11 χρυσοί κανόνες για το πότισμα ενός φυτού αέρα

มุมมองด้านบนของกังหันลมต่างๆ

Μια μέθοδος εμποτισμού φυτών αέρα.

Τα φυτά αέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε την ομορφιά της φύσης στο σπίτι. Απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση και αποτελούν μια ελκυστική προσθήκη στο γραφείο ή το ράφι σας. Αλλά όλα τα φυτά χρειάζονται νερό και αέρα, όπως και τα φυτά. Το πότισμα του ανεμόμυλου σας είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Αλλά ανακαλύψαμε τη φόρμουλα και θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας.

Ποιος είναι ο χρυσός κανόνας για το πότισμα των αιολικών πάρκων; Μην ποτίζετε πολύ γρήγορα, καθώς τα αερόφυτα έχουν πολύ πλούσια και πυκνά φύλλα. Αυτά τα φύλλα κρατούν νερό σαν σφουγγάρι. Εάν ποτίζετε πάρα πολλά αεριούχα φυτά ταυτόχρονα Θα απορροφήσει όλη την υγρασία και θα βυθιστεί στη βάση. όταν συμβαίνει αυτό Το φυτό δεν μπορεί να απορροφήσει νερό μέχρι να στεγνώσουν ελαφρώς τα φύλλα. Η τοποθεσία είναι επίσης σημαντική όταν ποτίζετε τα αερόφυτα σας. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες (περίπου 60 έως 65 βαθμούς Φαρενάιτ) επιβραδύνουν τη διαδικασία απορρόφησης του νερού. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αυξήσετε τον χρόνο στεγνώματος.

Το εναέριο πότισμα δεν πρέπει να είναι περίπλοκο αν καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί. Ακολουθούν 11 χρυσοί κανόνες για το πότισμα του αιολικού σας πάρκου:

1. Σκεφτείτε την διαφορετικότητα

Όταν πρόκειται για αεριούχο πότισμα των φυτών σας Διαφορετικοί τύποι εγκαταστάσεων αερισμού Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά την υγρασία. Έκθεση, εύρος θερμοκρασίας κ.λπ. Για παράδειγμα, ορισμένα φυτά αέρα λειτουργούν καλά με ελαφριά ομίχλη κάθε δεύτερη μέρα, ενώ άλλα Του αρέσει να ποτίζεται μια φορά την εβδομάδα.

όταν ποτίζετε αερόφυτα Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αερόφυτων.

2. Τοποθεσία

Όταν πρόκειται για εναέριο πότισμα, Το πού θα τα τοποθετήσετε είναι εξίσου σημαντικό με το πού τα τοποθετείτε. με την ποσότητα νερού που ποτίζετε Βεβαιωθείτε ότι τα αερόφυτα σας βρίσκονται σε περιοχή με καλή κυκλοφορία αέρα. Και αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε πηγή θερμότητας.

Η τοποθεσία είναι επίσης σημαντική όταν πρόκειται για επίπεδα υγρασίας. Τα αερόφυτα που εκτρέφονται σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία (π.χ. μπάνια) δεν χρειάζεται να ποτίζονται τόσο συχνά όσο τα φυτά που εκτρέφονται σε περιβάλλοντα χαμηλής υγρασίας.

3. Το ποσό είναι σημαντικό.

Η ποσότητα νερού που δίνετε στα αιολικά σας φυτά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Συμπεριλάβετε τον τύπο του φυτού, την τοποθεσία και το κλίμα όπου ζείτε. Αλλά κατά γενικό κανόνα Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά τακτικά. αλλά όχι πολύ συχνά Εάν διατηρείται σε υγρό μέρος, ποτίζετε κάθε 2-3 εβδομάδες.

ανεμόμυλος ομίχλης
Η ποσότητα νερού που δίνετε στα αιολικά σας φυτά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Αν όμως είναι αερόφυτο που του αρέσει ο ξηρός αέρας, θα πρέπει να ποτίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. αφού τα αερόφυτα δεν έχουν ρίζες επομένως δεν απορροφά πολύ νερό και η περίσσεια μπορεί να ρέει μακριά

4. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν ποτίζετε φυτά σε αερισμό Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει χλώριο και άλλες χημικές ουσίες. Από την άλλη πλευρά, το ζεστό νερό θα κάνει τα φυτά του αέρα σας να συρρικνωθούν.

Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι επίσης σημαντικό. Το κρύο νερό μπορεί να σοκάρει τη δομή του φυτού και να προκαλέσει πτώση των φύλλων. Δεν θα θέλατε να κάνετε ένα κρύο ντους στον ανεμόμυλο σας. όταν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Αφήστε το να καθίσει για 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε. για να εξατμιστεί το χλώριο

5. Ακολουθήστε αυστηρά το πρόγραμμα ποτίσματος.

Πρέπει να ποτίζεται κάθε 1-2 εβδομάδες ανάλογα με το κλίμα που ζείτε. (Περισσότερα σε ζεστό καιρό.) Μην αφήνετε τις ρίζες να στεγνώσουν, σε περίπτωση αμφιβολίας, υποβρύχια, όχι υποβρύχια.

6. Χρησιμοποιήστε ποτιστήρι

όταν ποτίζετε τα φυτά με αέρα Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ποτιστήρι με λεπτό ακροφύσιο. Αυτό θα αποτρέψει τα φύλλα από το να βουλώσουν και να προκαλέσουν σήψη. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν ρίζες εδώ. Έτσι δεν θέλετε να μουλιάζετε τα φυτά.

ποτιστήρι
Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ποτιστήρι με λεπτό ακροφύσιο. γιατί θα βοηθήσει να μην χτυπήσει το νερό στα φύλλα του φυτού

7. Νερό στη βάση του φυτού.

Όταν ποτίζετε τα φυτά, αφήστε τον αέρα Αποφύγετε να μπαίνει νερό πάνω ή κοντά στα φύλλα. Αν και δεν απορροφά πολύ νερό και στεγνώνει ξανά εύκολα. Αλλά το νερό μπορεί να εγκατασταθεί στα φύλλα και να σαπίσει εάν αφεθεί πολύ. Αντίθετα, ποτίστε στη βάση του φυτού κοντά στις ρίζες.

8. Να είστε υπομονετικοί

Η εύρεση του σωστού προγράμματος ποτίσματος για τον ανεμόμυλο σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί. Μόλις όμως βρείτε τον σωστό ρυθμό για εσάς και τα φυτά του αέρα σας. Κρατήστε το για να μπορέσει το φυτό σας να ευδοκιμήσει.

αν ταξιδεύετε Χρησιμοποιήστε μια υγρή χαρτοπετσέτα. σε αεροστεγές δοχείο Αυτό θα σας βοηθήσει να μην στεγνώσει όσο λείπετε.

9. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Το υπερβολικό πότισμα είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που μπορείτε να διαπράξετε στα αερόφυτα σας. Να θυμάστε ότι δεν έχουν ρίζες για να απορροφούν νερό. Θα βυθιστούν γρήγορα αν τα υπερφορτώσετε.Σε περίπτωση αμφιβολίας, υποβρύχια, όχι υποβρύχια.

πότισμα ανά φυτό
Το υπερβολικό πότισμα είναι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτίες που μπορείτε να διαπράξετε στα φυτά σας.

για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα (Προσέξτε ιδιαίτερα το καλοκαίρι.) Τοποθετήστε το φυτό αέρα σε ένα μπολ ή πιατάκι για 30 δευτερόλεπτα. Η επιφάνεια των ριζών πρέπει να είναι υγρή αλλά όχι υγρή. Στη συνέχεια αφαιρέστε το από το μπολ και τοποθετήστε το ξανά σε 5-10 λεπτά για να στεγνώσει μπορεί να συνεχίσει να αναπνέει

10. Κρατήστε τα βρύα υγρά όλη την ώρα.

Εάν χρησιμοποιείτε βρύα για αερόφυτα Φροντίστε να το διατηρείτε υγρό όλη την ώρα. Τα βρύα δεν πρέπει να αφήνονται να στεγνώσουν, ωστόσο, μην κάθεστε για πολύ ώρα στο νερό. Εάν ο αέρας δεν μπορεί να διεισδύσει στο δοχείο με βρύα (το οποίο συνιστάται), οι ρίζες του φυτού αέρα θα παραμείνουν μουσκεμένες και τελικά θα σαπίσουν.

Για επανυδάτωση, στεγνώστε τα βρύα σφάγνου. Μουλιάστε τα σε νερό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απλώστε τα βρύα πάνω από τις ρίζες των εναέριων φυτών με τα δάχτυλά σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα βρύα υγρά ανά πάσα στιγμή.

11. Ο χρόνος είναι ουσιαστικός.

πριν το πότισμα των φυτών Περιμένετε μέχρι τα Tillances να αισθανθούν ελαφρύτερα πριν τα ποτίσετε. Δεν πρέπει να αισθάνονται βαριά ή υγρά. Θυμηθείτε ότι τα αερόφυτα απορροφούν νερό στα φύλλα τους. έτσι ακόμα κι αν είναι ακόμα υγρά Αλλά θα αραιώσουν μετά το πότισμα.Ένα απαλό κούνημα θα χαλαρώσει το περιττό νερό. (αν όχι Μπορεί να ποτίζετε υπερβολικά το φυτό) εάν το φυτό αέρα είναι σοβαρά αφυδατωμένο. Μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να απορροφήσει το νερό που του δίνετε.

πότισμα αιολικών φυτών με μέθοδο εμποτισμού

Η μέθοδος εμβάπτισης είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μπει νερό στο παρμπρίζ σας. Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση του φυτού σας σε ένα δοχείο με αρκετό νερό ώστε να καλύπτει τα φύλλα. Στη συνέχεια, αφήστε το να καθίσει στο νερό για 30 δευτερόλεπτα-5 λεπτά όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

πότισμα αιολικών φυτών με μέθοδο εμποτισμού
Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να φέρετε νερό στο παρμπρίζ σας.

– Βγάζουμε το αερόφυτο από τη γλάστρα του και το τοποθετούμε σε ένα δοχείο αρκετά βαθύ ώστε να καλύπτει τα φύλλα.

– Γεμίστε ένα μπολ ή ένα πιατάκι με νερό και τοποθετήστε το δοχείο με τα αερόφυτα σας μέσα.

– Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα έως 5 λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τον στρόβιλο από το νερό.

– Εάν το υπερβολικό νερό δεν διαφεύγει από το φυτό αποτινάξτε απαλά

Τοποθετήστε τον καθαριστή αέρα στην αρχική του θέση για να στεγνώσει ομοιόμορφα.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο Μην αφήνετε τα φυτά να μουλιάζουν στο νερό για πολλή ώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ρίζες των εναέριων φυτών δεν απορροφούν νερό και θα σαπίσουν εύκολα εάν βυθιστούν για πολύ καιρό. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο αρκετά βαθύ για να βυθίσετε ολόκληρο το φυτό. Αλλά αρκετά ρηχά που οι ρίζες θα εξακολουθούν να στεγνώνουν γρήγορα.

αερόφυτα που δεν χρειάζονται μούλιασμα

Αν και το μούλιασμα είναι ένας καλός τρόπος για να ποτίζετε τα περισσότερα φυτά που μεταφέρονται στον αέρα, είναι καλή ιδέα. Υπάρχουν όμως κάποιες ποικιλίες που δεν το κάνουν. Αυτά τα φυτά πρέπει να ποτίζονται με τη μέθοδο της υδρονέφωσης. (περιγράφεται παρακάτω) Κάθε δεύτερη μέρα, όχι κάθε μέρα. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν:

— Bromeliad

– Ισπανικά βρύα

– Ορχιδέα

– Καρφιτσώστε τον κάκτο

ομίχλη στον αέρα σου

Εάν δεν υπάρχει ανάγκη να μουλιάσουν τα φυτά αέρα. Μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά με υδρονέφωση. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό.

Τοποθετήστε το φυτό αέρα στο νεροχύτη και ψεκάστε (μην μουλιάζετε) καθημερινά μέχρι να είναι υγρό. Παραλείψτε αυτά τα φυτά 1-2 φορές την ημέρα για 30 δευτερόλεπτα εάν ανησυχείτε για το υπερβολικό πότισμα. Αφήστε το φυτό να στεγνώσει ανάμεσα στα ντους.

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται πολύ νερό για να ταΐσετε ένα αεριούχο φυτό. Μην αισθάνεστε σαν να γεμίζετε το μπολ με νερό κάθε φορά που θέλετε να θολώσετε τα φυτά σας. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως και κλείστε το καπάκι για μερικά δευτερόλεπτα.

Αερίστε τα φυτά σας μεταξύ των μουλιασμάτων.

Γενικά, τα αερόφυτα πρέπει να εμποτίζονται μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να το αφήσετε να στεγνώσει τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα. Αλλά δεν πρέπει να μουλιάζετε για περισσότερο από μερικές ημέρες τη φορά. για αερισμό των ριζών ανάμεσα στο πότισμα Εκθέστε το φυτό σας σε ένα παράθυρο ή σε άλλο ζεστό ηλιόλουστο σημείο.

Εάν ζείτε σε υγρό κλίμα Είναι ακόμη πιο σημαντικό να παρέχεται αέρας στα φυτά κατά το μούλιασμα. Αυτό θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν σωστά. Έτσι δεν χαλάνε από την υπερβολική υγρασία.

συμπέρασμα

Με λίγο TLC Τα αερόφυτα σας μπορούν να φέρουν την ομορφιά της φύσης στο σπίτι. και δώστε ζωή στη διακόσμησή σας. Ακολουθήστε τους απλούς χρυσούς κανόνες. Αυτά στον αέρα ποτίζουν φυτά. Και θα έχετε ένα χαρούμενο και υγιές δέντρο στα χέρια σας.

Τα αερόφυτα είναι μοναδικά στο ότι δεν χρειάζονται χώμα για να αναπτυχθούν. αλλά χρειάζεται ακόμα νερό Επειδή αυτά τα φυτά ευδοκιμούν στον αέρα και στο άμεσο ηλιακό φως. Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να φροντίζετε σωστά τα φυτά σας για να παραμείνουν υγιή.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *