14 τρόποι με τους οποίους το σώμα σας θα ωφεληθεί από την κατανάλωση κάκτων

14 Ways Your Body Will Benefit From Eating Cactus

14 τρόποι με τους οποίους το σώμα σας θα ωφεληθεί από την κατανάλωση κάκτων

Αποποίηση ευθύνης: Ο συγγραφέας δεν είναι γιατρός ή κτηνίατρος. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και όπως πάντα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή/και κτηνίατρο πριν λάβετε οποιεσδήποτε αποφάσεις για την υγεία ή τη διατροφή. Και μιλήστε με τον γιατρό ή/και τον κτηνίατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες. Ο συγγραφέας και το ιστολόγιο αποποιείται κάθε ευθύνης για τυχόν ζημιές, ατυχήματα ή τραυματισμούς. που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες ή ιδέες από αυτόν τον ιστότοπο

«Κάκτος;» Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε αυτή τη λέξη; Μπορεί να είναι αγκάθια, περίεργα σχήματα και ερήμους. Παραδόξως, όλες αυτές οι ιδιότητες έχουν κερδίσει τη φήμη της Αλόης βέρα μεταξύ των καλοφαγάδων. Το φαγητό σας καθώς είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αλόης βέρα; Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη αλόης βέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 μέσω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. επιτυγχάνοντας έτσι τη μείωση των ανεπιθύμητων επιπτώσεων του hangover. Η τακτική κατανάλωση αλόης βέρα είναι μια σημαντική πηγή διαλυτών φυτικών ινών. Το οποίο είναι γνωστό ότι μειώνει την οξείδωση της χοληστερόλης. που εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών

Σε αυτόν τον πλήρη οδηγό Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί η προσθήκη αλόης βέρα στη διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας. Θα επισημάνουμε επίσης ερευνητικές μελέτες που υποστηρίζουν τα οφέλη της αλόης βέρα στη βελτίωση των αποτελεσμάτων διαφόρων ασθενειών.

1. Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της στα μέρη του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ανακουφίσετε τα συμπτώματα που σχετίζονται με μυϊκές κράμπες, πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλόης βέρα συνδέεται με μείωση των φλεγμονωδών δεικτών. Συγκεκριμένα, C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CPR). Αυτή είναι μια πρωτεΐνη που παράγει το σώμα σας κάθε φορά που εμφανίζεται φλεγμονή. Τα υψηλά επίπεδα CPR υποδηλώνουν ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων υγείας, από καρκίνο έως καρδιακά προβλήματα. Η αλόη βέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ΚΑΡΠΑ στο αίμα, γεγονός που βελτιώνει την υγεία των ατόμων με φλεγμονώδεις ασθένειες.

2. Βελτιώστε την πέψη σας

Η αλόη βέρα είναι μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών. που αυξάνει την ποσότητα της απέκκρισης Αυτό διευκολύνει το περιεχόμενο να μετακινηθεί μέσω του πεπτικού σας σωλήνα. Το κύμινο διεγείρει επίσης τη γαστρική περισταλτικότητα. που μειώνει τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια

Οι φυτικές ίνες της αλόης βέρα παραμένουν δεσμευτικές για τη χολή στο πεπτικό σύστημα. Βοηθά το σώμα να αποβάλλει τα απόβλητα αντί να τα απλώνει.

3. Διαχειριστείτε τα επίπεδα χοληστερόλης σας.

Η αλόη βέρα και η αλόη βέρα είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, επομένως η τακτική κατανάλωση σημαίνει ότι το σώμα σας επωφελείται από τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του σωματικού λίπους. Θα μειώσετε τις πιθανότητές σας να πάθετε ασθένειες όπως η στεφανιαία νόσο και το εγκεφαλικό.

Η κατανάλωση αλόης βέρα μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και εξαλείφει το υπερβολικό σωματικό λίπος.

4. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μια πρόσφατη μελέτη σε ζώα που διεξήχθη σε ποντίκια διαπίστωσε ότι η αλόη βέρα ανέστειλε την ανάπτυξη του όγκου. Το πώς η αλόη βέρα επιτυγχάνει την αντικαρκινική της δράση είναι άγνωστο. Αλλά περισσότερη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιοριστούν τα πιθανά συστατικά και οι υποκείμενοι μηχανισμοί. σε άλλη μελέτη Το έλαιο σπόρων αλόης περιέχει υψηλά επίπεδα πολυφαινολών. που υποδηλώνει αντικαρκινικές ιδιότητες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλόη βέρα είναι μια πλούσια πηγή γαλλικού οξέος και έχει κυτταροτοξική δράση στα καρκινικά κύτταρα από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη και του πνεύμονα.

5. Η Αλόη Βέρα Ενισχύει τον Μεταβολισμό σας

Η αλόη βέρα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β6, της νιασίνης, της ριβοφλαβίνης, της θειαμίνης, που δρουν ως συνένζυμα σημαντικά για τις μεταβολικές διεργασίες. Τα οφέλη ενός υγιούς συστήματος οργάνων είναι απαραίτητα για τη μυϊκή αύξηση και την απώλεια βάρους.

6. Προστατέψτε την Καρδιά σας

Η αλόη βέρα έχει διάφορα συστατικά. Αυτό είναι καλό για την υγεία της καρδιάς σας Πρώτον, η υψηλή ποσότητα φυτικών ινών βοηθά στη μείωση των επιπέδων LDL (κακής χοληστερόλης) του σώματός σας. Η αλόη βέρα περιέχει κάλιο, το οποίο μειώνει το στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.

Η αλόη βέρα περιέχει βεταΐνη. που είναι μια ένωση που μπορεί να ενισχύσει το ενδοθηλιακό τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων Αυτό μειώνει τις πιθανότητες να έχετε αδύναμο κυκλοφορικό σύστημα.

7. Διαχείριση Διαβήτη

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται με καταστάσεις όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό και εγκεφαλικό. και διαβήτη Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 μπορούν να ωφεληθούν από τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η συμπερίληψη της αλόης βέρα στην καθημερινή διατροφή είναι σημαντική για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. ειδικά για διαβητικούς

Η κατανάλωση αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο του διαβήτη.

Η αλόη βέρα περιέχει πηκτίνη, μια ειδική διαιτητική ίνα που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα επιβραδύνοντας την απορρόφηση του σακχάρου στο γαστρεντερικό σωλήνα και στο στομάχι. Επομένως, οι διαβητικοί θα πρέπει να προσέχουν να μην τρώνε πολύ αλόη βέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν παίρνετε φάρμακα ή σκοπεύετε να χειρουργηθείτε. όταν σχεδιάζετε να αλλάξετε τη διατροφή σας ή να πάρετε συμπληρώματα Είναι σημαντικό να το συζητήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

8. Βοηθά στην προστασία του συκωτιού σας

Η τακτική κατανάλωση χυμού αλόης βέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ενώσεις στο συκώτι. Δρα επίσης στην προστασία του ήπατος αυξάνοντας την αντιοξειδωτική του δράση. που είναι σημαντικό για την προώθηση των ελεύθερων ριζών Αυξάνει επίσης την αντιοξειδωτική δράση τέτοιων ενώσεων.

9. Βοηθά στην ανακούφιση από το έλκος του στομάχου.

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του έλκους του στομάχου και στη θεραπεία μιας κατάστασης που είναι γνωστή ως ελκώδης κολίτιδα. Αυτή είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από μικρά έλκη ή πληγές στο παχύ έντερο.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι η αλόη βέρα μείωσε την ανάπτυξη πεπτικού έλκους σε αρουραίους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του φυτού.Ωστόσο, δεν υπάρχουν επί του παρόντος μελέτες σε ανθρώπους που να αποδεικνύουν αυτό το όφελος. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες.

10. Καλό για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας.

Ο καρπός του φυτού της αλόης βέρα περιέχει σπόρους που είναι γνωστοί για το λάδι που παράγουν. Το χρώμα του λαδιού κυμαίνεται από κίτρινο έως ανοιχτό πράσινο. και έχει μια ανόητη μυρωδιά Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ψυχρή κομπρέσα Το έλαιο σπόρων αλόης δεν φράζει τους πόρους. Αυτό σημαίνει ότι το λάδι δεν θα σας αφήσει να αισθάνεστε λιπαρότητα και δεν θα φράξει τους πόρους σας.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό αυτού του ελαίου είναι ο πλούτος του σε βιταμίνη Ε και λινολεϊκό οξύ. Να θυμάστε ότι το σώμα σας δεν παράγει λινολεϊκό οξύ. Είναι όμως απαραίτητο για την ανάπτυξη της εγκεφαλικής λειτουργίας. Το σπορέλαιο μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του ουλώδους ιστού σας. Μειώνει επίσης τις βλάβες από τον ήλιο και τη ροδόχρου ακμή.

Εάν τα νύχια σας είναι ξηρά και κατεστραμμένα Είναι πιθανό να είστε υποσιτισμένοι. Το έλαιο αλόης βέρα ενυδατώνει τα ταλαιπωρημένα νύχια σας με λινολεϊκό, ελαϊκό και παλμιτικό οξύ. Ο συνδυασμός αυτών των οξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και ο σίδηρος βοηθούν στην ενίσχυση των νυχιών.

11. Ανακουφίστε το Hangover σας

Αν ψάχνετε τρόπο να ανακουφίσετε το hangover σας Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να φάτε αλόη βέρα Για παράδειγμα, ο χυμός αλόης βέρα είναι μια από τις ασφαλέστερες φυσικές θεραπείες για την ξηροστομία. Ζάλη, πονοκέφαλος και άλλα συμπτώματα Συγκεκριμένα, η κατανάλωση αλόης βέρα δεν θα αποτρέψει το hangover σας. Αλλά θα μειώσει την ένταση για να μπορέσετε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Ο χυμός αλόης μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του hangover μειώνοντας τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όπως η ζάλη και οι πονοκέφαλοι.

Η αλόη βέρα περιέχει ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, C και Ε, που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι έχετε λιγότερα συμπτώματα hangover όταν καταναλώνετε αλόη βέρα μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Επειδή βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα που προκαλείται από την κατανάλωση αλκοόλ.

12. Καλό για το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η κατανάλωση αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η ενσωμάτωσή του στην καθημερινότητά σας θα σας δώσει ανοσία έναντι των ασθενειών. Και το σώμα σας θα είναι αρκετά δυνατό για να καταπολεμήσει τους οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες.

Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σώματος. Αυτό περιλαμβάνει καλύτερη επούλωση πληγών. Επισκευή ιστών και χόνδρων του σώματος και συντήρηση των δοντιών και των οστών

Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη των οργανισμών που προκαλούν ασθένειες.

13. Σας βοηθά στην απώλεια βάρους.

Μια πρόσφατη μελέτη απώλειας βάρους σε αρουραίους που χρησιμοποιούσαν συμπληρώματα χυμού αλόης βέρα έδειξε απώλεια βάρους 20% σε αρουραίους.Μια ομάδα μελέτης χρησιμοποίησε 10 mg υδροχλωροθειαζιδικού διουρητικού την ημέρα. Στη δεύτερη χορηγήθηκαν 240 mg αλόης βέρα την ημέρα για μία εβδομάδα. Η τρίτη ομάδα χρησίμευσε ως μάρτυρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλόη βέρα έχει αντιοξειδωτική δράση και δεν εξαντλεί τα μέταλλα στο σώμα.

Η αλόη βέρα είναι μια εξαιρετική λύση για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Η αλόη βέρα είναι επίσης μια πλούσια πηγή φυτικών ινών. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τους μειώνει τις πιθανότητες συνεχούς πείνας. Η αλόη βέρα βοηθά στην απομάκρυνση του διατροφικού λίπους από το σώμα.

14. Η αλόη βέρα μειώνει τις κύστεις των ωοθηκών.

Εάν έχετε μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας Ήρθε η ώρα να προσθέσετε αλόη βέρα στη διατροφή σας. Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία θρέφουν και φωτίζουν το δέρμα σας. Αυτό θα κάνει την περιοχή των ματιών σας πολύ φωτεινή.

Ο κάκτος είναι κάτι περισσότερο από ένα φυτό εσωτερικού χώρου γύρω από το σπίτι σας. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ευαισθητοποιούνται για την υγεία. Λόγω των σύγχρονων ασθενειών που οδηγούν σε αυξημένους θανάτους, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και του καρκίνου, το φυτό αλόης βέρα χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως φάρμακο σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα φυτά περιέχουν πολλά ενεργά συστατικά και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης των ασθενειών.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *