Φύλλα του Φιδιού Σύρματα, Πτώση, Ρυτίδες – Αιτίες & Λύσεις

Φύλλα του Φιδιού Σύρματα, Πτώση, Ρυτίδες – Αιτίες & Λύσεις

Φύλλα Φιδιού Φυτών που κατσαρώνουν, πέφτουν, ζαρώνουν - Αιτίες & λύσεις

Τα φυτά φιδιού μπορεί να υποφέρουν από ορισμένες ασθένειες που εκδηλώνονται ως κατσαρά φύλλα.

Τα συρρικνωμένα και συρρικνωμένα φύλλα φυτών φιδιού μπορεί επίσης να είναι σημάδι υποκείμενου προβλήματος. που είναι συνήθως το ίδιο φύλλο κουλουριασμένο

Εάν έχετε να κάνετε με κατσαρά, μαραμένα ή ζαρωμένα φύλλα Διαβάστε την περίληψη των πιθανών αιτιών και λύσεων.

Μερικές από τις κύριες αιτίες της μπούκλας των φύλλων είναι το υπερβολικό πότισμα, οι προσβολές από έντομα, οι μυκητιακές ασθένειες και το θερμικό σοκ.

πολύ πότισμα

Τα φυτά φιδιού είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Τα ριζώματα του αποθηκεύουν νερό. Επομένως, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. που κόβουν θρεπτικά συστατικά στα φύλλα

Χωρίς κανένα θρεπτικό συστατικό, τα φύλλα θα κυρτώσουν και θα κατσαρώσουν.

Μπορείτε να ποτίσετε καλά το φυτό του φιδιού σας. Αφήστε όμως το χώμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε.

έντομο

Τα έντομα είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα φύλλα του φιδιού σας χάνουν την όρθια θέση τους και ζαρώνουν.

Μερικά παράσιτα εντόμων κοινά στα φυτά φιδιών περιλαμβάνουν θρίπες, αλευροφόρα και ακάρεα αράχνης.

– θρίπες

Αυτά τα μικρά μαύρα ζωύφια τρώνε τα φυτά σας. αφήνοντας μικροσκοπικές μαύρες κουκκίδες διάσπαρτες σε όλο το φυτό Τα φυτά φιδιών που καταστρέφονται από θρίπες έχουν επίσης κατσαρά φύλλα.

Χρησιμοποιήστε ένα μεγεθυντικό φακό ή κάντε ‘shake test’ για να δείτε αν αντιμετωπίζετε προσβολή από θρίπες Ανακινήστε το φύλλο του φιδιού σε χαρτί ή λευκό πανί. Αν δείτε μικρά μαύρα ακάρεα σε λευκό ύφασμα, το φίδι σας έχει ακάρεα θρίπας.

λύση: Αφαιρέστε τα άρρωστα φύλλα και εκείνα που έχουν προσβληθεί από θρίπες. Για να απαλλαγείτε από τους υπόλοιπους θρίπες Σκουπίστε τα υγιή φύλλα με ένα υγρό πανί.

– Αλευρώδεις κοριοί

Τα αλευρώδη παράσιτα είναι κοινά έντομα που έχουν οβάλ, επίπεδο, κηρώδη σώμα.Τα αυγά τους είναι λευκά και έχουν σχήμα βαμβακιού.

λύση: Μικρές προσβολές μπορούν να αντιμετωπιστούν αφαιρώντας τους αλευρώδεις με ένα βαμβάκι ή τοποθετώντας το φυτό κάτω από ένα μπολ με νερό. Οι μεγάλες προσβολές πρέπει να αντιμετωπίζονται με εντομοκτόνο σαπούνι.

– Καβαλάρης

Τα ακάρεα της αράχνης εμφανίζονται ως στρογγυλά, κόκκινα ή μαύρα ακάρεα, τα οποία μπορείτε να αναγνωρίσετε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο. Το ίδιο «τέστ ανακίνησης» προτείνω για την ανίχνευση προσβολών από θρίπες.

καθώς και αλευροφόρα Τα ακάρεα της αράχνης τρέφονται με το χυμό του φυτού φιδιού. αφήνοντάς το να εξασθενίσει, να συρρικνωθεί και να συρρικνωθεί Μερικές φορές σε προχωρημένα στάδια το φυτό φιδιού θα χάσει τα φύλλα του.

λύση: Μικρές προσβολές μπορούν να αντιμετωπιστούν σκουπίζοντας τα ακάρεα αράχνης από την κάτω πλευρά των φύλλων με ένα υγρό σφουγγάρι.

Ο ψεκασμός της κάτω πλευράς του δέντρου με έναν εύκαμπτο σωλήνα μπορεί να το διορθώσει γρήγορα. Οι σοβαρές προσβολές πρέπει να αντιμετωπίζονται με εντομοκτόνο σαπούνι.

συστατικά σαπουνόνερου (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι πιάτων.) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο φυτοφαρμάκων.

μύκητας

Μια άλλη κοινή αιτία κατσαρώματος ή μαρασμού των φύλλων στα φυτά φιδιών είναι οι μυκητιασικές ασθένειες όπως η νότια λοίμωξη και η λοίμωξη.

Αλλά τα μυκητιακά προβλήματα μπορεί να έχουν άλλα συμπτώματα που θα σας βοηθήσουν να διαγνώσετε καλύτερα τον τύπο της μυκητιακής νόσου που επηρεάζει τα φυτά φιδιών σας.

Για παράδειγμα, η ασθένεια των ερυθρών κηλίδων μπορεί να προκαλέσει κόκκινες βλάβες. νηματώδης ανάπτυξη και σκούρα καφέ και σκληρά φύλλα σε προχωρημένο στάδιο της νόσου

Συχνά εμφανίζονται προβλήματα μούχλας λόγω κακού ποτίσματος. ιδιαίτερα το υπερβολικό πότισμα Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μυκητιακά προβλήματα στο φυτό σας.

λύση: Εάν ποτίζετε υπερβολικά το φυτό του φιδιού σας και υποψιάζεστε ότι έχετε πρόβλημα μούχλας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα φυτέψετε σε νέες γλάστρες με φρέσκο ​​χώμα.

Αφαιρέστε τα άρρωστα φύλλα και μαδήστε τα. Εάν η μυκητίαση είναι πολύ διαδεδομένη Ίσως χρειαστεί να απορρίψετε ολόκληρο το φυτό. Εκτός αν έχετε δυνατά κλαδιά που μπορείτε να κρατήσετε για να πολλαπλασιάσετε το φυτό φιδιών σας.

ζημιά από παγετό

Τα φυτά φιδιού που εκτίθενται σε υπερβολική ζέστη μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως πληγές, μαραμένα, μαραμένα ή κατσαρά φύλλα.

Οι ιδανικές θερμοκρασίες για τα φυτά φιδιού είναι μεταξύ 50-80 F. Με τόσο μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, Εάν διατηρείτε ένα φυτό φιδιού στο σπίτι Είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα παγετού.

Αλλά η ζημιά από τον παγετό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για τα φυτά που διατηρούνται έξω όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Ξαναφέρτε το φυτό φιδιού σας όταν κρυώσει ο καιρός.

κομμένα νεκρά φύλλα;

Κόψτε τυχόν άρρωστα ή κατεστραμμένα φύλλα οξαλίδας από το φυτό φιδιών σας. Αν μόνο η άκρη είναι καφέ Μπορείτε να κόψετε μόνο τις άκρες.

Άλλα φύλλα μπορούν να κοπούν όσο το δυνατόν περισσότερο στη βάση. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι.

Τα ξηρά ή νεκρά φύλλα μπορούν να τραβηχτούν απαλά από τις ρίζες. Αν ξεκολλάει εύκολα Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ήρθε η ώρα να φύγετε.

Μπορείτε να σώσετε τα φυτά των φιδιών που πεθαίνουν;

Το φυτό φιδιού είναι εύκαμπτο και αναπηδά εύκολα μόλις προσαρμοστεί στο περιβάλλον του.

Με βάση το υποκείμενο πρόβλημα Μπορείτε να επαναφέρετε το φυτό φιδιού από τα νεκρά δοκιμάζοντας τα εξής:

  • Εάν το φυτό σας φιδιού υποφέρει από υπερχείλιση Μπορείτε να φυτέψετε το φυτό σας φιδιού σε καλά στραγγιζόμενο μέσο και να το ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.
  • Εάν υπάρχει πρόβλημα κάτω από το νερό Ρυθμίστε το σύστημα ποτίσματος ως συνήθως.
  • ή εάν αντιμετωπίζετε προσβολή από έντομα ή μυκητιασική νόσο Η λήψη της σωστής θεραπείας συχνά επιλύει το πρόβλημα.
  • έλεγχος υγρασίας (Στο φυτό φιδιού αρέσει η υγρασία), η θερμοκρασία (50-85 °F) και οι απαιτήσεις φωτός (έντονο φως, έμμεσο φως).

με καλή φροντίδα Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι το φυτό φιδιών σας αποδίδει πολύ καλύτερα.

Λόγω των πολλών φυτών φιδιού (Bird’s Nest, Futura Robusta, Pandeline Sensation κ.λπ.) και της κομψότητας αυτού του φυτού. Είναι κοινά σε πολλά σπίτια.

Γνωρίζουμε πολλά για τις ανάγκες του. Επομένως, δεν είναι δύσκολο για τους κηπουρούς που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν υγιή φυτά να αποκρούσουν αυτές τις απαιτήσεις.

κάλυμμα

Τα φυτά φιδιού είναι προσαρμόσιμα φυτά που απαιτούν ελάχιστη συντήρηση μόλις καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες.

Αν και το φυτό είναι ανθεκτικό. Δεν είναι όμως ανοσία στην παραμέληση και τις ακατάλληλες συνθήκες, τη σήψη των ριζών, την επίθεση εντόμων. έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες Και οι μυκητιασικές ασθένειες μπορούν να επιδεινώσουν τα φυτά του φιδιού σας.

Αυτά μπορεί να προκαλέσουν κυρτώσεις των φύλλων, γεγονός που καταστρέφει την ομορφιά του φυτού και μειώνει τη διάρκεια ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *