8 χρυσοί κανόνες για το πότισμα της μπανάνας

ต้นกล้วย

 8 χρυσοί κανόνες για το πότισμα της μπανάνας

Οι χορδές από μαργαριτάρια σχετίζονται με τις χορδές μπανάνας. Αυτά τα παχύφυτα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται γρήγορα και είναι εύκολο στη φροντίδα τους. Η εγγενής μπανάνα της Νότιας Αφρικής χαρακτηρίζεται από τα μακριά γυαλιστερά φύλλα και τις κρεμαμένες άκρες της. όσον αφορά την εκπαίδευση Μπορεί να είναι ένα υπέροχο φυτό σε γλάστρα ή μπορεί να φυτευτεί σε πάσσαλο από βρύα.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει 8 χρυσούς κανόνες για το πότισμα μπανάνας. Σε αντίθεση με πολλά παχύφυτα, προτιμούν το λαμπερό φύλλωμα από τα λουλούδια. Αυτό το φυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό εξωτερικού χώρου, ειδικά σε ζεστά κλίματα. Σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, είναι κατάλληλο για φυτά εσωτερικού χώρου. Οι κανόνες ποτίσματος είναι οι εξής:

1. Ποτίστε λιγότερο το χειμώνα.

Μια χούφτα μπανάνες μπαίνουν σε κατάσταση αδράνειας για το χειμώνα. Ποτίστε τα φυτά βαθιά αλλά λιγότερο για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα αυτό το χειμώνα. Τα φυτά δεν χρησιμοποιούν νερό λόγω έλλειψης ανάπτυξης. Μια ομάδα μπανανών τείνει να είναι πιο στεγνή παρά υγρή το χειμώνα.

Το χειμώνα, τα φυτά δέχονται μεγάλη θερμότητα και χαμηλότερες από τις μέσες θερμοκρασίες. και το φως και η ψύξη είναι λιγότερο από το ιδανικό. Ως αποτέλεσμα, συμβαίνει πολύ μικρή εξάτμιση. Άρα το νερό είναι αρκετό για να μην στεγνώσει το φυτό. Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να ποτίζετε ή όχι Η άρδευση δεν λειτουργεί καλά. Μπορείτε να περιμένετε μέχρι το φυτό να δείξει σημάδια δίψας πριν το πότισμα, ωστόσο, το φυτό είναι πιο πιθανό να πεθάνει.

2. Το πότισμα των φυτών είναι καλύτερο από το υπερβολικό πότισμα.

Να θυμάστε ότι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να σκοτώσετε ένα παχύφυτο είναι να το ποτίσετε υπερβολικά. Αυτά τα φυτά είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών όταν ποτίζονται υπερβολικά. Η αλυσίδα της μπανάνας δεν αποτελεί εξαίρεση λόγω του λεπτού ριζικού της συστήματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ορισμένα σημάδια που πρέπει να προσέχετε όταν τα φυτά παίρνουν πολύ νερό.

Μερικά από αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Τα φυτά αρχίζουν αυτόματα να φαίνονται ανθυγιεινά.
  • Το φυτό θα γίνει πιο απαλό και λείο.
  • Τα φύλλα του φυτού θα εκραγούν εάν τα αγγίξετε.

Εάν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα Αυτό δείχνει ότι πρέπει να μειώσετε το πότισμα ή να χάσετε τα φυτά.

3. Φυτέψτε παχύφυτα σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Τα φυτά μπορεί να σαπίσουν και αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα. Οι συνήθειές σας στο πότισμα μπορεί να είναι τέλειες. Παροχή της σωστής ποσότητας νερού στη σωστή συχνότητα Αλλά έχετε ελέγξει τον τύπο του χυμώδους εδάφους σας;

Τα φυτά μπανάνας ευδοκιμούν σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη που δεν μένουν υγρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Εάν τα κάνατε όλα σωστά, ελέγξτε την ποιότητα του εδάφους. Τα φυτά μπανάνας ευδοκιμούν σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη που δεν μένουν υγρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το παχύφυτο ή το χώμα κάκτων είναι το καλύτερο. Μερικές φορές ένα χώμα κήπου που είναι αμμώδες και όχι πηλό θα παρέχει καλύτερη αποστράγγιση.

Το καλά στραγγιζόμενο χώμα θα στραγγίζει καλά μόνο σε γλάστρες με επαρκείς οπές αποστράγγισης. Το χώμα αποστράγγισης εμποδίζει τις ρίζες να βυθιστούν στο νερό για πολύ καιρό. Το δοχείο αποστράγγισης θα βοηθήσει το νερό να βγει από το μπολ. Οι κατάλληλες γλάστρες αποστράγγισης, όπως οι γλάστρες από τερακότα, θα βοηθήσουν στην αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τη γλάστρα.

4. Ποτίστε τα φυτά όταν το χώμα είναι στεγνό.

Το πότισμα της μπανάνας πρέπει να γίνεται μόνο όταν το χώμα είναι ξηρό λόγω έλλειψης υγρασίας. Η τακτική παρακολούθηση του φυτού είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η έλλειψη νερού για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. όταν το χώμα αισθάνεται ξηρό Δοκιμή βυθίζοντας ένα δάχτυλο στο χώμα και βυθίζοντας το χώμα καλά στο νερό. Μουλιάζουμε το χώμα μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει το υπερβολικό νερό από τον πάτο της γλάστρας.

Αφού μουλιάσουν το χώμα Αφήστε το να στεγνώσει πριν το ποτίσετε. Όταν όμως το χώμα είναι για πολύ καιρό χωρίς νερό Το φυτό θα αρχίσει να δείχνει σημάδια δίψας. Μερικά από αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

πότισμα ανά φυτό
Μουλιάζουμε το χώμα μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει το υπερβολικό νερό από τον πάτο της γλάστρας.
  • Όταν τα φύλλα των φυτών καταναλώνουν όλο το νερό που είναι χυμώδες αρχίζουν να μαραίνονται
  • Όταν τα φυτά αφυδατώνονται για πολύ καιρό Το φυτό θα αρχίσει να ζαρώνει στα φύλλα.
  • όταν η μπανάνα είναι αφυδατωμένη Οι μπανάνες θα φαίνονται μαραμένες και μαραμένες.
  • Τα φύλλα χάνουν τη σφριγηλότητά τους και γίνονται πεπλατυσμένα και απαλά.

Θυμηθείτε, οι υποβρύχιες θεραπείες είναι πιο εύκολες από τις θεραπείες νερού, επειδή υποβρύχια δίνετε στα φυτά σας αρκετό νερό.

5. Μεγάλος συνεισφέρων στο πότισμα των φυτών μπανάνας

Οι μπανάνες χρειάζονται πότισμα με κορδόνια για να διασφαλιστεί ότι ολόκληρη η επιφάνεια του εδάφους παραμένει υγρή. Το πότισμα από κάτω διασφαλίζει ότι το έδαφος παραμένει πάντα υγρό. Αυτό επιτρέπει στα φυτά να απορροφούν σωστά το νερό ανά πάσα στιγμή.Επιπλέον, το πότισμα παρακάτω βοηθά στην αποτροπή του υπερβολικού ποτίσματος των φυτών. για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά παίρνουν αρκετό νερό Πότισε λοιπόν τα φυτά από κάτω και θα φανείς χρήσιμος ως κηπουρός.

κατσαρόλα σε ένα τηγάνι με νερό
Το πότισμα από κάτω διασφαλίζει ότι το έδαφος παραμένει πάντα υγρό. Αυτό επιτρέπει στα φυτά να απορροφούν σωστά το νερό ανά πάσα στιγμή.

Αν έχετε χρόνο να φροντίσετε τον κήπο με τις μπανάνα. Το πότισμα από κάτω θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα φυτά της μπανάνας παραμένουν ασφαλή. κερδίζεις χρόνο Φροντίστε όμως οι μπανάνες σας να είναι υγιεινές. Φροντίστε πάντα το παχύφυτό σας να βρίσκεται σε τουλάχιστον μία γλάστρα με αποστράγγιση.Αν χρειάζεται, επανατοποθετήστε το για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πότισμα του βυθού.

Βεβαιωθείτε ότι πληρούνται οι ακόλουθοι παράγοντες πριν το πότισμα:

φως

την άνοιξη ή το καλοκαίρι Τοποθετήστε το φυτό σε ένα φωτεινό μέρος. Οι μπανάνες χρειάζονται μόνο δύο ώρες απευθείας ηλιακού φωτός για να ωριμάσουν την άνοιξη. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο φυτό, προκαλώντας ηλιακά εγκαύματα. Το πότισμα από κάτω θα λειτουργήσει καλά το καλοκαίρι γιατί το φως είναι τέλεια ισορροπημένο.

ένα μάτσο μπανάνες έξω
Οι μπανάνες χρειάζονται μόνο δύο ώρες απευθείας ηλιακού φωτός για να ωριμάσουν την άνοιξη.

ιδέα

μπανάνα Η λίπανση συνιστάται κάθε δύο μήνες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Η καλύτερη περίοδος για λίπανση είναι η περίοδος ανάπτυξης. Η λίπανση το χειμώνα μπορεί να κάψει το φυτό.

Αν και τα συμβατικά λιπάσματα κήπου λειτουργούν καλά, δεν είναι. Αλλά η λίπανση ενός συγκεκριμένου σιντριβανιού μπανάνας λειτουργεί καλύτερα. Τα λιπάσματα πρέπει να είναι σε υγρή μορφή, η οποία απορροφάται εύκολα και αποτρέπει τα εγκαύματα των φυτών. Ποτίστε το φυτό μόνο λίγες μέρες μετά τη λίπανση.

θερμοκρασία

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για την καλλιέργεια μπανανών είναι 210C-2700C, που σημαίνει ότι αυτό το κρεμαστό φυτό χρειάζεται μέτριο πότισμα σε μέση θερμοκρασία δωματίου για να ευδοκιμήσει. Φροντίστε να κρατάτε τα φυτά μπανάνας μακριά από ακραίες θερμοκρασίες, όπως ακραίο κρύο ή ζέστη.

6. Δεν υπάρχει καθολικό πρόγραμμα.

Πείτε μου ότι δεν υπάρχει κανένα καθολικό, αποδεδειγμένο ή προτεινόμενο πρόγραμμα για το πότισμα του σιντριβανιού σας. Το πόσο καλά λειτουργεί το πότισμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι διαφέρουν από μέρος σε μέρος. Μελετήστε το περιβάλλον αυτού του φυτού για να προσδιορίσετε τη συχνότητα του ποτίσματος. να ζήσουν μια υγιεινή ζωή

Κρεμαστό κορδόνι μπανάνας.
Το χυμώδες πότισμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που διαφέρουν από μέρος σε μέρος.

σε μέρος με πολύ ηλιακό φως Ο ρυθμός εξάτμισης είναι υψηλότερος λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας. Επομένως, τα φυτά χρειάζονται συχνό πότισμα.Από την άλλη πλευρά, το έδαφος είναι υγρό σε περιοχές όπου το φυτό δέχεται ελάχιστη ηλιακή ακτινοβολία. Επομένως, η άρδευση είναι μικρότερη. Πρέπει να δίνεται προσοχή για να κατανοήσουμε πότε τα φυτά χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο νερό.

7. Μπανάνες νωρίς το πρωί

Όπως τα περισσότερα παχύφυτα Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε αυτό το φυτό είναι νωρίς το πρωί λίγο πριν τη δύση του ηλίου. Τα πρωινά είναι δροσερά.Η θερμοκρασία είναι χαμηλή.Το πρωινό πότισμα δίνει στο φυτό αρκετό χρόνο να απορροφήσει νερό και να ετοιμαστεί για την ημέρα. Ποτίστε το πρωί για να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν εξατμίζεται από το χώμα.

Το έδαφος είναι αρκετά υγρό ώστε οι ρίζες να απορροφούν το νερό που παρέχεται στο υπόλοιπο φυτό. Το πότισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κάνει τη γλάστρα να εξατμιστεί πριν την απορροφήσουν οι ρίζες. Η τοποθεσία του φυτού θα καθορίσει πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε το φυτό. Για παράδειγμα, ένα φυτό που αναπτύσσεται κοντά σε ένα καλά φωτισμένο παράθυρο απαιτεί περισσότερο νερό από ένα φυτό που αναπτύσσεται στο σκοτάδι. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να δοκιμάσετε το έδαφος πριν ποτίσετε τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να προσδιορίσετε τις συνθήκες του εδάφους και τα επίπεδα υγρασίας.

8. Καλό πότισμα κατά το κλάδεμα της μπανάνας

Το κλάδεμα είναι πολύ σημαντικό για τις μπανάνες. Το κλάδεμα των κρεμαστών φυτών βοηθά στον έλεγχο του μήκους ενώ παράλληλα προωθεί την ανάπτυξη.Επιπλέον, το σάπιασμα και το κλάδεμα είναι αποτελεσματικά μέτρα για τη βελτίωση της εξάτμισης του νερού του εδάφους των φυτών και του ρυθμού εξάτμισης του εδάφους. Όταν κλαδεύετε μπανάνες Οι ίνες μπανάνας μπορούν να κοπούν στη μέση κατά μήκος.

συμπέρασμα

Η μπανάνα είναι ένα εύκολο κρεμαστό παχύφυτο που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο ορισμένες συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν την ευημερία του φυτού. Ένα από τα προβλήματα που προκαλεί τα φυτά να αρχίσουν να πεθαίνουν είναι το υπερβολικό πότισμα. Παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως ή εμποτισμένο έδαφος

Η δοκιμή των αναγκών σε νερό ενός μίσχου μπανάνας μπορεί να λύσει περισσότερα από τα μισά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φυτά. Αν και αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, Χρειάζεται όμως νερό για να επιβιώσει. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μαθαίνετε συχνά τους κανόνες. και εφαρμόστηκε σωστά στο εργοστάσιο Δεν απογοητεύει ποτέ

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *