Τα φύλλα μοιάζουν με σπαθιά. δώστε ένα ασημί χρώμα που ταιριάζει στο όνομα Είναι ανοιχτό πράσινο, 3 πόδια ύψος και 2 ίντσες πλάτος στο φαρδύτερο σημείο του. Αυτή η ποικιλία φαίνεται καλή στο μπαλκόνι και σε εσωτερικούς χώρους.

Η Sansevieria trifasciata είναι η Ασημένια Βασίλισσα.

23. Sansevieria trifasciata «Η γλώσσα της πεθεράς»

Η πιο δημοφιλής μορφή του φυτού φιδιού. Τα περισσότερα φυτά φιδιού ονομάζονται πλέον πεθερά.

Όμορφα μακριά και λεπτά φύλλα θα αναπτυχθούν προς τον ουρανό. Υπάρχουν τρία εντυπωσιακά σκούρα και ανοιχτό πράσινο μοτίβα που φωτίζουν κάθε δωμάτιο.

Sansevieria trifasciata, γλώσσα της πεθεράς

24. Sansevieria Trifasciata «Twisted»

Αυτό το φυτό φιδιού έχει μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: Οι άκρες των φύλλων είναι λυγισμένες, εξ ου και το όνομα «Nong Bid».Αυτό διαφέρει από τα ψηλά, σαν σπαθί, παραδοσιακά φύλλα φυτού φιδιού.

Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε ύψος 9 ίντσες, αλλά μεγαλώνει αργά. Ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία που μπορεί να φτάσει έως και 2 πόδια.

25. San Xavier Whitney

Είναι από εκείνα τα φυτά που αξίζει το όνομα snake plant γιατί τα φύλλα του έχουν σχήμα φιδιού.

Τα φύλλα είναι χαρακτηριστικά των φυτών φιδιών. Σημαίνει ότι έχει μακριά, λεία πράσινα φύλλα σαν σπαθί. με αιχμηρά άκρα Μεγαλώνουν μέχρι περίπου 20 ίντσες ύψος.

26. Sansevieria Zeylanica «Ceylon Bowstring Hemp»

Ένας άλλος ψηλός και λεπτός καλλιεργητής φύλλων, αυτή η ποικιλία φτάνει τα 2,5 πόδια (24+ ίντσες) Αυτή είναι μια από τις ασιατικές ποικιλίες Sansevieria, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο να σκοτωθεί.

καθώς και πολλά φυτά φιδιού Τα φύλλα του μοιάζουν με σπαθιά. Έχει όμορφα διαμορφωμένα φύλλα σε αποχρώσεις του πράσινου. Μερικές φορές ονομάζεται κάνναβη της οχιάς.

San Sevieria Trifasciata Celanica

Ποιο είναι το καλύτερο φυτό φιδιού;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε όταν πρόκειται για ποικιλίες φυτών φιδιών Sansevieria. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα φυτά φιδιού είναι υπέροχα όταν πρόκειται για εύκολη φροντίδα.

Δεν θέλει πολύ κόπο. Και όπως αναφέρθηκε, έχει περιβαλλοντικά οφέλη και βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο σπίτι σας.

Επομένως, εξαρτάται από την εμφάνιση και τις προσωπικές προτιμήσεις. Αν ψάχνετε για ψηλά, λαμπερά ρούχα, η Sansevieria cylindrica ή η Star Sansevieria μπορεί να είναι για εσάς.

Από την άλλη, το μοτίβο των σαμουράι είναι μοναδικά πολύχρωμο. Και το twist είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο.

Αλλά η γλώσσα της πεθεράς είναι το πιο δημοφιλές φυτό. Και μπορεί να υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Για τον νέο ιδιοκτήτη Προτείνω αυτή την επιλογή ως την καλύτερη επιλογή.

Το φυτό του φιδιού είναι χυμώδες;

Ναι!Τα φυτά φιδιού είναι παχύφυτα εγγενή στην Αφρική και ορισμένα είδη καλλιεργούνται στην Ασία. Επομένως, δεν χρειάζεται πολύ νερό και δεν πρέπει να ποτίζεται πολύ.

Διαβάστε περισσότερα για τα χυμώδη φυτά φιδιού εδώ.

φυτό φιδιού

Ποια είναι τα οφέλη του φυτού φιδιού;

Τα φυτά φιδιού έχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν καλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Είναι δύσκολο να σκοτωθούν.

Εάν είστε νέος ιδιοκτήτης ή το διαμέρισμά σας δεν φαίνεται κατάλληλο για τα περισσότερα φυτά (π.χ. έλλειψη φωτισμού), το snake tree είναι μια καλή επιλογή για να δοκιμάσετε. Είναι πολύ ανθεκτικά φυτά και μπορούν να επιβιώσουν σε απίστευτα σκληρές συνθήκες.

Εάν το σπίτι σας έχει χαμηλό φωτισμό Τα φυτά φιδιού έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από άλλα. Μπορεί να είστε ο ιδιοκτήτης που ξεχνά ότι υπάρχουν φυτά στην αυλή σας. Το φυτό φιδιού θα επιβιώσει σε κάθε χαμένο πότισμα – ακόμη και σε μικρή ποσότητα.

Συμβουλή: Αν είστε κάτοχος του τύπου που ξεχνά να ποτίσει, δοκιμάστε το Watering Globe – γεμίστε και ξεχάστε! Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος.

φυτά φιδιών που καθαρίζουν τον αέρα

Το φυτό φιδιού είναι ένας εξαιρετικός καθαριστής αέρα. Δεν είναι απλώς μια άποψη. Βαθμολογήθηκε ως ένας από τους καλύτερους καθαριστές αέρα στις δοκιμές της NASA, ειδικά Αφαιρεί το τριχλωροαιθυλένιο (TCE), το βενζόλιο και τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα.

Τα φυτά φιδιού παρέχουν οξυγόνο.

Μια αξιοσημείωτη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 8 φυτά φιδιού θα μπορούσαν να διατηρήσουν οξυγόνο για ένα άτομο σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο.

Το φυτό φιδιού μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, ειδικά τη νύχτα. για όλο το σπίτι Περίπου μια ντουζίνα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ποιότητα του αέρα.

Συνδυάζεται με καθαριστικές ιδιότητες Οι επιστήμονες έχουν συστήσει αυτά τα φυτά για εξαιρετικά τοξικά περιβάλλοντα, όπως εργοστάσια και εργοστάσια παραγωγής.

Συντήρηση φυτών φιδιών

Η φροντίδα του φυτού φιδιού είναι εύκολη και απαιτεί σχετικά λίγη προσοχή σε σύγκριση με άλλα φυτά. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να καλλιεργήσετε υγιή παχύφυτα.

φως

Τα φυτά φιδιού μπορούν να επιβιώσουν σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά αν θέλετε να δείτε έντονα χρώματα και σκούρα πράσινα. Τοποθετήστε το φυτό σε ένα φωτεινό σημείο του δωματίου μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

νερό

Τοποθετήστε το φυτό σε μια γλάστρα και καλά στραγγισμένο χώμα. Και ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Τα παχύφυτα δεν απορροφούν καλά το νερό από πήλινες γλάστρες σε υγρό έδαφος. Χρειάζονται μόνο φυτικές τροφές ή λίπασμα περιστασιακά.

κλίμα

Τα φυτά φιδιού είναι πιο χαρούμενα σε σταθερή θερμοκρασία δωματίου. Εάν είναι δυνατόν, κρατήστε τα μακριά από ρεύματα και γύρω από παράθυρα ή πόρτες με ρεύματα. Τα πάνε καλά και σε εξωτερικούς χώρους αν η ζέστη είναι μέτρια.

Πρέπει να πάρετε ένα φυτό φιδιού;

Αυτός ο κατάλογος των ειδών Sansevieria δεν είναι καθόλου εξαντλητικός. Είναι όμως ο πιο συνηθισμένος και δυνατός τύπος για σπίτια.

Δεν υπάρχει λόγος που τα φυτά φιδιού να μην είναι στη λίστα με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα παχύφυτα είναι ευπρόσδεκτα σε κάθε σπίτι επειδή καταναλώνουν τόσο λίγο νερό. Τα φυτά φιδιού είναι επίσης κατάλληλα για οξυγόνωση.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *