5 καλύτερα λίπασμα για φυτά Philodendron (Ενημέρωση 2023)

5 καλύτερα λίπασμα για φυτά Philodendron (Ενημέρωση 2023)

Τα φιλόδεντρα είναι ένα από εκείνα τα αειθαλή φυτά που εκτιμώνται ιδιαίτερα για την εύκολη στην ανάπτυξη φύση και τα λαμπερά αμπέλια τους. όπως και με τα περισσότερα φυτά Το Philodendrons μπορεί να επωφεληθεί από ένα ποιοτικό λίπασμα που χρησιμοποιείται σωστά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα λιπάσματα για τα φυτά φιλόδενδρων και μια σύντομη ανασκόπηση του καθενός. Έχω επίσης απαντήσει σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το λίπασμα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε λίπασμα για φιλόδενδρους.

Top 5 λιπάσματα για Philodendrons

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για διαφορετικούς τύπους προϊόντων λιπασμάτων. Από κάψουλες μέχρι υγρά λιπάσματα Έχω επιλέξει το καταλληλότερο για λίπανση φιλόδεντρων.

– EarthPods Premium φυτικές τροφές εσωτερικού χώρου

Όταν πρόκειται για λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης Αυτές οι γλάστρες από τερακότα είναι η αγαπημένη μου τροφή για φυτά.

Έρχονται σε κάψουλες που προσαρμόζετε στο έδαφος και περιέχουν οργανικά φυτικά θρεπτικά συστατικά, χυμώδεις ουσίες του εδάφους, μέταλλα και μια ειδική φόρμουλα από ευεργετικούς μύκητες αλεσμένων ριζών.

Συνδέστε την κάψουλα στην περιοχή της ρίζας. Στη συνέχεια ποτίζουμε το φυτό έτσι ώστε να σπάσουν οι κάψουλες και σταδιακά απελευθερώστε το λίπασμα ώστε οι ρίζες των φυτών να απορροφώνται γρήγορα

Οι γλάστρες από τερακότα είναι κατάλληλες για φύτευση εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου και δημιουργούν γόνιμο αργιλώδες έδαφος με χρήση με την πάροδο του χρόνου. Ως φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο λίπασμα Υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη των ριζών. Δυνατή και λαμπερή ανάπτυξη φύλλων. και την ανάπτυξη ισχυρών στελεχών

Οι λοβοί Poompoom θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μία φορά κάθε 14 έως 21 ημέρες. Για μικρά φυτά, χρησιμοποιήστε 1-2 κάψουλες ανά φορά. Για μεσαία φυτά χρησιμοποιήστε 2-4 κάψουλες και για μεγάλα φυτά χρησιμοποιήστε 4-8 κάψουλες κάθε φορά.

Μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτές οι κάψουλες λιπάσματος επειδή είναι τόσο εύκολες στη χρήση που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δοσολογία ή την αραίωση.

– Εσωτερική Φυτική Τροφή Miracle-Gro

Το Miracle-Gro βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα λιπάσματα εδώ και πολύ καιρό. που είναι μια δημοφιλής φυτική τροφή που παράγει γρήγορα αποτελέσματα Είναι ένα υγρό λίπασμα που μπορεί να αραιωθεί ή να μην αραιωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού σας σε λίπασμα.

για φιλόδενδρο Σας συνιστώ να το αραιώσετε στη μέση και να δείτε πώς φαίνονται τα φυτά σας. Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπερβολική δύναμη για να αποφύγετε την καύση του κομπόστ ή την ανοργανοποίηση του εδάφους.

Λίπασμα Miracle Grow ειδικά σχεδιασμένο για φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι λίπασμα πολλαπλών χρήσεων. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλά φυτά εσωτερικού χώρου. συμπεριλαμβανομένων των βοτάνων και άλλων τροφίμων

Οι οδηγίες στην ετικέτα συνιστούν την εφαρμογή αυτού του λιπάσματος απευθείας στο έδαφος μία φορά την εβδομάδα. όπως έχω πει Το φιλόδενδρο σου δεν είναι βαριά τροφή για το φιλόδενδρο σου. Έτσι, εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε εβδομαδιαία. αραιώστε το στη μέση.

Θα πρέπει να κάνετε λίπανση το χειμώνα, όχι περισσότερο από κάθε 4 εβδομάδες, ακόμα κι αν το φυτό σας φαίνεται να πηγαίνει καλά. Αλλά μπορείτε να αποφύγετε τη λίπανση. Εκτός εάν απαιτείται πρόσθετο λίπασμα.

– EasyPeasy υγρή φυτική τροφή εσωτερικού χώρου

Ένα άλλο εξαιρετικό υγρό λίπασμα για τα φυτά φιλόδενδρων είναι το Easy Peas Indoor Fertilizer.Είναι ένα ευέλικτο υγρό λίπασμα με σύνθεση NPK με προσθήκη θείου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι οδηγίες στην ετικέτα λιπάσματος Easy Peas παρέχουν πληροφορίες δοσολογίας. Το λίπασμα πρέπει να αραιώνεται κατά το κανονικό πότισμα.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυτές τις οδηγίες και να μην προσθέτετε ποτέ μη αραιωμένο λίπασμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την καύση του λιπάσματος και τον κίνδυνο ζημιάς στα φυτά σας.

Για φυτά επιρρεπή στο κομπόστ καύσης ή κακής τροφοδοσίας. Αραιώστε το κομπόστ σε ασθενέστερο διάλυμα από αυτό που συνιστάται στις οδηγίες. και δείτε πώς κάνουν τα φυτά σας.

Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στο φιλόδενδρο σας είτε έχετε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. που μπορεί να χρησιμοποιήσει μικρή ποσότητα κομπόστ Μπορείτε να δοκιμάσετε Easy Peas Liquid Plant Food.

– Happy Dirt Premium, συμπυκνωμένη βιολογική φυτική τροφή πολλαπλών χρήσεων

Το Joyful Dirt είναι ένα οργανικό λίπασμα για φυτά που μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο έδαφος. (σε μικρές ποσότητες) ή αναμειγνύεται με νερό και εφαρμόζεται κατά την άρδευση. όταν χρησιμοποιείται αδιάλυτο πρέπει να ποτίζονται τακτικά

Αυτή η ευέλικτη βιολογική φυτική τροφή περιέχει μυκορριζικά θρεπτικά συστατικά για καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Μειώνει επίσης την ευαισθησία του φυτού σε ασθένειες.

Το Happy Dirt μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα πραγματικά ευέλικτο φυτικό λίπασμα. Επιτρέπει τη χρήση του για όλες τις ανάγκες λίπανσης. Συμπεριλαμβανομένων φυτών εσωτερικού χώρου, λουλουδιών, λαχανικών και βοτάνων. ακόμα και το γκαζόν σας

Λόγω της συμπυκνωμένης φόρμουλας Η προσθήκη μιας κουταλιάς της σούπας ανά μισό γαλόνι νερού είναι αρκετή.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Joyful Dirt κάθε μήνα ή κάθε φορά που ποτίζετε. Αν το δέντρο σας χρειάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του λιπάσματος είναι ότι είναι ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση αυτού του λιπάσματος στο σπίτι ή τον κήπο σας.

– Τροφή για φυτά εσωτερικού χώρου από υδρόβια τέχνη

Ένα άλλο φυτικό λίπασμα που λειτουργεί καλά για τα φιλόδεντρα είναι κατασκευασμένο από την Aquatic Arts, είτε θέλετε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των ριζών είτε την ανάπτυξη λουλουδιών. Αυτή η τροφή είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη διατροφή φυτών σε γλάστρες.

Αυτό το λίπασμα περιέχει άζωτο, φώσφορο και άλλα θρεπτικά συστατικά. απαραίτητο για την ανάπτυξη των φυτών Οι οδηγίες αραίωσης αναφέρουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε 1 κουταλάκι του γλυκού για κάθε 2 φλιτζάνια νερό.

Παρόλο που έχει μια απαλή φόρμουλα Αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το προϊόν αδιάλυτο. Ειδικά με το φιλόδενδρο σου. σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα αραιωμένο λίπασμα κάθε φορά που ποτίζετε τα φυτά σας.

Εάν το φυτό σας έχει καφέ κηλίδες ή κίτρινα φύλλα Και έχετε αποκλείσει όλες τις άλλες αιτίες (πολύς ήλιος, ζωύφια, υπερβολικό πότισμα κ.λπ.), αντιμετωπίζετε έλλειμμα θρεπτικών συστατικών. Και εδώ έρχεται η τροφή για φυτά εσωτερικού χώρου στο νερό. Είναι βολικό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λίπασμα σε αφρικανικές βιολέτες. κρίνος ειρήνης Κάκτος και παχύφυτα Φυτά φιδιού και άλλα για την τόνωση της ανάπτυξης φωτεινών φύλλων δυνατές ρίζες και μίσχοι και πολύχρωμα λουλούδια

Πόσο συχνά να γονιμοποιούμε τα φυτά φιλόδενδρων;

Τα φιλόδενδρο δεν είναι πολλά φυτοφάγα. Αλλά επωφελούνται από λίγο λίπασμα. ιδιαίτερα κατά την καλλιεργητική περίοδο

Η χρήση ενός ποιοτικού λιπάσματος θα βοηθήσει τα φύλλα του φιλόδενδρου να γίνουν μεγαλύτερα και φωτεινότερα. Εξαρτάται από το πόσο συχνά γονιμοποιείτε.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης όπως τα Earth Pots που ανέφερα παραπάνω. Μπορείτε να αποφύγετε τη λίπανση του φιλόδεντρου μόνο μία φορά το μήνα. Ειδικά αν το φιλόδενδρο σου είναι υγιές.

Εάν το φιλόδενδρο σας είναι φτωχό, καθυστερημένο ή δεν αναπτύσσεται κανονικά Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λίπανση κάθε δύο εβδομάδες ή ακόμα και εβδομαδιαία εάν είναι πολύ αραιωμένο λίπασμα.

Ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο την άνοιξη και το καλοκαίρι. και να μειώσει τη λίπανση το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τείνω να κάνω λίπανση κάθε μήνα εκτός της καλλιεργητικής περιόδου.

Να θυμάστε ότι η λίπανση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την έλλειψη φροντίδας των φυτών. Πρέπει ακόμα να βεβαιωθείτε ότι το φιλόδενδρο σας παίρνει το σωστό χώμα. Σωστή ποσότητα νερού και ηλιακού φωτός Και, φυσικά, η σωστή θερμοκρασία.

Πώς να γονιμοποιήσετε το φιλόδενδρο;

Ανάλογα με τον τύπο του λιπάσματος, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο, για παράδειγμα, θα πρέπει να βάλετε την κάψουλα του λιπάσματος στο έδαφος κοντά στις ρίζες. Ενώ το υγρό λίπασμα συνήθως αραιώνεται σε ποτιστήρι.

Ως γενική οδηγία – και αυτό ισχύει για τη λίπανση φυτών εσωτερικού χώρου – μην ρίχνετε αραιωμένο λίπασμα στο έδαφος. Εκτός αν είναι λίπασμα κάψουλας ή αραιωμένη φόρμουλα.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι το λίπασμα δεν πρέπει να ρίχνεται κοντά στη βάση του φυτού και να μην ρίχνεται στα φύλλα. Όταν ποτίζετε, ρίχνετε ομοιόμορφα πάνω από το χώμα.

Μπορεί το πολύ λίπασμα να βλάψει τα φυτά Philodendron;

Η υπερβολική λίπανση μπορεί να είναι επιβλαβής για τα φιλόδενδρα και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα συμπτώματα της υπερβολικής γονιμοποίησης περιλαμβάνουν πτώση των φύλλων, μαρασμό, άκρες φύλλων ή χαλαρές άκρες. καστανές ή μαύρες ρίζες, κίτρινα φύλλα και καχεκτικά

Ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν άλλα προβλήματα. Επομένως, αυτά τα συμπτώματα πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Επομένως, ακολουθήστε τις συστάσεις για την αραίωση και τη συχνότητα του λιπάσματος για να αποτρέψετε προβλήματα από την υπερβολική λίπανση.

Μουλιάστε το χώμα philodendron σας κάτω από τρεχούμενο νερό για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε τυχόν εναποθέσεις ορυκτών.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το νερό των ψαριών για να αυξήσω τα φιλόδεντρα;

Αν θέλετε να ανακυκλώσετε τη σάλτσα ψαριού και να την χρησιμοποιήσετε σωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νερό για να ποτίσετε τα φυτά του σπιτιού σας. συμπεριλαμβανομένου του φιλόδενδρου σου

Η σάλτσα ψαριού χρειάζεται κυκλοφορία λόγω της συσσώρευσης αμμωνίας, αζώτου, φωσφόρου και καλίου. που είναι επικίνδυνο για τα ψάρια σας αλλά δρα και ως θρεπτικό συστατικό για τα φυτά.

Αν αλλάζετε τακτικά σάλτσα ψαριού Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι αρκετά αραιωμένα για να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα για το φιλόδενδρο σας.

κάλυμμα

Υπάρχουν πολλά λιπάσματα για φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά τα λιπάσματα που αναφέρω σε αυτό το άρθρο είναι τα καλύτερα για το φιλόδενδρο σας.

Χρησιμοποιείτε πάντα λίπασμα με ετικέτα για την αποφυγή εγκαυμάτων. Και να θυμάστε ότι η λίπανση δεν υποκαθιστά τη γενική φροντίδα των φυτών. Τα φυτά σας χρειάζονται τη σωστή θερμοκρασία, φως, νερό και έδαφος για να αναπτυχθούν κανονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *