11 φράουλες με διαφορετικό χρώμα που θα φυτέψετε φέτος

ผลเบอร์รี่สีขาวบนผลเบอร์รี่สีแดง

11 φράουλες με διαφορετικό χρώμα που θα φυτέψετε φέτος

Όταν μιλάς για φράουλες Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως το «γλυκό» και το «κόκκινο», αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές δημιουργικές και εξωτικές ποικιλίες φράουλας, όπως οι εντυπωσιακές λευκές, ροζ-ροζ, μωβ και ανανάς. ! οι περισσότεροι από αυτούς τους τύπους Δεν διατίθεται στα καταστήματαΑυτό το καθιστά ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τους κηπουρούς που αναζητούν ποικιλία στις καλλιέργειές τους.

Οι φράουλες καλλιεργούνται εύκολα και γίνονται δημοφιλείς. Αυτά τα ανθεκτικά πολυετή φυτά αναπτύσσονται σε αφθονία ως αμπέλια στο δάσος και αναπτύσσονται έντονα σε οικόπεδα κήπου σε όλη τη χώρα. τα προηγούμενα χρόνια Οι εκτροφείς φυτών και οι λάτρεις της φράουλας ανταποκρίθηκαν στη ζήτηση διασταυρώνοντας άγριες και εξωτικές ποικιλίες με όσο το δυνατόν περισσότερες ποικιλίες φράουλας.

Είτε φυτεύετε φράουλες εκκίνησης είτε γυμνές φράουλες, αυτά τα εξωτικά φρούτα είναι βέβαιο ότι θα φέρουν ποικιλία στον κήπο σας αυτή τη σεζόν. Ας εμβαθύνουμε λοιπόν στα δικά μας Αγαπημένο χρώμα φράουλες Οι κηπουροί του σπιτιού πρέπει να πειραματιστούν περισσότερο από το κλασικό χυμώδες κόκκινο.

Μπορούν οι φράουλες να έχουν διαφορετικά χρώματα;

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι φράουλες δεν αποκτούν το κανονικό κόκκινο χρώμα τους.

Διαφορετικά χρώματα φράουλας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, όπως: Τα μούρα είναι λευκά, ροζ, κίτρινα και χρυσά.Τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. (Το μωβ λάχανο και τα κίτρινα καρότα είναι mainstream.) Επομένως, το να θέλεις να καλλιεργήσεις πολύχρωμες φράουλες δεν είναι μακριά. Αυτές οι ποικιλίες συχνά διασταυρώνονται με άγρια ​​φράουλα ή αλπικές «εξωτερικές» ποικιλίες για τη συλλογή σπόρων διακριτικά διαφορετικών αποχρώσεων.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις φράουλες με θέμα το Διαδίκτυο: Μην χρησιμοποιείτε ποτέ λαμπερό μπλε, ροζ νέον, έντονο πράσινο, μαύρο ή ουράνιο τόξο φράουλες (παρά τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς από διαδικτυακούς λιανοπωλητές στη διεύθυνση www.strawberry.com). πουλώντας σπόρους ή φυτά τους). μερικά απίστευτα μοτίβα Σε κλασικές φράουλες που καλλιεργούνται νόμιμα στον κήπο σας.

Πόσο καινοτόμες είναι οι ΓΤΟ φράουλες;

Ροζ φρούτο μη ΓΤΟ που αναπτύσσεται στο αμπέλι.
Οι φράουλες με έντονα χρώματα δεν είναι ΓΤΟ και αναπαράγονται μέσα από χρόνια προσπάθειας ή τυχαίας μετάλλαξης.

Η αρχική φράουλα είναι χυμώδης, ζουμερή, κόκκινη, με πράσινες κορυφές και κίτρινους σπόρους. Αλλά όπως το μωβ λάχανο ή το κουνουπίδι πορτοκαλιού. Οι φράουλες μπορούν να εκτραφούν για να παράγουν καρπούς διαφορετικού χρώματος..

Η πιο πρωτοποριακή ποικιλία μούρων. αριθμός Γενετικά τροποποιημένο. Συλλέγουν σπόρους από ορισμένους καρπούς και φυτεύουν νέους κατόπιν επιλογής. κάθε χρώμακαι επαναλάβετε τη διαδικασία Αν αυτό ακούγεται σαν μια μακρά διαδικασία.

Όπως το πείραμα με το φυτό φασολιών του Γκρέγκορ Μέντελ που διδάχτηκε στο σχολείο. Οι φράουλες μπορούν σταδιακά στην πραγματικότητα Το Strawberry «Purple Wonder» διαρκεί 13 χρόνια. για την ανάπτυξη κτηνοτρόφων φυτών στο Πανεπιστήμιο Cornell

Επιλέγονται και άλλα μούρα όπως οι λευκές φράουλες. άγρια ​​μετάλλαξη Μερικά γονίδια λείπουν για να ωριμάσουν σε ένα σταθερό κόκκινο χρώμα.

Οι εξωτικές χρωματιστές φράουλες δεν είναι. Είναι “Frankennish food”. σπάνιος συνδυασμός Διασκεδαστική γενετική που αμφισβητεί την αντίληψή μας για τα φρέσκα μούρα κήπου.

11 Διασκεδαστικές, Εξωτικές Ποικιλίες Φράουλας

Αυτά είναι Καινοτομία νέων ποικιλιών φραουλών χωρίς ΓΤΟ Γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους οικιακούς κηπουρούς λόγω της πλούσιας γεύσης του και των μοναδικών ικανοτήτων έναρξης συνομιλίας.

Αν θέλετε να εκπλήξετε τα παιδιά ή τους γείτονές σας με τα αγαπημένα κόκκινα μούρα της Αμερικής, δοκιμάστε μία (ή μερικές) από αυτές τις καινοτόμες ποικιλίες φράουλας.

“Μωβ θαύμα”

Μωβ θαύμα φρούτα που απομονώνονται σε λευκό φόντο
Χρειάστηκαν περίπου 13 χρόνια για να αναπτυχθούν αυτές οι σκούρες μοβ φράουλες.

Αναπτύχθηκε από κτηνοτρόφους φυτών στο Πρόγραμμα Small Fruit του Πανεπιστημίου Cornell, το «Purple Wonder» είναι μια αληθινή μωβ φράουλα που ξεκινά από το κρεμώδες λευκό. μετά γίνει κόκκινο Στη συνέχεια αλλάξτε σε μωβ μπορντό. Τόσο το δέρμα όσο και η σάρκα είναι σκούρο μωβ και γλυκά όταν ωριμάσουν στη γη.

Το «Purple Wonder» παρουσιάστηκε από την Burberry το 2012 και προσφέρει κάτι μοναδικό στους οικιακούς καλλιεργητές μούρων. Εκτός από τα όμορφα χρώματα Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά το καθιστά επίσης μια πιο υγιεινή επιλογή από τις κανονικές παλαιωμένες φράουλες. Επιπλέον, έχουν ωραία γεύση.

Η Courtney Weber, ένας από τους μικρούς καλλιεργητές φρούτων του Cornell, λέει ότι είναι “ένα χρώμα που δεν θα βρείτε σε κανένα μπακάλικο”, αλλά η γεύση είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή τους: “Το Purple Wonder είναι γλυκό και αρωματικό. με υπέροχη γεύση φράουλας ” .

Ο Cornell προσπάθησε να κάνει αυτή την ποικιλία ένα φυτό χαμηλής συντήρησης που δεν απαιτεί πολύ κλάδεμα. Δεν παράγει πολλά στολίδια (δρομείς), καθιστώντας το «Purple Wonder» ιδανικό για κήπους κοντέινερ, αίθρια και μικρούς χώρους.

«Λευκό Αλπικό»

Λευκό αλπικό μούρο
Αυτές οι λευκές φράουλες αναπτύσσονται στη φύση εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Η αυθεντική λευκή φράουλα «White Alpine» υπάρχει εδώ και πάνω από 300 χρόνια.Αυτή η όμορφη κιτρινόλευκη φράουλα προέρχεται από μια μεταλλαγμένη άγρια ​​ποικιλία με ελαφρύτερο δέρμα. Αυτές οι ποικιλίες στερούνται την πρωτεΐνη ωρίμανσης Fra a1) και έχουν σταθερά κόκκινα μούρα. Ως εκ τούτου, παραμένει λευκό σε όλο τον κύκλο ωρίμανσης.

Άγριες φράουλες ψηλού βουνού ή άγριες φράουλες (Fragaria vesca) φύεται σε όλη τη βόρεια Ευρώπη και τα πεδινά των Άλπεων. Αυτά τα μικρά, έντονα αρωματισμένα μούρα ήταν μια άγρια ​​τροφή για αιώνες, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισαν να τα καλλιεργούν κηπουροί και κτηνοτρόφοι.

Το ‘White Alpine’ έχει ροζ, κόκκινες ή κίτρινες κηλίδες στην επιφάνεια του καρπού. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία και διανέμεται ευρέως σε κύκλους ειδικών φρούτων στον δυτικό κόσμο.

“White Soul Alpine”

Λευκά μούρα στο βουνό από κοντά
Οι γεύσεις των White Soul Alpine Strawberries είναι τροπικές: ανανάς, καρύδα και φράουλα.

Το «White Soul Alpine» είναι ο απόγονος πνεύματος μιας βελτιωμένης ποικιλίας σπόρων «Alpine» που έχει παραδοθεί από γενιές κηπουρών. Αυτά τα αειθαλή φυτά μεγαλώνουν περίπου 6 ίντσες ψηλά και παράγουν κρεμώδη, αρωματικά φρούτα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτή η λιχουδιά διαθέτει γευστικούς συνδυασμούς φράουλας, ανανά και καρύδας, καθιστώντας αυτό το πρωτοποριακό μούρο ένα τροπικό αγαπημένο για ζεστό καιρό.

Το «White Sole Alpine» έχει κίτρινους πόνους (μικρούς σπόρους), ενώ το αρχικό «Alpine» έχει ροζ ή κοκκινωπούς πόνους στην επιφάνεια.

Αν και η κορώνα ή το βύσμα αυτής της ποικιλίας είναι σπάνια, οι σπόροι «White Soul Alpine» είναι διαθέσιμοι από πολλές εταιρείες σπάνιων σπόρων και σπόρων κειμηλίων. Οι σπόροι βλασταίνουν σε 14-48 ημέρες και χρειάζονται περίπου 120 ημέρες από το φυτό μέχρι τη συγκομιδή. Τα φυτά πρέπει να απέχουν 8 ίντσες μεταξύ τους και να φυτεύονται σε περιοχή με πλήρη ήλιο.

‘White Pineberry’

λευκά κουκουνάρια σε ένα μπολ
Τα λευκά κουκουνάρια είναι μικρότερα από τις κανονικές φράουλες και έχουν λευκά φρούτα, κόκκινους σπόρους και γεύση που μοιάζει με ανανά.

Ενώ το «White Soul Alpine» είναι ένα κρεμώδες λευκό με κίτρινους υποτόνους, το «White Pineberry» είναι μια λευκή φράουλα με κόκκινη απόχρωση. Η έντονη αντίθεση μεταξύ του κρεμ φόντου και των κόκκινων κουκκίδων προσφέρει μια μοναδική και αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Αυτές οι λευκές φράουλες έχουν μια τροπική γεύση που θυμίζει ανανά. Φαίνονται υπέροχα στον κήπο και στην κουζίνα με κόκκινες ποικιλίες.

Τα φυτά «White Pineberry» αναπτύσσονται συνεχώς. αυτογονιμοποίηση και καρποφορεί από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τον παγετό. Η φύτευση άλλων ποικιλιών φράουλας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επικονίασης και της παραγωγής.

“Miracle Yellow”

Yellow Wonder Berry στο αμπέλι
Πολλοί Ευρωπαίοι προτιμούν τη γεύση της κίτρινης θαυματουργής φράουλας από την κοινή κόκκινη.

‘Yellow Wonder’ Μια άλλη ποικιλία ορεινής φράουλας, παράγει μικρές, φωτεινές, χρυσοκίτρινες φράουλες. Η κρεμώδης υφή και η τροπική γεύση έχουν πάντα γεύση όπως η τυπική γεύση κόκκινης φράουλας! Αυτά τα φρούτα έχουν μια μοναδική μυρωδιά και μια απίστευτη μυρωδιά όταν τα φυτά καρποφορούν το καλοκαίρι.

Δημοφιλές στην Ευρώπη και γκουρμέ εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, το «Yellow Wonder» είναι εκπληκτικά εύκολο να αναπτυχθεί από σπόρους. Χρειάζονται 14-48 ημέρες για να βλαστήσει και 120 ημέρες για να παραχθούν καρποί. Η παραγωγικότητα συνήθως αυξάνεται κατά το δεύτερο έτος.

Πίστωση εικόνας: Theo Lagendijk μέσω Flickr (Αδειοδότηση Αναφοράς)

«Χρυσή Αλεξάνδρεια»

Τα μικροσκοπικά μούρα του Golden Alexandria έχουν έναν τόνο γλυκύτητας.

Μια άλλη ποικιλία, η «Golden Alexandria», είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ορεινές φράουλες. Fragaria vescaΕίναι ένα από τα αλπικά φυτά με την υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά την απόδοση, το σφρίγος και τη γεύση.Τα φυτά είναι συνήθως ζωηρά, δεν περπατούν και συμπαγή.

Αν και ο καρπός είναι ένα τυπικό κόκκινο φρούτο. Αλλά το χρυσοπράσινο φύλλωμα προσθέτει ομορφιά στον καλοκαιρινό κήπο.Το ‘Golden Alexandria’ είναι ιδανικό για κοντέινερ και ελαφρώς σκιασμένες περιοχές του κήπου. Οι φράουλες σε μέγεθος δακτυλήθρας ήταν τόσο γλυκές και νόστιμες.

‘Κραγιόν Peach Strawberry’

Ροζ λουλούδι Fragaria chiloensis
Το Lipstick Beach Strawberry μεγαλώνει κοντά στην παραλία και έχει όμορφα ροζ λουλούδια.

Αυτή η χιλιανή φράουλα ακούει στο λατινικό της όνομα. Fragaria chiloensisΙθαγενής στις ακτές του Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Αλάσκα έως τις ακτές της Καλιφόρνιας και της Χιλής. Λέγεται και φράουλα παραλίας. παράκτιες φράουλες ή φράουλες με άμμο

Αυτό το άγριο φρούτο είναι μια από τις αυθεντικές φράουλες που έχει αναμειχθεί για να δημιουργήσει μοντέρνα μούρα, αλλά είναι μια μοναδική οικογένεια μούρων.

Το «Lipstick» είναι μια φρουτώδης παραλιακή φράουλα με έντονο κόκκινο φλοιό και λευκή σάρκα. Τα μούρα είναι μεγαλύτερα από την ποικιλία των Άλπεων. αλλά όχι πολύ νόστιμο Το σπουδαίο με αυτή τη φυλή είναι ότι ανέχεται μέτρια κίνηση στα πόδια. Μερικοί κηπουροί το φυτεύουν ως εναλλακτική λύση στο γκαζόν!

‘Βιργινία’

Fragaria virginiana
Η ευρέως καλλιεργούμενη φράουλα Βιρτζίνια παράγει μικρά, νόστιμα μούρα.

Άλλη μια άγρια ​​φράουλα Fragaria virginiana Οι φράουλες του βουνού είναι εγγενείς στη Βόρεια Αμερική. Αν και οι φράουλες δεν είναι τόσο διακριτικά γλυκές όσο οι ευρωπαϊκές φράουλες των Άλπεων, εξακολουθεί να υπάρχει μια ιδιαίτερη γεύση στις μικροσκοπικές φράουλες.

Απλώθηκαν στα δικά τους μπαλώματα από πολλούς δρομείς. Το φυτό που αγκαλιάζει το έδαφος είναι μικρό σε ύψος και έχει όμορφα λοβωτά φύλλα. Τα ευαίσθητα λευκά άνθη εμφανίζονται την άνοιξη και τα νόστιμα μικροσκοπικά μούρα καρποφορούν στις αρχές του καλοκαιριού. το φθινόπωρο, Fragaria virginiana Όμορφο κοκκινοκαφέ έως μπορντό φύλλωμα.

Εάν αγαπάτε τα ιθαγενή φυτά ή χρησιμοποιείτε τις φράουλες ως εδαφοκάλυψη, Εδώ είναι μια εξωτική ποικιλία για εσάς!

“Τριστάν”

Tristan Pink Fuchsia Flower
Το Strawberry Triton είναι γνωστό για τα έντονα ροζ λουλούδια του.

Οι περισσότεροι από εμάς τους κηπουρούς γνωρίζουμε ότι οι φράουλες έχουν λευκά άνθη, αλλά το «Tristan» παράγει φούξια ροζ άνθη την άνοιξη! Αν και τα μούρα του είναι τυπικά κόκκινα. Αλλά αυτά τα βαθιά ροζ-κόκκινα λουλούδια είναι εξαιρετικά από μόνα τους. Αυτά τα κομψά συμπαγή φυτά είναι ιδανικά για διακοσμητικές αυλές και κήπους με κοντέινερ. Είναι συνήθως ανθεκτικά, είναι εύκολο να αναπτυχθούν και παράγουν γλυκά, νόστιμα μούρα.

“Mara de Bois”

Mara de Bois Perry
Οι φράουλες Mara des Bois παράγουν φρούτα μικρού έως μεσαίου μεγέθους που ξεχειλίζουν από γεύση.

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για τις όμορφες ποικιλίες κήπου τους. Έτσι είναι και αυτή η φράουλα.Το «Mara des Bois» παράγει σταθερά γλυκά, παχουλά και αρωματικά κόκκινα μούρα όλο το καλοκαίρι. Είναι μια τεχνικά ουδέτερη ποικιλία που προέρχεται από την ορειβατική φράουλα, αν και εκτρέφεται για πολύ μεγαλύτερους καρπούς. Μπορεί να καλλιεργηθεί στο έδαφος ή σε δοχεία και έχει ένα μεθυστικό άρωμα μούρων σε όλο τον κήπο.

‘μόσχος’

Fragaria Muscata
Οι μοσχομυριστικές φράουλες έχουν έντονη γεύση και άρωμα που θα βρείτε μόνο στην Ευρώπη ή στον κήπο του σπιτιού σας.

λιχουδιά στην Ευρώπη Μόσχος φράουλα ή καυτή φράουλα λωτού (μοσχοκάρυδο φράουλα) εκτιμάται ιδιαίτερα για την κομψή γεύση του. Τα σκούρα μπορντό μούρα έως καστανωπό ροζ μερικές φορές ωριμάζουν σε μαύρα όπως τα βατόμουρα. Έχει μια μαργαριταρένια λευκή απαλή υφή.

Η εξαιρετικά αρωματική γεύση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και εξωτική. Μερικοί λένε ότι είναι ελαφρώς πικάντικο με νότες κρασιού, μελιού και μόσχου (εξ ου και το όνομα). Άλλοι λένε ότι έχει γεύση βατόμουρου, πεπόνι και τυρί. Αυτά τα μούρα έχουν έντονο άρωμα και μυρωδιά. Διαποτίστε τον κήπο ή την κουζίνα σας.

Υπερβολικά ευαίσθητο για εμπόριο ή μεταφορά, το ‘Musk’ είναι μια καινοτομία που μπορείτε να βρείτε μόνο στα δάση της Κεντρικής Ευρώπης ή καλλιεργώντας τον στον κήπο σας.

τελικές σκέψεις

Είτε είναι μωβ, λευκό, κίτρινο χρυσό ή κλασικό μπορντό. Μαζεύεις φρεσκοκομμένα μούρα. από τον κήπο δεν είναι δύσκολο καθένα από αυτά καινοτόμες ποικιλίες Προσθέστε μοναδικά χρώματα στον κήπο και τα καλοκαιρινά σας επιδόρπια.

Ευτυχώς, η καλλιέργεια φράουλας δεν απαιτεί γενετική τροποποίηση ή Photoshop. Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την απόδοση ή το σθένος κατά την καλλιέργεια. φράουλες διαφορετικού χρώματοςΑπλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις βασικές αρχές της καλλιέργειας φράουλας και θα φυτέψετε φρέσκες φράουλες σε χρόνο μηδέν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *