11 καλύτεροι φοίνικες για σπίτια και κήπους στο Τέξας

ต้นกระหล่ำปลี

Φοίνικας στην αυλή του Τέξας

Οι φοίνικες έχουν απαράμιλλη ομορφιά. Και αυτό είναι καλό. Περισσότερα από 2.600 είδη φοινίκωνανεξάρτητα από τον καιρό στην περιοχή σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Αν ψάχνετε για τον αλάνθαστο φοίνικα του Τέξας. Θα μοιραστούμε 11 από τις καλύτερες ποικιλίες και θα εξηγήσουμε γιατί αναπτύσσονται ακόμη και σε κρύους χειμώνες.

Το Τέξας είναι μια μεγάλη πολιτεία με σχετικά λίγες ζώνες. κατάλληλο για φύτευση φοινίκων περισσότερο από άλλους. Γενικά Η καλλιέργεια φοινίκων σε αυτή την κατάσταση είναι δύσκολη λόγω του κλίματος και του εδάφους. Περιοχές όπως η ζώνη 9α βιώνουν χειμώνες όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από 20 βαθμούς, ενώ περιοχές όπως το νοτιοανατολικό Τέξας έχουν αργιλώδη εδάφη που συγκρατούν πολύ νερό.

Παρόλο που υπάρχουν δύο εμπόδια Υπάρχουν όμως πολλά είδη φοινίκων. Μεγαλώνοντας στο Τέξας χωρίς δυσκολίαΤα δύο είδη είναι ο νάνος πριόνι palmetto και το Texas Sabal Palm. Οπότε σίγουρα μεγαλώνουν στο σπίτι σας!

11 Ανεκτικές στο κρύο και Ανεκτικές στη Σκιά Τέξας Palms

Είναι δυνατό να δημιουργήσετε έναν χαλαρωτικό παράδεισο στο Τέξας με μια ατμόσφαιρα τροπικού νησιού στη Φλόριντα. Η επιλογή των καλύτερων φοίνικες του Τέξας που ανέχονται τον χειμώνα με χάρη είναι σημαντική. Λάβετε υπόψη ότι στους περισσότερους φοίνικες δεν αρέσει το κρύο, οπότε αν σας αρέσει. Κάθε παλάμη χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα. ζήσει περισσότερες από μία σεζόνΑς ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές φοίνικα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

λάχανο

Το δημοφιλές λάχανο προτιμά να ζει σε ζεστό κλίμα με υψηλή υγρασία.
Επιστημονικό όνομα: άλλους φοίνικες

Το φυτό λάχανου είναι εγγενές στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα δέντρο με ζεστό κλίμα που ευδοκιμεί το καλοκαίρι σε επίπεδα υγρασίας και υψηλές θερμοκρασίες. Αν και δεν είναι τόσο κρύο όσο το νάνο πριόνι palmetto. Αλλά αντέχει σε μικρές θερμοκρασίες. Μονοψήφιο έως 10 βαθμούς Φαρενάιτ

Τα φυτά λάχανου αναπτύσσονται σε ύψη 40 ποδιών ή περισσότερο. Οι μίσχοι έχουν ομοιόμορφη διάμετρο από τη βάση μέχρι την κορυφή. Τα φύλλα σε σχήμα βεντάλιας συγκρατούνται από έναν συμπαγή κορμό. Αυτά τα φύλλα είναι διάσπαρτα στην κορυφή για να δώσουν στο δέντρο χωρίς κλαδιά μια πολύ όμορφη εμφάνιση.

Καλιφόρνια Fan Palm

Καλιφόρνια Fan Palm
Οι φοίνικες της Καλιφόρνια είναι ένα άλλο είδος δέντρου που αντέχει σε ζεστά και υγρά κλίματα.
Επιστημονικό όνομα: Ουάσιγκτον Φιλιφέρα

Οι φοίνικες της Καλιφόρνια, γνωστοί και ως χτυπήματα της ερήμου, δεν έχουν υψηλή βαθμολογία στην αντοχή στο κρύο. Ωστόσο, μπορούν να αναπτυχθούν σε μέρη του Ντάλας, του Φορτ Γουόρθ και του Βόρειου Τέξας. λίγη προσοχή Ανέχεται χαμηλότερες θερμοκρασίες το χειμώνα και υγρές, ξηρές συνθήκες το καλοκαίρι.

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του φοίνικα είναι ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξής του. Τα ώριμα δέντρα έχουν έναν λείο, φαρδύ κορμό και ένα μεγάλο στέμμα σε σχήμα βεντάλιας από ανοιχτό πράσινο φύλλα που μεγαλώνει 3 έως 6 πόδια. Οι φοίνικες της Καλιφόρνια μπορούν επίσης να αυξηθούν σε ύψος 35 έως 50 πόδια.

νάνος παλμέτο

Η γέφυρα είναι ένα μικρό δέντρο.
Το Sabal minor είναι ένα ανθεκτικό δέντρο και μπορεί να επιβιώσει στα περισσότερα μέρη του Τέξας.
Επιστημονικό όνομα: Subal Minor

Ο νάνος palmetto είναι ένα πολύ ανθεκτικό δέντρο για ζεστά κλίματα. Και αναπτύσσεται καλά στις ζώνες 7 έως 11. Αυτός ο φοίνικας της νοτιοανατολικής Αμερικής δεν υφίσταται μεγάλη ζημιά από το κρύο του χειμώνα, ειδικά όταν είναι ώριμος. Ο μόνος άξιος αντίπαλος από άποψη σκληρότητας είναι η παλάμη της βελόνας.

Το Dwarf saw palmetto μεγαλώνει σχεδόν σε κάθε μέρος του Τέξας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Μπορεί επίσης να αντέξει τη ζέστη, την υγρασία και την υψηλή υγρασία. Αυτή η αργά αναπτυσσόμενη παλάμη δεν έχει κορμό και έχει ύψος μόνο 2 έως 7 πόδια.

Τα φύλλα σε σχήμα βεντάλιας αναπτύσσονται απευθείας από το έδαφος και ποικίλλουν ελαφρώς σε μέγεθος. Αυτή η παλάμη είναι μικρή σε σύγκριση με τις άλλες σε αυτήν τη λίστα.

μεσογειακός φοίνικας

μεσογειακός φοίνικας
Αυτή η παλάμη είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες.
Επιστημονικό όνομα: Shamarops humilis

Ο μεσογειακός φοίνικας είναι επίσης γνωστός ως ο ευρωπαϊκός φοίνικας θαυμαστών. Είναι αυτοφυές φυτό της Ευρώπης που αναπτύσσεται καλά ακόμη και στις βόρειες περιοχές του κόσμου που τείνουν να προτιμούν τα δροσερά κλίματα. Αυτό το δέντρο ανέχεται την ξηρασία, την υγρασία ακόμα και την υγρασία του καλοκαιριού.

Εμφάνιση Ο ανεμιστήρας της Μεσογείου είναι μικρόσωμος και στιβαρός. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγιστο ύψος 15 πόδια κατά την ωρίμανση και να απλωθεί άλλα 15 πόδια. Ο χαμηλός, θαμνώδης θόλος με σκούρο πράσινο φύλλωμα το καθιστά ιδανικό φυτό για να αναπτυχθεί κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Αυτός ο τύπος φοίνικα αναπτύσσεται επίσης αργά και παράγει βλαστούς καθώς ωριμάζει. Μπορείτε να φυτέψετε βλαστούς για να αναπτύξετε μεμονωμένους φοίνικες ή να αφήσετε τα φυτά να σχηματίσουν συστάδες.

Μεξικάνικος μπλε φοίνικας βεντάλια

Μεξικάνικος μπλε φοίνικας βεντάλια
Η μεξικάνικη μπλε βεντάλια είναι ένας δημοφιλής φοίνικας σε πολλές νοτιοδυτικές πολιτείες.
Επιστημονικό όνομα: Brahe Armada

Η μεξικανική μπλε παλάμη βεντάλιας είναι εγγενής στο βόρειο Μεξικό και την Baja. Καλιφόρνια Είναι ένας ανθεκτικός στο κρύο φοίνικας που μπορεί να φέρει μια μοναδική ομορφιά στον κήπο σας. Αυτό το αργά αναπτυσσόμενο φυτό έχει ασημί-μπλε φύλλα. και κάθε φύλλο έχει πλάτος έως και 10 πόδια. Ο μεξικανικός μπλε φοίνικας μεγαλώνει σε 50 πόδια ύψος και 20 πόδια πλάτος.

Αυτό το δέντρο μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες έως και 10 βαθμούς Φαρενάιτ. Όταν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέφτουν κάτω από διψήφια Θα πρέπει να διατηρήσετε τον καρπό το χειμώνα για να αποφύγετε τη ζημιά των καρπών.Επιπλέον, το δέντρο αναπτύσσεται καλύτερα όταν φυτεύεται σε ζεστές, ηλιόλουστες τοποθεσίες.

βελόνα παλάμη

Παλάμη με βελόνα Rhabidophyllum hystrix
Το δέντρο της βελόνας είναι ένας από τους πιο δροσερούς φοίνικες σε αυτή τη λίστα.
Επιστημονικό όνομα: Rhabidophyllum hystrix

Το δέντρο της βελόνας είναι ο πιο ανθεκτικός στο κρύο φοίνικας στον κόσμο. Αναπτύσσεται εκεί όπου οι περισσότεροι φοίνικες δύσκολα επιβιώνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το δέντρο είναι γνωστό ότι αντέχει σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Έτσι αναπτύσσεται καλά στο Τέξας.

Αυτός ο αειθαλής φοίνικας έχει ένα παχύ κοντό μίσχο και μεγάλα φύλλα φοίνικα με γυαλιστερό σκούρο πράσινο χρώμα. Τα φύλλα μεγαλώνουν σε μήκος 3 πόδια και διάμετρο 90 cm. Έχουν μακριές, βελονοειδείς άκρες που σχηματίζουν ένα πυκνό στρογγυλό φύλλωμα. φυτό

Phoenix Silvestris Bam

Φοίνιξ
Ένα άλλο αγαπημένο νοτιοδυτικό, οι χουρμαδιές βρίσκονται σε άνυδρα, ερημικά κλίματα.
Επιστημονικό όνομα: Date Palm Dactilivera

Χουρμαδιός, sylvestris, γνωστός και ως ασημένιος χουρμάς ή χουρμά του δάσους Αναπτύσσεται γρήγορα και φτάνει τα 50 πόδια ύψος και τα 25 πόδια πλάτος.Εγγενής στην Ινδία. αλλά αναπτύσσεται με επιτυχία στο νότιο Τέξας, την Καραϊβική και τη Φλόριντα.

Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό της χουρμαδιάς Silvestris είναι ο δυνατός μονός κορμός και η διογκωμένη βάση του. Επιπλέον, οι μίσχοι έχουν ένα όμορφο σχέδιο με διαμάντια από τα σημάδια των φύλλων.

Αν και δεν είναι το πιο ανθεκτικό στο κρύο είδος φοίνικα. Αλλά ενηλικιώνεται χωρίς πολλές δυσκολίες. Μετά από αυτό, το κουβούκλιο μπορεί να αρχίσει να δείχνει σημάδια ζημιάς από παγετό.Το Phoenix sylvestris είναι ένας άξιος αντίπαλος επειδή ανακάμπτει καλά από τη ζημιά από το κρύο και δημιουργεί ένα νέο στέμμα σε μία μόνο σεζόν.

Τίφιν φοίνικα

φοίνικας pinto
Ο φοίνικας pinto είναι ένας άλλος φοίνικας με δροσερό κλίμα που ταιριάζει στο κλίμα του Τέξας.
Επιστημονικό όνομα: Putia Capitalata

Οι φοίνικες Pinto, γνωστοί και ως φοίνικες κρασιού ή ζελέ, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά στο κρύο είδη pinto που θα βρείτε. Είναι επίσης ανεκτικοί στις ζεστές και υγρές καλοκαιρινές συνθήκες στο Τέξας. Τα δέντρα έχουν μια πιο τροπική αισθητική με μεγάλα πράσινα ή ασημί φύλλα με καμπυλότητα προς τα κάτω.

Η υπέροχη ομορφιά αυτού του φοίνικα δεν έρχεται χωρίς τα ελαττώματά του. Ο φοίνικας pinto είναι ένας από τους πιο αργά αναπτυσσόμενους φοίνικες.Από τη φωτεινή πλευρά, όταν ωριμάσει, δίνει καρπούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ζελέ και κρασί!

παλάμη sago

παλάμη sago
Τα δέντρα Sago είναι ένα άλλο δημοφιλές δέντρο επειδή δεν είναι ψηλά και εύκολα στη φροντίδα τους.
Επιστημονικό όνομα: Η επανάσταση του Sycusσολ

Το choco tree είναι ένας από τους φοίνικες που φύονται στο Τέξας. Ωστόσο, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους περισσότερους χουρμαδιές και μπορεί να αναπτυχθεί για περισσότερα από 100 χρόνια.Το δέντρο μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια ψηλό και έχει μεγάλο, στρογγυλό κορμό με άκαμπτο, φτερωτό φυλλώδες στέμμα.

όταν το δέντρο σάγκο έχει αναπτυχθεί πλήρως Τα φύλλα στην κορυφή είναι διευρυμένα. και τα παλιά φύλλα θα πέσουν Τα χαλαρά φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια κόβοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στέλεχος.

Palm Texas Sabal

Ο Μεξικανός Σαμπάλ
Αυτό το δέντρο είναι εγγενές στο Τέξας.
Επιστημονική ονομασία: S.μεξικάνικος

Ο φοίνικας του Texas Sabal είναι επίσης γνωστός ως Oaxaca saw palmetto. Είναι εγγενές στο Τέξας και μοιάζει με το φοίνικα της Καλιφόρνια, με μια κορώνα στην κορυφή ενός μεγάλου χοντρού κορμού και φύλλα σε σχήμα βεντάλιας. Αυτά τα φύλλα έχουν χρώμα από ανοιχτό πράσινο έως σμαραγδένιο πράσινο. Ανάλογα με το αν φυτεύεται στη σκιά ή στον ήλιο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι το εγκάρσιο σχήμα στο στέλεχος και ο μικρός αριθμός φύλλων (συνήθως 10-25), το καθένα με 80-115 φυλλαράκια στις άκρες.

Το Texas Sabal Palm μπορεί να φτάσει τα 50 πόδια ψηλό και 25 πόδια πλάτος. Αναπτύσσεται καλά σε σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος. Και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, το κρύο, τους δυνατούς ανέμους και το αλάτι καλά.

Palm Windmill

Palm Windmill
Αυτή η παλάμη είναι πολύ ευέλικτη. Θα επιβιώσει στα περισσότερα μέρη στο Τέξας.
Επιστημονικό όνομα: Trachycarpus Fortunei

Αν ψάχνετε για έναν ευέλικτο φοίνικα του Τέξας. Ο φοίνικας του ανεμόμυλου είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Είναι ανθεκτικό στο κρύο και αντέχει σε πολλά κλίματα. Συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας, της ζέστης και της υγρασίας.Το καλύτερο μέρος είναι ότι έχει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να έχετε έναν ώριμο φοίνικα στον κήπο σας.

Ο φοίνικας του ανεμόμυλου είναι ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο που αναπτύσσεται σε έναν μόνο, ινώδη κορμό. Μπορεί να φτάσει σε ύψος 40 ποδιών, αν και ορισμένα δέντρα έχουν ύψος μόλις 20 πόδια.

Ο φοίνικας έχει ένα γυαλιστερό πράσινο θόλο με λεπίδα ανεμιστήρα. Και κατάλληλο για χρήση ως πλαίσιο ή για να τονίσει το σκιερό περιβάλλον η αυλή σας Φροντίστε να φυτέψετε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

τελικές σκέψεις

Αν και οι χειμώνες στο Τέξας είναι κρύοι, Τα περισσότερα όμως είναι κράτη. απολαύστε ζεστό καιρό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου Τα γεγονότα βαθιάς κατάψυξης και έκρηξης της Αρκτικής είναι σπάνια. Αν οι φοίνικες φαίνονται καταπονημένοι Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε τα δέντρα σφενδάμου.

Η λίστα μας περιέχει 11 από τους καλύτερους φοίνικες που καλλιεργούνται στο Τέξας που είναι αρκετά κρύοι ώστε να επιβιώνουν σε σύντομες περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών χωρίς πολύ κόπο. Μπορεί να χρειαστούν μερικοί χειμώνες εάν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μέσο όρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *